Positive ting:

*Treffe folk! også de som jeg ikke treffer så ofte!

*De beste av de beste av mine samlet på ett sted!

*Alle som hjalp til for at det hele skulle funke.Malin sminket meg, Benita gav meg et fint bilde hun hadde trykt som passet til fargetema, Malin, Benita, Anders, og Mamma på kjøkkenet, Thomas høyt og lavt der det trengtes->reddet oss f.eks. da strømme gikk, Nina og Petter som hjalp meg med pynting og organisering:)

*Den gøye pynten(bare min frosk som hadde krone)
*Noen fantastiske taler fra gode venner

*Vi holdt det gående til kl 03.00.

*Den gode maten-baguetter med kjøttdeigfyll (litt tacosmak) og Alt det andre gode, som ingen hadde plass til; Is, Frukt, Grønnsaker med dipp, Kaker, Chips, og Snacks.

Negative ting:

*At noen ikke kunne komme.

*At noen måtte gå før jeg hadde fått en bra samtale med dem.

*At ikke magen var så sulten som øynene ( vet at jeg burde ønske meg at øynene heller hadde vært litt mindre sultne, men…)

Thomas har lagt ut bilder i fra bursdagen min på bloggen sin, og der tror jeg faktisk det er bilde av alle sammen! så ta en tur innom her.

Ballongne er forresten i fra ballongbutikken.no, noe som anbefales! Her kan du finne alt i fra hjerteballonger og figurballonger, til svæære ballonger, og gassballonger.

Bordkortene laget jeg med inspirasjon i fra cubeecraft.com. Jeg har endret dem litt… fant en frosk fra google, satte den inn i stedet for en pingvin, og skrev min egen tekst på boksen; ble de ikke ganske kjekke?

 

 

Dette er et bilde av den tilsynelatende uskyldige, søte, og litt fortvilede Nathalie idet hun filosoferer over hvordan hun skal komme seg til flekkefjord når vi sitter fast i bussen bak en trailer, en buss, og en brøytebil midt i en sving på vei ned til Åna Sira.

 

Det du kanskje ikke vil tro er at hun faktisk er en ond, sleip sviker! Her ser du henne haike med en fremmed som "bare hadde TO seter i bilen sin!"

Etter mange planer om hvem vi måtte drepe for å komme oss bort derfra, og etter å ha bli kjent med den polske damen på bussen som faktisk er russisk, Sneglet vi oss mot skolen to timer for sent.

Det er ikke synd på oss. Det er synd på folkene på kvanvik som Faktisk hadde stått ute i to timer da vi kom!! De hadde sikkert rukket å gått til flekkefjord….

Rett før vi endelig var fri igjen…

Monica tar en pause i fra den voksende galskapen nødsituasjonen fremkaller..eller?

Jeg gjør det samme…

Bussjåføren

Den russiske dama som het Nathalie!

Monica tok seg en lur baki bussen…

Drømmene om natta kommer i fra det vi tenker på om dagene, det har jeg iallefall bevist for meg selv i natt.

Drømmen begynte med at jeg feiret bursdagen min på Betania. Plutselig kom jeg på at jeg hadde glemt All pynten hjemme! så jeg rushet av sted. Vi tok en tur innom texaco, og på trappa så vi plutselig en ganske stor fugl med noe rødt på! Jeg løp og hentet kamera, og fuglen fløy frem og tilbake, både fra og mot meg. Masse bra vinkler! Den så ut som en rød ugle (ganske spesielt), og den fløy rett over oss. Plutselig merket jeg at jeg ikke hadde blitzen oppe. Det begynte å mørkne, så alle bildene var helt mørke-.-

Jeg trykket på blitz-knappen og knipset noen bilder igjen. Etter en liten stund oppdaget jeg at blitzen ikke hadde kommet opp nå heller! Denne gangen hadde jeg stilt litt på kamera, så bildene var litt lysere, men skikkelig mørke og uklare. Plutselig fløyg ugla(eller hva det var) rett i armene på mamma, og hun skulle holde den stille for meg. Jeg hadde til og med blitzen oppe! Mamma drog fram et lite lommetøkle, og bedøvet ugla, så hun ble helt slapp. Jeg tok etpar bilder nå, men da jeg sa at mamma skulle slippe henne, så jeg kunne ta noen flyvebilder, så vi begge at det var en bakside med å bedøve ugla:P Vi kunne ikke bare la henne ligge… Etter å ha bestemt oss for å ta vare på henne til hun våknet, og så ta bilde når hun fløy avgårde, våknet jeg. Ganske synd, for jeg fikk aldri det fine bildet jeg var ute etter…

egentlig også ganske rart at mamma bestemte seg for å bedøve ugla, men det er så sin sak…


Det var ikke akkurat slik ugla så ut, men tilnermet…

Hvis du lurer på hva jeg har opplevd som ligner på dette så er det to likhetstrekk. For det første skal jeg feire 18årsdagen min på betania på onsdag, og er i full gang med forberedelsene, og for det andre så jeg og Thomas en ugle i går, da vi kjørte til Egersund. Imotsetning til den røde i drømmen fikk jeg faktisk tatt noen flotte bilder av denne! Stakkars Thomas hadde ikke med sitt kjære (og 10ganger bedre, og dobbelt så dyre) kamera, så disse bildene ble Bare mine! Gøy at ikke alltid han tar bilder som er mye bedre enn mine! (ja, jeg er litt egoistisk, men…)

apropos drømmer har jeg bestemt meg for å skrive dem ned her ettersom jeg drømmer dem, så husker jeg dem, så hvis du synes de er kjedelige, synn for deg! Kanskje var ikke denne så morro, men jeg drømmer ganske mye rart!

Noe av det beste som finnes her i livet for meg er når jeg er på en tur i naturen, helst helt alene, stopper Helt opp, og bare lytter. Lytter og puster, og føler. Jeg må være så langt i fra veien at jeg ikke hører bilene som mer enn en svak dur i det fjerne. Det er lurt å lukke øynene, så skjerpes de andre sansene(betraktelig mye, faktisk) I dag gjorde jeg dette. Sola skinte svakt i ansiktet, langt borte hørte jeg på den ene siden noen biler, og på den andre en masse svaner som synger av full hals. Fuglene kvitrer; de savner nok våren like mye som meg, og synger i protest! Jeg hører også lyden av Chessie som traver rundt i snøen (var ikke helt alene; ta gjerne med hund!) Litt senere stoppet jeg opp ved elva, noe som igjen gir en helt annen, og fantastisk følelse!

Jeg utfordrer DEG til å prøve dette i dag! kom deg litt bort i fra mas og kjas, og stå helt stille. Lytt, og føl!

 

 

Bildene er i fra i sommer…tror Thomas har tatt mesteparten:)

ser du forresten gorillaene i det siste bildet? Jeg oppdaget de tre, så vi fikk tatt bilde av dem!

 

cubecraft.com 

Jeg har fått meg en ny midlertidig hobby! Følg linken over, så finner du masse figurer. Klikk på en figur, så finner du et ark som du kan skrive ut. Deretter er det bare å klippe og brette! Har laget bl.a. disse figurene:

I tilegg har jeg laget en figur selv, men den sparer jeg til senere:)

Morro med noe litt anderledes å finne på!
Når det gjelder origami, er jeg ikke så veldig flink… på mange ting som "easy flower" osv, er jeg håpløs. Førstår ikke alltid tegningene. Ellers så er de feil! For ettellerannet har det alltid med å ikke stemme….

Men, noen få ting får jeg til, og noe av det letteste, og morsomste jeg har kommet over er disse små søte stjernene! hadde funnet en bedre film, men vet ikke hvor den tok veien…

Det kan vel ikke stemme, tenker kanskje du, men jo! Det kan faktisk det! Min hund er full av fordommer.

Hun er skeptisk til Menn. 

Hun hater Funksjonshemmede.

Knurrer til de som halter, de som snakker rart, og de som er gamle.

Hun har rett og slett ikke nok evne til å forstå at de kanskje blir såret når hun står og skjeller dem ut for at de ikke går som normale personer.

Hunder er kanskje ikke så fæle, men det er ikke tull at Chessie står å bjeffer hver gang noen halter litt forbi "hennes" vindu.

Tror at det er på den samme måten med barn. De mobber fordi de ikke vet hva det gjør med folk, iallefall mange! Når vi blir eldre blir det mindre mobbing(vil jeg nesten påstå) fordi vi sosialiseres(spør samfunnsfaglæreren hva det betyr-han lærte meg det!) med folkene rundt oss. Andre igjen, mobber av hat, og kanskje hevn, eller bare fordi de ikke vet hvordan de skal reagere i noen situasjoner, eller på noen personer. Ikke så lett å vite hva man kan gjøre med det, men det er iallefall viktig å opplyse folk om hvordan det kan føles å bli mobbet, også til små barn, for de mobber ofte mer enn vi tror, kanskje uten å komme på det selv. 

se denne forferdelige, og rørende filmen om mobbing:

Det VI kan gjøre er å stille opp for folk! Hva om jenta på filmen hadde hjulpet ham? Sett seg ned, hjulpet ham opp, og bare vert en venn. Hvis et par folk hadde vert vennene hans, hadde han nok ikke blitt så mye mobbet, og det hadde uansett vert Mye lettere for ham å takle:) Om hun ikke hadde gjort det da, men kanskje kommet bort til han senere, gitt ham et smil, et hei. Kanskje hadde han ikke følt seg så alene! 

Hørte en gang en historie om en mann som var lam i begge beina som satt på terassen sin med utsikt over kaia. En gutt med hengende skuldre gikk forbi, så opp, og ble møtt med et "hei!" av mannen på terassen. Senere fikk mannen vite at gutten hadde tenkt å ta selvmord den dagen fordi han var sikker på at ingen brydde seg, men da han så mannen, uten bein, og uten noen synlig grunn til å være så munter, bestemt han seg for at heller ikke han ville gi opp! 

Bruk livet ditt på å gjøre noe positivt for andre, om det så bare er en hilsen, en klem, et råd, eller bare å lytte!

Wikipedia om faste 

Fasten er, i kristendommen for selvkontroll, og å bruke mer tid på Gud. Jeg ble mer obs på at det var faste nå på grunn av noe Catrine sa; Hun skal faste for sjokolade frem til Påske. Fastetiden varer i 40 dager frem til påske. 

Dette er det fasten handler om for oss, ifølge kirken.no:

*Hva i ditt liv er det som risikerer å få for stor plass, – som trekker oppmerksomheten til seg slik at du beveger deg i en retning du egentlig ikke vil?
*Hva trenger du å gi avkall på for å kunne leve mer helhjertet og sant?

Fastetiden er en tid for øvelse, – skjerpe sansene, lydhørheten, få øye på ditt eget liv, menneskene rundt deg, og Gud."

 

Lurt å faste i fra ting som tar mye av tiden din, og som kanskje egentlig ikke er bra for deg! Jeg ser ikke så mye på TV, så det er ikke aktuelt. tror ikke jeg klarer 40 dager uten snop, eller noe, så jeg går for brus! Noe som ikke er bra for meg, og ikke enormt vanskelig å gi slipp på heller. Er det andre ting man kan faste for? Skal du faste fra noe?


her står det også masse bra om hva faste er, og hva som skal være fokus osv: gudergod.no

En naturlig reaksjon på at andre gjør noe galt, er å dømme dem. Når noen dreper noen er de mordere. Å stjele er galt, å drikke seg sørpe full er galt ifølge bibelen. Når du har gjort noe galt, fortjener du straff.

Når vi vet at noen har drukket, bør vi da gi dem tilgang til menigheten? Bør vi behandle dem som en av oss? Det kan gi hele menigheten et dårli rykte! Men har ikke du stjålet? Ikke? Har du løyet? Noen gale ting har vi alle gjort, har vi da noen rett tilå dømme andre?

Joh. 8.2-11. En kvinne hadde gjort noe galt, og skulle bli steinet, men Jesus ba den som var syndfri kaste den første steinen på henne. Ingen stod frem og sa at de aldri hadde gjort noe galt. Jesus, som var den eneste som sto igjen, sa; "Heller ikke jeg fordømmer deg. Gå bort, og synd ikke mer fra nå av!"

Ingen av oss er syndfrie, men vi kan allikevel følge jesu’ eksempel og tilgi. Det som er helt sikkert er at vi ikke kan dømme ”henne”

En venn av meg sa at det er slik vi kan vite hvor vi har en person; ved å se på de tingene han gjør. Vi ikke kan komme utenom å dømme, og derfor må hver enkelt passe på handlingene sine.  Men som sagt kan ingen av oss klare å ”passe på” handlingene våre; vi er alle syndere, og som kristne vet vi faktisk om det! Vi vet at vi er tilgitt, og det er derfor vi må tilgi andre. Uten nåde, og tilgivelse, så hadde ikke vi heller vert gode nok for Gud; altså er ”de” like gode for Gud som oss, og det hele kommer an på tro. ”for ved nåde er vi frelst, gjennom tro.”

På en måte må vi jo forholde oss til hverandre også, jeg skjønner jo den. Du blir mer obs på hva du forteller folk når de har røpet hemmelighetene dine mange ganger før, og det tror jeg er greit; å dømme er ikke det samme som å reagere. Når du dømmer noen, vil jeg si at du vil hevne deg på dem, eller vil at andre skal hevne seg på dem. rett og slett det motsatte av å tilgi. Så; vi skal ikke glemme alt folk har gjort, men tilgi dem!

Det er en krig i landet mitt, og jeg løper. Snøen tynger skrittene, men jeg løper for å redde livet! Alt  føles så kjent; deja vu, men jeg klarer ikke å huske hvordan det gikk. Orker ikke løpe mer! Slenger meg bak en snødyne, og ligger der. Lytter.Taper vi? Jeg hører stemmer nerme seg, er det våre? De høres ikke spesielt redde ut? tror jeg? Det går noen forbi meg, uten at jeg blir oppdaget-det er mine folk! Plutselig er jeg trygg, og reiser meg for å følge dem. Scenen frandrer seg når jeg kommer nedenfor snøhaugen og ser alt. Nå blir de jaget av en stor gravemaskin eller noe, pluss noen andre ting som jeg ikke helt klarer å oppfatte i farten. Eller kanskje jeg ikke husker det… 

De roper at "vi vet akkurat hva vi skal gjøre med dere! Døden er planlagt til hver minste detalj for hver av dere!" Vi løper –  er snart hjemme nå! Følelsen av deja vu er sterkere enn noen sinne, og nå vet jeg hva vi kan gjøre! Vi tar en liten omvei rett før vi er hjemme, gjemmer oss på en liten haug, og så kan vi begrave dem i et snøskred hvis de ikke forsvinner. Det er plutselig bare to mennesker som er med meg, de andre må være døde? Og vi løper! Pusten river nå, jeg var aldri i god form. Jeg oppmuntrer de andre til å løpe videre, men et sted tar vi en 5 sekunders pause. Jeg er fast bestemt på at dette fungerte sist gang. Har det vert en sist gang? Jeg skjønner ikke…. Vi er fremme på skjulestedet. Nå er det kanskje trygt? Det har vert stille en stund, og jeg går tilbake. Nei, Jeg løper tilbake, sa til de andre at jeg hadde jo faktisk 3'er i gym mens de bare hadde toer. Husker ikke om jeg skulle sjekke om det var trygt, eller om det var det snøskredet jeg skulle sette igang, men plutselig har jeg løpt rett i armene på dem. 

Denne gangen føler jeg meg klar, og moden. Jeg løper ikke lenger. Kanskje hadde jeg ikke hatt muligheten, men roen, den var der. Jeg vet ikke hva de skal gjøre med meg, men jeg er også stolt på et vis; De andre gjemmer seg fremdeles!

***

Så voknet jeg.

Drømmer er spennende ting, og jeg tror jeg husker å ha drømt denne drømmen en gang før også. Er det alltid slik det føles etter en drøm? En slags visshet om at en har drømt det før? Kanskje er det bare meg, eller kanskje drømmer jeg faktisk de same drømmene flere ganger.

et par andre drømmer som jeg husker ganske godt er disse:

snurring og hopping mellom grantrærtrær på en færje med andrea

Kvelningen av den blåe skofushunden

Jeg blir skrapt av toget av en elg

Rottenes hevn(mareritt!!)

Møtet med Ariel og Fomle i Sokna

Vampyren som spiste munnen min(mareritt)

Har du lyst til å høre noen av dem, så forteller jeg gledelig her på bloggen, eller om du spør meg;)

Har du en drøm å fortelle meg?

i så fall; skriv det på en kommentar, eller på bloggen din, og send meg en link:)

må forresten få presisere at noen av de drømmene er i fra jeg var liten:)