Søndag var jeg hos ei studievenninne på besøk. Det er alltid gøy å treffe igjen folk som en ikke ser så ofte, og høre hvordan det går i arbeidslivet. På veien dit stoppet jeg opp lang nydelige Jæren, og fant noe drivved. Fikk også sett havørna sveve over meg…

Dette var første gangen jeg fikk møte nydelige Benny.En skikkelig sjarmør! Han ville gjerne være med å planlegge vognpynten som Malin laget 🙂

Malin og Asbjørn disket opp med en fantastisk kalvestek! Jeg fikk også strikket en del på kluten min. En kjempekoselig dag! 

“For alle sjuåringer fortjener superhelter. Og den som ikke er enig i det, er faktisk helt dum i huet.”

 

Boktittel: Mormor hilser og sier unnskyld

"Mormor hilser og sier unnskyld" av Fredrik Backman

Forfatter:Fredrik Backman

 

Innhold: Elsa er sju, snart åtte år. Hun er veslevoksen, og har en mormor som er “spretten for alderen.” Mormor er også Elsa beste og eneste venn. Mormor reiser til Miamas, et hemmelig kongerike, og da er Elsa overlatt til seg selv med å løse resten av eventyret. Men hvordan kan dette eventyret ha en lykkelig slutt, tro?

 

Min mening: Overraskende bok som skilte seg ut fra mengden. Full av humor og fantasi, men med en god dose alvor også. Å se de rare folkene i blokka til Elsa gjennom en sjuårings øyne var toppers. Ikke noe jeg vanligvis leser, men jeg likte den. 

 

Terningkast: 5. Sjarmerende, og litt splitter pine gal. Slik som mormor. Jeg anbefaler den til deg som ikke er et smarthue (de skjønner ikke boka uansett). 

BildeKilde

PS: det er også en fordel å være litt nerd i f.eks. Harry potter, starwars, eller x-men for å ta noen av referansene i boka. Jeg klarte meg fint kun ved å kun være en smule Harry Potter-nerd.

Fikk litt dilla på å hekle sånne grytekluter. Og her er de to siste parene på en stund. Nå trenger jeg litt pause, så jeg strikker. Og leser. Oppskriften til disse finner du ved å klikke på DIY kategorien i sidemenyen. 

I dag er det nok en helgedag! Dette har blitt ei god og innholdsrik helg så langt. Fredag var jeg med ungdommene i menigheten, Lørdag var jeg på shopping (for første gang på kjempelenge, og det var utrolig herlig!!) før vi hadde gjester på kvelden (Pizzakveld!). Søndag er planen å reise til Lye på forening. Blir kjekt å treffe igjen noen studievenninner, og så håper jeg kanskje å få ryddet litt også i kveld. Vaskemaskinen vår har sluttet å gå rundt, så vi henger litt etter med klesvask for tida, kan man si. Det er liksom mye mer tungvindt når klærne må flyttes at og fram til foreldre for å vaskes.

Har vært litt slapp på bloggefronten i det siste. Men sånn er det når man jobber fullt, og alltid finner på ting på ettermiddagene. Jeg er hekta på lesing, og på strikking akkurat nå. Så det krever jo sitt av fri-øyeblikkene det også 🙂

The art of nature simply outperforms every effort we make as humans. It’s insanely complicated, and still amazingly simple and logical.

 

Jeg synes det er så fascinerende å se på alt det perfekte virvaret av skjønnhet som kan finnes i et enkelt snøfnugg, eller en vanndråpe. Naturen er så ufattelig sammensatt og avansert, men samtidig så vakker, enkel og praktisk. 

 

Jeg elsker å bruke kamera til å prøve å fange en del av den kunsten som Gud har skapt. Kunst som er mye mer kreativ, levende, og variert enn noe menneskeskapt. Tenk bare på en solnedgang! Tenk på summen av alle solnedganger, farger, skyer, nordlys, osv. FOR en kreativitet! For en inspirasjonskilde! Noe så enkelt som et strå som står ute når det er kaldt, kan til og med bli et lite kunstverk. Og da snakker jeg ikke om bildet ovenfor, men selve strået. Der det står for seg selv i grøftekanten og gnistrer i solen, vaiende idet noen går forbi. DET er inspirasjon.

Hva blir du inspirert av?

“Skrevet av en mann til menn – som kvinner bør lese.”

