Roadtrip i Europa (2 av 2)

Categories G Reise og ferie

Nå har jeg omsider fått Thomas sin halvdel av bilder fra Roadtrippen vår i Europa. Hvis du vil lese del 1 av innlegget, så finner du det <Her>

Hvis ikke du gidder det får du en kort oppsummering: Jeg og Thomas har nettopp blitt forlovet. Vi er på besøk hos Miriam og Johnny Pettersen i Tyskland, og bestemmer oss for å ta oss en kjøretur nedover i Europa. Etter en natt i Frankrike er vi tilbake i Tyskland med bilfronten vendt østover:

 

 Vi tok en liten frokoststopp ved Rhinen, som lå på grensa mellom Tyskland og Frankrike. Deretter var det klampen i bånn mot Sveits…

 

På veien dit klarte vi å forville oss inn i München sentrum. Så mye for å følge GPS’ens instrukser. Der ble vi en stund på grunn av all trafikken, men vi stoppet ikke.

 

Vi kjørte igjennom området Schwarzwald, som besår av fine skoger, hus i tre og flotte jorder med kuer på. Stoppet i denne søte lille landsbyen jeg ikke husker navnet på, og tok noen bilder. Her levde de tydeligvis av å selge klokker og ur med blandt annet fugler som kom hoppende ut hver time.

 

Også Sveits suste vi forbi etter litt trøbbel på grensa. Det viste seg at vi måtte betale en god del for å få kjøre på Autobahnen. Menmen, ikke noe vits å gråte over gamle penger, så vi betalte, og kjørte av sted. Sveits var også nydelig med høye alpe-fjell som forsvant i skyene, lange grønne sletter med søte små hytte-aktige hus, litt skog og mye tåke (i hvert fall denne dagen). Vi tok oss ikke så mye tid til å nyte Sveits, fordi målet vårt var et noe mindre land:

Liechtenstein! Ingen av oss fire hadde noen gang vert i Liechtenstein, og da måtte det bare prøves! Vi var i hovedstaden, Vaduce. Vaduce var en by som var enormt nydelig. Brostein overalt, og ikke et korn med søppel på gatene. Du kunne fint se at de hadde penger! Men mindre hovedstad har jeg heller ikke sett… Grunnet de høye prisene nødet vi oss til å såvidt kjøpe et postkort her. Handlingen var nok bedre å få gjort i Tyskland! Liechtenstein var forresten også Miriam sitt land nr. 50. Jeg har vert i 19 land nå…

Etter Liechtenstein kjørte vi gjennom Østerrike og tilbake til Augsburg i Tyskland,  hvor vi koste oss i noen dager til i huset til Miriam og Johnny.

En flott tur med mye gøy å se på! Utrolig spennende å bare kjøre av sted sånn som det.

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *