Fant nettopp ut at det nå er fastetid! (leste om det på bloggen til gatepresten). Den varer fra 22.februar til påske. Jeg tenkte å henge meg på.

Gatepresten skriver om motivet bak faste: det er ikke riktig å faste for å slanke seg. Fasten handler om å fokusere på Gud og å fokusere på mennesker rundt seg.

Jeg har tenkt til å faste fra sjokolade i år fordi jeg helt seriøst er veldig avhengig! Tror nesten ikke det går en dag uten melkerull, kvikklunsj, smågodt eller noe annet med sjokolade! Jeg har tenkt litt på det i det siste, for vi kristne bør jo ikke være avhengig av noe annet enn Gud. Selv om sjokolade forsåvidt er bedre enn andre ting, skal det ikke være noe en ikke kan klare seg uten. Så for å bevise for meg selv at sjokoladen ikke har (så mye) makt over meg, skal jeg være uten i fasten. I bibelen nevner Paulus noe om dette:

“Jeg har lov til alt, men jeg skal ikke la noe få makt over meg.”1.kor.6.12.

Som jeg nevnte skal fasten også handle om dem rundt oss. Jeg tenker derfor å gi 500kr (som jeg ellers hadde brukt på sjokolade) til en god sak. Det står litt om dette i bibelen. I Jesajas bok sier Gud noe om hvordan han ønsker at fasten skal være:

 

«Er dette den fasten jeg har valgt,
en dag da mennesket plager seg selv,
bøyer hodet som et siv
og legger seg i sekk og aske?
Kaller du dette for faste
og en dag etter Herrens vilje?
Nei, dette er fasten jeg har valgt:

å løse urettferdige lenker,
sprenge båndene i åket,
sette undertrykte fri
og bryte hvert åk i stykker,
å dele ditt brød med sultne
og la hjelpeløse og hjemløse komme i hus.
Du skal se til den nakne og kle ham,
du skal ikke snu ryggen til dine egne.» (Jesaja 58,5-7)

Det handler rett og slett om å gjøre en forskjell for andre mennesker. Slik sprer vi Guds lys ( matt.5.16). Les versene i Jesaja en gang til, og tenk igjennom hvordan du kan gjøre noen av disse tingene!

Her er en link til en side hvor du kan velge noe å faste fra, og beregne hvor mye du sparer på det. Du kan også gi pengene du sparer til noen som trenger det gjennom denne siden (det var der jeg fikk ideen)

 

Får pakke vekk denne boka noen uker:

Dagen startet egentlig litt dårlig. Jeg og Thomas kranglet på telefonen. Heldigvis ble vi enige om at vi måtte snakke skikkelig. Han kom til meg, og alt ordnet seg (kortversjonen). Jeg fikk en fantastisk gave av kjæresten min! En blitz til kamera, og i tillegg et bilde som egentlig er vårt, men som lenge har hengt på soverommet hans: et bilde av oss to tegnet i Budapest 🙂

Siden sola skinte så nydelig, tok vi oss en tur ut, Thomas, Chessie og jeg. Utrolig herlig å kjenne sola i ansiktet igjen! Og da vi kysset i solskinnet: det var akkurat som en ny, gammel, glemt type kyss! Å kysse om våren…

 

Det neste punktet på dagens agenda var feiring. I stedet for å feire min egen dag, ble det surprise-party for Cathrine som har bursdag samme dagen som meg. Vi lurte henne opp med en gjennomtenkt unnskyldning, og ut fra huset vi stoppet ved, strømmet det ut folk og ballonger! Hun ble veldig overrasket, og vi prakket på henne gaver, en scrapbook vi hadde laget, masse god mat og kaker:) Skikkelig vellykket fest for ei skikklig søt og takknemlig jente!

Cathrine med gaven fra meg: en potte med karsefrø og et annet mystisk frø som ikke har spirt enda. Hun fikk også et par øredobber.

Her er scrapboka vi laget til Cathrine. Hver gjest har en side med bilde av seg, og en hilsen til Cathrine.

En fantastisk, magisk, prinsessete kake fra Rebekka! Helt magisk. Utrolig god!

 

Etter overraskelsen gikk de fleste av oss på et ungdoms-hus-møte klokka 20. Det ble kjempebra med herlig lovsang, en god forbønnstund og litt undervisning om dåp. Etterpå var det mat og sosialt, og de hadde til og med bakt kake til oss to bursdagsbarna! (utrolig god kake, skal få oppskriften!) Så omtenksomt og hyggelig! Menigheten er jammen som en utvidet familie! Jeg ble så utrolig glad og mett i løpet av dagen. Helt uforglemmelig!

Her er en del av gjengen på ungdomsmøtet
Kaka vi fikk med sjokolademousse, vaniljekrem og sjokoladekake i.

Vi bursdagsjentene 🙂

 

Nå er det virkelig vår i lufta! Når jeg har jobbet i blomsterbutikken denne uka har det kommet inn litt av hvert herlige vårvarer! Jeg blir skikkelig glad:) Jeg sprenger nesten av glede når jeg tenker på hvor godt jeg har det! Fint vær (sol og skyfritt ute!), gode venner, og en spennende dag foran meg! (lurer bare på når jeg egentlig skulle gjøre matte? Trodde det var noe med en søndag…?)

I hagen er det snøklokkene som blomstrer. Men også krokus og påskeliljer har begynt å spire!


Herlig å ha de nydelige stemorene fremme! Det er vår!

Tenk at det snart er påske! Også de små søte mini-påskeliljene er inne nå.

Til slutt min personlige favoritt: Primula! De nydelige vårfargene gjør meg skikkelig lykkelig! (skikkelig fint stativ også!)

Når jeg er inne på lykke, kan jeg bare ikke vente med å vise dere denne boka jeg fikk av Caroline! SE!!

LYKKE<3

 

Hva gjør deg lykkelig?

Den vanskelige, forrvirrende tenåringstida er forbi for min del. Jeg har til slutt tredd over i de voksnes rekker. (men kommer ikke til å oppføre meg deretter på noen år enda.)

Jeg har egentlig sluppet unna en del ting med å være tenåring. Jeg skippet fjortisalderen. Droppet også den ville utprøvingsperioden med alkohol, og jeg liker å tro at jeg ikke har stått for så veldig mye opposisjon.

Jeg har allikevel gått igjennom noen krangler med mamma, en god del sene kvelder ute, og jeg har forandret meg masse. Det viktigste med tenårene er nok at man “finner seg selv.” Jeg har bestemt meg for hvem jeg vil være, hva jeg synes er viktig, og jeg har, ikke minst, fått mye bedre selvtillitt når det gjelder disse tingene. Tennårene er utrolig spennende. Jeg er ikke glad for at den er ferdig, men heller ikke trist, for nå kan jeg jo gå videre. Det er litt som å bli ferdig med et kapittel i en spennende bok: Jeg er litt trist fordi det betyr at boka er nermere ferdig, men også glad fordi jeg snart får vite hva som skjer videre…

Hva er/var typisk for din tenåringstid?

 

Dagen i dag har vert helt Konge! Har overrasket ei venninne med bursdagsfest (vi har bursdag samme dag) (strengt talt var det i går, siden det nå er tidlig søndag…) Skal skrive mer om kvelden og dagen senere:)

Jeg har vert i praksis som lærer i en sjette klasse i tre uker før jul og tre uker etter jul. Tenkte å skrive litt om hvordan det var.

* Det kjekkeste var å få bli kjent med ungene. De er allerede litt mine, og det er trist at jeg antagelig aldri ser dem igjen.

*Vi klarte faktisk å lære noen litt matte! (det sier kanskje mer positivt om dem enn om oss). Vi hadde for eksempel en egenevaluering hvor elevene skulle tegne en smiley for hvor godt de forsto dagens matte, og det var et overveldende flertall av smilefjes! (noen få usikre eller sure fjes) Hadde det også veldig greit på mattedagen vi arrangerte, og i tekstiltimene når elevene sprang rundt og ville høre musikk i klasserommet. Det ble også mer eller mindre strikking i de timene.

*Å rette prøver var også ganske gøy (til en viss grad). I engelsken kunne en finne utrykk som ” they married ever after” eller “It was a very peaceable town.” Og i matten var det også mange kreative løsningsforslag. Det mest urovekkende var kanskje svaret på spørsmålet “hvor stor er sannsynligheten for å trekke en grønn seigemann?”: svaret var: “Den er grønn!”

* Kjekke medarbeidere var også en viktig faktor! Vi ble godt tatt imot på skolen, både av den fantastiske praksislæreren vår og de andre lærerne. Skikkelig godt miljø:) Dessuten kom vi veldig godt overens i praksisgruppa også (som bestod av 4 studenter). Win-Win!

*Mens det stod på var kanskje den mest fremtredende egenskapen til praksisperioden at jeg hadde ekstremt lite fritid. Pendling er ikke alltid like morro!

* Har lært kjempemasse om å være en klasseleder, om å være i forkant, og masse mer. Men har enda masse å lære. Like greit at det enda er tre år igjen!

Siste dagen hadde vi en kjempe-koselig tur med hele trinnet. bildene i innlegget er fra den turen (må være litt forsiktig med hva jeg legger ut, derfor blir det bare oversiktsbilder av elevene).

 

En del av 6-klasse klare til avgang.


Koselige lærere. Praksislærer til høyre.

Nå er snøen regnet bort, og våren står for tur (håper jeg). Det er ufattelig deilig, men i dette innlegget hadde jeg lyst til å legge ut noen bilder av Chessie som leker i snøen. Hun bare Elsker å rulle seg i snø, å bli kastet snøballer på, eller å hoppe og gni seg inn i snøen. (noen må jo like den)

Sånn som dette krabbet hun fremover og gnidde hodet inn i snøen mens bakbeina dyttet. Hysterisk!


Og hun rullet og koste seg masse. Ville nesten ikke gå hjem igjen!

Det er nesten så det er trist (for henne) at snøen er borte. Men når jeg tenker meg om er hun like glad i vann!

Det har vert helt Deilig å ha litt mer fritid igjen. Ferien til nå har jeg brukt på å jobbe. Fint å tjene penger! Så dagene går til rydding i hyller, vanning av blomster og prising av varer. I dag kom det nye blomster til butikken, og blomstermannen som kjørte bilen sa med en gang: “Det er ikke vanskelig å se hvem du er! Du ligner masse på moren din!” (Mamma er eier av butikken).

Dessværre har marsvinene våre blitt syke. Ett døde for to dager siden, og nå er ett til sykt. Dette førte til full utrykkning til vetrinæren for mamma’s (alle alle marsvinenes) del. Jeg og Thomas (som jobber hos oss) ble igjen og styrte geskjeften. Gikk greit det, men nå står vi igjen med fem marsvinbur som må desinfiseres (samt drikke-flasker o.l) og 6 marsvin som skal ha pencillin (har jeg skrevet det riktig?) hver morgen og kveld. Stress!

Våren kommer flytende i form av skjønne snøklokker i hagen og fargerike primula i butikken: FANTASTISK! I går fikk vi også smake på vår-været. I dag har det pøsregnet hele dagen, og jeg har dermed to våte jakker, våte sko og våte sokker (skal skifte nå!)

Ellers er jeg glad for at Gutten Min snart kommer bortom en tur^^

Gleder meg forresten veldig til helga (selv om skolestart og halvårsprøve da nermer seg skummelt mye -men det tenker vi ikke på enda!)

“Nå kunne hun se navnet. “Tilly.” Det glapp ut av henne. Hun ble slått av navnet, og det rørte ved noe i hjertet hennes.”

 

Tittel: Tilly

Forfatter: Frank E. Peretti.

 

Innhold: Kathy får ikke hvile etter å ha sett den mystiske graven med påskriften “Tilly.” Mannen hennes Dan, ektemannen hennes, prøver også å finne ut av mysteriet med den døde jenta. De finner til slutt at Tilly er en stor del av livene deres. Historien handler om kjærlighet, sorg, savn og abort.

 

Min Mening: Leste faktisk ut boka på ca en time; så den er ganske lettlest. Jeg  liker egentlig best bøker som varer litt, men denne var utrolig god til å bare være en kort historie. Fank Peretti skuffer ikke i denne romenen heller. Boka er spennende, magisk, mystisk og gripende.

 

Jeg vil gi boka karakteren 4. Veldig bra og spennende til å være så kort, og dessuten med et bra budskap og en lykkelig slutt.

 

Andre bøker jeg har anmeldt av samme forfatter:

*Mørkets Rike

*Mørkets Rike Møter Motstand.

 

Har du lest boka? Kunne du tenke deg å gjøre det?

