Det går mot vår! 
Helga har hatt kalde netter, og solrike, nydelige dager. Jeg har levd på Betania, nesten. Ung/Voksen-samling på fredag, lovsangsworkshop og ungdomsmøte på lørdagen (med et bursdagsselskap i mellom – som  jeg måtte droppe pga. migrene), og søndagsmøte i dag, hvor vi også skal lede i lovsang. Det er bra, men bakdelen er at jeg ikke har fått nyte det fine været så veldig. 

I kveld skal vi ha åpent hus for ungdommene i bygda, så må rydde en del også (oppvasken er ikke tatt på mange dager!) Men kanskje får jeg tid til en tur med kakao i solskinnet sammen med mannen min også….? 

Ha en fin søndag!!

Jeg er litt sånn at når jeg har bursdag, så vil jeg alltid feire. Ikke fordi jeg synes det er så sinnsykt kult å bli eldre, eller å få masse oppmerksomhet, men fordi det er en god anledning til å treffe igjen venner! Så jeg inviterte vidt, og hadde en kjempekoselig feiring med vennene mine på onsdag, og så kom familien på torsdag. 

Jeg hadde kjøpt inn grønne ballonger fra ebay (som luktet kjempevondt). Derfor bestemte jeg at tema for kvelden var grønt (moro å ha et tema, selv om det ikke betyr noe). Men når dagen kom, og jeg skulle kle meg, viste det seg at jeg ikke hadde noen brukbare klær i grønt. Ikke en gang en ok topp som jeg kunne bruke med skjørt. Så jeg kledde meg faktisk i blå kjole:P Det er i hvert fall helt klart at neste gangen jeg kjøper stoff til et syprosjekt, skal jeg lete etter fine grønne stoffer! 

 Stua er shinet opp, og klar for gjester!

 

 

Men jeg hadde bittelitt grønn pynt. For eksempel disse søte uglene som fikk sitte på bordet. Dessuten prøvde jeg å bruke en del grønt på kaka. 

Noe av det gøyeste, var denne kaka som Andrea hadde bakt! Med sjø, strand, og sydenstemning, samt en utrolig god ostekake, ble dette favoritten. Til og med over min egen kobrakake. I tillegg fikk jeg muffins av Ida og Yvonne, og Thomas bakte krydderkake og vaffler til meg 🙂

 

Før folk kom, bakte vi også pizza. Thomas er fantastisk å ha på sånne dager, så jeg slipper å gjøre alt selv. Pizzaen vår er alltid laget med samarbeid! Gjestene kom forresten med grønne klær, nesten alle som èn 🙂

Her er første blogg-glimt av TV-stua som er nåtidens oppussingsprosjekt. Vi er enda ikke ferdige (du ser kanskje at listene mangler), men vi har begynt å bruke den. Er SÅ fornøyd med den mintgrønne fargen, og det mørke gulvet!

Tok ikke så mange bilder da familien var her, men det var god stemning da også. Og gaver har jeg også fått! Ny bibel (the message-oversettelsen!), smykker, planter og frø. Og penger, som jeg skal bruke på å klippe meg, og kanskje en ny telefon (den gamle er nesten helt ute av funksjon nå :/ )

 

 

Jeg er kjempefornøyd med mitt siste syprosjekt som var denne vårlige, lette toppen. Den var for det første overraskende enkel å sy, og for det andre veldig behagelig å gå med. Og jeg synes fasongen er veldig god, og kler de fleste. Så jeg har lyst til å prøve å sy flere slike. Men først vil jeg fortelle deg hvordan du kan gjøre det samme! 

Jeg fant oppskriften HER, så hvis du kan engelsk, eller synes jeg forklarer for dårlig, så kan du gå inn dit. 

Vel, det er vel ikke akkurat en sirkeltopp i ordets rette forstand. Den blir mer oval i formen. Men uansett. Du starter med et rektangel.

Rektangel:

* Den korteste avstanden måler du i fra albue til albue når du holder armene ut til siden. Eventuelt lengre, dersom du ønsker lengre ermer. Legg til 2 cm til sømrom.  

* Langsiden finner du ved å måle lengden i fra under rumpa di, over skulderen, og ned til skrittet. Dette blir lengden på toppen. Legg til to cm til sømrom.

Nå har du klippet stoffet du trenger. Nå skal det formes. Brett det en gang på tvers, og så en gang den andre veien. Det hjørnet som har blitt brettet to ganger, skal bli halsutskjæringen (oppe til høyre på bildet under). 

