Min kjære venninne Monica skal gifte seg i sommer, og nå har vi hatt utdrikningslag for henne med masse kos, aktivitet og moro.

Hadde ikke med meg kamera overalt, men det ble en dag med masse moro!

Avsluttet med grilling og leker i hagen til Ronny. For en fin gjeng! 

Den andre dagen på hytta gikk vi også tur. En liten tusletur for Miriams del, der hun fikk somle så mye som hun ville….

Og senere en voksentur der Miriam pent måtte sitte i bæremeisen mens vi utforsket myrene . Fant aldri helt ut hvor stien ledet, for vi måtte snu til slutt. Men fikk da en fin tur allikevel 🙂

Ninja likte også godt å være med, men var nok litt lei seg for at hun ikke kunne gå løs.

Jeg og pappa byttet litt på bæringen. Prøvde å ikke slite oss for mye ut, for dagen etterpå skulle vi gå en lengre tur!

Spiste en enkel lunsj før vi ryddet sammen, og reiste tilbake til pappa.

Det er lenge siden nå, at vi har vært på hytta til pappa på Ljøsheim.

Det var bare en natt, men vi fikk tid til både det ene og det andre! Her er Anders, Thomas, Miriam, pappa Per og Ninja. 

 

Først gikk vi en tur til Holetjern. Det gjorde vi alltid da jeg var liten også, så det er liksom en obligatorisk del av hyttelivet. Men det var første gangen for både Thomas og Miriam.

Over myrer, og gjennom skogen. Og til slutt kom vi ned til Holetjern med noen få modne blåbær.

Etter litt spising, leting etter multekart og balansering, vendte vi nesa tilbake mot hytta igjen. 

 

På veien traff vi en liten hakkespett (som jeg tror er en dvergspett). Og på hytta så vi masse ekorn, og en veldig kosete sau med to lam.

På kvelden tok jeg og Thomas oss en tur på geocaching og fant tre cacher i nærheten. En koselig, liten kveldsdate. 

Flere bilder fra hytteturen kommer i del 2 av innlegget. Men ville ikke gjøre det slitsomt langt 😉

Det har ikke blitt veldig mye bading i sommer, men litt har vi fått til! Blant annet et par dukkerter i Mjøsa da vi var på ferie 🙂

 

Det var deilig vann, og kjekt at jeg fik med hele gjengen; Thomas, Pappa og Anders ( tillegg til meg , Ninja og Miriam som alltid er med på alt)

Ble noen herlige bilder til familiealbummet 🙂

 

Nå prøver vi å nyte de siste ferieukene i fulle drag, selv om en kjedelig visdomstannoperasjon har kommet litt i veien. Men nå er den overstått, og jeg føler meg nok bedre om en ukes tid 🙂

 

Sydde disse to buksene i str. 92 til en gave for en liten stund siden. Mønsteret er Slækks fra Jubel og Baluba, og det er et mønster jeg liker veldig godt! Får håpe det faller i smak, og at buksene blir like mye brukt som Miriam sine fra samme mønster har blitt.

Jeg ligger alltid litt på etterskudd med bilde-innleggene på bloggen. Så disse er et par uker gamle. Etter ferien blir det spennende å se hvor mye alt har vokst, og hvor mye mer som har begynt å blomstre.

I vasken ved inngangen har jeg ikke kjøpt noe i år. Lobeliaen frødde seg fra i fjor, og  blodbegeren fikk jeg spirer av en nabo.

I fjor fikk vi en masse hosta som et vennepar ville ha bort, og de har virkelig blitt store og flotte nå, med lilla blomster.

Jeg har plantet blomstereng i åkeren i år, og nå har den første valmuen begynt å blomstre. Er spent på hvilke andre farger jeg får!

Blåbærbuskene har blitt sprekkfulle av bær i år! Jeg har aldri sett så fine blåbærbusker før! Spesielt den ene (på bildet) er virkelig frodig. Gleder meg til å smake 🙂

Også i “rotebedet” har det begynt å komme seg. Blomstene har vokst såpass til at ugresset blir litt mindre fremtredende. Men neste år håper jeg å få til en finere ordning i hele dette bedet.

