hillsongs – lead me to the cross

Hillsong – at the cross

Laminin er et protein i kroppen vår som er grunnlaget for de fleste celler. Det er formet som et kors! Søk det opp på google etter å ha sett filmen:)

 

Vet ikke om jeg synes det er like fantastisk som mannen i filmen, men alikevel litt moro:)

 

Men hva er egentlig poenget med hele korset?

Hvorfor er et torturredskap symbolet på kristendommen? 

Vitsen med at Jesus døde på korset var å ta skylden vår. Han ofret livet sitt, og opplevde masse lidelse i vårt sted slik at vi kan komme til himmelen selv om vi lyver, selv om vi drikker oss dritas, selv om vi gang på gang sårer dem vi elsker, og kanskje til og med dreper noen. Han ville gi oss alle en ny mulighet. En bedre mulighet til å få et bedre liv – et evig liv!

Et krusifiks er et kors med Jesus på. Det er symbolet på hans død og lidelse, men det tomme korset vi stort sett bruker i kristendommen er tvert i mot et symbol på liv! På at Jesus seiret over døden, og stod opp igjen. På grunn av det som skjedde er det ikke et bilde på en drapsmaskin, men et bilde på at vi har vunnet – han vant for oss!

takk til www.desired.blogg.no for inspirasjon, og tips om filmen:)

 

Las nettop Dagens bibelvers som jeg får tilsendt på mail i fra www.bibel.no.

1.Korinterne 1, 18-25

18 For ordet om korset er dårskap for dem som går fortapt, men for oss som blir frelst, er det Guds kraft. 19 Det står jo skrevet:
Jeg vil ødelegge de vises visdom,
og de klokes klokskap vil jeg gjøre til intet.
20 Hvor er da de vise, hvor er de skriftlærde, hvor er denne verdens kloke hoder? Har ikke Gud vist at verdens visdom er dårskap? 21 For da verden ikke brukte visdommen til å kjenne Gud i hans visdom, besluttet Gud å frelse dem som tror, ved den dårskap som vi forkynner. 22 For jøder spør etter tegn, og grekere søker visdom, 23 men vi forkynner en korsfestet Kristus. Han er en snublestein for jøder og dårskap for hedninger, 24 men for dem som er kalt, både jøder og grekere, er Kristus Guds kraft og Guds visdom. 25 For Guds dårskap er visere enn menneskene, og Guds svakhet er sterkere enn menneskene.

Passet litt, siden det handlet om korset, det jeg fikk utav det i farten var:

Korset er ikke visdom, det er ikke tegn, det er bare virkelig! Når du tror på det, får det mening, og en stor betydning i livet ditt.

Bilder fra i dag-en ganske vanlig dag med Monica og Ingrid.

Bakvinduet på bussen:)

Monica trener med Chessie! Her går Chessie slalom mellom beina til Monica:)

Chessie:D

Chessie på glattisen:)

Snøtransport!:)

Dette er Monica som søler ut en hel kopp kakao… I tillegg til skammen over å kjenne henne måtte jeg hjelpe henne å tørke….

men! kan ikke klage! det er det eneste jeg kommer på akkurat nå som er verdt å blogge om:) 

forresten synes jeg bildene ble ganske bra til å være tatt med mobilen til Benita… Heldige Benita…

Trenger forresten inspirasjon til en trykkoppgave, så send meg hva som helst interessant, og pent… evt på mail: [email protected] 🙂 vurderer å bruke denne ideen(bare med farge selvfølgelig):

Thomas fant ikke capoen sin sist øvelse, så vi prøvde ut en "myte" og laget en med kulepenn og hårstrikk! Funket fett!:)

Meg å Yvonne tok oss en fin tur i bøbakkene en dag….

Chessie å Bonzo lekte så fint: Chessie spiller kostbar:)

Selvutløser er alltid morro:)

 

Apropo den capoen, så fant jeg Thomas sin rett etterpå, så vi gikk glipp av en hel øvelse med den provisoriske capoen. Litt dumt, men… Fant den forresten i Pianoet!

og jeg har vert våken i ca 1time og 18 minutter. 

Har ikke følt meg helt på topp etter helga. Vi var på Knaben, kort fortalt: Lite ski, lite søvn, mye flotte folk. 

Noe som også er verdt å få med seg var at de  Glemte bagasjen vår. Jeg, Lisa, og Thomas satte alt i en haug, og de fikk med halve lisa sin, men glemte resten av haugen-.- Når vi kom opp ble jeg litt forvirret over at ikke all bagasjen lå i gangen med det andre, og når vi fant ut at det var der den skulle ha ligget måtte vi rundt på hele bygget og lete, på alle rom ogsåvidere. Det eneste folk var sikre på var: Det jo være her, for det kan iallefall ikke ha blitt lagt igjen; vi skjekket! Klokken 1 hadde vi ringt Kristine, og fikk beskjed om at hun hadde funnet 2-3 bagger og en sovepose bak fokushuset, med parkeringsplassen(akkuat der vi hadde lagt det). Så vi skrapet sammen det folk hadde av ekstra tepper, vaskekluter, og T-skjorter, og klarte oss ganske fint- må innrømme at jeg var en smule sur, men… Så jeg klarte altså natten i min egen pysjbokse(som heldigvis var i håndbagasjen) lånt T-skjorte, og et lånt teppe-litt kaldt, men:)

Jeg var heller ikke så mye ute på turen, grunnet dårlig vær, lite bagasje og latskap… apropo bagasjen så fikk vi den midt på dagen på lørdag. 

På møte på lørdagen(jeg glemte å si: vi kom sent på fredagen fordi vi i DTS hadde sunget på KRF sitt årsmøte- kult, ikke sant?) Sang vi også et par sanger(ganskeså dårlig lyd en stund med masse feedback og greier-tror ikke vi kan droppe soundcheck flere ganger, nei!) og BIM(Bjørn inge Mydland) hadde en kjempebra tale! Jeg fikk iallefall mye ut av den:) Han snakket om lærlinger… at vi er lærlingene til Jesus, på et vis. Og om salvelse…Vi må ta vare på salvelsen fra Gud, og det gjør vi ved å holde hans bud, eller be om tilgivelse. Har aldri egentlig forstått, eller tenkt over dette før, hva salvelse egentlig er. Men ettersom jeg forsto, så vil det si de "fruktene" du får i fra livet med Gud: Helbredelse, og hverdagsundre. Hvis du ikke lever med Gud(holder budene) får ikke disse fruktene næring, og selv om du fremdeles er en kristen, så blir det et Dønn kjedelig kristenliv-som så enormt mange har! Et slikt kristenliv er det mye mer forståelig at noen vil bytte bort. Når du har salvelsen, og opplever at Gud eksisterer hver dag er det jo ikke  noen tvil om at det er den beste måten å være en kristen på, og at det iallefall ikke er kjedelig! 

Kanskje tror du ikke at det går an, men jeg har opplevd det! Folk kan bli helbredet mens vi ser på bare fordi vi ber om det, og da er det jo ingen tvil om at Gud finnes og vil oss det beste!

Ellers øvde vi på et dramastykke som vi skl fremføre på jørpeland 13. Februar-Der må du komme! det blir helt knall, også for deg som ikke egentlig tror på Gud, men som er interessert i det vi tror på! Det blir en fellestur med Betania, så meld deg på til arvid! (se www.ubetania.no) 

Turen i Bilder:

Charlotte

Meg og Thomas (han anla grått hår for anledningen)

Daniel tok seg en nedkjølende is (det var jo bare 6 minusgrader ute!)

ganske kjølig, ja!

Så vi tok oss likegodt et forfriskende bad i snøen!

Etterfulgt av å løpe inn i bassenget:)

Nesten med en gang

Noen blir bare For hekta…

Snøfnuggene var unormalt store…

Flotte modeller oppå(!?) hylla!

Lisa og Sølvi-Oline

Og hvis du lurte på det med søvnen, hvorfor lite søvn fører til at jeg står opp klokka 4 på en tirsdags morgen: Jeg ble litt syk på turen også, så var stortsett hjemme i fra skolen i går. Jeg var trøtt og vond i magen og hodet ca hele dagen, og ca klokka 7 fant jeg det for godt å legge meg. Så da vet du det:)

Ønsker allesammen en god dag, uten sykdom, og stress.. Inkludert meg selv! Tenk så fint det er å være helt frisk! I dag er dagen hvor Du skal huske å være takknemlig for det som er godt:)

De danser. En varende rundans nedover. Er den evig? Det virker sånn. Man ser liv, kjærlighet, morro, latter, og frihet i dansen. Små, hvite og lette faller de nedover mot jorda mens de leker seg. Forheksende mønstre i lufta forvirrer, og pluselig er de borte. Hele evigheten faller sammen. Kanskje vil vi se den igjen en dag?

teksten kom bare flyende inn i hodet mitt på bussen meds jeg så på snøfuggene som danset utenfor;)

 

Gjør noe med det du har fått i livet. Du har noen gaver som er spesielle for deg, noe du kan bidra med. Vil du bli husket for de gode tingene du gjorde, de vonde, eller alt du lot være å gjøre? Kanskje vil du uansett ikke bli husket i evigheten, men det kan ha stor betydning for personer her og nå, og det kan bli husket resten av livene deres. 

Føler du noen gang at du er redd for hva dine venner eller medelever synes om deg? oppfører du deg litt annerledes, og har litt forskjellige meninger etter hvem du snakker med? Tør du allltid å være deg selv? Hvis du alltid skal tilpasse deg dem du er sammen med, vil du før eller senere miste deg selv.

Tør å stå for dine meninger, samtidig som du er åpen for det som er annerledes. Ikke la andres nedsettende ord få sin virkning på deg, og ditt liv. Hvorfor skal de bestemme hva som er rett og galt? 

Det er alltid noen som liker deg, og vil ditt beste, selv om du ikke har peiling på hvem:)

-et lite hint om at jeg savner den nydelige grønne og deilige sommeren!

Hver dag tar jeg bussen i fra Hauge til Flekkefjord, hvor jeg går på skole. Denne strekningen er ganske kjent på flere måter: Jeg tror det er den dårligste, og mest svingete veien jeg har kjørt! Den går i slalom opp og ned i diverse daler! Det blir ca, i gjennomsnitt 2,25 timer pr dag med svinging! På plusssiden får jeg se mange interessante ting på denne daglige reisen. På den rette tiden av året( ca nå) får jeg akkurat solnedgangen i jøssingfjord når vi kjører forbi! I tillegg har vi på veien sett bever, og en rev(som ikke jeg fikk sett:/ )og hverandre, noe som ikke er så rent lite! Har også endel spennende diskusjoner på disse turene. 


Helleren, en vanlig turistatraksjon i jøssingfjord pga. helleren som husene er bygget under. I Historie lærte jeg ganske nylig at denne helleren antagelig var bolig for vikinger i vikingtida.

Eksperimenterte litt med lang lukkertid, og fikk noen kjempemorsomme resultater! Har ikke redigert noenting på bildene:)

schitzofrenia

A prayer

Bildene tok vi i går, etter et flott ungdomsmøte der Arvid Netland talte, og John-kenneth sang noen sanger. 

Jeg har funnet et Kristent nettverk hvor man kan blogge om opplevelser med, eller tanker om Gud, Være med i diskusjoner, og bli kjent med andre kristne mennesker. Kjempebra konsept etter min mening! Har diskutert flere ting de siste dagene, og har lært masse! 

Adressen er www.smootown.no

Jeg heter ingrid0123, så det er bare å legge meg til som venn:) 

En vakker solnedgang i fra bussturen min på onsdag:)