En kristen taler skal ikke hylles i seg selv; det er Gud som har æren. Men det betyr ikke at det ikke går an å anbefale de som er ekstra flinke til å formidle Guds Ord. Det er veldig greit å vite litt hvem du har lyst til å høre på, hvis du plutselig får sjansen. Jeg tenkte derfor å dele noen navn som har gitt meg de mest minneverdige og bra talene, og så blir jeg glad hvis du vil dele noen tilbake, som en kommentar. Talerne har stort sett vert rettet mot ungdom. Jeg kunne sikkert ha nevnt flere, men dette var de første jeg tenkte på.

 

Stephan Christiansen

Er en utrolig begavet mann! Talene hans har kjempebra innhold, og han får på en eller annen måte alle til å følge med og huske hva han sier. Humor brukes flittig, samt en del  sang og andre spillopper innimellom. Jeg hørte ham tale sommeren 2011, på Hedmarktoppen. Uforglemmelig! Stephan Christiansen har også gitt ut boken “Det Jesus-revolusjonærende manifest.” (har skrevet en anmeldelse av den her)

Her er en link til Hjemmesiden hans hvor du blandt annet kan laste ned musikken hans gratis, og høre på talene hans!

 

Magnus Persson

Har et spesielt talent for å snakke på en måte man husker. Det er ett år siden jeg hørte ham tale nå, på LED11 (en kristen festival for ledere) og jeg husker enda hva talene hans handlet om. Det sitter igjen fordi det var meget aktuelt, og han bruker ting fra dagliglivet slik at det blir lettere å forstå. For eksempel fletter han inn ting som tapas og Ipad i talene. Sånne lignelser har an antagelig fått ideen til fra Jesus 🙂

Her er en film fra en av talene han hadde på LED11.


Andreas og David Hasseløy

Det første som kom opp da jeg søkte på dem var overskriften “brødrene som kristner drammen.” De to brødrene deler den samme formidlingsevnen. De klarer å finne de viktige temaene som er nødvendige, og gjør at du sitter igjen med noe du kan bruke. David Hasseløy var leirprest en gang jeg var på skitur med menigheten, og Andreas talte også på Hedmarktoppen forrige sommer. Etter å ha hørt en av dem, sitter jeg å bare venter på mer! 

   

(Bildene i dette innlegget er ikke tatt av meg)

Anbefaler virkelig å ta turen innom hvis noen av disse skal tale i nærheten av deg 🙂

Hver bok i Skriften er innblåst av Gud og nyttig til opplæring, tilrettevisning, veiledning og oppdragelse i rettferd” Tim.3.16.

 

Tittel: Bibelen, Guds Ord.

Forfatter: Flere

 

Innhold: Hvis jeg skulle oppsummere bibelen i ett ord, ville det ordet være “Jesus.” I begynnelsen av bibelen får vi lese om hvordan mennesket lever og feiler på mange områder. Vi får vite Hvorfor det var nødvendig med en frelser. Deretter får vi lese noen profetier (en slags spådommer fra Gud) om hvordan Jesus skal bli født. Når vi kommer inn i Nye Testamentet (NT) kan vi lese om hvordan Jesus blir født, lever og dør for menneskenes skyld. Han er en helt ekstraordinær og spesiell person som ingen har sett maken til hverken før eller senere. Vi får lese om hvordan de nye kristne klarte seg etter at Jesus hadde stått opp til himmelen, og helt til slutt får vi lese en profeti om fremtiden; ting som ikke har skjedd enda.

 

Min Mening: Bibelen er en helt utrolig bok! Full av flotte skriftlige bilder og kloke ord. Jeg tror aldri det går an å bli lei av å lese den, fordi det er alltid noe nytt, dypere å få fatt i. Bibelen er for meg en rettesnor, en inspirasjon og noe jeg er utrolig nysgjerrig på. Dessuten mener jeg (som det står i sitatet ovenfor) at Gud faktisk har en finger med i spillet, og at bibelen er Sannhet: Guds Ord.

 

Jeg vil gi boka karakteren 6. Fordi den er så spennende, innholdsrik og Sann.

 

(Bildet i dette innlegget er tatt fra hermon.no, og jeg valgte dette fordi det er den utgaven jeg har lest i: anbefales!)

Andre inlegg jeg har skrevet om bibelen:

Jeg har lest hele bibelen

Morro med Ættelistene i bibelen.

Bibelens Dag

 

Har du lest boka? Kunne du tenke deg å gjøre det?