Klipping

Halsutskjæring: Mål rundt halsen din, omtrent så vidt som du vil ha åpningen (gjerne litt mindre åpning, for det er dumt å lage den for stor). For eksempel 51cm. Del dette målet på 6,28. (jeg får da 8,12, og runder ned til 8. Klipp en sirkelsektor med radius 8 (mål 8cm fra hjørnet, begge veier, og tegn en bue i mellom med f.eks. passer. ) Se oppe til høyre på bilder ovenfor hvor jeg har klippet bort denne sektoren, som blir halsåpningen. 

Ytterkant: For å få sirkelformen skal vi nå runde av kanten. Vi skal klippe langs de to åpne sidene (ikke brettekantene). Tegn først en jevn bue som knytter sammen de to kantene uten å fjerne for mye av stoffet. Se bildet ovenfor. 

 

På bilder under har jeg brettet ut toppen en gang, men den ligger dobbelt, vrang mot vrang. 

Kanting.

Sy sikksakk langs alle kantene for at de ikke skal rakne. Dette er ikke nødvendig dersom du bruker jersey-stoff. Deretter bretter du inn en kant, nåler godt (egentlig bør du tråkle, men jeg har ikke tålmodighet til det), og syr over den med rettsøm. Jeg har brukt tvillingnål, og da trenger du egentlig ikke sikksakksømmen heller. En tvillingnål syr to parallelle sømmer, og fester med sikksakk på baksiden. 
Enda en annen løsning er å bruke skråbånd. Det har jeg ikke prøvd enda på denne typen topp.  

Gjør dette både langs halsen og nedrekanten.

 

Nå ser toppen slik ut. Det eneste som mangler er å sy ermesømmen, som kun er en kort rettsøm på hver side.  Ta på deg toppen, og sett i nåler der du mener at sømmen bør gå. Jeg har vist med to røde nåler nedenfor, og la en grønn kulepenn mellom dem for å vise enda tydeligere. Sy med vanlig rettsøm, og fest godt i begge ender. 

VIPS, så er du ferdig! Lett som en plett 🙂

Frister det å prøve seg? Jeg ble i hvertfall kjempegira, og må kjøpe meg flere sånne luftige stoffer! Tenk at jeg lurte såå på hva jeg skulle bruke dette stoffet til…

 

I dag har jeg bursdag! Feiret med venner i går, og i dag har jeg tenkt til å feire med familie. I tillegg har jeg et håp om å rekke å trene litt før jeg går på Jesusgruppe kl 19.30.(føles ikke bra å spise så mye kaker og snop)  Æsj, tiden strekker virkelig ikke til! Og jeg er helt syk etter å sy også nå, etter at jeg fikk en idè jeg vil teste ut… Men hei, livet er godt! Jeg har bursdag. Jeg får gaver. Jeg får kaker, og jeg får besøk. Og Jesusgruppa er jo et høydepunkt i seg selv! Så dette blir en bra dag. 🙂


Søte katten ville så gjerne inn…. 
 

“Rahab- A woman with a past to whom God gave a future.”

 

"Unashamed - Rahab (The Lineage of Grace Series #2)" av Francine Rivers

Boktittel: Unashamed

 

Forfatter: Francine Rivers

 

Innhold: Boka handler om Rahab, en bibelsk kvinne som Gud brukte på tross av en brokete fortid. Historien er fiktiv, med bygger trofast på bibelens beretning. Dette er historien om den prostituerte hedningen som får en plass blandt Guds utvalgte folk. I slutten av boka er det også bibelvers, og studiespørsmål som kan brukes i eget studie, eller i en cellegruppe.

 

Min mening: Boka gav meg mye mer forståelse for bibelhistorien. Men mer enn det. Den gav meg større forståelse for hele gamle testamentet, da den forklarer de litt “vanskelige” tingene som for eksempel omskjærelse på en naturlig måte. Og jeg er helt sikker på at jeg kommer til å lese historien om Rahab i bibelen på en ny måte heretter – nå er den mye lettere å forstå, og å se relevansen i. 

 

Terningkast: 4. Lettlest og levende. 

BildeKilde

Jeg har to til av bøkene i serien om bibelske kvinner som er forfedrene til Jesus. Nå gleder jeg meg til de to neste! Boka finnes også på norsk, og heter da Rahab

Jeg kjøpte dette nydelige blondestoffet for lenge siden på Stoff og stil, og har hele tiden tenkt til å sy en peplum-topp. Men det har drøyet helt til nå. For at ikke toppen skulle bli gjennomsiktig, har jeg fòret den med et rosa jersey-stoff som jeg kjøpte på Ebay. Jeg tipper at total pris ble omtrent 150kr. Ikke spesielt billig, altså. Men ikke dyrt heller. 

