Kurs i Kreativ Fotografering – 4

Categories L Foto, Design og Redigerings-tips

Når det kommer til fotografering, er det lett å miste inspirasjonen noen ganger. Da kan en konkret oppgave være med å vekke til live de kreative evnene igjen. Jeg legger derfor ut en oppgave hver søndag som kan være til inspirasjon.

Oppgave fire er som følger:

Prøv ut en ny vinkel

Veldig mange hobbyfotografer har en vane for å ta bilder i èn og samme vinkel hver gang; Den enkleste. Blomster blir tatt ovenfra, hus nedenfra, og mennesker rett på. Alt fra øyehøyde. Og dette er jo vel og bra. Men bare en liten endring i vinkelen kan gjøre bildet mye mer spennende! 

 

Ved å legge seg ned på bakken når en skal ta et landskapsbilde, slipper en den normale “øyehøyde”-vinkelen, og skaper faktisk også mer dybde i bildet, fordi bakken blir svært nær, mens bakgrunnen fremdeles er langt borte. 

 

Vi er lei av å se blomster ovenfra. Hva med fra siden, eller nedenfra? Bildet får mer dybde, og den uvanlige vinkelen gir deg et bilde som er  litt ulikt alle andre sine.

Det samme gjelder andre ting. Motiver virker ofte større og mer truende når de er sett nedenfra. Det kan være en artig effekt på mennesker, så vel som insekter. Som denne sommerfuglen. JA den er fin ovenfra. Men det er allikevel noe spesielt med å se den i denne utradisjonelle vinkelen. 

 

En annen kjekk vinkel kan være å se noe ovenfra. Klatre opp på en stol, eller en veranda for å få disse blinkskuddene av konfirmanten, brudeparet, eller kanskje naboens katt. 

 

Det handler om å våge å tenke nytt. Men mest av alt så handler det om å gidde. For det er mest behagelig å ta bilder i øyehøyde. Men vil du ha det lille ekstra ved dine bilder, kan det faktisk være verd innsatsen.

Du finner andre tips til kreativ fotografering, samt et fotokurs HER.

 

4 kommentarer

4 thoughts on “Kurs i Kreativ Fotografering – 4

  1. Miss Imperfektum: Ja, jeg har kjent på det selv 🙂 Så disse innleggene er både for min egen del, og for å inspirere andre. For jeg merker at en konkret oppgave gjør det enklere å bli mer kreativ igjen 😀

  2. For noen flotte bilder! 😀
    Smart å bytte litt vinkel ja, men det er det å komme på å faktisk gjøre det! 😀
    Jeg er dårlig på det siste, selv om jeg vet at det blir bedre bilder av å tenke litt annerledes 😀
    Takk for gode tips!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *