Mitt siste sunne-snacks prosjekt var Grønnkål-chips. Oppskriften kommer nedenfor bildet.

Bruksområde

Jeg ble overrasket over hvor sprøe de ble. Til og med sprøere enn chips! De kan brukes som snacks i stedet for potetchipsen, eller som tilbehør i stedet for pommes frites. Et sunnere alternativ uansett!

Smak

Dette smaker overraskende godt, men jeg må jo innrømme at det ikke er fullt like godt som chips. Det er allikevel en god variasjon hvis man spiser mye chips.


Du trenger grønnkål, olivenolje og havsalt.

Skyll kålet, og la det tørke godt. Riv dem i passe store flak, og fjern de harde stilkene. Bland oljen godt inn, og strø over med salt på en langpanne. Sett i ovnen på 135 grader i 20 minutter. Snu dem etter ti minutter.

Jeg fant oppskriften HER.

#mat #oppskrift #sunnhet #sunt #snacks #grønnsaker #godt #grønt

Jeg oppdaget for første gang historien om Larissa og Ian’s uvanlige kjærlighet her. Slike historier er virkelig inspirerende, utfordrende og hjertevarmende.

Larissa og Ian har datet i ca 10 måneder før Ians alvorlige ulykke. Hun forlater ham ikke, men fortsetter å ta ham med på dater til han blir såpass frisk at han igjen kan kommunisere. Da gifter de seg. Og for et drømmebryllup! 🙂 Folkens: Dette er en filmsnutt dere bare se!

Jeg håper virkelig at meg og Thomas sin kjærlighet blir like sterk en dag. Slik at vi virkelig mener det når vi sier “I gode og onde dager…”

#bryllup #wedding #kjærlighet #elske #løfte #kjærester #ulykke

Jeg belønner meg selv med en pause i ryddigen. Nå har jeg fiksa litt i huset til en haug med jenter kommer på cellegruppe i kveld, og bakt noe spennende greier. Sjokoladecookies med peanøttfrosting står på menyen.

I går var jeg og Thomas på møte med pastoren vår for å snakke om bryllupet og ekteskapet. Koselig, og spennende! Jeg kan ikke annet enn å si at jeg gleder meg til å gifte meg!

I morgen skal jeg endelig sy igjen! Gleder meg til å fortsette på noen av alle kjoleplanene mine 🙂

Legger ved en herlig gladsang som får meg i godt humør

Nå har jeg helg, og det er utrooolig deilig! Men skal jobbe litt også, da 😉

#hverdag #bake #baking #bryllup #sy #musikk

Men i din store barmhjertighet gjorde du ikke ende på dem, og du forlot dem ikke. For du er en nådig og barmhjertig Gud..”

Neh 9.31

 

 

Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig.

Tittel: Nehemja(16 av 66)

 

Forfatter: Nehemja

 

Datering: ca 423 f.kr.

 

Innhold: Historisk bok om den tiden da Nehemja var leder for Israelsfolket.

 BildeKilde

 

Min Mening:  Det er mye å lære av Nehemjas lederskap, og hvordan Gud blir fremstilt som Rettferdig, God og Nådig i denne boka.

 

 Disse småbøkene går enormt fort å lese; og det er egentlig en herlig oppmuntring i lesingen. Men planen er at når jeg kommer til Nye Testamentet skal jeg ta meg litt bedre tid til å studere og tenke på det jeg leser…

#bibelen #bibel #kristen #tro #litteratur #bøker #bok #konge #kongelig #konger

Du vet når du har tusen viktige ting som må gjøres, og du ikke har peilig på hvor du skal begynne? Og så ender du opp med å gjøre ingenting i stedet, fordi du blir så overveldet. En slik dag hadde jeg i går. Mange søndager er slik, og jeg tror kanskje vi trenger en sånn dag til å bare slappe av å gjøre de slappe, usunne og lite nyttige tingene som du ikke lar deg selv gjøre på hverdager. I hvert fall tror jeg at jeg trenger det innimellom. Men jammen er det irriterende også, når mandag morgen kommer, og man ligger milevis etter med pensumlesingen…

Er fremdeles særdeles dårlig til å ta bilder av alt som skjer om dagene. Men dette var jo litt søtt 🙂 Og bildegreia bedrer seg nok når våren kommer…

Ønsker alle en god uke 🙂

Det er herlig å planlegge bryllup med god tid. Nå er det omtrent fire og en halv måned igjen, og mange ting faller på plass.

Det vi allerede har av viktige personer er:

Forlovere

Det er lenge siden forloverne sa ja til oppgaven, men vi er fremdeles like fornøyde med at våre gode venner skal følge oss så tett gjennom denne opplevelsen!

Kokk

Vi har hatt møte med kokken, og ting ser ut til å ordne seg. Vi har avtalt en spennende meny, og kokken virker full av inspirasjon, og klar for oppgaven, og det er kjempebra!

Toastmaster

Toastmasteren falt nettopp på plass, og vi fikk førstevalget vårt; en lokal helt med god humør og godt snakketøy som skal guide oss gjennom kvelden. Toasmaster er utrolig viktig, fordi de på en måte “knytter kvelden sammen” og kan gjøre mye for stemningen.

