Et av mine problemer i klesveien er at jeg har veldig få fine topper; de fleste er helt enkle singletter, t-skjorter, eller gensere. Og noen dager føles det bare bedre å pynte seg litt mer, uten å ryke på et skjørt. Så da hoppet jeg på et prosjekt for å bli kvitt litt restestoff, og sydde denne toppen her! 

 

Jeg trodde egentlig det var bare en liten rest igjen av stoffet etter at jeg sydde kjole siste studieåret mitt. Men det var faktisk en hel del! Jeg var litt spent på hvordan det skulle gå med dette “vanskelige” silke-aktige stoffet når mønsteret egentlig var beregnet på stretch, men det gikk egentlig overraskende bra! Eneste jeg er misfornøyd med er utringningen som ble en anelse skeiv… 

* Skru av lysene når du går ut av rommet. Dette er Thomas vanvittig dårlig på. Han elsker at lys og varme står på, mens jeg går og skrur ned. Vi blir aldri helt enige, men kanskje jeg kan inspirere noen andre til å spare litt strøm, og dermed også spare deg for litt av strømregningen. En ting som jeg faktisk er veldig flink på, er å aldri lade mobilen om natta, og aldri la laderen stå i når den ikke brukes (da trekker den strøm hele tiden. Det gjelder alle ting uten av- og på-knapp.) 

* Bruk handlenett i stedet for alle bæreposene. Igjen er dette et økonomisk valg! Og det blir brukt enorme mengder plast i løpet av et år! Nå er det ikke å kjøpe handlenettet som er miljøvennlig (det er ikke gjenvinnbart), men å bruke det! Så ta gjerne noe du har hjemme!

* Sorter søppel! Ikke kast alt i restavfall, men skill mellom ulike typer! Her er det mye som kan brukes om igjen, noe som betyr at mindre av naturen må ødelegges for å lage nye produkter! 

* Gå eller sykle mer i hverdagen! La være å bruke bilen på sånne småturer som du faktisk har tid og anledning til å rekke uten. Det er miljøvennlig, økonomisk, OG godt for helsa! VINN-vinn-VINN! 

* Søppelplukking. Når var sist du gjorde en frivillig innsats for nabolaget? Hvis det er over tre måneder, er det kanskje ikke så dumt å pakke med seg hansker, en søppelpose, og gå på “jakt” i nabolaget! Dette kan være en artig aktivitet med barn, og du får både god samvittighet, og igjen den supre helsegevinsten!

 

Hvilket punkt vil du gjøre en ekstra innsats på den neste uka? 🙂

 

"Hevnens farge er blå" av Mary Higgins Clark

 

Boktittel: Hevnens farge er blå

 

Forfatter: Mary Higgins Clark

 

Innhold: Fem år gamle Timmy får se faren sin bli brutalt drept foran øynene sine. Senere er det eneste han husker morderens isblå øyne og beskjeden om at når moren hans er drept, står Timmy for tur. Fem år har gått uten at noe mer har skjedd, men Laurie og Timmy lever fremdeles i frykt for at drapsmannen kan dukke opp igjen. 

 

Min mening: Dette er ikke det beste jeg har lest av Mary Higgins Clark. Litt forutsigbar, og ikke enormt engasjerende, men allikevel en grei “tidsfordriv-bok”

BildeKilde

Terningkast: 4, Helt ok krim. Men en jeg likte bedre er Clark’s Stemmenes rop

Den gøyeste julegaven i år var nok Cameo Silhouette maskinen vi fikk! Med den kan vi printe ut allskens trykk til klistermerker og klær! Jeg har ikke fått prøvd den så enormt mye enda, men det kommer litt og litt. 

Lua er sydd i deilig, mye merinoull både inni og utpå. Til trykk valgte jeg en glitrende sølv-vinyl med streken (hvis du ikke kjenner streken er han en barnetv-figur fra nittitallet 🙂

Ble fornøyd med resultatet! Hva blir det neste, mon tro? 

Når vi endelig fikk ryddet bort julepynten (noe som skjedde ganske seint i år), ble det nesten ei ny stue! Det er utrolig koselig å få opp de røde gardinene og alt stæsjet, men det er jammen deilig å få det ned igjen også! 

Første uka etter nyttår var det enda koselig. I helga var vi på hyttetur. Andre uka var det “litt for mye”, men jeg var så sliten og småsyk, at det ble ikke anledning til å ta det bort. Tredje uka var det krisetilstand; “Kom dere opp på loftet igjen!!” 

 

Det ble herlig tomt og luftig når alt det røde var borte. Men det manglet noe: gardiner! Thomas hadde over natta bestemt seg for at han ikke ville ha opp igjen de gråe gardinene. Så i helga fikk vi kjøpt inn flortynne tyllgardiner på ikea som bevarer det luftige utrykket 🙂 

TV’en vi lånte i anledning nyttår skal nå leveres tilbake… Mens speilet har fått en “upcycling” 🙂

 

Jeg var så heldig at jeg fikk blomster her en dag! Deilig å få inn litt farger i heimen 🙂 Nå kan våren bare komme!

Nå er det snart et halvt år siden vi hentet Ninja i Fredrikstad. Hun har vokst enormt, lagt av seg et par uvaner, og fått seg et par uvaner. 

 

Hun har heldivis mistet de sylskarpe valpetennene. Så bitingen er ikke lenger så smertefull og skadelig. Men irriterende nok er bitingen der enda. Hun klarer liksom ikke legge av seg den uvanen… Men hun er ofte litt snillere med gjester enn med familie, heldigvis 🙂 

 

Hun elsker å trene, lærer fort, og trives sammen med de fleste andre hunder. 

