Ei god venninne av meg, Inger Lise, har nettopp fått seg valp! Jeg er så glad i valper, de kan jo gjøre steiner lykkelige (for å bruke et Thomas’ish utrykk) Måtte bare poste noen bilder av Mitsi her:


Bedårende, eller hva?

Var på grøtkveld på Betania rett før jul, så legger ut noen blinkskudd:)

Hanne:)


Kakko:)

Kjersti:)


Singstar:D

Nissen kom også på besøk;)


Aiden sovna i trappa:)

Charlotte🙂

Arvid holdt en kjempebra tale om bagasje!

Anders:)

 

(Regler: Klikk her)

Heart – Love – Light – Dark – Morning – Friend – Heaven – Sweet – Drive – City – Memory – Horse – Purple – Smile – Silence – Freedom – Blood – Rainbow – Gray – Red – Pink – Rain – Cat – No Time – Snow – Tears – Foreign – Sorrow – Happiness – Fruit – Flowers – Night – Expectations – Stars – Hold My Hand – Precious – Treasure – Eyes- Abandoned – Dream – Moonlight- Teamwork – Standing Still – Dying – Vampire – Illusion – Family – Creation – Childhood – Stripes – Fire – Sport – Keyboard – Keeping a Secret- Tower – Waiting – Clumsy – Underwear – Message – Queen – Rejection – King- Do Not Disturb – Evil – Horror – Traps – Cigarrette – Hero – Joy – No Color- Obsession – Ocean – Wind – Vulnerable – Mirror – Broken Pieces – Princess – Drink – Life – Words – Pen and Paper – No Way Out – Fairy Tale – Cold – Spiral – Magic- Food – Pain – Ice Cream – Forever – Reality – All That I Have – Give Up – Hope – Relationship – Fear – Holiday – Puzzle – Happy – Puppy

 

Dette er nr 18 av de hundre bildene jeg skal legge ut i denne utfordringen. Utfordrer andre til å bli med, og send gjerne en kommentar, så jeg kan se på dine bidrag!

 

Kom over denne forlatte stakkaren på en lekeplass i sommer…

Synes du bildet passet til tema?

2010 er snart historie. Sørg for å gjøre de siste timene minneverdige!


 

 

Året er omme, og snart begynner et helt nytt et, breddfullt av ugjorte tabber, kriser og fadeser av galaktiske dimensjoner som bare venter på at du skal ankomme og tråkke rett i den saftigste salaten. Så sørg for å avslutte 2010 med et smell! iTro gir deg alle de beste tipsene og triksene for feiringen og oppvarmingen til den:

*Hvor kjedelig er det ikke med alle de nyttårsforsettene vi lager oss hvert år? Vi vet jo allerede utmerket godt at vi aldri kommer til å holde dem. Så hvorfor ikke lage en ny vri på konseptet: Alle skriver et nyttårsforsett på en lapp og putter i en hatt, så trekker man hvert sitt! På den måten får du kanskje et du aldri hadde tenkt på før (eller visste at du trengte å tenke på).

*Vanlig fyrverkeri er visstnok ikke lov lenger. Men det er vel ingen som har sagt at det er forbudt å skyte stjerneskudd med bue? Skaff deg en med skikkelig kraft og sikt på månen. (Men spør pent om lov først, så klart. Riktignok vil de fleste foreldre si nei, og i tilfelle står iTro på foreldrenes side…)

*Når kvelden ebber ut og det nye året siger på som en litt for tykk fløtesaus, kan man avslutte den store nyttårsfeiringen med å se en real katastrofefilm. For å senke forventningene, liksom. 2011 setter garantert pris på det.

*Planlegg i god tid! Det er jo som kjent om å gjøre å gå lengst ut i det nye året uten å sove, så se til å få gjort mest mulig av det mot slutten av 2010. Sov gjerne så lenge på nyttårsaften som overhodet mulig, du bør helst ikke stå opp før det virkelig er aften.

*For de aller fleste er nyttårsaften siste kveld før man (enda en gang) skal begynne et nytt, bedre og ikke minst sunnere liv. Med andre ord er det bare én ting som gjelder: Vær usunn og ufordragelig! Sitt/ligg mest mulig, spis så mye som du bare greier (men unngå alt som er grønt ? unntatt pistasj-is og gele), vær litt for spontan, litt for direkte, litt for kverulerende og la ellers alle dine minst gunstige personlighetstrekk få utfolde seg – på en høflig måte, vel å merke.

*Hva med å begynne året med helt hvite ark? Eller enda bedre ? uten ark i det hele tatt! Lite er vel mer forfriskende (og skummelt) enn virkelig å bunnskrape bankkontoen og gi alt til et godt formål. Dermed får du tatt igjen for eventuell sparsommelighet ved tidligere kollekt-anledninger ? og dessuten gir det et helt nytt perspektiv på den gamle tralten om «mon tro hva det nye året vil bringe!» (Forhåpentligvis noe å leve av…) Men ikke tenk så mye på akkurat det det mens du gir, for hvis «hver dag har nok med sin egen plage» (Matt. 6,34) må det da utvilsomt gjelde for hvert år!

