Lue er en veldig enkel, og en nokså nyttig ting å sy. Det er også supert å bruke rester til. Jeg har brukt mye den ene luen jeg sydde til meg selv, så nå samler jeg meg opp et lager til gaver og evt. salg. 

Jersey utenpå, og fleece inni. Jeg kjøper billige fleecepledd, og bruker til fòr. Dette blåe pleddet kostet 10kr på ikea. Denne må nok strykes. Men jeg er fornøyd med å ha fått brukt opp en rest, og ha en potensiell gave i skuffen. 

 

I dag reiser jeg og Andrea avsted til Marokko. Jeg tror ikke jeg får blogget noe derfra, så bloggen vil bli litt stillere i en uke. Men jeg har forhåndspublisert noen innlegg underveis, så det ikke blir helt dødt heller. Jeg har jo egentlig masse jeg vil dele på bloggen; det er bare det å få tid til å gjøre det! 

I dag skal vi sitte hele dagen på tog, flyplass og fly. I morgen er vi fremme i Marrakech, og klar for å utforske byen! Gleder meg til overfylte markeder, kameltur i ørkenen, hamam-massasje, dansende slanger, sterke kryddere, og en veldig annerledes kultur. En litt artig ting, er at onkelen og tanten min også er i Marrakech noen av de samme dagene som oss! Kanskje vi treffes…

 

 

Nå er det bare èn dag til jeg reiser mot Marokko, og jeg føler det er tusen ting jeg må få gjort før jeg reiser! I stedet blir jeg sittende med PCen og skrive innlegg til bloggen, så den ikke skal dø helt ut mens jeg er borte… 

I dag er det søndag, og denne søndagen må utnyttes til det fulle. Jeg skal treffe ei venninne som er hjemme for ferien, bake horn til å ha med på reisen i morgen (blir en laang reise, så må gjøre det jeg kan for å ikke bruke opp alle lommepengene på mat i Norge). I tillegg må jeg pakke (begynte litt i går, da), besøke bestemor, gå i 80-årsdag til sviger-farmor, lade kamera, mobil og aktivitetsklokke, laste ned nok podcasts, og det hadde ikke skadet å ha litt orden i huset også… 
For ikke å snakke om at det er nydelig vær ute, og det jeg aller helst ville ha gjort i dag, var å gå på en real topptur i sola og grillet pølser på bål. Vel, det må jeg nok utsette til jeg kommer hjem igjen… 

I går ble jeg 25 år, og feiret beskjedent med familien i en halvferdig spisestue. Var koselig å se folk, og jeg ble fornøyd med muffinsene med nugatti og peanøttsmør-smak 🙂 Hurra!

Årets store prosjekt, er å pusse opp stue og kjøkken. Vi (les Thomas) begynte første januar med å rydde vekk møbler og ting, og rive ned vegger, gulv og tak. Nå har kjøkkenet blitt bygget opp fra bunnen igjen, og mangler bare litt listing og finpuss. Vinduene er byttet, og alle ytterveggene i stua er isolert og platet. Nå står peis og gulv for tur, og så nærmer det seg faktisk at stua også kan brukes. Som nevnt (ca tusen ganger) skal jeg reise bort i vinterferien uten Thomas. Og da er jeg superspent på hvor mye som er ferdig når jeg kommer tilbake. 

Her er den fine grønne tapeten vår. Den er jeg kjempefornøyd med!

Og jeg ble bare helt sjarmert av denne lampa fra Bohus. Bare vent til du får se den med lys i 🙂

Vil ikke legge ut ferdig-bilder før det er helt ferdig, så jeg får smøre meg med tålmodighet 🙂 Men det er herlig å se at ting tar form!
 

Det er utrolig hva man kan få tid til på en vanlig onsdag. Egentlig plan var 1. treffe Miriam og 2. Sykveld. Men det jeg endte opp med å gjøre var lage middag, vaske opp, strikke litt, se en halv film med Thomas, brette og vaske klær, tur med hunden, besøke mamma, og sykveld med Eirin, Kristina og Hanna. Fikk ikke sydd meg mer enn ei lue, men det er da i hvert fall noe. 

I dag. torsdag skal jeg bestille sommerferie til utlandet, og gå på LIFEgruppe. Gleder meg til begge deler! Og hvem vet? Kanskje får jeg tid til en haug med ekstrating i dag også!

*Det er så synd på meg*

Chessie har operert vekk en ekkel kul, og har dermed vært “sykemeldt” en stund. Men i dag skal kragen og stingene av. Jeg kan tenke meg hun blir lykkelig!

4 dager igjen til Marrakech! 

 

 

 

Jeg har fått litt sansen for å lage disse hjemmelagde babebombene. Det kostet litt å kjøpe inn alle ingrediensene, men det er utrolig herlig å kaste oppi en ball i badekaret. Det lukter godt, gir myk og glatt hud, og skal være både avslappende og terapeutisk; nesten som et mini-spa. Og prisen blir liten i forhold til å kjøpe de digge badebombene fra Lush…. Det du trenger er følgende:

1 dl Epsomsalt, kjøpes på f.eks. gymgrossisten.

2 dl Bakepulver

1dl Sitronsyre Jeg kjøpte en kilos-pose på ebay. Fant ikke noen andre steder som var billigere. Det heter citric acid på engelsk. 

1 dl Maisenna

2 ss essensiell olje/duftolje (du får dette mange steder, men jeg har kjøpt de fleste på ebay. Stort utvalg, og billig.)

8-10 dråper konditorfarge

1 ss vann

6 ts olje (jeg bruker bare en rimelig baby-olje, men det er klart at en dyrere olje er enda bedre. Mange oppskrifter anbefaler Castor Oil. 

Former (for eksempel disse fra ebay). Jeg ville ha bestilt ca 5cm i diameter. Da får du litt flere bomber av en oppskrift som denne.

Bland først alle de tørre ingrediensene. Bland de våte ingrediensene for seg selv, og hell dem forsiktig over i det tørre mens du rører raskt. Poenget er at vannet ikke skal reagere med mixen, og begynne å frese. Når alt er blandet, skal det ha konsistensen til våt sand. Ha eventuelt i mer konditorfarge eller vann. 

Fyll begge halvdelene veldig fulle av mixen, uten å stappe. Press dem sammen, og la bombene stå over natta for å “sette seg” før du bruker dem. 

 

Tips: Du kan gjerne bruke glitter i mixen. Det er gøy i badekaret, men henger på lenge etterpå. Thomas var ikke en stor fan av det. Det er også gøy å dele opp mixen mens den er tørr, og lage to forskjellige farger. Det finnes mange videoer på youtube du kan se for å få inspirasjon(for eksempel DENNE). Jeg har doblet og fornorsket oppskriften. 

Eukalyptus-duft skal være beroligende ved forkjølelse. 

 

Et lite tips til dere som bruker amerikanske oppskrifter: Kjøp måleskjeer på ebay for cup, teaspoon og tablespoon. De er faktisk ikke like våre norske mål. Måleskjeene er nokså rimelige, og enkle å bruke i alle amerikanske oppskrifter

 Med herlig mangoduft er dette en av favorittene. Jeg pleier å velge en farge som “passer” til duftoljen. 

 

Nå er det snart ferie, og for mange av oss, betyr det nye muligheter for å ta bilder vi ikke tar til vanlig. Kanskje får du se snøen, eller kanskje du reiser av sted. Da tenker jeg at noen fototips er på sin plass.

1) Dersom det er snø, og du tar bilder med auto-funksjonen til kamera, er det veldig mange kamera som vil overvurdere hvor mye lys det er, og gjøre bildene for mørke.

 

 

Still eksponeringskompensasjonen (rød ramme) på 1-2 trinn høyere (lysere) for å unngå dette problemet. Les mer HER.

Eventuelt kan du justere lyset senere i et redigeringsprogram. Dersom du har speilrefleks, kan det være nyttig å ta bilder i RAW-format. Da er det mye lettere å redigere dem etterpå. Her har jeg brukt Levels- (nivåer-) funksjonen i Photoshop. 

 

2) Gå tett innpå. Frosten skaper mange magiske motiver, for dem som tar seg tid til å se etter. Her kan det være ekstra gøy med et close-up-filter, som kan kjøpes billig på ebay. Det gjør at du kommer enda nærmere motivet ditt. 

 

 

3) Et annet typisk problem i snøen, er at bildene blir blålige i fargen. Det er hvitbalansen som stilles feil. Du kan rette på dette både på kamera, og etterpå, men det letteste er å gjøre det før du tar bilde. 

Her stiller du hvitbalansen. 

 

4) Lav sol kan skape mange irriterende skygger. Men vi kan også bruke skyggene til vår fordel. For ikke å snakke om silhuetten som skapes dersom du tar bilde av noe foran sola. Ikke la lyset begrense deg, men bruk det til din fordel. 

 

5) Et litt banalt, men samtidig veldig virkningsfullt tips er: Bare kom deg ut, og gå i gang! Dersom du går ut og leter etter motiver øker sannsynligheten seg betraktelig for at du skal finne noen. Det er ikke alt som kan sees fra stuevinduet, så pakk med deg kamera og en sjokolade, og få deg litt frisk luft i vinterferien! 

 

Inspirasjonen til dette innlegget kom delvis fra foto.no. Klikk HER for å lese innlegget med enda flere vinter-foto-tips.

Dersom du vil ha fototips som gjelder året rundt, kan du sjekke ut mitt eget lille fotokurs HER.

Jeg reiser til Marokko i vinterferien, så det blir ikke mye snøbilder på meg. Men fotografering skal det nok bli en hel haug av!

I går begynte som en helt vanlig dag, men utviklet seg til et mareritt. På en alminnelig fredag kveld fikk jeg oppleve en god del ubehagelige opplevelser:

* Å ligge på badegulvet og kjenne hodet dunke taktfast i tinningene.

*Å krype sakte opp i senga, for å legge meg klokka 7 på ettermiddagen. 

* Å kjenne kvalmen komme krypende der i senga på bare 5 sekunder.

* Å kjenne vannet fylle opp munnen illevarslende.

* Å spy, men holde munnen lukket, og kaste meg ut av senga, og mot gangen. 

* Å spy igjen, på dyne, teppegulv, brillene mine, og på gangen (kom dit til slutt). Jeg ropte halvkvalt på Thomas i underetasjen “Hjelp!”

* Å spy gjentatte ganger i bøtten som Thomas slengte hastig under meg mens jeg ser at håret kommer midt oppi, og ikke har sjans til å gjøre noe med det. 

* Å fryse mens jeg ligger i badekaret.

* Å tumle meg opp igjen i senga mens det virker som om hjernen prøver å bryte seg ut av hodeskallen. Ellers vet jeg ikke om noe som kan gjøre så sinnsvakt vondt i hodet. 

*Å legge seg ned og vente på å sovne mens en storm herjer i skallen. Det er meningsløst å ta medisiner når migrenen har kommet så langt. Kroppen tar ikke til seg tablettene etter at jeg har begynt å bli kvalm. 

Å kjenne på hvor heldig jeg er som har en mann som holdt spybøtta, fant kaldt vannglass og tyggis, vasket opp spy overalt, byttet sengetøy, og lot være å gå til en kamerat fordi jeg var redd for å være alene i denne tilstanden.

 

Vi kan alle bli syke, men det er virkelig ikke alle som har en så fantastisk ektemann som kan hjelpe 🙂  

Jeg satser allikevel på at dagen i dag blir noen hakk bedre! Hodeverken er nesten borte nå… 

“Hun tok Michaels pute, lukket øynene og gned varsomt ansiktet mot det myke bomullsstoffet (…) “Hvor er du Michael?” hvisket hun før hun endelig falt i urolig søvn.

Bilderesultat for jaget alan jacobson

Boktittel: Jaget

 

Forfatter: Alan Jacobson

 

Innhold: Laurens ektemann er savnet, og mystiske ting begynner å skje. Er det paranoiaen hennes som blir forsterket, eller er noen virkelig ute etter henne? Lauren begynner gradvis å forstå at hun kanskje ikke kjente mannen sin så godt som hun trodde.

Min mening: Etter kun et par sider var jeg hektet på boka. Den begynte veldig spennende, og inneholdt alle faktorene jeg liker best (en psykolog, et mysterie, og en forskrudd morder.) Boka var nokså lang, og det perfekte førsteinntrykket ble kanskje svekket noe. Men det var fremdeles en lesbar bok. Slutten reddet seg også ganske godt inn, men en heftig avsløring.

 

Terningkast: 5. Endelig en bok jeg ikke bare “gledet meg til å bli ferdig med.”

 

BildeKilde

Valentinsdagen ble ikke feiret så voldsomt her i huset så mye som det faktum at kjøkkenet ble funksjonelt! Så på tirsdag lagde vi middag på det nye kjøkkenet for første gang! Det ble en enkel Tikka Masala. Føltes helt fantastisk å lage mat på et kjøkken igjen. I morgen går vi også over til ordentlige tallerkener og bestikk! Jeg og Thomas er ikke så vanvittig opptatt av valentines. Men vi elsker hverdagskjærligheten som kommer til syne når jeg begynner å bli småsyk, og får en kjempelang, trøstende klem. Eller når vi sammen ler av på de skjeve veggene i stua som ikke passer til de nye, rette materialene. Eller når vi legger oss, og Thomas holder rundt meg for å jage bort kulden fra dyna. 

Ellers er livet ganske godt. Jeg har noe å gjøre hver eneste dag, men får også tid til å gjøre litt i huset (oppvaskmaskinen har jobbet på spreng siden tirsdag, for alt må vaskes før det skal inn i skuffene.) Jeg har blitt veldig flink til å gå til jobb (som er måneds-målet mitt.) Og i går bestilte jeg og Andrea kamel-safari om to uker, i Marokko! 

Årets første middag fra kjøkkenet (da teller jeg ikke med maten vi laget i gangen i januar)