En tanteunge ble veldig fornøyd med boxeren han fikk til jul, så da sydde jeg noen flere til bursdagsgave. 🙂

Kult med traktorer og dinosaurer 🙂

Og siden jeg var så godt i gang med dinosaurene, havnet visst en liten en på munnbindet Thomas måtte ha i all hast da han skulle på bytur (og alle vi hadde var på vask).

Artig med småprosjekter, men etter dette kjente jeg suget etter å sy noe “skikkelig” til meg selv…

Nå har jeg endelig fått tak i ny kortleser, så jeg fikk overført bilder fra kamera til pcen. Så nå vil det nok komme et lite bilderas fra ulike ting den siste måneden.

På nyåret har vi vært alt for mye inne. Faktisk bare mer og mer, siden vi gikk fra grått og bløtt til alt for kaldt (og forkjøla).  Men jeg merker allerede at dagene begynner å bli sakte lysere, så det nærmer seg nok mer utetid!

Miriam har alltid elsket å være ute, og det gjør hun enda. Men med en intens uvilje mot å ha på votter, er det ikke så greit i minusgrader.

Og noe av det aller kjekkeste med å være ute, er å se på dyr. For eksempel endene som bor rett nedenfor huset vårt!

Hun kan stå sånn i evigheter uten å bli lei. Og det er enda kjekkere hvis vi har med litt brødrester til endene 🙂

I uka som kommer fortsetter de å melde minusgrader og fint vær. Hvis nå bare hosten min kan roe seg litt ned, er det helt perfekt. Men i dag har jeg holdt meg inne, for å ikke gjøre det verre.

Og når lyset enda er der, er det utrolig hvor vakker verden kan være, selv om det ikke er mye farge å se enda 🙂

Det ble litt stille her. Jeg får ikke lagt inn bilder på pcen akkurat nå, så da så…

I dag er jeg syk, og har testet meg for covid19 for FJERDE gang! En bakdel ved å arbeide nært på mange mennesker… Men på en måte greit å være på den sikre siden også. Og vi satser på at jeg tester negativt denne gangen også – det er jo ingen smitte i kommunen, og jeg har ikke reist på en god stund. 🙂

Kanskje får jeg kjøpt ny kortleser i løpet av uka (hvis jeg blir frisk nok), så da kommer det kanskje litt mer blogglyst igjen 🙂 I mellomtiden må dere ha en nydelig dag!

Og så skal jeg prøve å få brukt de neste to dagene til litt studier, selv om hodet føles fullt av bomull :/

2020 var et godt leseår. Siden jeg oppdaget lydbøker for alvor, har jeg lest mange flere bøker. Her har jeg lagt inn bilde av dem. Hvis du vil lese mer om en spesiell bok, har jeg skrevet anmeldelser i kategorien “bok”. Ellers kommenterer jeg noen av de beste her, under de aktuelle bildene. Jeg har lest veldig mange gode kristne bøker i år, noen barne og ungdomsbøker, og noen få romaner som jeg likte kjempegodt.
Jeg innser at dette innlegget nok er for spesielt interesserte, men det har liksom blitt en tradisjon. Og for dere som leser, er det kanskje moro 🙂
Alle bøkene til Läckberg er verdt å lese! Det er krim, med innslag av hverdagsliv som er lett å kjenne seg igjen i. Havfruen husker jeg som spesielt bra. 
12. The Fairy-Tale Detectives by Michael Buckley
Denne boka av Levi Lusko er et must! Den er bare utrolig innsiktsfull om livet, tro og håp skrevet av en mann som mistet datteren sin alt for tidlig.
Dette er en av de beste kristne bøkene jeg har lest på lenge! Om hva det vil si å være en etterfølger av Jesus – ikke bare en fan. Og selv om det er utrolig “basic” var denne boka virkelig full av innsikt, og går på dybden på en forståelig og enkel måte!
Dette var også en god kristen bok! Spesielt for ungdom, eller unge voksne som er nye i troen. 
En bok full av humor som jeg elsker 🙂
Denne boka er en barne/ungdomsbok om klima og en gutt som skal dø, og jeg likte den veldig godt. Lettlest og fin. 
En helt fantastisk bok som har gitt meg troen tilbake på det nynorske språkets verdi. Og den er så utrolig koselig og fin! Alle bør lese eller lytte til denne!
God kristen bok som jeg kunne tenke meg å bruke som tema i bibelgruppa.
Enda en barnebok som er kjempebra! Handler om andre verdenskrig. 
Virkelig verdt å lese for dere kristne.
Det ble mange anbefalinger på rad her, men denne er en nydelig skjønnlitterær roman. Trist, men fin.
En god ungdomsbok om å være broren til noen som lever litt på kanten.
Veldig god bok som går litt inn i hvorfor vi kristne ikke trenger å leve slik som i gamle testamentet, og hva som egentlig er Guds tanker om den nye pakten. 
83. Rooftoppers by Katherine Rundell
Jeg likte rooftoppers godt fordi det er en helt annerledes historie.
Denne boka leste jeg ut på en ettermiddag. Spennende, lettlest og bra skrevet!
Jeg får stadig mer sansen for Kyle Idleman. Tross den rare tittelen er denne boka gull verdt (målgruppe: kristne).

