I dag våknet jeg klokka halv seks. 05.30, der altså. Jeg vet ikke om det var fordi senga var så tom. Eller kanskje fordi allergien plaget meg i søvne. Uansett var det ingen mulighet for å sovne igjen. Så jeg startet dagen. 

Nå begynner jeg å bli nokså klar for sommerferie, egentlig. Det er enda tre uker igjen, men ting er veldig greit på jobb for tiden! Det er stor forskjell fra dag til dag, men på det jevne, er ungene greie, og jobben meningsfull! 

I natt har Thomas reist på “guttetur” til Sverige. Så det er litt merkelig tomt i huset. Men det kan nok være godt også. Planen for i ettermiddag er tur med ei venninne, og så besøk hos ei annen venninne. 

I mellomtiden må jeg bare meddele at vi er litt på utkikk etter valp. Du kjenner ikke tilfeldigvis noen som har kull med for eksempel mellompuddel som snart er leveringsklare? 🙂

 

“Leppene dirret da han sa: “Hvis min mamma er gått til Gud, vil jeg også dit.” Han lot hånden gli gjennom Michaels hår (…) “Det skal du,” sa han. “I kveld. Det lover jeg deg.””

"Hatets gisler" av Mary Higgins Clark

Boktittel: Hatets Gisler

 

Forfatter: Mary Higgins Clark

 

Innhold: Nancys to barn forsvinner sporløst, og det gjør også Nancys kontroll på tilværelsen idet alle får vite at hun er dømt for drapet på sine to første barn. Hvem har egentlig tatt barna? Og hva kan være motivasjonen bak?

Min mening: Boka var grusom, og vanvittig spennende. Leste den ut på èn dag. Den er lettlest krim/spenning, og får deg til å grøsse, samtidig som du må lese videre fordi du håper at det snart vil snu seg, og ende godt for barna. 

Terningkast: 5, og på grensen til en sekser. Men den er nok litt for forutsigbar til å nå helt til topps. 

 

BildeKilde

Jeg anbefaler også Mary Higgins Clark sin bok Stemmenes rop. 

Den siste kjolen jeg sydde til meg selv ble umiddelbart en ny favoritt. Ikke bare er den slankende og utrolig behagelig. Den har også praktiske, dype lommer! Mønsteret heter Zadie, og kan kjøpes HER. Det var vel verdt pengene, og finnes i str. 34 til 48. Størrelsene er normale, og min passet godt. 

Den tok ganske lang tid å sy, men det var en veldig god beskrivelse som jeg lærte masse av å følge! 


Det blir helt sikkert flere slike kjoler etterhvert! Jeg har laget en til mamma (bilder kommer senere), og har begynt å planlegge den neste til meg selv. Men mangler litt stoff før jeg kan komme i gang…
 

Fredag og lørdag har det vært fantastisk sommervær! I tillegg til at det var Sokndalsdager her i bygda – og masse liv i alle hjørner av stedet! Jeg fikk ikke delta på alt, fordi jeg har jobbet både fredag og lørdag. Vi hadde også gjester fredag kveld, og pappa var på besøk fra torsdag til lørdag. På lørdag skulle jeg også tale på et ungdomsmøte – noe som er stress, gøy og skummelt på en gang. Jo, også fikk vi gjort en del hagearbeid!

Men bloggen har blitt nedprioritert i solskinnet. Man klarer liksom ikke å få til alt på en gang 🙂 Men nå har jeg fått en forsmak på sommerferie, og har begynt å lengte litt… 


Nå er det søndag, og været har glidd over i grått igjen. Men det gjør ingenting. Da kan jeg kanskje få tatt noen innhogg i oppvask-fjellet i dag… Takk Gud for oppvaskmaskinen!! 

 

Før lokket smalt igjen, så hun et ansikt – ansiktet til en kvinne, grotesk i dødens redsel.”

Bilderesultat for gjøkungen mary higgins clark

Boktittel: Gjøkungen

 

Forfatter: Mary Higgins Clark

 

Innhold: Statsadvokat Katie blir vitne til en forbrytelse mens hun er dopet ned på sykehuset. Selv om hun tror det var et mareritt, blir hun et tydelig mål. Flere mennesker dør rundt henne, tilsynelatende i ulykker. Men hva kan være motivet bak alle drapene?

