Roadtrip i Europa (1 av 2)

Categories G Reise og ferie

Mens vi var hos Miriam og Johnny i Tyskland, og jeg nettopp hadde blitt forlovet, ja, så så vi vårt snitt til en biltur nedover i Europa. Den eneste planen jeg var litt lei meg for at vi ikke fulgte, var å reise til Italia. Men det kostet rett og slett mer penger og tid enn vi ville betale. Derfor begynte turen med at vi siktet på Freiburg i Tyskland. På veien kjørte vi igjennom Schwarzwald (=den svarte skogen), og stoppen litt i Badenbaden. Jeg forteller heller mer om schwarzwald senere. I Freiburg var vi innom på en iskafe, hvor vi spiste spaghettiformet is, belgisk vaffel og smeltet sjokolade. Vi var også på Starbucks, og i flotte byggverk som denne kirken.

Freiburg, Munster.

 

Vi gikk i de flotte gatene, og så på de flotte folkene. Noe som utmerker seg i tysklands gater er:

1: Apoteker, 2: Iskafeer, 3: Bakerier

De er overalt!

 

En annen ting som var gøy med Freiburg var denne gjengen med gatemusikanter som underholdt oss mens vi satt på iskafeen. De sang av hjertens lyst, og mikrofoner hverken hadde eller trengte de. Det gøyeste var imidlertid å se på dama til høyre i bildet som sikkert kompenserte for sin manglende sangstemme med å danse mer eller mindre rytmisk frem og tilbake der hun stod.

 

For ikke å nevne at denne byen virkelig setter pris på MacDonalds, og lar dem komme til sin rett i dette flotte huset:

Freiburg, Martinstor

 

 

 

 

Så litt utpå ettermiddagen krysset vi grensa til Frankrike, og slo leir i byen Neuf-Brisach. Den ligger rett med Rhinen og ser ut som en stjerne ovenfra. Det var visst veldig praktisk med den tykke muren under krigen. Vi tok en liten tur i den lille byen, men endte opp litt utenfor bymuren, for der var det mye finere. På kartet under gikk vi ut på venstresiden, der det er en bro.>Dette bildet er lånt herfra<

 

Når vi gikk over broen (se bildet under) ble vi helt overasket over hvor fint det var! Grønt gress overalt. Nydelige blomsterampler og store, grønne trær. For min del er dette mye koseligere enn en middels fin småby… Så jeg og Thomas tok oss en liten utforskningstur langs muren. Fant masse spennende, og fikk lese litt greier (som vi ikke skjønte så godt fordi det stod på tysk) om byens historie.

 

Når vi gikk gjennom muren, for å komme ut eller inn av byen kunne vi at det hadde vert fengselceller inne i muren. (Dette ble forresten bekreftet av de tysk-språklige turist-plakatene.) Jeg fant en lang grotte inn i muren som var åpen, og jeg kunne ikke la være å utforske. Så jeg tok mobillyset fatt, og klatret nedover en bratt skåning inn i det mørkeste mørke. Da jeg kom til bunnen, kunne jeg ikke lenger se Miriam på toppen. Guttene hadde gått videre. Jeg så rundt hjørnet nede i hullet (til venstre på bidet under) og så at gangen fortsatte noen få meter til. Den var fylt med søppel, og ledet inn til et større rom nede i muren. Men i det øyeblikket fikk jeg litt panikk. “Tenk om det var noen der!” For eksempel de som hadde kastet alle de tomme ølflaskene.. Så da kom jeg meg opp så fort som svint, og ristet av meg spindelvevet på toppen.

 

 

Etter litt kvalitets-utforskning var det på tide med noe mat.Vi gikk på en lokal kebab-sjappe hvor ingen kunne verken tysk eller norsk eller engelsk. Men de kunne i hvertfall tyrkisk og fransk! Og til tross språkvanskene klarte vi å bestille kebab til alle, og til og med Chillikrydder til Miriam (selv om det tok mye tid og forståelse). Her er guttenes mening om Frankrike så langt:

 

Så derfor gikk vi tilbake til hotellet igjen.

Neste morgen ville vi ikke spise frokost i Frankrike en gang (Det skal sies at jeg likte det, tross språkvanskene), men vi spiste i Tyskland, rett over Rhinen. Der spiste jeg tidenes Måltid! Fransk Croissant med sjokolade, Tysk Brezel og en mini-pizza, for ikke å glemme ferskpresset juice. Alt for omtrent en 50-lapp. Bakri i Tyskland er digg! Guttene var også litt mer fornøyde i dag.

 

Så var vi klar for en ny dag med reising, men det har jeg bestemt meg for å ta i et eget innlegg. Både fordi dette ble så langt, og fordi jeg ikke har fått alle bildene enda, og da blir det ikke like morro. Jeg kan røpe at vi i løpet av neste dag var innom Sveits, Liechtenstein, Østerrike og Tyskland. Så: vent i spenning!

1 kommentar

1 thought on “Roadtrip i Europa (1 av 2)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *