Gode sommerminner fra 2010 og 2011. Jeg liker å dykke i arkivet innimellom 🙂

Jeg nyter virkelig denne helga. Det er nok fordi uka var veldig travel at jeg nå bare koser meg ekstra i hvert ledige øyeblikk. I går var det lørdag. Jeg fikk tid til å jobbe noen timer, før vi skulle ha godterifest sammen med et knippe gode venner (feire at godteri-fasten er over). Det var mer enn nok godsaker som ble fordøyd. Men av og til må man ha lov til å slippe hemningene litt 🙂

Etterpå var jeg hele kvelden i menigheten Betania. Vi i lovsangsteamet skulle spille, så øvde i fra kl 6 til 8. Ble værende der omtrent til midnatt med fine folk og god stemning. Møtet ble skikkelig bra. Sånne ting er så vanskelige å sette ord på, men ingenting er som den følelsen man får når man kjenner Guds nærvær, og ser at han får “alt til å virke sammen til det gode for dem som elsker Ham.”(Rom.8.28), for eksempel har vi valgt ut noen lovsanger, også viser det seg at de passer akkurat til det som blir sagt i talen og innledningen. Gud har liksom full kontroll, og bruker oss som puslebrikker som passer perfekt i sammen i Hans plan, vi må bare la oss bruke 🙂 Og GUD så gøy det er 🙂

Foto: Kristian Andrè Bendiksen

Fortsatt god helg! 🙂

“Vi takker Gud, ikke for det vi venter skal skje omkring oss, men vi takker Ham for hva han er, og for hvordan vi har det nettopp nå.”

Forfatter: Merlin R Carothers

Boktittel: Guds makt ved lovsang

 

Innhold: Merlin setter fokus på hvor viktig tilbedelse og takknemlighet er i livene våre. Han forteller mange egne erfaringer, og forklarer enkelt og fengende hvordan en kan overgi livet sitt enda mer til Gud. Og endelig få de bønnesvarene man alltid har bedt om. 

 

Min mening: Denne boka leste jeg ut på to bussturer. Den var lettlest, og overraskende bra til å være så gammel. Jeg fant den i mammas bokhylle, og fant senere ut at den var gitt i gave til min oldemor da hun ble 70 år. Artig 🙂 I hvertfall likte jeg boka, ja. 

 

Terningkast: 4. En virkelighetsnær bok, og en god påminnelse i hverdagen som kristen. Jeg anbefaler den til deg som er kristen.

 

 BildeKilde

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

 

 

I dag er siste dagen for flere ting. Det er siste dagen før påskeferie. Det er siste dagen med eksamen (i denne omgang). Og mest av alt er det siste dagen uten godteri! Fra lørdag av er godteri-fasten min ferdig. Jeg har da fastet siden fastelavn – ca seks uker. 

De siste dagene har jeg kjent en enorm lengsel mot kvikklunsj. Jeg har kjøpt inn, til og med. Må være rustet til lørdag: da skal vi ha godterifest 🙂 Det er helt rart, men DU som jeg gleder meg 🙂

Planen for i dag, etter eksamen, er å rydde, gjerne gå en tur, også bursdagsfeiring i kveld! 🙂 

Nå har jeg malt mitt første bilde siden… vel… jeg malte vel ett bilde i august 2013(Se: Gallopperende hest). Ellers har det vært tørketid mer eller mindre siden VGS. I hvertfall så har jeg nå kommet  gang igjen! Jeg har malt et bilde, og jeg er fornøyd med det! Tadaaa….

 

Bildet er inspirert av Vladimir Kush sine bilder – ja det er vel nesten en kopi, for å være  helt ærlig. Men jeg bare likte det så godt. Det surrealistiske, sammen med de herlige fargene og det positive motivet. Hvis du ikke har sett bildene hans, bør du google ham med en gang. Det er utrolig mange stilige 🙂 

Jeg har faktisk begynt på et bilde til, men her sitter jeg litt mer fast. (Det er eget motiv denne gangen, haha). Men håper det løsner en dag – hvis jeg nå bare for tid til å ta fatt igjen snart 🙂
#diy #hobby #male #maling #bilde #bilder #inspirasjon #inspirert

“Den ukjente historien om to norske slaver i Alger.”

Forfatter: Vetle Lid Larssen

Boktittel: 1001 Natt

 

Innhold:  En tid da Nordmenn var bønder og sjøfolk. En tid da europeere ble solgt som slaver i Afrika. En tid hele verden ser ut til å ha glemt. Vi følger nordmennene fra den spennende drømmen om et eventyr i Alger, til den harde realiteten, og brutale likegyldigheten som møter dem der.

 

Min mening: Dette er en sjanger jeg sjelden leser, og jeg merker at det er ikke det jeg liker best. Men det er jo greit å lære noe nytt. Vinklingen i boka var litt interessant, da man leser en del av historien gjennom forfatterens jeg-person, og resten i 3.pers. gjennom nordmennene i Alger. 

 

Terningkast: 4. En historie utenom det vanlige. Jeg anbefaler den til deg som liker romaner relatert til krig 🙂 

 

Denne boka fikk jeg plutselig i et frieksemplar i posten. Uten grunn. Det har tatt litt tid før jeg begynte å lese den, men den ble fort ferdig når jeg først kom i gang… Skjønner enda ikke hvor den kom i fra, men 😛

 BildeKilde

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

 

 

Denne uka er eksamensuke. Vi har fått en gruppeoppgave i arkitektur, som fører til masse lesestoff om gotikken, og lange dager på skolen. Sammen med min lange pendlevei, blir det superlange dager. I går var jeg ikke hjemme før klokka halv syv. Litt over tolvtimerdag, med andre ord. 

Men samtidig er det en kjekk gruppe jeg har kommet på, og en nokså kjekk oppgave. Vi lager en installasjon som forestiller en del av en gotisk kirke. Jeg er spent på resultatet, men gleder meg til å være ferdig også. Dette er den tredje-siste oppgaven min på skolen. For alltid! Rart…

Er det andre som har det travelt for tida?

 

Jeg har av og til prøvd meg litt frem på enkle oppskrifter på sunne snacks. Nå som jeg har en godtefri periode skriker kroppen etter erstattninger noen dager. Og da har dette vært en av redningene. 

Jeg er vanligvis lite fan av  mange av sunn-snacks-oppskriftene. Men denne smaker skikkelig godt, og er kjempeenkel. Du har kanskje prøvd “bananis” som var så in i blogmiljø for en liten stund siden? Den var jo helt ok – men smakte mer banan enn is. Men nå har jeg oppskriften på Bananis 2.0! Med kun to eller tre ingredienser. Følg med:

Ingredienser:

2 Bananer – frosset i biter

2 ss Peanøttsmør

2 Dadler (kan sløyfes)

Ta ut bananene fra fryseren litt før du skal bruke dem, så de ikke er pinnfrosne. Bland alt i en blender til den blir kremete i konsistensen. Dette blir snickers-is av høyeste kvalitet. Det er faktisk helt sinnsykt hvor søtt den smaker uten noe tilsatt sukker. Det er også mulig å tilsette litt kakao – men jeg synes faktisk at den var bedre uten. 

PS: Når du fryser bananene, vent til de er ganske brune og flekkete. Da kommer det mest søtsmak i de fryste bananene. Dette er altså helt perfekt å gjøre når bananene begynner å bli for gamle – så bare fryser du dem til en gang du får lyst på noe søtt med bedre samvittighet 🙂

Har du prøvd deg på dette? 

Synes du også at den er helt merkelig god? 🙂

#sunnhet #sunt #mat #snacks #is #godt #deilig #nice

Lørdag er en helt fantastisk dag. Det er midt i helga – god tid, og mange muligheter. Og i går var en spesielt fantastisk lørdag. Her er oppskriften på min gode dag:

* Den startet ganske tidlig med at Andrea kom ned for å trene. Vi tok en halvtimes trening som virkelig kjentes, og følte oss tipp topp etterpå! Det er så godt å kjenne slitne muskler etter en liten morgentrening – man får liksom bare mer energi – og mye bedre samvittighet. 

* Så fikk jeg tid til noen timer på jobb i planteskolen. Vi pakket ut nye varer, og det var mye kunder – noe som alltid er kjekt. 

 

* Lillebror er på besøk og overnatter hos oss. Han var med til mamma, og vi tok en tur oppom bestemor etterpå. Og så laget vi middag – kylling og ris. Som alltid er det kjekt med middagsgjester – det blir liksom mye mer oppmuntrende å lage mat til flere personer. 

* Vi slappet litt av med å se på serier – noe jeg sjelden tar meg tid til. (blir altfor fort avhengig, og har så mye annet å gjøre hele tiden)

* På ettermiddagen kjørte jeg, Thomas, Anders, Kim og Andrea til Linepollen – en koselig badeplass – for å grille. Sola skinte, temperaturen var ok (når vi bare løp litt rundt med jevne mellomrom), og stemningen var kjempegod 🙂 

 

* Etter turen samlet alle seg hjemme hos oss. En etter en gikk guttene å la seg. Men jeg og Andrea ble sittende å tatle til midnatt. Alltid kjekt med jentetid 🙂

 

Og til slutt har jeg bare krydret dette innlegget med enda flere bilder i fra turen. Siden det kun var da jeg faktisk tok bilder 😉 Jeg håper at DU også har ei nydelig helg 🙂

 

“Frigjør Guds overnaturlige kraft over ditt liv.”

Forfatter: Norvel Hayes

Boktittel: Tilbedelse

 

Innhold: Boka handler om hvor viktig tilbedelse og lovprisning er i vårt forhold til Gud. Den setter fokus på at vi mange ganger går glipp av velsignelser Gud har for oss fordi vi ikke tilber ham. 

 

Min mening: Jeg synes boka tar opp et viktig tema, men det er ikke den beste boka jeg har lest om emnet. Den var liksom overtydelig – ting blir sagt veldig mange ganger på veldig den samme måten. Norvel har kanskje også en tendens til å få alt til å høres veldig “enkelt” ut. Det er også tydelig at det er en noe gammel bok (utgitt i 1994). 

 

Terningkast: 3. Tydelig, men litt vel gjentagende. Jeg anbefaler den til deg som er interessert i tilbedelse.

 

Ta også en titt på boka The Heart of Worship av Matt Redman. Eller Effektene av Lovprisning som er skrevet av Andrew Wommack. 

Jeg har tatt meg en tur i bokhylla til mamma og funnet bøker. Og jeg plukket ut alle jeg fant om lovsang – siden jeg for tiden er leder i et lovsangsteam. Så det blir nok mer i denne sjangeren etterhvert 🙂

 BildeKilde

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling