I forrige uke meldte jeg og Andrea oss på et malekurs på det lokale galleriet. Vi feiret kulturfestival i bygda, og det var mange kjekke kurs vi kunne melde oss på. Vi valgte et kurs i ekspressionistisk maleri, og fikk alt utstyret vi trengte til å få ut all kreativiteten vi kunne mønstre opp.

Det ble mange flotte resultater, og man lærer mye av å se på hverandre! 

 

Ekspressionisme handler om å uttrykke det man har inni seg. Det kan være en følelse eller et hjertesukk som kommer frem, enten gjennom et motiv, eller bare gjennom abstrakte farger og former. Et eksempel på en ekspressionistisk maler som de fleste kjenner til, er Edward Munch, som bl.a. har malt “skrik”. 

 

Her er mitt bilde. Vet ikke helt om det er ekspressionistisk eller ikke. Men jeg liker det litt surrealistiske preget. Det var en utrolig gøy følelse å la kreativiteten flyte, selv om jeg følte meg helt tom da jeg startet. Selv om jeg ikke er hundre prosent fornøyd med resultatet, satt jeg igjen med en følelse av at maling er utrolig gøy, og at jeg må utsette meg selv oftere for “kreativ tvang” – altså sette meg selv i en situasjon der jeg bare “må” være kreativ. Da kommer det plutselig ut noe gøy… 🙂

Denne uka har jeg imidlertid følt meg veldig trøtt etter jobb, så har ikke vært energi til kreativitet. Men nå er det helg, og da har jeg et håp om det kommer tilbake…

Håper du også får en fin og kreativ helg!

 

“Why We Do What We Do in Life and Business”

"The Power of Habit - Why We Do What We Do in Life and Business" av Charles Duhigg

 

Boktittel: The power of habit

 

Forfatter: Charles Duhigg

 

Innhold: Duhigg skriver om hvordan vaner former hverdagen vår i mye større grad enn mange kanskje tenker over. Han legger fram ulik teori, og ulike situasjoner som kan belyse hvordan en vane opprettes, vedlikeholdes, og (kanskje viktigst) hvordan vi kan endre dem.

 

Min mening: Boka var veldig interessant. Det eneste jeg synes var litt dumt, var kanskje at det siste kapittelets poeng handlet om hvor vanskelig det er å endre en avhengighet; noe som er litt lite motiverende å avslutte med. Jeg merket i hvert fall at lufta gikk litt ut av ballongen, i forhold til tidligere kapitler som har understreket dette med endring, og å starte nye vaner (som jo er mye mer oppmuntrende). Så jeg ville flyttet litt på kapitlene. Ellers har den mye nyttig og interessant innhold!

BildeKilde

Terningkast: 4. Anbefalt for deg som vil gjøre grep i livet, og som ønsker å være delaktig i å forme din egen hverdag. Anbefaler også “the seven habits of highly effective people,” som er en av de beste “selvhjelpsbøkene” jeg har lest! Den er nok litt mer praktisk rettet, mens Duhigg har et mer teoretisk grunnlag.

 

 

 

 

 

 

 

En hobby jeg skaffet meg for en del år siden, og jevnlig kommer tilbake til, er geocaching. Jeg vet ikke om du vet hva geocaching er, men det er en slags lete-sport/skattejakt/ut-på-tur-aktivitet hvor du bruker en app til å finne koordinatene, og deretter må du lete etter en (mer eller mindre) godt gjemt cache.

Cachen på bildene ble funnet etter ca 10-15 minutters leting inni en trestamme. Vi lette etter enda en cache den samme dagen, men den klarte vi ikke å finne. Får prøve igjen en annen gang!

Jeg synes geocaching er en god måte å komme seg ut på – enten det er med barn eller venninner. Alt du trenger å gjøre er å laste ned geocachingappen, lage en bruker, og så finner du ut hvor de nærmeste cachene er gjemt. Du finner dem de aller fleste steder i Norge, og i mange andre land også! Jeg har samlet geocacher i bl.a. London, Tyskland, Marokko og Bulgaria… De bringer deg til nye og uplanlagte steder! 

Har du prøvd geocaching? 🙂

 

 

 

 

Jeg har følt meg veldig gravid de siste dagene. Og aldrisålite syk. Og det kommer dessverre i veien for mine store planer om å være ute og nyte naturen. Men noen dager spiller både formen og været på lag, og da gjelder det bare å kaste seg rundt, og komme seg ut før sofaen får taket på meg 🙂

Det er ikke en gang så mye tid som skal til. Man får sett mye på en halvtime, for eksempel. Verden begynner å bli mer fargerik nå. Og absolutt mer innbydende 🙂 

Bare se på denne nydelige biten med skog! Noe så sjarmerende!?

Så jeg vil vel bare anbefale alle å trosse dørstokkmila, og komme seg ut litt. Et tips, hvis du synes det er vanskelig, er å i hvert fall gå rett utenfor. Om det så bare er en liten runde i hagen. Jeg har ofte satt meg sånne bittesmå mål, og så oppdaget når jeg er i hagen, at jeg klarer å gå litt lengre allikevel!  For meg er det en liten motivasjon å ta med seg kamera ut for å lete etter motiver 🙂 

Og så lenge Ninja blir med på tur, har jeg alltid et motiv som stiller villig opp! 

Håper du har en nydelig helg, at du er litt friskere i formen enn meg, og at du blir inspirert til å ta deg en liten tur ut i løpet av dagen 🙂

“Barnets første skrik var så gjennomtrengende at de to parene (…) gispet høyt.

"Som tiden går" av Mary Higgins Clark

 

Boktittel: Som tiden går

 

Forfatter: Mary Higgins Clark

 

Innhold: Delaney er journalist, og skal dekke en rettsak hvor en kone er anklaget for å ha drept sin mann som led av Alzheimers. Hun oppdager fort at denne er en sak som engasjerer mer enn gjennomsnittet. Samtidig leter hun etter sin biologiske mor.

 

Min mening: Jeg liker at det er lett å fordøye bøkene til Clark. Men jeg følte kanskje at denne var litt mer forutsigbar enn snittet, på en del måter. Men den holder deg fenget, og har mange ledetråder som alle knyttes fint sammen til slutt…

BildeKilde

Terningkast: 4. Anbefalt for deg som liker en lettlest og lettfattelig krim.

 

 

 

 

 

 

 

 

“How we speak to a waiter, treat a beggar, spend a dollar—with every action we take, we are creating the world we live in. We get to decide whether our contribution to this story is patience or exasperation, compassion or condemnation, awareness or foolishness, liberation or enslavement. We can’t go back and erase the parts we’re not proud of, but we can move forward different and better.

The Very Worst Missionary: A Memoir or Whatever

 

Boktittel: The very worst missionary

 

Forfatter: Jamie Wright

 

Innhold: Jamie vokste opp uten Jesus i livet sitt, men ble frelst som ung voksen. Hun forteller i denne boken historien om sin vandring fra å ikke være kristen – til å bli en “hyperkristen” – til å reise til Costa Rica på langtidsmisjon – til å få en skikkelig smell eller to. Hun skriver ærlig og direkte, kanskje litt for direkte for “kristne ører” 😛

Min mening: Jeg digger Jamies ærlighet. Og hennes perspektiv på livet, Gud, og det litt kritiske blikket mot kristne, som ikke alltid er like velmenende.

BildeKilde

Terningkast: 4. Anbefalt for deg som ser på deg selv som en Jesu etterfølger. Man trenger ikke å reise til Costa Rica for å være misjonær.

Jeg hørte forresten boka som lydbok, og det var veldig greit. Lett å følge, siden hun skriver på en veldig underholdende måte. Jeg leste også nettopp ferdig en bok jeg har lest før. Anbefaler deg virkelig å sjekke ut “bli lik Jesus” som jeg gav terningkast 6.

 

 

 

 

 

 

Nå er det under to måneder igjen av graviditeten. Og denne uka har jeg kjent trøttheten komme tilbake. Spesielt i går! Søndag til mandag sov jeg 10 timer! Og ikke nok med det, men midt på dagen mandag sovnet jeg på sofaen mens jeg leste pensum, og sov i halvannen til to timer da også…

Tydelig at kroppen har store prosjekter på gang, og at jeg trenger hvile. Men jeg er veldig fornøyd med at jeg i løpet av helga har klart å gå tur med hunden hver dag, holde sånn nogenlunde styr på huset, og lese det meste av det jeg skulle til studiet, på tross av mye avslapping. Det føles nå som jeg går inn i siste innspurt. Kun fire uker igjen av jobb (før permisjon). Kun fem uker med lesing før eksamens-øvingen begynner for fullt. Kun 7 uker til fødsel. Alt går veldig fort! Og denne uka kommer til å suse avsted, fordi jeg skal noe hver kveld (utenom fredag).

 

“I guess we’re almost friends now, or as friendly as you can get when you’re not one hundred percent sure the other person isn’t framing you for murder.

"One of Us Is Lying" av Karen M. McManus

 

Boktittel: One of us is lying (norsk: en av oss lyver)

 

Forfatter: Karen McManus

 

Innhold: Fem elever må sitte igjen ved skolens slutt. Kun fire av dem overlever. De har alle noe å skjule, men hvem er  morderen?

Min mening: Jeg hørte boka som lydbok, og den fenget helt i fra begynnelsen. Den tar deg med på en lang rekke av mistanker og avsløringer. Jeg likte karakterene, som er både stereotypiske, men også originale og interessante.

BildeKilde

Terningkast: 6. Anbefalt ungdomslitteratur! Hvis du liker denne, bør du også sjekke ut Størst av alt.

Dette er den 20. boka jeg har lest i år. Ligger godt an mot målet mitt på 50 bøker. Kanskje jeg må utvide det, til og med…

 

 

 

 

Det er deilig med ethvert glimt av farge nå etter en lang vinter. Jeg tilbringer nok litt for mye tid inne. Men nyter de øyeblikkene jeg får ute på tur med hunden. Etter to uker syk, var det tungt med en uke på jobb. Men samtidig godt å være igang igjen. Så rart å tenke på at jeg skal ut i permisjon om bare noen få uker.

Håper dette blir en uke med mange ute-øyeblikk, gjerne noen glimt av sol, og kanskje litt mer overskudd. Gleder meg til malekurs, noen planleggingsmøter, og kanskje et syprosjekt. Hva gleder du deg til denne uka?

 

 

 

Min siste hjemmesnekra kjole, er en jeg ble veldig fornøyd med. Jeg brukte mønsteret Ulyssia, som jeg har sydd topp av før (se her), og kombinerte med en type skjørt som jeg liker, og synes passer meg. Ermene laget jeg på en måte jeg aldri har prøvd før, og ble veldig fornøyd med (det heter flutter sleeves).

 

Kjolen skal brukes i bryllup i april, og har plass til magen, i tillegg til å være super behagelig. Det eneste jeg angrer på, er at jeg ikke kjøpte litt mer stoff, for da hadde jeg nok sydd den en anelse lengre… Hvis du vil lage noe lignende, kjøpte jeg stoffet på ebay HER. Men husk: Hvis du bestiller for over 300kr inkl frakt, må du betalte toll. Så ikke bestill mer enn 3 meter om gangen. Jeg kjøpte bare to meter. 

Hva synes du? Det er godt mulig jeg kommer til å sy flere lignende kjoler i fremtiden 🙂