*Og forresten, har du fylt opp tabbekvota di i år? Eller har du vært skikkelig forsiktig eller ekstremt høflig eller ufordragelig intelligent, smart og fornuftig? Hvis det siste er tilfelle, se å få gjort noe med det! Hva er vel poenget med å sløse bort potensielle tabber? Sørg for å tråkke noen på tærne, enten bokstavelig eller symbolsk, mens du ennå kan! (Men ikke tråkk for hardt, vi i iTro støtter jo generelt snillhet og fred på jorda.)

Godt nyttår!

PS: Forslagene er utviklet i et beskyttet miljø. Ikke prøv alt dette hjemme! Det er jo surt å bli kasta ut før middagen, liksom.

Av Narve Kragset Nystøyl


Fant dette innlegget på Itro sin nettside. Du finner det med å trykke på linken over (navnet til forfatteren). Jeg har forresten endret årtallene i teksten, fordi den var skrevet for et år siden…

Bildene er mine, i fra sist nyttår, med unntak av de to sisste som er tatt av Thomas, men det er jeg som tegner med stjerneskuddet:)

 

 

Har du noen nyttårsforsetter i år?

Jeg liker ikke begrepet “kristne sanger!”

Det er så upresist, og jeg vet ikke alltid helt hva folk mener. Hvis det var opp til meg ville jeg heller ha delt det opp slik:

*Sanger til Gud (som er det samme som lovsanger)

*Sanger om Gud (noen av disse er også lovsanger)

*Sanger som kristne artister synger, som handler om bra tema, men ikke nødvendigvis knyttes direkte til Gud. (Denne kategorien må ha et bedre navn)

 

Men når det gjelder lovsang, så er det ikke bare en sjanger, slik jeg har beskrevet det her. For disse sangene blir ikke lovsanger før du mener det du synger, eller for å bruke ordene fra i stad: Det er sanger til Gud.

Tar med et eksempel til hver  kategori:

Matt Redman -The heart of worship

 

Casting crowns – Voice of truth

 

Kutless-What Faith can do

 

Er du enig i min oppdeling?

Jo, det hadde seg slik at jeg alltid har likt å samle på alt mulig. Jeg har faktisk samlet på det meste: Steiner, skjell, frmerker, klistermerker, servietter og glansbilder. Så bestemte jeg meg for at jeg ville samle på noe litt mer spesielt, og siden jeg nettopp hadde sett ei dame på tv som hadde et rom fullt av skilpadder, så ville jeg samle på et dyr.

Til slutt stod det mellom pinnsvin og frosker, og den eneste grunnen til at jeg valgte frosker var fordi mamma hadde flest i butikken, så jeg fikk en god start på samlingen.

I tillegg så var de jo søte, morsomme, og utrolig varierte.

Noen andre som har samlet på noe så lenge at det nesten blir en besettelse?

“Se! En frosk!!”

Som mange av de som kjenner meg vet, har jeg lenge samlet på frosker.

Vel….

Nå er de borte!

Froskesamlingen som hadde invadert rommet mitt har flyttet opp på loftet, og er erstattet av en gryende englesamling:) Valgte å gjøre dette drastiske tiltaket fordi froskene hadde tatt helt overhånd. Rommet så ut som et veldig grønt barnerom, og jeg tror engler kanskje er litt mer nyttige og dekorative (når jeg flytter ut kan jeg plassere dem overalt!)

Hvis noen lurte på hvor mange det var, å var det nøyaktig hundre forskjellige frosker med unntak av klistermerker, kort, bilder og servietter….

 

Jeg har nå tre hyller med frosker på loftet.


Pluss en krok, da.

Har jo samlet en stund…(A)

Men nå blir altså den overlessede hylla på rommet mitt (ok, de hadde begynt å innta enda en hylle….) I stedet fylt med en beskjeden samlig med engler.

Fikk forresten også en Nydelig englelampe av Thomas til Jul:)

 

Det var juleoppryddningen for min del!

Samler du på noe?

Må bare få dette ut!

Jeg hadde nå før jul en adventskalender hvor jeg skrev om en god venn hver dag. Vennene ble ikke rangert på noen måte, prøvde å gjøre rekkefølgen tilfeldig. Det hadde seg også sånn at jeg faktisk hadde enda mer venner enn de 24 dagene før jul. Dermed kunne jeg umulig få med alle, og det ble litt tilfeldig hvem som ble utelatt også. Har tatt med mange av de jeg betrakter som de beste vennene, men det er også mange av dem som ikke er med.

Vurderte nesten å fortsette ut desember, men problemet hadde vel aldri sluttet skikkelig. Dessuten var det sykt stress å lage de innleggene hver dag.

Beklager så masse hvis du føler at du skulle ha vert med! Men jeg har ikke nødvendigvis glemt deg! Jeg har skrevet opp en del av de vennene jeg ikke fikk med, så hvis de fortsetter å oppføre seg fint, og smisker litt så er det ikke umulig at de kommer med neste advent!!

Dermed er dagens kloke ord:

Keep up the smisking:)

 

 

Har forresten hatt det topp de siste dagene; herlig med ferie, gode venner osv!

Stikkord: Kino, filmkveld, snakking, chips, kos!

 

PS: la noen merke til verdens kjedeligste overskrivt?

Den er rett der oppe!!!

Hver dag frem til jul vil jeg skrive litt om noen som betyr mye for meg…


Her kan du lese om hvordan Jesus kom til jorda.

og her kan du lese noen profetier i fra gamle testamentet om når Jesus skulle komme.