#

Jeg har nå fått testet de nye cupcake-formene som jeg bestilte på Ebay. De var akkurat så søte som jeg hadde håpet på! Men etter kun en gangs bruk har flere av dem blitt litt misfarget. Vet ikke om det var stekeovnen eller oppvaskmaskinen som har skylda, men…. I hvertfall ble muffinsene veldig søte, og for å bli kvitt dem tok jeg dem med på Afterchurch forrige søndag. Det var det ingen innvendinger mot.

Jeg måtte også bruke dette innlegget til å skryte litt av den flotte kjæresten min som innimellom husker å gi meg nydelige roser! Nå i det siste har jeg fått ferskenfargene roser, som matcher bryllupstemaet vårt. Snille Mannen <3

#kjæreste #gave #roser #blomster #muffins #mat #kake #cupcake #cupcakes

Jeg har egentlig gått ganske mye tur i det siste, men det er ikke så ofte jeg gidder å ta med kamera. Både fordi det er litt å drasse på, og fordi motivene fort blir nokså like i lengden. Men nå som høsten lusker rundt hjørnene tok jeg med kamera på en tur med hunden, Chessie, for noen dager siden i finværet.

Det er så nydelig å kjenne sola varme i ansiktet.

Chessie er alltid glad for å komme seg ut. Hun sikter alltid på de største sølepyttene, så hun kan bade litt underveis…

Det har ikke blitt helt høst alle steder enda. Og jeg nyter den skjønne grønnfargen for alt den er verdt 🙂

 

Vi har også blitt smittet av den nye trenden og kjøpt oss en juicepresse. Nå koser vi oss med spennende eksperimenter og smakfulle juicer. Vi har startet et nytt og sunnere liv, både jeg og mamma. Sjekk disse godbitene:

 

Min favoritt-juice så langt består av ananas, fenikkel og gulrot…

Tropisk to-farget juice 🙂

Og i dag tidig koset vi oss med en herlig juice farget av sunne rødbeter 🙂

En klassiker er jo også vanlig appelsinjuice. Det funker alltid!

Veldig gøy, og en god måte å få i seg mer frukt og grønt på en enkel og smakfull måte.

#mat #drikke #sunnhet #juice #kos #sunnhet #helse

Hvorfor startet jeg å tro på Gud?

Da jeg var liten, var det å tro på Gud en enkel sak. Jeg hadde jo sett bibelen. Jeg forstod ikke alt som stod i bibelen, men en ting var sikkert; ingen, og jeg gjentar INGEN hadde giddet å skrive en så tjukk bok hvis det ikke var sant! Og så enkelt var det egentlig med den saken.

Nå har grunnen til at jeg tror endret seg flere ganger siden da. En stund trodde jeg på Gud fordi moren min gjorde det. Fordi jeg var oppdratt til det. Så gikk jeg over til å tenke mer for meg selv. Jeg leste bibelen selv for å finne ut om dette var noe jeg virkelig trodde på. Jeg reiste på teamturer med menigheten hvor jeg så mennesker bli helbredet, frelst og forandret. Jeg så Guds Ord fungere. En stund, når folk spurte meg hvorfor jeg tror, så svarte jeg at det var fordi det var det mest logiske. For det er faktisk ganske logisk at hele denne logiske verden er skapt av en logisk Gud. Jeg kunne diskutere i timevis med folk på nettet, eller folk i klassen. Uten noe serlig resultater. Senere svarte jeg at jeg trodde fordi jeg selv hadde opplevd Gud. Jeg slapp diskusjonene som ikke førte noe sted, men jeg kom ikke så mye videre heller.

Hvorfor tror jeg?

Nå er egentlig alle disse grunnene viktige for meg (med unntak av den aller første “logiske” tanken i innledningen.) Jeg har lest bibelen, og ser at Jesus gir mening. Jeg har selv opplevd Gud i mitt liv, og følt Hans undre på kroppen. Følelser og logikk arbeider sammen for å støtte troen. Men i bunn og grunn er det et valg. Jeg velger å tro. For noen ganger ser du ikke bønnesvarene. Og noen ganger gir ikke bibelen mening. Og da er det troen som står igjen. Vi har følelser som hinter mot en skaper. Vi har fornuft som kan tolke tegnene. Men når disse to kommer til kort, er det troen som står igjen. Vi kan ikke bevise Gud, vi må tro. Og hvordan kan vi tro på noe vi allerede ser? Da trenger vi ikke tro! Troen er et bevis på det vi ikke kan se. Troen gjør drømmene våre håndgripelige.

