Sommerfugler som flyr omkring er virkelig noe jeg forbinder med sommeren. De fine fargene og de mange ulike typene fikk meg til å ha lyst til å samle på dem; finne alle de forskjellige typene. Men jeg har ikke hjerte til å drepe dem, så jeg tar bilder av dem i stedet! Egentlig mye gøyere 🙂 Enkelte er flinkere enn andre til å sitte stille. Det er også noen som er ganske vanskelige å finne. Så det gjør utfordringen enda gøyere!

Så her er en del av sommerfuglsamlingen min:

 

Admiral

Aglaiaperlemorvinge

Brunflekket perlemorvinge

Dagpåfugløye

Engblåvinge (eller kanskje brun blåvinge – er litt usikker)

Engsmyger

Fløyelsringvinge

Idasblåvinge

Kjempebladmåler

Kålsommerfugl

Ligustersvermer

Neslesommerfugl

Nesleengmott

 

Oransjegullvinge

Rappringvinge

Tirilltungeblåvinge

Jeg er veldig glad i blåvingene…

Har du en favoritt?

🙂

Nå som vi er forlovet, så har vi jo begynt å småtenke litt på bryllup. Vi har ikke tenkt til å gifte oss før i 2014, og dermed er det litt tidlig å planlegge så enormt mye. Men jeg tenker at ting som fargetema er greit å ha i boks en stund på forhånd; så kan man se etter pynteting, og tenke lenge på utformingen av innbydelser osv… Jeg kjenner at jeg gleder meg til å planlegge tidenes bryllup for meg og Thomas. Jeg kommer bare til å gifte meg en gang i livet, og da skal det gjøres skikkelig!

Så jeg kikker sånn smått på farger og temaer, men vi har nesten egentlig bestemt oss litt. Tror jeg venter litt lenger med å avsløre hvilke farger vi tenker på…

Her er forresten et litt mer skikkelig bilde av ringene våre, tatt av Thomas;

For å gjøre det litt enklere å finne frem til foto-innleggene har jeg laget denne oversikten. Klikk på linken (overskriften) for å komme til innleggene. Først kommer et fotokurs, og nedenfor finner du inspirerende foto-oppgaver som gjør deg til en mer kreativ fotograf når du føler at du har mistet inspirasjonen litt.

FOTOKURS

1. Lukkertid

Lær hva lukkertid er, og hvordan du kan bruke den til å ta klare, fine og kreative bilder.

2. Blenderåpning

Lær hva blenderåpning er, og hvordan du kan bruke den til å kontrollere lys og dybdeskarpheten i bildene dine.

3. Zoom-effekt

Få en artig effekt på bildene dine som skaper liv og stemning. Hvis bildet allerede er tatt, får du også en innføring i hvordan du kan lage effekten i redigeringsprogrammet Photoshop.

4. Komposisjon

Komposisjonen bestemmer enormt mye av kvaliteten på et bilde. Enkle tips til hvordan du kan få en god komposisjon og hvordan du kan rydde opp i bildene dine.

5. ISO

Lær hva ISO er, og hvordan den påvirker lyset og støyen i bildene dine.

6. Knivskarpe Bilder

Enkle, gode tips for å få så skarpe bilder som mulig.

 7. Fotolys

Les om hva som er det beste fotolyset, og hvordan du finner dette både inne og ute.

8. Dybde

Enkle triks for hvordan du kan skape mer dybde i bildene dine.

9. Eksponering

Lær hva eksponering (lysstyrke) er, og hvordan du kan kontrollere den med lukkertid, blenderåpning og ISO. Samt en innføring i hvordan du bruker de ulike modus (P, Tv, Av og M) på Canon EOS 450.

10. Close-up-Filter

Kom enda nermere innpå motivene du vil ta bilde av.

11. Gradient-Filter

Få en nydelig effekt på f.eks. Landskapsbilder uten redigering.

INSPIRASJONS-OPPGAVER

1. Let etter teksturer. 

2. Gå tett inntill. 

3. Lag uventede sammensetninger.

 4. Prøv ut en ny vinkling.

 5. Flytt litt på deg

6. Legg merke til trærne

7. Make the most of your motive

8. Lek med motlys

 9. Stå opp før sola. 

10. Kutt ned på motivet

Nå har jeg endelig somlet meg til å ordne litt på designet:) Det tar en del tid, så derfor blir det så skjelden.. Men nå har i hvert fall kalde, blåe farger blitt byttet ut med en sommerlig fersken-farge!

Gammel header:

Ny Header:

Helt ærlig: Hvilken likte du best?

Var i bryllupet til Andreas og Anne-Ruth i Juni. Har ventet med å legge ut bilder, så jeg kunne få noen av de fine Thomas har tatt (han var fotograten i bryllupet). Det siste bildet er tatt av Thomas.

Temaet var hentet fra Korea, siden bruden opprinnelig kommer derfra, og det var pyntet med rødt de fleste steder. Bruden hadde også en egen rød aftenkjole som hun brukte på kvelden. Til og med en del av kakene fulgte tema…


Jeg likte virkelig den brudebuketten! Genial idè!

Sommerfugler er noen helt fortryllende vakre dyr, etter min mening. Jeg har de siste årene samlet på bilder av sommerfugler (som jeg tar selv). Er en veldig gøy hobby, egentlig! Så da vi i går gikk en topptur og snublet over DEN blomsterenga full av sommerfugler, ble jeg ganske fornøyd. Knall oransje, gnistrende blå, kritthvite og mystisk svarte… De er nydelige, rett og slett!Tror jeg fikk et par nye til samlinga også.. Her er noen av bildene jeg tok på turen:

 

To søte blåvinger

En annen type blåvinge…

Og en svart og hvit sommefugl jeg ikke har funnet navnet på enda (noen som vet?)

 

I tillegg til alle de fargesprakende, fine dyrene var det også andre skapninger i skogen. Pappa utnyttet muligheten til å vise oss dette fantastiske maur-trikset som alltid høster beundring og skrekkblandet fryd fra “oss ungene.”

 

Og i tillegg var det en god del firfisler i steinura hvor vi valgte å ha matpausen vår. Jeg synes de er facinerende!

 

Og når vi ikke fant masse fine smådyr, koste vi oss med store mengder Markjordbær. Herlig! 😀

 

 

Vi fyrte opp stormkjøkkenet og pappa snekret sammen kaffe, nudler, supper og kakao til alle som ville ha.

 

 

Til slutt et bilde av pappa, Thomas og Lillebror Anders.

God Tur!

Nå har jeg omsider fått Thomas sin halvdel av bilder fra Roadtrippen vår i Europa. Hvis du vil lese del 1 av innlegget, så finner du det <Her>

Hvis ikke du gidder det får du en kort oppsummering: Jeg og Thomas har nettopp blitt forlovet. Vi er på besøk hos Miriam og Johnny Pettersen i Tyskland, og bestemmer oss for å ta oss en kjøretur nedover i Europa. Etter en natt i Frankrike er vi tilbake i Tyskland med bilfronten vendt østover:

 

 Vi tok en liten frokoststopp ved Rhinen, som lå på grensa mellom Tyskland og Frankrike. Deretter var det klampen i bånn mot Sveits…

 

På veien dit klarte vi å forville oss inn i München sentrum. Så mye for å følge GPS’ens instrukser. Der ble vi en stund på grunn av all trafikken, men vi stoppet ikke.

 

Vi kjørte igjennom området Schwarzwald, som besår av fine skoger, hus i tre og flotte jorder med kuer på. Stoppet i denne søte lille landsbyen jeg ikke husker navnet på, og tok noen bilder. Her levde de tydeligvis av å selge klokker og ur med blandt annet fugler som kom hoppende ut hver time.

 

Også Sveits suste vi forbi etter litt trøbbel på grensa. Det viste seg at vi måtte betale en god del for å få kjøre på Autobahnen. Menmen, ikke noe vits å gråte over gamle penger, så vi betalte, og kjørte av sted. Sveits var også nydelig med høye alpe-fjell som forsvant i skyene, lange grønne sletter med søte små hytte-aktige hus, litt skog og mye tåke (i hvert fall denne dagen). Vi tok oss ikke så mye tid til å nyte Sveits, fordi målet vårt var et noe mindre land:

Liechtenstein! Ingen av oss fire hadde noen gang vert i Liechtenstein, og da måtte det bare prøves! Vi var i hovedstaden, Vaduce. Vaduce var en by som var enormt nydelig. Brostein overalt, og ikke et korn med søppel på gatene. Du kunne fint se at de hadde penger! Men mindre hovedstad har jeg heller ikke sett… Grunnet de høye prisene nødet vi oss til å såvidt kjøpe et postkort her. Handlingen var nok bedre å få gjort i Tyskland! Liechtenstein var forresten også Miriam sitt land nr. 50. Jeg har vert i 19 land nå…

Etter Liechtenstein kjørte vi gjennom Østerrike og tilbake til Augsburg i Tyskland,  hvor vi koste oss i noen dager til i huset til Miriam og Johnny.

