I dag skinner sola til den store gullmedaljen. Jeg koser meg litt, men samtidig jobber jeg veldig hardt. Jeg kommer til å få helt vanvittig med muskler denne sommeren! Dessuten kan jeg nesten ikke vente til jeg får lønn! 😀

I dag skal jeg på besøg til kjære, søte Bente også skal jeg på Refill i menigheten senere i kveld. Resten av helga blir enda mer jobbing, bursdag på lørdag, og litt team-samling på søndag hvor vi skal forberede oss på teamturen til Slovakia i august.

Hva er dine planer for helga?

Dette tipset er en måte å lagre altmulig smått dilldall som du bruker til scrapbooking:

*Gå innom biltema

*Kjøp en boks med masse rom (som egentlig er ment til å ha skruer i).

*Og vips: Du kan lett organisere alle småtingene som vanligvis skaper et himla rot.

Jeg kjøpte en koffert med rom på begge sider. Kjempegreit å ta med seg også!

Jeg og Thomas har bestemt oss for å sende ut Save the dates, som er en slags før-invitasjon til bryllupet. Grunnen til at vi skal gjøre det (og ikke bare sende vanlige invitasjoner) er

1. Det er gøy. Jeg liker å lage og matche forskjellige kort og sånt.

2. Vi får bedre tid til å ferdigstille (og perfeksjonere) innbydelsene, fordi folk allerede setter av datoen.

3. De inviterte vet om bryllupet i god tid, og kan planlegge deretter.

Eneste bakdelen er at vi snart må bestemme oss for en fullstendig gjesteliste, og det er IKKE enkelt.

 

Jeg kommer til å poste bilde av save the date’ene etterhvert, men ikke før de har blitt sendt ut. Jeg kan imidlertid røpe noen få av ingrediensene:

1. En god porsjon med redigering i photoshop.

2. Dette bildet. (Men det er bare ett av mange bilder vi skal bruke)

3. Og litt klipping og liming.

Dette bildet i seg selv ser egentlig ganske kjedelig ut, men bare vent! Save the date’ene blir faktisk veldig vakre! Og veldig stilige!

Målet vårt er å sende ut save the date’ene i løpet av juni/juli. Da er det omtrent ett år til bryllupet.

 

Skal dere, eller har dere sendt ut save the dates? Hvorfor/ Hvorfor ikke?

 

De siste dagene har jeg nesten bare jobbet i blomsterbutikken, og det er ikke vanvittig interessant å blogge om. Så nå deler jeg heller en nydelig sang. Jeg har fått helt dilla på Downhere sin sang, The More. Skikkelig fengende, god tekst, og bare helt kjempegøy. Hver gang jeg sitter på med Thomas setter jeg dette sangen på full guffe. Håper han ikke begynner å bli lei enda… 😀

 

The more I know You, the more I need You
The more I love You, the more You become to me

 

I bygda er det sokndalsdager denne helga. En slags festival, bare for oss. Det er tivoli, salgsboder, fullt solskinn og egentlig veldig flott.

Første dagen i sokndalsdagene, i går, var jeg egentlig bare på jobb. Blomsterbutikken var kjempetravel, så jeg jobbet i over ti timer. Nå er jeg i gang med å få litt penger igjen! I det siste har økonomien min krympet og krympet. Og det er ikke rart heller når man reiser på to utenlandsturer og allikevel må betale 1200 kroner for et månedkort på bussen (!!) -.-

Her er noen snapshots fra hva jeg jobber med. Sommerblomster er så nydelig!

Og på kvelden i går, da jeg kom hjem fra denne lange arbeidsdagen, var jeg skikkelig sliten i beina. Men jeg laget allikevel vannbakkels-svaner, så vi kunne kose oss litt ekstra. Jepp. Det var middagen.

Kos!

I dag bir også litt stress. Jobbing i butikken, og så ungdomsmøte på kvelden 🙂

Nå har jeg sommerferie! Ble ferdig med sist eksamen i dag, som var engelsk muntlig. Var ganske nervøs de siste dagene, men det gikk veldig greit. De neste dagene skal brukes på jobbing i planteskolen, frivillig arbeid på Betania med ungdommene, og dugnader til inntekt for teamturen. Og selvsagt også alle de fine vennene mine og kjæresten!

Jeg har tenkt til å bli sporty. Jeg har tenkt til å sy klær. Jeg har tenkt til å holde huset mer ryddig. Det er ikke grenser for hva man kan få til i en ferie (føler jeg). Pus er ikke enig.

Jeg fikk forresten B på eksamen i dag (Det samme som en femmer). Nå mangler jeg kun svar på grammatikk-og-fonetikk-eksamen…

En ting er helt sikkert. De neste dagene skal i hvert fall nytes.

På 17.mai er det hvert år en fotballkamp mellom to store yrkesgrupper i bygda. I år var det Lærerne mot Brannvesenet. Nå er jeg under gjennomsnittet interessert i fotball, men når de kler seg ut blir det litt artigere. Dessuten er det inkludert litt diverse triks her som ikke er normalt i vanlig fotball.

Her har vi en av lærerne (Naturfagslærer) i aksjon.

Kampen var jevn nokså lenge…

 

Hver gang lærerne kom nær målet til Brannvesenet, ble de spylt med brannslangen.

 

Brannmann

 

Det endte uavgjort, og en straffespark-konkurranse avgjorde at Brannvesenet gikk av med seieren i år…

 

Litt senere hadde Linus en egen kamp med paraplyen sin som prøvde å stikke av i vinden. Ble noen skjønne bilder.

Søteste ^^

Jeg tror at nesten alle hunder har noen uvaner, i hvert fall i enkelte perioder. Det er fortvilende når det står på, men i etterkant er det mest moro. Nå har heldigvis Chessie blitt kvitt de fleste rampestreker og uvaner. Her er noen hun har hatt:

ledning-biting

Dette var en av de værste uvanene hennes. Når Chessie kjedet seg, gikk hun å beit av en ledning. Keybordet, TV’en, støvsugeren. Alt bråkete som tok oppmerksomheten vår fikk smake tennene hennes. En gang beit hun til og med av en Playstation kontroll mens vi satt å spilte. Takk og lov at hun sluttet med denne farlige og dyre uvanen.

 

BH-biting

En periode var det slik at hvis jeg lot en BH ligge igjen på gulvet eller stolen på rommet, tyggde Chessie av stroppen på den. Kun stroppen. Gang på gang. Og jeg ble mer og mer frustrert…

 

Søppeltømming

Chessie elsket å åpne skapet og spre ut søppelet utover gulvet når hun kjedet seg. Spesielt matavfall, for da fikk hun ofte en snacks i samme slengen. Motbydelig! Denne uvanen stoppet da vi fikk oppvaskmaskin, for nå klarer hun ikke å åpne skapet lenger.

 

Fremdeles er det noen uvaner som sitter igjen i vår kjære hundebaby (på godt og vel 7 år). Her er de jeg kom på:

Tar helt av når det kommer folk

Hver gang det ringer på døra løper Chessie ut og bjeffer og er helt i hundre. Når vedkommende kommer inn er hun helt bananas “Jeg vil hilse! Klapp meg! Se på meg! Jeg kan gå tunell mellom beina dine! Og vil helst slikke deg i fjeset!!” Men hun er jo snill, da.

 

Tar seg en luftetur alene

Hvis noen er så tankeløse at de glemmer å låse døra etter seg, tar Chessie et lite hopp, åpner døra og tar seg en tur ut. Hvis ingen stopper henne går hun rundt i nabolaget og leter etter katter eller folk til noen henter henne.


Jo, også glemte jeg å nevne at hun stjeler mat, og skitner til senga mi.

Og etter en lang dag med masse ugagn ser hun så søt ut som på bildet ovenfor.

Har dine kjæledyr noen uvaner?

‘Det er ikke et spørsmål om å få Gud til å svare oss, som om vi må bryte oss inn i himmelen for å dra ut svaret. Tro meg; Han er ivrigere til å svare enn vi er til å be’

 

Boktittel: Opplev hemmeligheten til et fungerende bønneliv

 

Forfatter: Suzette Hattingh

 

Innhold: Denne boka er skrevet av en erfaren forbeder som ser enorme resultater av bønnene sine. Den inneholder flere ulike måter å be på, og en forklaring av hva bønn virkelig er og hvorfor det er så viktig. Det er mye begrunnelser ut i fra bibelen og også en del personlige erfaringer for å bygge opp under påstandene.

 

Min mening: I begynnelsen synes jeg at boka var ganske tung å lese. Men stadig kom jeg over et “gullkorn” som jeg måtte notere meg et sted. Noen av bibel-begrunnelsene synes jeg var litt vel fritt tolket (man kan tolke litt av hvert ut av bibelen hvis man kun ser på enkelte vers her og der) Men jeg tror absolutt at Suzette har mye bra å komme med, og at det ligger masse god kunnskap i denne boka.

 

Terningkast: 4. Litt tung, men verdt å lese. Jeg anbefaler boka til deg som er kristen, og interessert i hva du går glipp av i ditt bønneliv! Hvis du er interessert i tema bønn, så kan jeg også anbefale boka “En Bedre Måte å Be på” som var litt lettere å forstå, og litt mer praktisk rettet (synes jeg).

BildeKilde

Dette Trekkspill-albumet er en flott gave til alle du er glad i. Det kan inneholde minner fra deres tid sammen i form av bilder og tekst, eller det kan være et slags kort, hvor du skriver hyggelige ting på hver side. En versjon jeg liker godt er den jeg laget til Thomas en gang med mange forskjellige av våre favoritt-bibelvers. Du kan egentlig gjøre dette til akkurat det du vil! Det er det som er så gøy med scrapbooking.

 

1. Samle ingrediensene

Du trenger:

*2 tykke A4-ark.

*lim som ikke får ark til å krølle seg, men holder godt.  

*Annet papir; innpakningspapir, aviser, servietter, mønsterark  osv.

*Utskrifter av tekst, eller noe å skrive med.

*Bilder du vil bruke

*Dekor; klistermerker, blomster, bånd, knapper, fyrstikker, stempler og alt mulig rart som du måtte finne i huset. 

 

    2: Lage Hovedformen 

Det første du må gjøre er å lage selve grunnstrukturen.

*Ta de to A4-arkene, og del begge på midten på langs, slik at du har 4 avlange firkanter. Disse skal bli selve “trekkspillet.”  Det er viktig at dette er tykk kartong (ark) for at albumet skal tåle litt. Det går også an å bruke flere ark enn to for et lengre trekkspillalbum. To ark gir 6 (+2 frem)sider. Men antallet avlange firkanter bør være partall.

*Brett de 4 arkene på midten (slik at de blir like store som en fjerdedel av et A4-ark)

*Nå skal arkene limes sammen. Fest dem samen med den gode limen slik at albumet blir trekkspill-formet som vist på bildet nedenfor.


 

3: Kledningen på utsiden

 *Nå er det på tide å kle fremsiden. Det gjør du på samme måten som du ville gjort det med et bokbree på en skolebok.

* Klipp ut en firkant med et mønsterark (eller lignende) som du vil bruke som fremside. Firkanten skal være litt større enn fremsiden (ca 1,5 cm større på alle sider).

*Legg noe lim på den hvite kartongen som skal bli fremsiden, og legg mønsterarket oppå. Snu albummet, og brett inn de delene av mønsterarket som stikker utenfor hovedkontruksjonen.

* Nå skal du ha noe lignende som på bildet under. Kle så den andre fremsiden av albummet (evt, baksiden).

 

 

4: Dekor og scrapping 

 * Jeg liker at alle sidene på en “side” i albumet er i samme stilen, mens når du åpner albummet fra andre enden er det helt andre farger og pynt. Du kan også ha hele albummet i samme stilen, eller ha en ny stil på hver dobbelside. En god ide hvis du har to barn, er å bruke en side (den ene av to langsider) til bilder og tekst om ett barn, og den andre til det andre.

* Bruk først mange forskjellige papirtyper i de fargene du ønsker. Prøv å være kreativ og prøve noe nytt. Lim på bilder, skriv tekst og strø på med pynt til du er fornøyd. Det kan være en god idè å vente med å lime alt fast til du vet at du er fornøyd med siden.

Å rive i papiret i stedet for å klippe gir et mer “shabby” og interessant preg.

Blomster pynter alltid en side litt ekstra opp .

Det er ofte lurt å ha rammer rundt bilder og sitater. Det ser mye mer ryddig og forseggjort ut.


Til slutt har du et resultat som ser ut omtrent som dette.

Hva synes du?
Lyst til å prøve å lage noe lignende?