Tro

På engelsk finnes det tre ord for det norske ordet tro. Think. Believe. Faith. De betyr forskjellige ting, men blir alle oversatt til det samme ordet på norsk. Det betyr at vi fort kan misforstå litt.

“I Think I’ll rain tomorrow”. Think er en usikker tro. En tro som lett kan forandre seg. Jeg tror det kommer mange i kveld!

“I Believe in miracles.” Believe utrykker en mer omfattende tro. Den sitter dypere. Jeg tror på godheten. Jeg tror, og stoler på at du snakker sant.

I have Faith in you. Faith er på en måte et enda sterkere ord. Et ord som på en måte satser noe. Jeg har tro på at du vinner, og er villig til å satse månedslønna mi på det! Eller; Jeg har en så sterk tro på Gud, at jeg vil gi livet mitt for Ham. I have Faith.

Og slik tro er det vi har som kristne. Ikke bare Thoughts eller Beliefs, men Faith. Vi tror virkelig på Gud. Vi ser Ham like klart for oss som vi ser andre ting i vår virkelighet. Vi er til og med villig til å satse noe på at Han eksisterer.

 


Poenget mitt med dette innlegget var vel egentlig to buskap.

Til dere kristne: Tenk over hvorfor du tror. Ikke bare slå deg til ro med å tro fordi foreldrene dine gjør det. Det finnes så mye sterkere grunner som holder når tvilen kommer. Men da må du først stille spørsmål, og undersøke litt. Det er ikke ulovlig å spørre hvordan ting henger sammen. Men husk også at tro er et valg. Noen ganger må vi tro uten at vi ser “bevis”. Tro er en bestemmelse.

Til dere som ikke tror: Jeg ville bare vise litt av grunnene til at jeg tror på Gud. Kanskje jeg kan overbevise noen om at de burde undersøke litt mer om hvem Gud er. Eller kanskje det kan føre til mer respekt for andre kristne? Dette er i hvert fall mitt håp 🙂

Jeg deltar i en redigeringskonurranse hos PhotoandEditor. Her var utgangspunktet for redigeringen:

Jeg har redigert bildene mine minimalt i det siste, så det var litt gøy å ta en liten runde i photoshop igjen! Jeg brukte et skikkelig gammelt bilde som Thomas tok av meg en gang. Hadde nesten glemt at det fantes 😛 Etter fem-ti minutter med utprøving kom jeg frem til dette resultatet.

Hvis kvaliteten er litt dårlig, så er det ford bildefilen jeg fikk er lastet ned fra blogg.no, altså er den kraftig komprimert. Men håper det ikke synes for mye…

Hva synes du?

Tror du jeg han en sjanse til å vinne? 😉

 Et av mine nyttårsforsett 2013 er å lage 20 matretter som jeg aldri har prøvd før. Nå har jeg kommet til nummer 8, som er en desert. Frozen Yoghurt var veldig enkelt å lage, og overaskende godt med fersken-smak! Jeg hadde også et forsøk med rips, men det var ikke like vellykket (ble for surt, selv med ekstra sukker)…

Denne deserten er laget av frosne fersken, honning, yoghurt og litt sitronsaft. På bildet er den litt smeltet, men det var utrooolig digg, og laget på fem minutter! En desert jeg GARANTERT vil lage flere ganger 🙂

Oppskrift HER.

“Where you tend a rose, my lad, a thistle cannot grow”

  

Boktittel: The Secret Garden

 

Forfatter: Frances Hudgeson Burnett

 

Innhold: Bli med stae, bortskjemte Mary som blir revet bort fra det kjente livet i India til et herskapshus i Yorkshire som er ulikt alt hun har opplevd hitill. Der får hun kjenne på den lokkende kraften til den Hemmelige Hagen som har skjult en hemmelighet i over ti år…

 

Min mening:Jeg likte boka bedre og bedre jo lenger jeg leste! Lettlest og grei. Herlige og levende naturbeskrivelser og et fokus på at naturen gir styrke og glede.

 

Terningkast: 5. Herlig, levende og spennende! Jeg anbefaler boka til alle som vil hente frem barnet i seg.

 

#bøker #bok BildeKilde

 

#bok #bøker #litteratur

Jeg er optimist av den typen som sier “det har jeg aldri prøvd før – så det kan jeg helt sikkert!” Derfor setter jeg meg enkelte vanskelige og litt utfordrende nyttårsforsett. Og jeg har allerede en plan for 2014 sitt sy-forsett: Sy en Barokk-kjole! Jeg er skikkelig gira på dette spennende, vanskelige og utrolig kule prosjektet. Her er litt inspirasjon:

 

Så har jeg også kjøpt meg et mønster til en barokk-kjole fra Ebay. Jeg synes den er utrolig kul, og selv om dette blir 20 hakk vanskeligere enn alt jeg har prøvd å sy før, så gleder jeg meg til å komme i gang. Og håper at dette kan bli et brukbart kostyme 🙂

Hvilke farger/mønster synes du jeg skulle ha på denne barokk-inspirerte kjolen?

#SY #sying #mønster #plan #nyttårsforsett #gøy #DIYprosjekt #DIY

 

Som jeg har skrevet om på bloggen før, bestemte jeg og Thomas oss for at vi ville sende ut Save the Date’s før vi sender ut invitasjonene. Jeg er veldig førnøyd med hvordan resultatet ble, og har lenge gledet meg til å vise det her på bloggen. Det jeg liker så godt med dem, er at vi begge har bidratt til å lage den til noe som passer oss.

Vi har redigert bildet på Pc’en fra tre forskjellige bilder som vi tok i Jøssingfjord i vår. Deretter har vi samarbeidet om dekoren ellers, og rett og slett bestilt Save the Dates’ene fra Fujidirekte som vanlige bilder. Med litt klipping og liming fikk de en litt spesiell og gøy finish med et sirkelformet format og en blonde-doilie på baksiden (se under). Sirkelen er ca 15 cm i diameter 🙂

   
Konvoluttene fikk vi skikkelig billig, takket være snille Camilla Malvine. Tusen takk! <3

En annen ting jeg liker veldig godt med savethedates’ene er at det er et tema som går igjen i dem, invitasjonene og bordkortene. For eksempel er sirkel-formen med i dem alle. Ja, jeg har faktisk planen nokså klar for hvordan alt skal se ut! Jeg mangler kun et par forskjellige “ingredienser” for å få ferdigstilt disse tingene også. Og det er godt; for jeg liker å ha ferdig mest mulig i litt god tid 🙂

Hva synes du om resultatet vårt?

Hva slags Savethedate’s kunne du tenke deg å ha? 🙂

#Bryllup #DIY #kortlaging #savethedates #hobby

PS: Jeg lurer på dette med hasjtags. Er det mange av dere som faktisk bruker f.eks. bryllupskategoriene for å finne flere blogger? Og legger du inn tagger på dine egne innlegg om bryllup?

Nå er det mindre enn ni måneder til jeg skal gifte meg, og både jeg og mannen er blitt litt bitt av trenings-basillen. Siden dette er et skryteinnlegg, får jeg skryte av mannen først. Jeg er altså helt imponert over hvor flink han har blitt til å trene! To ganger i uken styrketrening, pluss av vi går mye mer tur begge to, og han har begynt å sykle noen ganger i stedet for å alltid kjøre når han skal et sted.
Og jeg har også blitt litt gira på å trene. Jeg, som har prøvd så mange ganger før. Jeg, som alltid mister motet etter en uke eller to. Jeg har endelig klart å lage meg en grei treningsrytme! Jeg har rett og slett startet å jogge, og helt siden sommeferien har jeg jogget ca 3 ganger hver uke. JA, jeg er fornøyd med meg selv!

Nå mangler det bare (en hel del) å spise sunt i tillegg. Men det er jammen ikke enkelt for en sjokoladeavhengig sjokolade-elsker som meg selv. Rett og slett umulig! Menmen. Alt kan vel ikke komme på en gang…

Bildet er fra en topptur forrige helg til Knudknuten. Starring: megselv, Øyvind og Sine.

Og konklusjonen er: Hvis du vil klare å trene, så må du bare bli forlovet og planlegge bryllup først! Da kommer motivasjonen sigende 😉

PS: Det hjelper også å ha fri to ukedager ekstra. Det er viktig å finne tid.