 

Dessuten elsker hun å kose! Spesielt på den lille flekken nederst på magen hvor det er litt mindre pels. Da går hun inn i en lammet tilstand av nytelse…. Søtingen xD

En annen uvane er hobbyen hennes. Hun har droppet sko-samlingen, men startet et makulerings-verksted. Alt som kan makuleres kan bli en del av hobbyen, men helst papir. Og gjerne leker. 

Kort oppsummert: livet med valp har sine bakdeler, men totalt sett er det masse kos, masse gøy, og gir enorm glede 😀 

Jeg har hatt lyst til å dra frem symaskinen i hele år nå, men det har ikke vært tid! Endelig fikk jeg en dag med tid til å kose meg med sying. Det var dessuten på tide, for denne gaven skulle akkurat leveres nå i helga til en liten toåring!

 

Dette er første gangen jeg syr i merinoull. Det er litt skummelt, siden stoffet er så dyrt (koster over 300kr meteren). Men det ble akkurat som håpet! Matchen mellom de tre brunfargene er ikke optimal, men det får heller være. Man tager hva man haver. 

 

Buksemønsteret er fra boks “Heilt spesiell – sy barnas favorittklær” og luemønsteret er fra Norlin. 

Det har blitt lite blogging etter nyttår. Men det får bare være. Bloggingen vil nok ta seg opp etterhvert når jeg får mer tid og overskudd – og også gjerne flere ting å blogge om 🙂 

Hver helg vil jeg prøve å legge ut fem tips. Det kan være tips om nesten hva som helst, og det vil variere fra uke til uke. Ukens tips er en inspirasjon til å nyte hverdagen mer. 

* Ha forventninger til hver dag. Sett deg gjerne små mål for hva du skal få gjort eller sett i løpet av dagen. 

* Vær takknemlig for det du har og er. Tell over velsignelsene i livet ditt. Det du fremhever i tankene dine og med ordene dine, blir større! 

* Nyt små stunder. Kjenn på hvordan teen varmer i halsen, hvordan den friske vinterlufta biter i ansiktet, hvordan det lukter i huset når du baker boller, og kos deg med slike sanseinntrykk. Vær tilstede i det du gjør. 

* Sett opp grenser for “tanketomme” og stressende aktiviteter som scrolling på nettet, mobilspill, serier osv. Det er ikke noe du trenger å droppe, men sett det i en tydelig tidsramme som du ikke bryter, ellers kan det spise opp hvert ledige minutt av dagen. 

* Gjør noe for andre. Let etter muligheter til å si noe positivt, eller stille andres behov. Vær kjapp til å tilgi, selv om det ikke frister. Vær raus mot andre mennesker. 

Det var første gang jeg skulle på blåtur; en tur hvor destinasjonen er ukjent! Men jeg visste at jeg skulle pakke i bag, være borte hele helga, og jeg visste at den skulle tilbringes med de fine folkene fra ungdomsstyret i menigheten. 

Turen startet bra med bowling (jeg klarte med nød og neppe å holde meg unna sisteplassen)

Hytta overgikk alle forventninger jeg hadde! Det var kjempefint! Den ble leid gjennom airbnb: som jeg aldri hadde hørt om før. Men det er jo helt genialt! 

Siden jeg og Thomas var eneste gifte paret på turen, fikk vi “brudesuitten.” Sjelden har jeg sovet så godt i ei seng 🙂 

Kveldsunderholdningen varierte mellom mobilspillet Dune, ivrige diskusjoner, artige brettspill, herlig lovsang, og det var god tid til å bli bedre kjent. 

På lørdagen tok vi en tur til Lindesnes fyr – som kun var et kvarter unna – og så solnedgangen. Det var helt nydelig 🙂  

 

Og siste morgenen tuslet jeg meg en morgentur helt alene. Det var herlig og forfriskende. Jeg kan ikke huske sist jeg gikk en skikkelig morgentur; men det gjorde godt! Jeg fikk utforsket litt, tatt noen freshe bilder, og luftet tankene litt. 

Summa summarum: En fulltreffer av en hyttetur 🙂 

 

Året 2018 er allerede godt i gang. Jeg har hatt en stor opptur, og en nylig nedtur. Her er litt om livet mitt nå:

* Vi har brukt masse penger på å få bilen EU-godkjent. Det er vel ikke annet å forvente når man har kjøpt seg bil til 10 000, men allikevel kjedelig. Enda er det noen småfeil som å lukes bord (som at bilen ikke vil starte i nedoverbakke når det er kaldt). Men det går seg nok til 🙂 

* Jeg har påført meg selv en skikkelig reise-syke, og drømmer meg avsted til Malaysia, USA, Thailand, eller sør-amerika! Reisemålet varierer litt fra dag til dag, men lengselen er konstant! 

 

* Det store oppturen i år, var blåturen med ungdomsstyret! Vi endte opp på ei nydelig hytte i Spangereid! Det var genialt å legge en teambuildingtur til første helga i januar! Da har ingen lagt seg planer enda, og vi er klare for en ny sesong sammen! Vi bowlet, besøkte Norges sørligste punkt, lo masse, og koste oss en hel haug. Jeg tok masse bilder, så må nok blogge mer om dette i et eget innlegg. 

* Nedturen i 2018 var at jeg (etter nevnte blåtur) fikk migrene etter jobb. Og den vil visst ikke helt slippe taket, så nå har jeg vært ubrukelig i tre dager på rad (men har heldigvis klart å gjennomføre arbeidsdagen). Heldigvis har jeg en hjelpsom mann som stepper inn!

 

* Når jeg bare får komme meg ut av denne migrene-tåka, er jeg kjempeklar for et nytt år med mye lesing, mye hobby, mye menighet, mye venner, og masse bra!

Håper alle har gode forventninger for det nye året 🙂