Sangere og musikere

Alle jeg har spurt om å synge har sagt ja foreløpig. Det største spørsmålet er vel hun som har termin to uker etter bryllupet 😛 Hvis du vil se hvilke sanger vi skal ha i bryllupet, klikk her. Alle som skal synge er våre talentfull venner! 🙂 Han som skal spille piano har ikke sagt hundre prosent ja enda, men satser på det beste.

Pastor

Til å vie oss har vi vår gode pastor Kurt Johnny fra menigheten vi går i. Han kjenner oss godt, er flink til å prate til folk, og rett og slett et ypperlig valg! Har møte med ham på tirsdag for å høre “alvorspraten.”

Frisør og Sminkør

Også venner, men meget dyktige sådanne 🙂 Gleder meg til hvordan alt dette blir seende ut!

 

 

 

De vi mangler er egentlig bare:

Servitører

Jeg har ikke enda begynt å spørre folk om å servere (Thomas har gledelig gitt meg det ansvaret), men har sett for meg noen navn som kanskje kan tenke seg å servere. Planen er å få flest mulig erfarne; for jeg har hørt flere krise-historier om å bruke kun uerfarne servitører uten skikkelig opplæring. I tillegg blir det kanskje noen venner som vi ikke har invitert i bryllupet; for det er så mange flere som jeg kunne tenke meg å ha der!

 

Det mangler også en del små-ansvarsutdeling; Hvem skal pynte, hvem skal rydde, og hvem skal flytte stoler? Men det haster ikke såå mye, så vi utsetter det litt til… 🙂

Har jeg glemt noen viktige personer nå? 🙂


#bryllup #wedding #folk #kjærester #forhold #gifteseg #gifteklar

Det værste som finnes må være å prøve å bære en svær sofa opp en liten, bøyd, krokete trapp når du lett kan se at det ikke kommer til å gå. Å mose hender mellom hard vegg og flisete sofabein, og å dunke hodet i dørkarmen. Og etter å ha prøvd å snu sofaen til høyre og til venstre og opp og ned, for så å finne ut at det gikk an å skru av et endestykke, så er det bare å prøve igjen: høyre, venstre, opp og…. plutselig et fremskritt! Centimeter for centimeter åler sofaen seg gjennom svingen i trappa. Riper i tapeten, malerier på halv åtte, lamper i gulvet, hodet i klem. Og plutselig er bragden komplett. Suksess.

En slåsskamp med møblene i huset endte i går med 1-0 til meg, mamsen og lillebror da vi etter mye om og men og såre hender endelig fikk den altfor store sofaen opp i andre etasje hvor vi skal innrede gjestestue. Jeg passet på å snike meg bort i ly av gleden som senket seg, før noen bad meg om hjelp til å sette sofaen sammen igjen….

 

 

Nå sier jeg meg ferdig med “det værste som finnes”-overskriften, og skriver litt om de gode tingene 🙂
I går hadde jeg storfint besøk av to fine jenter som var med meg å laget vårruller. Veldig kos, og resultatet ble kjempebra! I dag blir også en fin dag; Jeg skal synge med kjæresten på ungdomsmøte i kveld, og treffe masse flotte folk der. Har også planlagt en joggetur før den tid, siden ca 50% av kostholdet mitt består av sjokolade for tiden (Jeg må skjerpe meg!).


God helg!

 

I går på skolebussen skjedde det noe litt spesielt. Som vanlig kjørte bussen kl.05.45. Som vanlig var det bitende kaldt den første timen. Men denne morgenen var jeg ikke trøtt. Jeg ble sittende å vri meg en stund, før jeg omsider gav opp å sove på bussturen, og heller ble sittende å tenke.

Jeg tenkte på bryllupsplaner og flytteplaner.

Jeg tenkte på venner som sliter med familieforhold, og venner som er syke.

Jeg tenkte på ungdomsmøtet jeg har ansvar for i helga, og ungdomsgjengen som jeg er så glad i.

Jeg tenkte rett og slett på alt mulig som skjer, eller skal skje. Og tankene gjorde meg ivrig, inspirert og klar for mer av livet! Alle tankene fikk meg til å tenke at jeg har altfor lite slik tid; tid til å bare tenke. For den tiden er virkelig verdifull. Da har jeg tid til å være kreativ, og til å legge gode planer. Og jeg har tid til å slippe å stresse. Og jeg har tid til å be for folk rundt meg.

Denne kalde morgenen proppet full av tenking, fikk meg til å innse hvor bra livet mitt er, og hvor mye jeg ønsker å gjøre noe med. Så nå er jeg klar som bare det for å gjøre både det ene og det andre!

Nå skal jeg bestille bilder til album 2013, så laget en liten kollasj med noen få av bildene…

Andre som savner tid til å bare sitte stille å tenke i fred og ro?

Denne kjolen sydde jeg på kun en lørdag formiddag. Var nesten overrasket selv over for fort og greit det gikk!