Jeg brukte en singlett jeg allerede har som “mønster” til å tegne rundt. Var egentlig et ganske enkelt prosjekt, selv om jeg strevde litt med formen i nakken. Måtte sy inn en liten strikk fordi stoffet ble stikkende ut øverst. Men nå sitter den som støpt. 

Når jeg ser håret mitt på bilder, ser jeg at det er på tide å gjøre noe. Så jeg håper at bursdagspengene jeg får neste uke vil holde til en klipp. Den er sårt tiltrengt 😛 
 

Første dag på jobb etter ferien. Kjenner det er tungt. Men så er det jo snart påskeferie igjen, så hvem kan vel klage? Tenkte bare å dele gårsdagens lunsjtips med dere: wraps med spekeskinke, kremost, og avocado, og gjerne et dryss pepper. Sååå godt! 

Dagene denne uken er fullbooket med  jesusgruppe, bursdagsfeiring, ledersamling og planlegginger. Men jeg minner meg selv på å nyte hvert øyeblikk, selv om livet er litt travelt. Gjør du det samme 🙂

 

Nå har jeg fått tid til å være litt kreativ med symaskinen igjen, og det føles SÅ godt når et prosjekt lykkes: Spesielt når det er et jeg ikke hadde noe særlig tro på i utgangspunktet! Det vil komme innlegg fremover om hva jeg sydde – må få til noen skikkelige bilder. Akkurat nå ville jeg bare meddele hvor godt det føles å gjøre noe nytt! Jeg hadde nesten stivnet fast i de kjedelige hekle-gryteklutene, og har ikke laget noe helt nytt på lenge. Men nå er inspirasjonen her, så jeg har tenkt til å bruke den så godt jeg kan! 

Igangsetteren til sy-dagen var denne nydelige strikkede dåpskjolen som skal brukes av nevøen min. Den trengte et innerkjole, og jeg ble spurt om å sy en. Jeg var heldig å hadde et passende stoff: det samme som jeg brukte til å sy brudepikekjolene i bryllupet mitt. Med litt hjelp fra sy-ekspert-Helene var biffen fikset, og kjolen ble kjempefin! Nå er vi klare for dåp i april 😉

 

Det hadde vært fint å kunne skryte på seg at jeg hadde strikket den også, men den gang ei. Kanskje om et par år at jeg tar på meg et så stort prosjekt. Men jeg vil ikke akkurat vedde på det 😛
 Legg merke til at jeg har pysjbukse på. Fint å sy i! 😀

Flere sy-innlegg vil komme – stay tuned 🙂

Vinterferien har virkelig gått kjempefort! Jeg har jobbet hver dag i planteskolen (som mamma eier). Jeg har trent en gang, og vært skikkelig gangsperr (støl) i tre dager. Jeg har vært på Jesusgruppe, og bandøvelse. Jeg har hatt Bente på filmkveld, og tantejenta Vilde på overnatting. Jeg har hatt sytreff med Helene,og fått sydd fòret til en dåpskjole (samt startet på to klesprosjekter til meg selv). Nå er det to dager igjen før jeg er tilbake i hverdagen, men jeg vet jammen ikke om jeg er helt klar! Det er så mye mer jeg har lyst til å gjøre…

Men i dag har jeg også mange planer.
* Jobbe noen timer. Vi trenger alle pengene vi kan få for at TV-stua skal bli ferdig! 

* Bake en kake til søndagsmøte i morgen. Det som er stress er at den må være glutenfri, og det har jeg virkelig ikke noe talent for. 

*spise taco og gå tur med Thomas sin familie. Hvis jeg får tid. 

* Øve kl 18, og synge på ungdomsmøte kl 20. Skal forresten også lede møtet denne gangen – det blir moro!

Har du mye eller lite program om dagene? 🙂

To dager på rad hadde vi den samme krangelen, og jeg tenkte vi må gjøre noen grep. Ellers starter vi en ond sirkel her. Vi kranglet om hvem som gjør nok, og hvem som gjør for mye. Hvem som skal ta oppvasken, og hvem som har tatt oppvasken. Og hvem som er mest sliten. Kranglene sliter oss ut begge to, og ingenting blir gjort. 

Så vi satte oss ned litt med et stort hvitt ark, og en kulepenn. Og så skrev vi lister over hva som skulle gjøres, hvem som skulle gjøre, og når de skulle gjøre. Et så enkelt lite grep, og Thomas slapp å føle at han hadde gjort for lite mens jeg var på jobb. Så lite grep, og jeg slapp å mase om de tingene jeg ville han skulle gjøre. Så enkelt lite grep, og de neste to ryddedagene gikk uten en eneste krangel (vi brukte fire dager på å få orden, ja!) 🙂 


 

Et lite tips om at kommunikasjon kan spare en for mye slitsomt. 🙂