Når jeg ser syn på det (og er veldig lei av brødmat) hender det at jeg lager meg en pastasalat til frokost. Da bruker jeg det meste av det vi har i kjøleskapet, men det er noen gjengangere som jeg alltid må ha i. Her får du en typisk pasta-salat oppskrift fra meg. Jeg laget såpass mye at det holdt til frokost, lunsj, og en til frokost. Veldig ok å ha både frokosten og skolematen i boks. Det tar omtrent et kvarter å lage (10 minutter i turbofart).

 

Grov pasta (Fusilli) (kokes mens du kutter opp det andre.)

Ertepeser (ca 10stk, hakket i biter)

kinakål – (kutt i småbiter)

Brokkoli (i små buketter)

1/2 boks hermetisk skinke (kuttes i småbiter)

1/2-1 avocado

litt mais 

pinjekjerner (hvis jeg ikke har pinjekjerner, bruker jeg bare solsikkekjerner. Mye billigere)

Smak til med creme fraishe og pesto (2 ss CF, og 1 god ts pesto)

Supergodt! Anbefales 🙂

Hva pleier du å ha i pastasalaten?

“Himmelen gråt utenfor, og hun tenkte : En regnværsdag kan faktisk være en veldig viktig dag. Og et lite håp er ikke så lite, for det kan få et fortapt håp til å føles mindre trist.”

"Historien om vakre jente" av Rachel Simon

Boktittel: Historien om vakre jente

 

Forfatter: Rachel Simon

 

Innhold: Lynnie er utviklingshemmet, og bor på et forferdelig sted, som hun og Homan kaller Fella. Men en stor hemmelighet tvinger Lynnie til å gjøre noe med situasjonen, og prøve å rømme. Forsøket fører til hennes største sorger, og største gleder…

 

Min mening: Boka fenget meg voldsomt fra starten av, men ebbet litt av etterhvert. Elsket Simons beskrivelser fra synspunktet til både Lynnie og Homan (som er døv.) Boka har et viktig budskap om å verne om de “utstøtte” i samfunnet, og man får en dypere forståelse for “tapere” som har mistet alt håp, og desperat prøver å finne det ved å plage seg selv eller andre. 

 

Terningkast: 5. Trist, søt, og spennende. Men slutten var ikke den mest velskrevne. 

 

BildeKilde

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nummer 18. 

I går var jeg og Thomas på bytur. Det tar halvannen time å kjøre til Stavanger, så jeg hadde god tid til å lese, og har blitt helt hekta på en bok. Jeg var innom sykehuset og besøkte ei venninne, og klarte å besvime. (Ja, det er sært. Men det er bare min akilleshæl) Så måtte trøste meg selv med litt shopping. I hvertfall kom jeg hjem med både det ene og det andre i posene. Nye sko, malesaker, servietter, og garn. Samt skjorte til Thomas, og masse matvarer fra tikronersmarked. Shopping er knallgøy!

En annen glede var da sjarmøren Sverre-Johannes kom på besøk. Ikke bare er han verdens søteste, og ble god venn med hunden. Det var også utrolig koselig at han hadde på seg buksa jeg sydde til ham. 

I dag er det onsdag, og jeg har heldigvis litt mindre planer resten av uka. Har ikke fått tatt oppvasken siden tidlig i helga, og vi har hatt mange gjester, og diverse prosjekter. Så det ser ikke ut i huset. I dag skal jeg hjelpe mamma litt, før jeg håper å få litt tid til husarbeid også. Hvis ikke kommer det jo alltids en dag i morgen også 😉

Jeg lar bildene tale for seg selv

Og hvis du ikke skjønte den talen: DET ER VÅR!!

Trappa vår er en av de tingene jeg liker best med huset.  Den er spesiell, har særpreg, og er utrolig søt. Vi har brukt stoff på hvert trinn, og rammet det inne med ei smal list. Det siste nye, er mønsteret vi har malt på gelender-stolpene. De dukket opp da Thomas kom hjem fra Tyskland med en ny sjablong han ville teste ut. 

Det er egentlig mye interiør-ting som skjer for tiden, men jeg gidder ikke å vise alle småting før et helt rom er ferdig. Men nå er det siste innspurt på tv-stua! Gleder meg masse til å ha den helt ferdig 🙂

Vil du se før/etter-bilder fra huset vårt? Sjekk ut Gangen, Kjøkkenet, eller Badet.
 

Denne helga har vært, og er herlig. Jeg har fått gjort mye, og truffet mange flotte folk. Bakteppet er sol hver dag, og i dag er himmelen spesielt klar og nydelig.

Høydepunktet fredag var internasjonal kveld. Jeg fikk tilbrakt tid med nye venner og Vilde, niesa mi, samtidig som jeg fikk møte mange nye (og gamle) innbyggere i bygda, og en del av de skjønne elevene mine var også der. Det går mer og mer opp for meg hvor viktig det er å inkludere innflyttere i nærmiljøet! Spesielt på et så lite sted hvor “alle kjenner alle, og resten bryr vi oss ikke om.” 

Minitips: Toppen min kan kjøpes på ebay for 25kr HER. Jeg har gått litt amokk på ebay, så det kommer nok flere anbefalinger etterhvert…

 

 

Høydepunktet på lørdag var todelt. For det første var det enormt gøy å male videre på maleriet mitt, og kjenne litt mestring! For det andre koste jeg meg veldig med pizzagjester: Søte Yvonne, radarparet Sølvi-Oline og John-Kenneth, og verdens søteste sjarmør Sverre-Johannes! Strengt talt var lørdagen full av høydepunkt!

 

 

Sneakpeak av maleriet som ikke er helt ferdig. Surrealistisk, fargerikt, og jeg er på vei til å bli veldig fornøyd (håper jeg).

 

 

 

I dag har jeg også gode planer! Skal til Lye og treffe igjen studievennene Monica og Malin. Det er forening, og jeg har egentlig lyst til å ta med maleriet, eller symaskinen, men det blir litt for mye å dra med seg. Så det blir nok heller strikkeforening denne gangen. Tar med et bilde av Chessie til slutt. Hun bor hos oss for tiden, og gir oss masse, masse glede, kos, og hundehår. 

 

“For at Gud skal få utrettet det Han ønsker, må den sanne bønnens kunst gjenoppstå i menigheten.”

Boktittel: Bønnens Kunst

 

Forfatter: Kenneth E. Hagin

 

Innhold: Å be er enormt viktig for å ha et godt kristenliv. Hagin forteller i denne boka en del erfaringer med bønn, og understreker at bønn utretter store ting. Det er faktisk vår plikt som kristne å be, slik at vi kan hjelpe andre mennesker som trenger det. 

 

Min mening: Jeg har lest flere bøker av Hagin nå etterhvert, og flere bøker om bønn, men jeg kan ikke si at denne skilte seg ut på noe spesielt vis. Den er bra, og inspirerer meg til å be, men ikke livsforvandlende. Den er delt inn i korte kapitler (bra), men har noen poenger som jeg ikke helt får tak i (mens andre poenger blir påpekt flere ganger etter hverandre).  

BildeKilde

Terningkast: 3. Bra, men ikke den beste.

Anbefaler å heller lese En bedre måte å be på av Wommack. Andre bøker jeg har lest av samme forfatter er: Hva bibelen sier om demoner og onde ånder og Hvordan du kan bli ledet av Guds Ånd.  

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nr. 17. Nå skal jeg i gang med en roman igjen. Håper den er bra, for nå har jeg lest flere middelmodige bøker, og jeg har lyst på en skikkelig vinner. 

En av mine favorittblomster er hvitveis. Det er i hvertfall min favoritt av de tidlige vårblomstene. Så du kan tro jeg var glad da jeg oppdaget dem i min egen hage! (nytt hus, nye overraskelser). Måtte krype en hel del rundt på bakken i finværet og prøve å fange de vakre blomstene (som jeg faktisk vurderte å ha i brudebuketten min…)

Hva er ditt favoritt vårtegn? 😀

Nå er det sol hver dag hele uka, sier værmeldingen. Og det liker jeg! Men i dag er en litt slitsom dag, egentlig. For i dag har vi planleggingsdag på kveldstid, etter den ordinære arbeidsdagen. Sånt tar på. Men så kan jeg ikke klage heller. I går fikk jeg tid til både topptur og jesusgruppe. Og dagen før begynte jeg å male igjen. Det er så lenge siden jeg malte et bilde, at det gjør meg skikkelig glad å starte igjen. Gleder meg til å fortsette!

Hva vil du bruke fritida di på denne uka? 🙂

 

Aldri før har jeg følt meg så pen som jeg gjorde i bryllupet. Med nydelig kjole, flott oppsatt hår, og med hjelp til sminken. Hele dagen var fantastisk, og ingen ting betydelig gikk galt. Nå nærmer det seg to år siden, og det er moro å se på bildene igjen. Det er mye som kommer tilbake når man ser på bilder..

 

Oss og forloverne. Pause fra å smile. 

På den første bryllupsdagen leste vi hilsener på lapper fra alle i bryllupet. 

På toårsdagen skal vi se på filmene. Vi har filmet både seremonien og talene. Det har jeg ikke sett siden det skjedde, så det blir veldig gøy.