Fornøyd ble jeg også. Denne kjolen er helt klart blandt topp tre av de jeg har sydd til nå. Stretchstoffet gjør den veldig behagelig, og mønsteret tillater både hverdag og fint bruk. Toppen sydde jeg etter dette youtubeklippet. Og jeg kommer garantert til å bruke denne fremgangsmåten igjen, med tanke på at jeg alltid strever med toppen. Skjørtet klippet jeg helt enkelt ut med utgangspunkt i et skjørt jeg har kjøpt som jeg liker formen på.

Nå er jeg helt full av syplaner, men pengene setter grenser for hvor mye stoff jeg kan handle.. Så jeg får legge noen av planene i spareboksen, og fokusere på det stoffet jeg har liggende (noe som ikke er rent lite). Der må det nok ligge litt til, for nå om dagene er det supertravelt i Ingrids liv, og hun får gjort meget lite… I dag skal jeg i hvert fall få klippet meg litt!

 #sy #symaskin #kjole #kjoler #design #DIY #hjemmelaget #prikkete #prikker #mønster #hobby #håndarbeid

 

Her er en tutorial på å sy om et par med brukte Jeans til en søt og anvendelig veske med glidelås.

Det du trenger:

* En bukse

* Stoff som du vil bruke som fòr

* Glidelås (må være minst like lang som veska blir)

*Syutstyr: Symaskin, tråd, Jeansnål og saks.

 

1. Start med å klippe beina av buksa, omtrent rett under skrittet. Sy igjen med en rett linje, og klipp bort det som blir til overs(jeg har ikke klippet bort dette enda på bildet under).

2. Brett de nederste hjørnene slik som på bildet under, og sy en søm. Dette skaper dybden i veska, som du ser på bildet nede til høyre. Klipp det som blir til overs.


Hvis du vil gjøre det enkelt, kan du hoppe rett til punkt 10 nå, og sy på håndtakene, så er du ferdig.

 

3.Til fòr kan du bruke en rest du har liggende, eller en gammel skjorte fra klesskapet. Legg fòr-stoffet dobbelt, og klipp slik at det blir litt større enn veska, spesielt i overkanten (jeg tok litt vel mye, men ta i hvert fall 10 cm over toppen på veska) Husk at stoffet er dobbelt her!

4. Stryk fòr-stoffet om nødvendig med rettsidene mot hverandre, og sy så en søm langs tre av sidene. Nå har du stoffet med vrangen ut, og kun en side åpen.

 

5. Sy en søm over de to nederste hjørnene slik som på veska. Nå er den åpne kanten av stoffet opp, og de to brettede endene ned(mot deg).

6. Ta tak i den åpne kanten på stoffet(som er bort fra deg), og brett ned en kant på ca 10 cm (denne kanten viser rettsiden til stoffet). Nå skal stoffet være omtrent like stort som veska. (jeg tok ikke bilde av dette, spør hvis du lurer!)

7. Sett i glidelåsen. Du skal ikke vrenge fòret først, det vil si at du har rettsiden inn, og vrangsiden(pluss en rettside-kant) ut. Glidelåsen skal vende utover, fordi det som nå er inni fòret skal være innsiden av veska. (Det ser ut som om min rettside er ut, men det er bare fordi jeg hadde så bred brettekant. Det er altså “vrangsiden” du ser på bildet under) Her er det litt fort gjort å tenke bakvendt på vrangen, så sett i nåler og sjekk at det er rett før du syr.

8.Nå skal du legge fòret ned i veska. Tråkle rundt hele kanten før du syr noe med maskinen. (Ja, jeg vet det er kjedelig, men det er enda kjedeligere å ta opp igjen en søm som ble feil)

9. Jeg syr rundt hele kanten for hånd, omtrent fem cm nedenfor glidelåsen (derfor brettekanten i punkt 6 – for å få det fine fòret synlig fra toppen av veska). Ved å sy for hånd slipper jeg å få en søm på innsiden av fòret på veska.

10. Nå mangler vi bare håndtakene! Klipp fire lange remser av et bukseben (eller bruk begge beina om du trenger). Legg stoffbitene to og to, rett mot rett, og sy langs begge langsidene.

11. Så vrenger du håndtakene (dette er kjedelig arbeid)

11. Og stryker dem slik at sømmen kommer i sidene

12. Vi nærmer oss ferdige. Fest håndtakene på med nåler som vist nedenfor, og sy med maskinen helt i nedrekant av håndtakene. Dette hadde nok blitt enda finere om det var gjort før jeg festet fòret.

 

SLIK BLE RESULTATET! Gratulerer; du har klart å sy om en bukse til en veske. Det var vel ikke så vanskelig?

Veska kan selvsagt også pyntes med alt du måtte ønske av knapper, stoffbiter, perler, diamanter og nagler. Send meg gjerne en link, så jeg kan se hvordan din veske ble.
Og husk: øvelse gjør mester! Det er ikke sikkert veska blir perfekt på første forsøk (det gjorde ikke min). Lykke til!

#DIY #SyOm #Sy #symaskin #hobby #håndarbeid #tekstil #klær #vesker #kreativ #redesign #gjenbruk #tutorial #tips #howto #oppskrift