 

Sinnia fikk jeg en del spirer av John Kenneth (altså, min nevnte nabo). Veldig mange døde i vinduskarmen, men heldigvis fikk jeg til et par håndfuller av disse blomstene som jeg har fått skikkelig sansen for i år! Disse kommer jeg definitivt til å så selv neste år.

Rosene min (tror det er Heidetraum) er også i full blomst nå, og de er så flotte 🙂

Ninja pleier å sitte på sin faste vaktpost og speide utover hagen og veien nedenfor…

Ripsbuskene er også fullastet (i hvert fall de røde. De gule var det heller mindre på).

 

I år har vi også skaffet oss noen nye roser. En rød klatrerose (That’s Jazz), en korallfarget og en rosa buskrose (Summer Song og Gertrude Jekyll). Nå skal hagen bli flott, altså! Ser for meg en frodig, spennende engelsk cottage garden med mange små rom, koselige stier og hjørner. Gleder meg til å sette tankene mer ut i livet 🙂

Turen til Hådyr i år gikk jeg sammen med Anders, Vilde, Miriam og Ninja.

Vi traff på noen folk også, og Miriam ble venner, og smisket til seg en kakemann xD

 

På toppen er det god utsikt over havet og en vakker kystlinje i begge retninger.

En nydelig tur! Jeg bar Miriam med bæreselen hele veien, og er ganske fornøyd med at jeg klarte det. Trener meg gradvis opp til å bruke den mer og mer 🙂 

Når sommeren kom, oppdaget jeg at behovet for shorts hadde steget. Jeg ville ha en shorts som kunne passe til alt, og være behagelig og selvfølgelig med lommer. Så da ble denne svarte i scuba, til. 

I midjen brukte jeg badetøy-jersey, siden scuba ikke er like elastisk (og jeg hadde en rest liggende etter en tights). Den er utrolig behagelig, på grunn av de behagelige stoffene. Lommene er like dype som shortsen (jeg liker dype lommer), så jeg måtte sy dem fast nederst, så de ikke skal henge utenfor når det er mobil oppi. 

Denne har blitt brukt mye i sommer allerede! Et skikkelig go-to-plagg på varme dager 🙂 

Vi har prøvd litt forskjellige løsninger når det kommer til å kjøre den åttetimer lange turen til pappa i innlandet. Og denne gangen prøvde vi å kjøre på kvelden, slik at Miriam kunne sove mesteparten av turen. Hun sovnet ikke før i titida (to timer senere enn vanlig), men faktisk gikk det nokså godt allikevel. Hun sov mesteparten av turen etter det, og da vi var fremme i firetida om morgenen, sovnet hun med en gang jeg la henne i senga si igjen.

Jeg fikk ikke sovet så mye som jeg hadde planer om på kjøreturen. Men heldigvis ble det ikke morgen før i 8-9 tida neste morgen, så jeg fikk noen timer på øyet jeg også. (Thomas fikk sove litt lenger, siden han hadde kjørt hele veien). 

Sjelden vi ser solnedganger nå for tida 🙂 Spesielt jeg som er A-menneske!

Veien hjem igjen reiste vi på dagtid. Men det kan jeg ta i et annet innlegg. Nå venter masse bilder fra ferien vår hos pappa på Stavsjø 🙂

 

Her kommer en del bilder fra en kjekk tur til Storafjellet og Øygard sammen med Caroline. Turen tok ca 4 timer, og befinner seg på Vikeså.

 

Underveis var det mange artige skilt og oppmuntringer.

 

Både underveis og på toppen er det god utsikt over hele Vikeså.

Jeg koser meg virkelig på tur med Caroline! Og artig å gå litt lengre turer enn jeg vanligvis pleier 🙂

 

Takk for turen!