En flott tur med mye gøy å se på! Utrolig spennende å bare kjøre av sted sånn som det.

Helt siden jeg sluttet på Videregående har jeg hatt lyst til å kjøpe meg en anstendig versjon av PhotoShop. På videregående var det gratis siden jeg gikk formgivningslinja, men dessværre fikk jeg ikke beholde det. Nå har jeg PS Elements, som fulgte med pc’en jeg kjøpte etter VGS, men etter å være vandt med Photoshop CS3 er liksom ikke Elements noe tess…

Jeg er i mot ulovlig nedlasting (det er jo omtrent det samme som å stjele!), så derfor har det dratt ut ganske lenge å skaffe seg en skikkelig versjon. Nå tildags koster jo den nyeste versjonen(CS6) nesten 6 000kr! Det er nesten kriminelt.

 

Men det finnes råd!

Om du er student, meld deg inn i Studentkortet.no, og få 80% rabatt på adobe-produkter! Det vil si at jeg kan få Photoshop CS6 for den overkommelige sum av 1 511kr. Ikke noe å klage på! (Bildet til høyre er lånt fra Adobe. Klikk på bildet for å komme direkte til rabatten på studentkortet.no)

Jeg gleder meg skikkelig til å få den nye versjonen, og til å redigere litt flere bilder. Det blir kanskje ikke de første dagene, men jeg har følelsen av at det virkelig nermer seg nå! Da skal jeg igjen lage spennende bilder og flotte designer. (tror forresten kanskje jeg lager et nytt design til bloggen snart. Det er i hvet fall på tide!)

Her er noen av bildene jeg har laget tidligere i Photoshop. (ikke døm dem for strengt; alle er veldig gamle)

 

Dette første bildet er en tegneseriefigur jeg tegnet av en venninne av meg; Ida. (stakkar, hun har visst ikke fått øyevipper enda…)

 

Et bilde av meg selv som jeg eksperimenterte litt med. Synes det ble ganske stilig.

 

Et av de første eksperimentelle bildene mine. Fikk til det jeg prøvde på, og var veldig stolt av meg selv (den gangen). Nå ser jeg imidlertid at det er ganske klønete gjort…

 

Thomas og Jeg i et glass. Søtt 😉

Min munn og bestefar sin munn litt blandet. Er faktisk enda nokså fornøyd med dette bildet!

Hva synes du?

Hvilket bilde likte du best?

Har nå vert i fjellet, på hytta til pappa i et par dager. Første dagen skulle vi gå en topptur, så vi pakket med mat og snacks i sekken og fjellsko på beina. Da vi nærmet oss det stedet vi skulle begynne å gå fra ble veien nokså ugjevn. Plutselig kom et skikkelig smell; en stein hadde dunket oppunder bilen. Vi senket farten litt, men etter hundre meter begynte det å pipe. Sammen med oljelampen lyste et stort rødt stopp-lys på dashbordet. Vi hadde ikke noe annet valg enn å stoppe, langt oppi fjellet.

 

Da så vi et gyllent spor etter bilen; hele oljen hadde rent ut.Vi ble stående der en stund mens vi ventet på hjelp. Naboen til pappa (som har hytte rett ved siden av vår) kom for å hente oss. Vi fikk så til slutt tauet bilen tilbake.

 

Det ble ikke noen topp-turer mens vi var på fjellet, men vi gikk en liten tur ned til et vann som heter Holetjern, Anders, Pappa, Solvår og jeg. Skikkelig koselig sti som går gjennom tett granskog og myr. Jeg liker så godt skogen!

Murull er en viktig del av myra ned mot Holetjern

Det er også Multen. Slik ser altså blomsten på multen ut før det kommer bær. Det hadde faktisk kommet noen kart enkelte steder også, men jeg så ingen modne multer.

Og her er utsikten mot Holetjern. Nydelig!

 

Jeg er absolutt ikke en filmperson. Foretrekker stort sett bøker, og ser omtrent aldri film alene (bare sammen med venner, for det sosiale). Det er egentlig skjelden jeg liker filmer spesielt godt; vanligvis er det bare tidsfordriv. Men noen ganger kommer jeg over en film som blir sittende som en favoritt. Slike filmer jeg kan se mange ganger uten å bli lei. Jeg har nok utrolig dårlig (eller spesiell) sans for humor, for filmhumor treffer skjelden. Derfor er det ofte de triste filmene jeg faller for. I dette innlegget har jeg skrevet litt om flere av mine favoritt-filmer, som jeg har likt så godt at jeg kan se dem mange ganger.

 

 

Forrest Gump

Dette er en film fylt av humor, sorg, og en historie litt utenom det vanlige. Noe av det jeg liker så godt, er nok hvordan vi kommer skikkelig tett innpå hovedpersonen Forrest, som ikke er fullt så smart som alle andre. En utrolig innholdsrik og bra film jeg ikke kommer til å vokse fra.

 

 

 

Of Mice and Men

Denne filmen er på en måte litt i samme kategori som Forrest Gump. Hovedpersonen (til høyre i bildet) er ikke så sosialt intelligent. Han er større enn de fleste, og kjenner ikke sin egen styrke. Sammen med kameraten sin får han meg til å le, føle medynk, og gråte. Rørende og veldig bra film!

 

 

 

 

The Bridge to Terabithia

Dette er vel egentlig en barnefilm, men jeg elsker den, rett og slett. Den har en god dose fantasi og latter, blandet med alvor og livets realiteter. Det viktigste budskapet er å beholde litt fantasi, undring og livsglede på tross av vanskene og den hard virkeligheten rundt oss. Den rører meg enormt; en av de få filmene som har fått meg til å gråte.

 

 

 

Grease

Kongen over musikaler for min del! Den gammeldagse stilen gjør det hele enda morsommere, og med DE fantastiske sangene blir jeg bare aldri lei denne filmen. Herlig, livlig og morsom. Jeg kan bare ikke la være å synge med… “For Greased Lightning– Go-go–go-go-go-go-go!”

 

 

 

 

Fireproof

Min favoritt-kjærlighetsfilm! Den handler i utgangspunktet om ekteskapsproblemer. Med en kristen vinkling ser vi hvordan Caleb og Catherine prøver å overvinne de store murene som har sneket seg i mellom dem etter noen år sammen. Nokså realistisk, romantisk, spennende og rett og slett en vinner!

 

 

 

 

My Sisters Keeper

En enormt trist film som lett lokker frem tårene. Samtidig har den ingredienser som latter, lykke, kjærlighet og en stor overraskelse i retten. Kate er dødssyk av kreft, og for å redde henne, får foreldrene nok en barn som blir “designet” i et prøverør. Slik kommer Anna til verden; som sin søsters private “medisinskap,” hvor hun kan få blod, beinmarg og andre ting Kate trenger. Hvor skal grensen gå, og når er egentlig Anna gammel nok til å få bestemme over sin egen kropp?

 

 

 

Pirates of the Caribbean

Alle Pirates of the Caribbean-filmene er blandt mine favoritter. Humoren er helt topp og spenningen er der hele tiden. Det beste er vel de forskjellige utrykkene til “Captain Jack Sparrow” som jeg aldri blir lei av. Filmene blir egentlig bare bedre og bedre, noe som er skjelden. “Yo-ho, yo-ho, a pirates life for me”

 

 

 

 

Avatar

Til slutt tok jeg også med Avatar. Jeg liker filmen så godt, for det første på grunn av den flotte naturen, og alle de nydelige bildene (jeg er litt svak for sånt), og for det andre liker jeg at dette er så aktuelt nå også: Hvordan noen mennesker grabber til seg uten tanke på hva eller hvem de skader. Hvordan noen føler seg overlegne andre. Det er så viktig at ikke jakten etter rikdom går ut over andre levende vesener, slik vi mennesker ofte kan ha en tendens til å glemme…

Er noen av disse filmene blandt dine favoritter også?

Noen andre du ville anbefalt meg å se?

 

ps. Ingen av bildene i dette innlegget er tatt av meg. Klikk på bildet for å komme til kilden.