I dag reiser jeg og Thomas på vår første ferietur sammen siden vi ble forlova. Og på en måte den første ferien vår alene sammen. Vi skal kjøre rundt i Norge, og antagelig også ta en tur innom Sverige. Men alt er veldig avslappa og flexi, så vi får se hvor Volvoen bringer oss 🙂 Her er foreløpig reiserute:

På turen skal vi besøke slektninger av Thomas i Valle, og vi skal innom Pappa og bestemor i Hedmark. Dessuten har Thomas bursdag på turen, og da blir det kanskje noen små overraskelser…?

 

Jeg ryddet nettopp frem symaskinen, og DU, hvor effektiv jeg var da symaskinen først var fremme! På en kveld sydde jeg en posepølse, en kamerapute med ris i, og en halv kjole! Kjolen ble ferdig neste morgen. Jeg brukte en kjøpt kjole som mønster; en jeg liker formen på veldig godt.

 

 

Kjente at det var på tide å få sydd litt; jeg hadde jo store syplaner for sommerferien! Neste prosjekt som jeg skal starte på, er nok kjolen som forloveren min skal ha når jeg gifter meg. Blir kjempespennende!

Da jeg startet på denne kjolen, skulle den egentlig være helt blå (bruker restene etter konfirmasjonskjolen). Men det hvite blondestoffet (som jeg faktisk har kjøpt på loppemarked) lå rett ved siden og trigget kreativiteten. Så jeg hoppet på ideen, og sydde på litt blonder på toppen av kjolen (hadde uansett ikke nok stoff til å dekke skjørtet også). Ble egentlig veldig fornøyd med resultatet 🙂

Det er godt mulig at det vil dukke opp flere kjoler med denne formen på! Og jeg tror kanskje til og med at jeg enda har nok stoff til en som er helt blå også…

For noen dager siden inviterte jeg et knippe flotte jenter til meg på Tea Party. For anledningen bakte jeg noen Muffins med Marshmallows-frosting på toppen. Litt eksperimentering, men resultatet ble nokså ok.

Jeg har vanvittig masse te – fordi det frister alltid å kjøpe nye typer. Så litt hjelp til å drikke opp er bare på sin plass 🙂


PS: Rosene på bildet fikk jeg av den snille kjæreste min 🙂

Søte ^^

 

Meld deg på fotokonkurransen på bloggen min HER.

Jeg ble plutselig litt inspirert til å ha en #fotokonkurranse her på bloggen! Tema er “Den Følelsen.” Det du trenger å gjøre for å delta er:

*Legg bildet ut på bloggen din. Du kan delta med maks to bilder.

*Det er også flott om du skriver litt om hvorfor du velger dette bildet.

*Skriv en kommentar til meg med link til blogginnlegget ditt, eller send bildet på mail ([email protected]).

Så er du med!

 Frist: Lørdag 6. juli.

Når jeg skal kåre vinneren, kommer jeg til å se på bildekvalitet, komposisjon, men mest av alt på følelsen bildet gir meg. Alle har altså en sjanse!

Det du vinner er en vurdering av bloggen din, og linking i fra min blogg 🙂

I dag har jeg begynt å lese litt på Jane Eyre. En skikkelig klassiker. Anledningen er at den står på pensumlista for høsten igjen, og det er lurt å komme i gang med en del av litteraturen i sommer – ellers blir det fryktelig mye å lese i høst! Det er litt gammeldags engelsk, men overaskende morro å lese så langt 🙂

I dag har jeg jobbet i planteskolen, og så kost meg med Thomas. Vi så (en merkelig) film, gikk koselig tur, og laget taco! Jeg har forresten fått helt dilla på avocado i tacoen… På turen fikk jeg og Thomas pratet om roadtripen vi skal på snart rundt om i Norge, og litt om bryllupet. Det er virkelig mye småting som skal planlegges! Og jeg nyter hvert minutt av det. 😀

Jeg er forresten med i fotokonkurranse hos Julia  og EllenRikke med tema sommer. Jeg deltar med dette bildet:

  #Litteratur #Bryllup #Konkurranse #Foto

Hva synes du?

 

I dag har jeg hatt en herlig dag med litt jobbing, litt rydding og masse koselig besøk! Jeg inviterte en gjeng med jenter på Tea Party. Vi drakk te, pratet og snakket og koste oss masse! Bildene i dette innlegget er av de søte pusene til Cathrine. Cutenesses!

Resten av uka begynner å fylle seg opp med venne-avtaler, kjærestekos og annet morro. På programmet står blandt annet en Tapas-Piknik. Jeg skal også jobbe mest mulig, og prøve å få tid til litt jogging og sying også 🙂

Hva er dine planer for uka? 🙂

Den siste uka har vært en smule insanely busy! Jeg har liksom ikke fått tid til en haug med ting. Som å treffe Thomas og rydde. Men jeg har jo fått gjort en del også!

Første halvdel av uka hadde jeg Camilla Malvine på besøk.

Torsdag jobbet jeg titimers dag og på kvelden gikk jeg tur med ei venninne.

Fredag jobbet jeg ti timer igjen før jeg hadde avsluttning med Jesusgruppa hjemme hos meg (inkludert rydding og baking på forhånd).

Lørdag skulle jeg være på Betania så tidlig som kl. 11. på formiddagen. Måtte pakke til overnatting i full fart etter å ha sovet ut litt. På Betania var det Preteam – forberedelser til Teamturen jeg reiser på i August. Vi øvde inn drama, forberedte barne-opplegg, øvde med koret og hadde en god porsjon bra møter og bra folk. Veldig kos! Søvnen var ikke veldig god. Jeg må få meg bedre liggeunderlag.

Søndag våknet jeg på Betania, og fikk rydda det meste før møtet startet kl 11. Da skulle vi (team-gjengen) delta med sang og musikk, vitnesbyrd og drama. Så fikk jeg (endelig) skvist inn noen timer sammen med Thomas før jeg skulle på St. Hans feiring, og deretter på jentekveld!

Jeg ser mer og mer hvor fort sommeren skrider frem. De første ukene skulle være de jeg hadde mest tid til alt mulig, men jeg føler at tida løper fra meg i rekordfart! Altfor lite tid til venner, alt for lite tid til sying og matlaging, alt for lite tid til Thomas…. Men nå skal snart jeg og Thomas på en liten tur sammen. Det blir skikkelig kos! 😀


Bildet er fra korøvelse med team-folkene 🙂

 

 

 ‘I had bought a few precious minutes. I had used my head to survive. For the first time, I had won! Standing alone in that damp, dark garage, I knew, for the first time, that I could survive. ‘

 

 

Boktittel: A Child Called ‘It’

 

Forfatter: Dave Pelzer

 

Innhold: En bok om en gutt som blir behandlet som noe lavere enn en hund. En gutt som mister retten til å se folk i øynene og til å ha et navn. En gutt som blir tvunget til å delta i morens tortur-leker. En gutt som trosser alt og kjemper for å overleve. Forfatteren skriver sin egen historie.

 

Min mening:Jeg synes boka var grusom og forferdelig. Den får frem tanker jeg ikke vil tenke, bilder jeg ikke vil se. Men samtidig er det noe vi må vite litt om. Hvordan overgrep kan skje. Familier bryte sammen. Barn bli brutt ned, bit for bit.

 

Terningkast: 6. Grusomt bra, blir kanskje de riktige ordene. Jeg anbefaler boka til deg over 14 år.

Jeg kjøpte boka fordi den var på lista over mest leste blant ungdom i England. Den er den første av tre i serien om David Peltzer. Den andre heter “The Lost Boy” og den siste “A Man Named Dave.”

BildeKilde


Tirsdag denne uka var jeg og Camilla Malvine på Basar. Jeg var på en måte med å arrangerte basaren, fordi den er til inntekt for teamturen til Slovakia som jeg skal på i august. Camilla hadde aldri vært på basar før (er det mulig??) Men vi koste oss, og vant noe begge to! På bildet under ser du Camilla og Charlotte med årene de har kjøpt for denne basar-runden.

Er det unormalt med basar på østlandet?

Jeg vant helt i siste omgang (av fem), så jeg hadde nesten begynt å miste håpet. Men jeg kunne altså gå hjem ett piknik-teppe rikere. Håper det snart blir brukbart vær igjen, så jeg får testet det ut 🙂

Pleier du å vinne noe på slike ting?

Første del av toppturen “Knudknuden” går gjennom en nydelig løvskog. Sola skinner gjennom de knall grønne bladene, og varmer huden. Oppover den bratte skråningen pipler svetten frem, men smilene er klistret på ansiktene og praten går.

 

Så er det siste stigning opp til toppen. Litt bløtt på bakken, men vi klarte å holde oss tørrskodd helt til toppen. Utsikten var kjempenydelig; utover hele sokndal

 

Når man skal ned igjen, går man en annen vei, som er gjennom Sandbekk. Sandbekk er et nedlagt industristed hvor etterlevningene er enorme sandbanker. Ser nesten ut som en ørken! Vi sprang og lekte i sanden og fikk sand i skoene, ansiktet og alt i mellom.