Målet var 80 bøker, så jeg sier meg fornøyd med året 🙂

I år skulle vi være verter på nyttårsaften, slik vi har vært i 4-5 år nå. Jeg brukte en del tid til å tenke gjennom bordpynten i år, og er veldig fornøyd med hvordan det ble. Ikke har jeg brukt penger på det heller, bare funnet ting i naturen og her hjemme.  På bordet brukte vi drivved (som svigerfar har laget lysholder av), kongler,furukvister, sypress og noen julekuler vi kjøpte på salg i fjor (25 kroner for en hel boks!!)

I tillegg laget jeg noen mosekuler som pyntet opp litt andre steder i stua.

 

Ninja er litt redd rakettene, men i år synes jeg det gikk veldig fint utenom akkurat klokka 12. Hun var ikke særlig redd før da, heldigvis. Men litt ekstra kosete var hun nok 🙂

Vi var seks stykker til sammen. Meg, Thomas, Miriam, Charlotte og Renè og broren min Anders.

Miriam koste seg kongelig med all oppmerksomheten, helt til hun (overraskende nok) la seg helt frivillig klokka 10. Vi hørte ikke mer fra henne 😛 Deilig!

Klokka 12 gikk vi ut i hagen, hvor vi har super utsikt over deler av sentrum. Det var også en del naboer som sendte opp raketter, så vi klarte oss godt med kun stjerneskudd. Litt av utsikten vår… 

Kveldens gjester 

I år hadde vi rekordlite leker og aktiviteter. Men tida fløy allikevel, og plutselig var det for sent å begynne på noe. 

Vet at jeg ligger langt bak med blogging, men sliter litt med å få lagt inn bildene siden kortleseren tok kveld. Men nå er det nye året godt i gang, og selv om vi på en måte har altfor lite vi kan gjøre, strekker jeg allikevel ikke til i hverdagen. Merkelig, det der.

Men jeg sier meg fornøyd med å godta at jeg ikke får gjort alt jeg vil, og velger å nyte de små, gode øyeblikkene uansett om kjøkkenet flyter. Håper du klarer det samme 🙂

Jeg har stadig noen hobbyprosjekter på gang. I jula ble disse tre sakene til:

 1. Fire munnbind på bestilling. Noen helt svarte, og noen med vinyltrykk på. Sydde i slengen noen til oss selv som vi kunne bruke på bilferien.
 2.  Strikket et pannebånd med flettemønster. Dette var en julegave.
 3. Strikkede votter av restegarnet ble en fin ekstragave til en liten prins som også fikk lue(se luen HER).

Som vi pleier, tok vi oss en tur til pappa i juleferien. Heldigvis var det lite koronasmitte både hos oss og hos familien, så vi følte oss relativt trygge. Hos Oldemor Astrid likte Miriam seg veldig godt. Hun fikk kaker, og samlet alle dyrene hun fant (inkludert en hest uten hode) på stuebordet.

Slalombakken Øvernløypa var ikke åpen, men vi tok oss en tur med akebrett. Veldig moro – i hvert fall for oss voksne. For Miriam var helt bestemt på at hun ikke skulle ut på isen.

Min pappa, 60 år på akebrett sammen med hunden Dokka.

Ingrid, 28 år.

 

En nydelig start på julemorgenen!

Bestemor, 83 år.

På julekvelden var vi sammen oss tre, pappa, lillebror og bestemor Astrid. En liten, men trivelig gjeng!  Fordelen med å ikke være så mange, er at gave-delen ikke tar tusen år 🙂  

Nissen var også innom en tur, men Miriam fikk et frykt-anfall helt utypisk henne. Så han gikk igjen nokså fort 😛

Koste oss veldig resten av ferien med masse kjekke leker 🙂

Etter nyttår har jeg laget meg en positiv morgenrutine. Noen ganger trenger man bare en “ny start” for å komme i gang med noe, og derfor elsker jeg muligheten som januar gir! Jeg har lenge kjent at det har blitt for lite tid til bibellesing, bønn og tid med Gud. Det gjør at jeg blir mindre inspirert og fokusert i hverdagen, så jeg har savnet det veldig. Denne morgenrutinen hjelper meg til å fokusere for dagen, og få daglig input fra Guds Ord.

Morgenrutinen har 4 skritt, i prioritert rekkefølge, slik at jeg på travle dager kan skippe de to siste.

 1. Skriv litt i 5-års dagboken. Minstekravet er å skrive en linje, men det er plass til litt mer. Det skal ikke være masse, bare litt om dagen i dag, og/eller noe spesielt jeg tenker på. Noen ganger skriver jeg mer på kvelden, når dagen har gått.
 2. Les i andaksboka. Jeg har sjelden brukt andaktsbøker veldig mye, men denne liker jeg godt. Den er godt skrevet, relevant og tolker bibelen på en god måte. Dette tar ikke lang tid, så selv på travle dager får jeg lest litt av Guds Ord!
 3. Les et kapittel i bibelen. Jeg holder for tiden på med en grundig gjennomlesning av gamle testamentet, og har kommet til 1. kongebok. Det er en del tungt stoff, men også noen skikkelige perler! Og for å gjøre det mer konkret og anvendelig for mitt liv pleier jeg å:
 4. SOAPe bibelkapittelet. Det handler om å fokusere mer på et vers, og hva det betyr for meg. Jeg har skrevet om hvordan du SOAPer HER. Det er virkelig en super måte å lese bibelen på 🙂

PS: Du kan lese om mine nyttårsforsetter HER.

Sånn med unntak av morgenrutinen min, har jeg også kommet smått i gang med andre gode rutiner. Det tok noen dager å trappe ned godteri-inntaket, men nå er jeg endelig der at jeg kan klare en dag uten sjokolade. Og veldig kjekt at Thomas er med på at vi kun har èn snope-dag i uka. Jeg gleder meg til i morgen, for å si det sånn!

Jeg var på min første treningsøkt på mandag, og skal egentlig på nr. 2 i dag. Men mulig den må utgå, fordi jeg skadet foten min mandag kveld. Det er forresten også noe jeg må skrive om, for det er en tragikomisk historie som sikkert kan spre litt glede.

Vanen om å holde kjøkkenet ryddig (som jeg og Thomas hadde blitt enige om) har enda ikke skjedd. Men vi lever i håpet om at vi en dag skal komme til bunns i haugen med oppvask 😛 Hvordan går det med dine vaner etter nyåret?

I jula ble det litt mer tv-tid enn til vanlig. Jeg koste meg med flere serier, så tenkte å komme med et par anbefalinger. Og kanskje har du en tilbake til meg 🙂

 1. Atypical. Dette var den serien jeg likte definitivt best. Den handler om en autist og familien hans. Hjertevarm og fin serie!
 2. The queens gambit. Jeg gav denne serien en sjanse etter en anbefaling, og selv om det høres kjempe-kjedelig ut med en serie om sjakk, er den faktisk veldig bra 🙂
 3. Hjem til jul. En norsk serie. Jeg var skeptisk først, men kunne kjenne meg igjen i mye, og jeg ble veldig engasjert etterhvert. Passet fint å se den i romjula!
 4. Nå har vi begynt å se på orphan black. Den virker bra, sær, og spennende.

Vi har sett litt mye på krim det siste året, så det var kjekt med litt annet. Har noen noen tips til meg? Jeg liker ikke så godt mye magi/skrekk, og heller ikke noe fra middelalderen. Ellers kan det være fint med litt av hvert 🙂

Atypical | Offisiell side for Netflix

“I find it easy to give a plate of rice to a hungry person, but to console or to remove the bitterness, anger and lonelyness that comes from being spiritually deprived: That takes a long time.”

Boktittel: No greater love

Forfatter: Mother Theresa (og Thomas More)

Innhold: Jeg hørte boka som lydbok. Kjekt å lære mer om et stort forbilde. Boka har både mye av Mor Teresas undervisning og tanker, i tillegg til et historisk blikk på hennes liv og tjeneste.

Min mening: Jeg synes nok ikke denne boka passet så godt som lydbok. Men grei nok.

Karakter: 3. En god bok, men det var akkurat som den manglet noe i kommunikasjonen for meg.

BildeKilde