Min mening: Boka fenget veldig. Den er lett å ta opp, og vanskelig å legge ned. Spennende, litt forutsigbar, men en god, enkel krim. Det liker jeg 🙂

Terningkast: 5. Men det er nok en svak femmer. Den er bra,  men er nok en bok som vil falle i glemmeboka etterhvert. Så på grensen til terningkast 4 der 🙂

 

BildeKilde

Hva leser du for tiden?

På fredag ble det plutselig bestemt at niesa, Vilde skulle overnatte. Vi var allerede i gang med hjemmelaget pizza, og et større syprosjekt. Så da Vilde kom, måtte jeg jo finne noe hun kunne prøve seg på. Da ble det miniskjørt til sommeren!

Thomas ordnet på kjøkkenet, og vi jentene prøvde febrilsk å bli ferdig før det var spise-tid. Men vi endte opp med å spise i stua, siden spisestua var full av symaskiner. Kort fortalt en skikkelig koselig kveld som endte med film oppi TV-stua. 

Nå er det allerede snart helg igjen! Det blir skikkelig godt med et par ekstra fridager! (selv om jeg skal jobbe litt i planteskolen, da…)

Tiden går så fort frem mot sommer.

Ukene flyr forbi.

Hver dag tenker jeg tusenvis av tanker

90% av dem har jeg tenkt før.

Hver dag er den samme

men samtidig er ingen dag lik.

Dagene bare forsvinner under meg.

Noen ganger er jeg glad for det,

mens andre dager bekymrer det meg.

Tiden strekker ikke til alt jeg vil,

men den strekker egentlig ganske langt allikevel…

 

Hvordan er ditt forhold til tiden?

En helg er forbi, og jeg har nokså tett program de neste to dagene. Men jeg ville dele bildene av denne bomberjakken som jeg sydde nylig. Den ble sydd sammen med Hanna! Vi har virkelig funnet en felles interesse nå, og er i gang på neste fellesprosjekt! 

Mønsteret er fra Stoff og Stil, stoffet kjøpte jeg i Marokko, så denne jakken betalte jeg kun 60kr for stoffet til! Det er ganske moro. Jeg har til og med en slump med rester som jeg kan bruke til noe annet. Jeg digger virkelig stoffet: både mønsteret, men også hvordan det føles. Denne jakken er jeg faktisk kjempefornøyd med, så den vil nok bli mye brukt 🙂

Hva driver du med på håndarbeidsfronten? 🙂
 

How God uses broken people to do big things.”

 

Boktittel: (Un)qualified

"(Un)Qualified - How God Uses Broken People to Do Big Things" av Steven Furtick

Forfatter: Steven Furtick

 

Innhold: Vi føler oss alle ukvalifisert til tider. Vi strekker ikke til i jobben, i hjemmet, i menigheten, eller på bloggen. Men Gud ser ikke slik mennesker ser. (Un)qualified er en bok om hvordan Gud ser på deg – og om hvordan han forandrer deg. Kanskje ikke slik du hadde håpet: men enda bedre. Furtick snakker om spenningen mellom den vi er og den vi vil være. 

Min mening: Boka er utfordrende samtidig som den tar bort noe av presset. Den er bibelsk, har mange gode påminnelser og dype, ransakende kapitler som minner meg om hvordan livet bør leves. Den tok lang tid å lese. Ikke fordi den var så utrolig tung eller vanskelig, men tema tar litt energi å få fatt i – kanskje spesielt på engelsk. Steven Furtick er en av mine favoritt-predikanter, men for å være helt ærlig, får jeg mer ut av ham live enn i bokform. 

Terningkast: 4. Veldig bra innhold, men litt treig/tung/energikrevende. 

Anbefaler deg å høre en av talene hans (som han også kommer innom i boka) HER

BildeKilde

 

Kvelden 16.mai ble tilbrakt sammen med ungdommene i idrettshallen. Med godt over 100 ungdommer, ballspill, grilling, og Bungee Run var det god stemning! Jeg fikk også prøvd classywalk for første gang, men kan ikke si at jeg har et spesielt talent for det, akkurat… 

Gode folk, god stemning, godt oppmøte! 


Også var vi knallklare for en super 17.mai! 🙂