Sjøsprøyten pisker i ansiktet, og etterlater seg en maske av salt. Vinden kaster seg nådeløst og hardt mot kroppen, og det er vanskelig å holde balansen. Vannet i sølepyttene er helt opprørt, og lager levende mønsre på overflaten. Det er stormen Berit som raser over oss.

Søndag var jeg og Thomas ute for å se på bølgene som ble anslått å være opp til 20 meter høye. Det var litt av et mektig syn! Bildene ble ikke noe å skryte av, fordi linsa raskt ble dekket av et lag med vann og salt som bare ikke ville av. Hadde ikke noe renseutstyr med oss, så de fleste av bildene er uklare som bare rakkeren. Uansett en mektig opplevese av de sterke naturkreftene; jeg er glad vi var langt ifra sjøen der vi stod…

Sjekk den nydelige turkise fargen i havet! Helt spesielt!


Vil bare si at jeg føler med familiene til de som ble borte i vannflommen denne dagen. Ber for dere.

Har hatt en meget innholdsrik dag, og er nå ganske sliten. Etter skole, gode venninner, pendling og ungdomsstyremøte har hodeverken blitt sterkere og sterkere. Nå er jeg kjempeklar for senga, og sjeleglad for at siste skikkelige skoledag er overstått. Gleder meg til å få mer tid til å gjøre forskjellige ting. Jeg har et supert og innholdsrikt liv!:)

(Slenger inn et gammelt bilde)

I forbifarten må jeg forresten nevne et morsomt initiativ fra Daniellfoto. Han sender ut julekort til alle blogglesere som vil ha. Han skal ta et spesielt bilde til å ha på kortet. Les innlegget hans Her. Denne fyren er skikkelig dyktig!

Snille?          Fordomsfulle?          Overlegne?          Glade?          prippne?          Forståelsesfulle?          Flinke å tilgi?

Bare si hva du faktisk tenker.


Det betyr ikke at alle kristne er sånn, men det er sånn ditt intrykk er av flertallet av kristne.

Jeg er bare nysgjerrig.

Du trenger ikke skrive navnet ditt, men greit om du skriver om du er kristen selv, og kanskje noe om hvilke opplevelser du har med kristne.

 

De siste nettene har jeg drømt mye merkelig. I natt drømte jeg om sopelimer som ble levende og fòr rundt i huset og smashet ting. Det var en lek; ikke skummelt. Men jeg ødela stuebordet og et par småting til her i huset med å “leke” med sopelimene…. I går kom denne drømmen til meg:


 

Jeg drømte at jeg var på tur med hunden min som var valp i fjellet. Pappa og Solvår var også der. Det dryppet fra de mektige grantrærne langs sidene av den oransje, sandete veien. Plutselig kommer en mann gående. Pappa og Solvår kjente ham. Han går forbi oss, og så rett inn i den mørke skogen. Vi følger veien videre.

Plutselig er vi inne i et stort hus. Kanskje et hotell? Det ser dyrt og flott ut. Jeg har vert her før en gang, for noe er så kjent. Jeg ser plutselig et bilde på veggen som virker kjent og utbryter « Det ligner på bestemora til Sølvi-Oline!» En dame som går forbi hørte meg, og sier at det er henne. Hun hadde grunnlagt dette stedet.Vi går inn på et kjøkken som også ser merkelig kjent ut. Sølvi-Oline (som plutselig er der) sier at her har vi jo vert før, og jeg sier at jeg husker det, selv om jeg ikke husker helt hvorfor vi var der.

Vi går inn i en heis som går nedover. Det rister noe helt enormt. Hunden blir skikkelig redd og skjelver. Jeg setter meg ned ved siden av henne, og klapper henne betryggende.  Da velter hun seg over på ryggen, og lar meg klø henne på magen, mens hun piper nervøst. Når vi er fremme, hopper vi av toget på jernbanestasjonen, og jeg våkner.


 

Det er unormalt for meg å drømme så masse, men jeg synes det er ganske morro:) Det er så mye sprøtt som dukker opp…

Torsdag, Fredag og Mandag er de ter siste dagene med vanlig undervisning før jul. Det betyr at jeg er tre dager og to eksamener fra juleferie! Det både skremmer meg (med tanke på eksamen) og gleder meg STORT. Er skikkelig klar for jula med gleden over snøen, den friske lufta, lysene, luktene, gavene som skal handles inn, gavene jeg får, god tid med venner, kjæreste og familie. Jeg gleder meg, rett og slett!

Jeg føler at det er mange som er på vei inn i en liten vinter-depresjon (jeg leser om det på venners blogger osv), men jeg er ikke der. Kanskje det kommer i januar når julelysene fjernes, hvem vet. Nå er jeg i hvert fall lykkelig, og har masse å glede meg til fremover! Håper virkelig at alle dere som har det vanskelig for tida får ordnet det. Ikke slutt å tenke positivt, hjelpe andre, og fortsett for all del å håpe! I kveld ber jeg for dere.

 

 

UTEN TVIL den heftigste konserten jeg har vert på. Det suste i ørene hele resten av kvelden! Nå som jeg endelig har tatt  igjen søvnmangelen (tenk å ha en konsert på en søndag kveld!) og sluttet å si “HÆ?” hele tiden, må omsider konserten ut på bloggen!

Det er utrolig hvordan sanger som jeg har hørt 10 ganger før, plutselig gir mening. Men dette har jeg skrevet om før. Tror bare jeg legger ut noen av mine nye Skillet-favoritter!

Det første bildet er tatt av Thomas, de andre av meg. Anbefaler virkelig å ta en kikk på bloggen hans: masse flotte bilder fra bl.a. denne konserten.
 

Skillet – The Last Night

 Denne sangen ble ekstremt sterk for meg under konserten. Liker den kjempegodt nå, men tror nesten ikke jeg hadde hørt den før…

 

Skillet – Forgiven

Elsker melodien på denne her! Også er jo teksten også helt fantastisk:)

 

Skillet – Lucy

Er så nyskjerrig på hvem Lucy egentlig er? Hva er det som har skjedd med henne? Hva er det sangeren angrer så på?

 

Adventskalenderen her på bloggen i fjord var flere innlegg om gode venner. Det fristet litt til gjentagelse, for det var så mange jeg ikke fikk skrevet om! Men det har jeg nå bestemt meg for å velge bort. Du kan lese fjordårets innlegg under kategorien “Interesser

I Årets julekalender skal jeg benytte meg av flere forskjellige ord som jeg liker. Et eksempel er ordet glede. Nøyaktig hva jeg skal gjøre med hvert av de 24 ordene gjenstår å se, men nå tenkte jeg at jeg skulle åpne for ordforslag. Skriv ditt forslag i kommentarfeltet! Det er ikke sikkert at jeg bruker ditt ord i kalenderen min, men hvis jeg gjør det skal jeg linke til bloggen din om du vil:)

Noen andre som har en litt annerledes Julekalender?

Foto: Thomas E. Støle.

Søndag morgen våknet jeg frisk og opplagt til nydelig vær! Fant fort ut at jeg måtte komme meg ut å jogge! Chessie var med med det samme, og vi koste oss med litt jogging, litt gåing og litt utforsking av skogen:) Jeg blir så glad av fint vær!

Denne oppskriften er for deg som liker mint og sjokolade, lette løsninger og alt som er søtt.

 

Det du trenger er:

ca 300g kokesjokolade

En marsipanpølse

15-20 dråper med peppermynteolje (kjøpes på apoteket)

Dette gjør du:

*Sjokoladen smeltes i vannbad (kok først opp vann i en gryte, plasser deretter en boks med sjokolade i vannbadet)

*Samtidig blandes marsipanen godt med  peppermyntedråpene, og trilles til kuler.

*Til slutt rulles kulene i sjokoladen med en skje, og legges på et bakepapir (ikke på tallerken, slik bildet under viser)

*Nå må sjokoladen settes i kjøleskapet, så den stivner. Den oppbevares også senere i kjøleskapet.

 

Nammenamm^^