Boktittel: Kommunikasjon, sex og penger

Forfatter:Jostein Krogedal

 

Innhold: Jostein Krogedal har skrevet en bok som tar opp de tre tingene han ser på som de viktigste for en mann for å fungere i familien, ekteskapet, kirken og livet. Med mange erfaringer i bakhånd tar han opp for eksempel porno og pengebruk med et bibelsk bakteppe. Hvert kapittel avslutter med refleksjonsspørsmål, og det er også et kapittel i boka skrevet “av en kvinne – til kvinner.”

 

Min mening: Jeg ble ikke så begeistret for denne boka som forventet. Men så er jeg jo ikke mann heller. Mange gode tanker, og viktige tema, men jeg synes kanskje at noe av teksten var litt rotete og litt for “tidsaktuelt,” på den måten at det ikke vil være like aktuelt om 20 år. 

 

Terningkast: 4. Bra, hverken mer eller mindre.! Jeg anbefaler den til deg som er mann, eller snart vil bli det 😉 Og for all del; den er ikke dum å lese for jenter heller. 

BildeKilde

 

Hvis jeg skal anbefale bøker om ekteskap, så er de beste jeg har lest Våg å elske, og Kjærlighetens fem språk

 

Jeg fulgte mitt eget råd denne helga, og kom meg ut i finværet. Chessie er en selvsagt følgesvenn, men denne gangen var jeg heldig, og fikk med meg Thomas og Bente også. Dette er vinteren på sitt beste altså! Selv 13 minusgrader kan utholdes når det er sol 🙂

 

Med på turen var også noen andre gode venner av meg: Sjokoladekjeks og kakao! Da blir det i HVERTFALL god stemning! 

Hvis du liker bøker, anbefaler jeg å melde deg inn i Bokelskere. Mange bruker goodreads i stedet for, men jeg liker faktisk bokelskere mye bedre. Her finner du både de norske og de engelske tittlene, mens på goodreads finnes sjelden norske bøker. Dessuten føler jeg at folkene på goodreads er så mye mer kritiske. Hvis jeg leser under favorittbøkene mine finner jeg bare masse drittkommentarer. Det har jeg aldri opplevd på bokelskere

Hvis du ikke kjenner til goodreads, her er vitsen med Bokelskere: Du får registrert bøkene du har lest, og samlet dem på en oversiktlig måte etter f.eks. kategori og terningkast. Du kan lese og skrive bokanmeldelser og sitater fra bøker. Du kan følge lesere som liker samme type bøker som deg, og sist men ikke minst: her en dag fikk jeg en melding fra en som lurte på om jeg var singel (kun basert på bøkene jeg har lest!) så her finnes det uante muligheter. 

Er du på bokelskere?

DU kan se min profil, mine bøker, og følge meg HER. Jeg leser en god blanding av tilfeldige romaner, fantacy, og kristne bøker. 

 

Det er herlig å komme seg ut litt, men nå på vinteren er det utfordrende. Temperaturen og vinden er en ting, men det vanskeligste er at det blir så fort mørkt. Alt frister så lite når det er bekmørkt ute. Men noen dager klarer jeg å overtale meg selv til at en tur ut er en god idè, og da kan jeg ende opp med bilder som dette… 

 

Denne dagen gikk jeg på oppdagelsesferd i nabolaget. Vi har bodd her et halvt år nå, men jeg har enda ikke fått utforsket skogene rundt her skikkelig. Vi har liksom holdt oss til veien når vi har gått tur. Men nå ville barnet i meg slippe til, så jeg fant endelig ut hvor den går, den stien nede med elva. Og jeg fant ut hvordan jeg kan komme meg til toppen av haugen på Øyno, uten å gå gjennom noens hage (i hvert fall nesten). 

 

Oppdagelsesferd er noe av det kjekkeste jeg vet! Som sagt får det frem barnet og lekenheten i meg. Men det får også frem kreativiteten! Jeg får foto-inspirasjon, og legger mer merke til omgivelsene mine.

Ser du fjeset til dette treet også? 🙂

Så det får bli dagens anbefaling! Kom deg ut denne helga! Her er himmelen blå, så det blir helt sikkert en bra dag!

Her er noen flere ugler jeg er ferdig med å hekle. Nå hekles det hele veien, og jeg har fått laget mange, mange grytekluter. Trenger innimellom litt variasjon, og da er disse uglene et godt valg! Har ikke bestemt om de skal bli vognpynt, nøkkelringer, eller bare pynt enda. 

Har du dilla på noe?