Boktittel: Våg å Elske

 

Forfatter: Stephen og Alex Kendrick

  

Innhold: Våg å elske er en førtidagers utfordring til alle i et ekteskap. Hver dag har boken noen gode tips, og en konkret utfordring som man skal fullføre for å praktisere ubetinget kjærlighet. 

 

Min mening: Jeg prøvde å fullføre utfordringene i boka, og merket at til og med vårt ekteskap (som jeg regner som bra) har mange områder som kan forbedres. Boka har fått meg til å innse enda mer jeg kan gjøre for Thomas. Og enda mer hva betingelsesløs kjærlighet virkelig er. Likte boka bedre og bedre, og tror nok at alle ekteskap har noe å lære her. Helt bakerst i boka var også veldig mange nyttige tillegg. For eksempel “nøkler til effektiv bønn” og “spørsmål til ektefellen din”.

 

 

Terningkast: 5. Viktig og lettlest! Jeg anbefaler den til alle som er gift!

BildeKilde

 

Jeg anbefaler jeg også kjærlighetens fem språk som handler om hvordan man viser kjærlighet på en måte ektefellen vil forstå. Den driver vi å leser sammen nå. Du kan også gi en sjanse til Joyce Meyers bok, Hjelp jeg er gift.

Den beste filmen jeg har sett på lenge, er do you believe? 

Jeg er ikke så veldig glad i film egentlig. Men noen få ganger finner jeg sånne vinnere, som jeg nesten aldri blir lei. Grease, forrest gump, of mice and men, pirates of the caribbean, og enkelte andre. Enda sjeldnere er dette oppbyggende filmer med et godt budskap (kristne filmer er desværre ofte lavbudsjetts-prosjekter, og blir ikke så bra). Men denne gangen er jeg vunnet over. Det er i hvertfall den beste kristne filmen jeg har sett siden Grace Unplugged og Fireproof. (andre sammenligner den med god’s not dead, men jeg likte denne bedre.)

Så jeg ville bare stikke innom for å anbefale den. Jeg har i hvertfall tenkt til å kjøpe den 🙂

 

BildeKilde

 

En av de rosene jeg har forelsket meg i i år, er Edgar Degas. Den jeg bare ha i hagen. Jeg har jo en mor som driver planteskole, så jeg har sett meg ut en lang liste med planter vi vil ha i hagen. Men vi kan bare ikke kjøpe alt vi har lyst på med en gang. Så jeg har hele tiden sagt at rosene får vente til neste år. Se, så fin!

Ellers går helga i ett, og dagene i ett. Men det var godt med helg – den trengte jeg for å bli klar til en ny uke i ny jobb. Neste helg blir mer stress. Da skal jeg jobbe lørdag også, i tillegg til å passe Chessie (hunden) noen dager, siden mamma reiser av sted.  

Når sommerferien var over, og skolen startet opp, da kom sommervarmen og sommerværet endelig. For min del har det ikke blitt så enormt mange muligheter til å nyte været ute. Men jeg er takknemlig for hver dråpe med sol jeg kjenner. 

 

Nå var det akkurat på sin plass med helg. Jeg trengte et par dager til å komme meg, og til å gjøre litt hva-jeg-vil. For ikke å snakke om å få styrke til å ta oppvasken som tårner truende høyt på store deler av kjøkkenbenken.

 

Helga brukes også til menighet. Vi har kickoff for ungdomsmøtene i kveld. Og i går var vi på kickoff i Flekkefjord og spilte med lovsangsteamet for ungdommene i nabobyen. Moro med mye musikk – og spesielt nå når vi har brukt ferien godt til å øve inn noen nye, gøye sanger 🙂

 

Jeg avslutter dette merkelige innlegget med et bilde av mitt favoritt-ugress, som minner meg på at ikke alt uønsket (som f.eks. ugress) er stygt. Og dessuten at noen pene ting kan være kvelende og usunne. 

Hva bruker du det fine været til?

Skolebygningen tårner seg opp langt over hodet. Mennesker strømmer mot et støyende sentrum. Første skoledag. Kaos i skolegården. En helt ny hverdag. Vil jeg få noen nye venner? Vil jeg nå opp til alle de nye forventningene? Gule vester og fargerike klær glir inn i hverandre idet sommerfuglene stimler sammen i magen.

Det var noen sommerfugler i magen, til og med for oss lærere, på første skoledag. Men det var herlig å være i gang. Gøy å møte noen av elevene jeg skal tilbringe året sammen med. Enda er det mange småting å komme inn i. Men jeg er glad for å være i gang. Bring it on 🙂

 

På fredag var min første dag i den nye jobben som lærer. Eller det vil si. Jeg føler ikke at jeg begynner å jobbe skikkelig før på onsdag, når elevene kommer. Men i hvert fall så kjenner jeg at jeg gleder meg skikkelig til å komme i gang. Dette blir et vanvittig spennende år! 

Lørdag var også en fin dag. Vi hadde besøk av svogerfamilien; bror til Thomas, dama, og tre barn. Alle sammen fikk løksuppe – noe som var veldig spennende om de ville like. Men det gikk bra 🙂 Senere på dagen var jeg og Thomas en bud-tur til Moi for mamsen, og avsluttet kvelden sammen med gode venner på nachos-kveld. Det er helt rart å tenke på at ferien er over nå. Jeg har jo nesten ikke vært på skolen siden starten av april – tidenes lengste ferie! (jobbet hjemme til midten av mai, da). Godt at jeg er blitt lærer, så jeg ikke trenger å si helt farvell til lange ferier enda xD

I dag er det søndag igjen. Planen for dagen er søndagsmøte, litt jobbrelatert lesing, og en del sying 🙂 

 

 

 

 Dette stoffet fikk jeg fra “gamletante” da vi var i Molde i ferien. Shortsen har altså ikke kostet meg noe å lage: Gjenbruk på sitt beste! Fremgangsmåten for å tegne stoffet har jeg tatt delvis fra Denne youtube-filmen. Veldig gøy prosjekt – og mannen er fornøyd 🙂


I morgen har jeg endelig satt av tid til å sy igjen. Gleder meg 🙂

Lykken i livet er å se det vokse på magisk vis. Et bittelite frø blir levende, og former seg til tomater, fargerike blomster, eller underjordiske rødbeter. Her er noen glimt fra hagen – som hver dag får frem litt glede i meg når en blomst endelig springer ut, eller det endelig begynner å komme små tomater og ertepeser til syne…

Denne georginen har jeg blitt kjempeglad i! Og forhåpentligvis klarer jeg å overvintre den også. Den er helt full av knupp nå! 🙂 

Hortensiaen var allerede i hagen da vi kjøpte huset, og jeg var veldig spent på fargen. Sier meg veldig fornøyd med lyseblå – nå er hele busken en stor lyseblå dott 🙂

Herlig! Tenk at jeg har vokst opp på en planteskole(jeg vasset bokstavelig talt i blomster fra jeg kunne gå, og var med min enslige mor på jobb), og så er det ikke før jeg blir voksen at jeg innser at hage er gøy! 

 

En litt kjekk ting for avocado-elskere som meg selv er å plante steinene. Jeg har nå prøvd meg flere ganger, og synes det er veldig gøy. Først skal (helst) steinen få stå halvveis i vann til den får røtter. Bruk tannpirkere til å støtte dem opp hvis du ikke finner et passe stort glass slik jeg gjorde. (Google hvis du lurer på det med tannpirkerne. Jeg har brukt tomme glass med tikka-masala-saus i det siste, for de passer akkurat slik at ikke steinene faller nedi. Jeg pleier å prøve å bytte vannet en gang i uka omtrent så det ikke blir super-ekkelt. Etterhvert sprekker steinen, og det kommer en rot fra bunnen 🙂

 

Jeg har prøvd å plante den i jord til forskjellige tidspunkt. Den første plantet jeg uten å sette i vann først. Den spirte etter flere måneder – jeg hadde glemt hele greia. Faren er at man glemmer å vanne den “tomme” jorda. Noen har jeg plantet idet rota begynner å synes, mens andre igjen har jeg spart helt til de er omtrent ti cm lange og begynner å få blader. Alt fungerer egentlig.

Nå har jeg et prosjekt der jeg har tenkt til å prøve å flette stammene til tre planter. Er spent på hvordan dette går!

Den eldste planten min er 2-3 år gammel, og har nå nådd 60 cm. Det er en skikkelig dekorativ stueplante, selv om jeg ikke er sikker på om den noen gang får spiselig frukt (i så fall blir dere oppdatert). Foreløpig har den ikke verken blomstret eller fruktet seg på noe vis. Men fin er den! Og gøy å kunne si at man har dyrket den helt selv 🙂

Som i et speil, i en gåte..”

Boktittel: Lev vel

 

Forfatter: Kjell Markset

  

Innhold: Markset er kjent som grunnleggeren av KRIK, og OL-prest. Lev vel handler om å leve lykkeligere. Han legger frem fire nøkler som skal hjelpe oss med dette: Relasjoner, Kosthold, Aktivitet og Hvile. Boka tar utgangspunkt i et bilde av et bykart for å forklare de ulike aspektene av livet vårt. Underveis kommer vi også innom kjente personer som Vigeland og Jesus.

 

Min mening: Jeg likte boka bedre og bedre etterhvert som jeg leste. Den har mange gode poenger og ting å tenke over. Den gav også en veldig balansert bilde av kropp og sjel. Det er ikke kosthold og trening som er det store her i livet – mens det skal ikke forsømmes heller. I tillegg gjør mange historier og bilder den lettere å lese. Veldig praktisk og forståelig, samtidig som den bringer dype spørsmål frem i lyset. Jeg likte spesielt godt hans 8 personbeskrivelser. Der lærte jeg mye om meg selv!

 

Terningkast: 4. Nyttig! Jeg anbefaler den til deg som vil tenke litt på livet ditt, og hvem du er. Ung som gammel: Her finner du noe av verdi 🙂

BildeKilde