dscf6498

I år har jeg to julekalendere, som er litt utenom det vanlige. Den ene består av sukkerstenger, som henger i lampa mi på skolen, og lyser opp den dystre(noen ganger iallefall) skoledagen. En til hver dag frem til skolen slutter:)

Den andre har variert innhold, som legges i små poser jeg har kjøpt for anledningne. Disse posene skal gå til en forskjellig person hver dag i advent. Kanskje klarer jeg å spre litt ekte Juleglede….:o)

I tillegg til dette har vi en felles julekalender på skolen der alle i klassen har tatt med seg en premie hver. 

kan også hende at jeg anskaffer meg en sjokoladekalender, hvis ikke blir det iallefall første året noensinne uten!

Jeg hadde en ganske spesiell kalender i fjord også. Jeg og Monica kjøpte adventsgaver til hverandre hver dag i advent, men det sklei litt ut på slutten, både fordi vi glemte å kjøpe noen, og fordi vi glemte å få gitt dem. 

Det finnes, som du kansje ser, mange måter å telle ned dagene på, noen varianter er koseligere enn andre. jeg har Stor tro på årets "spre – glede" -kalender. Ønsker alle sammen en God Jul og en Koselig, og (om mulig) avslappet adventstid.

har du noen andre julekalendere?      dscf6492

apropo kalendere er vi endelig ferdig med kalenderen vi har laget på skolen! alle elevene i klassen har laget et bilde i svart/hvitt til hver måned i kalenderen. Selger kalenderen for 100kr, som går til en studietur vi skal på neste år. Jeg har laget oktober i kalenderen:

1326 copy

bading 13 november copy

Har fått bildene i fra badeturen vår 13. November nå. Jeg og Daniel bader altså hver 13. og har gjordt det siden april nå. Jeg tror vi endelig har fått med oss noen flere nå! Det er åpent for alle som liker å gjøre noe lit utenom det vanlige, og syns det er deilig med et oppfriskende Kick en gang i måneden. Må innrømme at denne gangen hadde jeg litt vanskelig for å puste med en gang jeg kom opp av vannet, men det værste var at det var så kaldt på føttene! Uansett var det kjempedelig når jeg begynte å få varmen igjen!

bading 13 november 09

 

 

mg5589

Nå har jeg endelig litt å blogge om! Har vert lite interessant i det siste.

-Har vert på et møte der Prosjektlederen i Manchester United; Gary Hebblewhite talte, og fortalte om hvordan han ble en kristen, hva Gud har gjordt for ham, oghvordan han opplevde at Gud plasserte ham et sted han kunne gjøre en forskjell. 

-Badet 13. November, gruer meg til desember!(kommer kanskje bilder etterhvert;P)

-gikk en tur med Thomas på strannno, å så en nydelig utsikt med høye bølger idet stormen blåste opp.

-Har fått en åpenbaring(se nedover:)

I dag Har jeg hatt fri fra skolen, og det er alltid kjempedeilig på en Fredag! Jeg har jobbet, men det er alikevel en avekslingi fra skolen. Det regnet konstant i fra kl 8( når jeg begynte) og til ca 12, når jeg hadde pause. etter pausen ble det litt mer levelig arbeid; henge opp julelys i stedet for å klippe å prøve å sortere ca 100 forskjellige rosesorter… (den ene klorte meg voldelig på armen-.-) Det er Skikkelig Flom, og  jeg har vert våt på beina hele dagen, med unntak av den ene halvtimen jeg hadde pause, og etter jeg ar ferdig å jobbe. 

Etter Den harde jobbinga tok jeg meg- hold deg fast- en Joggetur! så jeg fortsatte med mine allerede gjennomvåte sko, og suste med hunden min til linnland men oi! der var veien ca 30 cm under vann! så jeg snudde, og jogget tilbake samme vei. 

Det var mens jeg jobbet at jeg fikk "åpenbaringen" min. Jeg vet hvorfor jeg har vert så sur, og irritabel i det siste! Det er det forferdelige været! Dette mørket og regnet, og kulda er rett og slett ikke noe for meg. Så alle sammen: Bare hold ut til sommeren:P 

pb200003     pb200016

Arbeidsplassen der jeg klippet roser.     Veien jeg skulle jogge på:(

På Mandag hadde jeg og Thomas halltårsdag, og på vei hjem fikk jeg en lys idè! Jeg så en nydelig solnedgang i fra bussvinduet, og så fort jeg kom hjem ringte jeg Thomas, og avtalte å møtes om 5 minutter på Stranda, der det mest sannsynlig var litt igjen av solnedgangen. Vi kom oss ganske kjappt ut, men sola var bak noen lave skyer. Jeg tror vi hadde rukket det om vi var der ca 10 minutter før, men men. Utsikten var Upåklagelig! det ble et par fine bilder selv om sola hadde gått ned:) resten av dagen spiste vi kylling, og hadde det koselig hos Thomas:D

mg4382
mg4386

 

Har fått dilla på et par country sanger, og Austin må vøre en av de søteste:) Den er sunget av Shelton Blake, og handler om trofast kjærlighet.

 

 

She left wothout leaving her number

Said she needed to clear her mind
He figured she'd gone back to Austin
'Cause she talked about it all the time
It was almost a year before she called him up
Three rings and an answering machine is what she got

If you're callin' 'bout the car I sold it
If this is Tuesday night I'm bowling
If you've got somethin' to sell, you're wastin' your time, I'm not
buyin'
If it's anybody else, wait for the tone,
You know what to do
And P.S. if this is Austin, I still love you

The telephone fell to the counter
She heard but she couldn't believe
What kind of man would hang on that long
What kind of love that must be
She waited three days, and then she tried again
She didn't know what she'd say,
But she heard three rings and then

If it's Friday night I'm at the ballgame
And first thing Saturday, if it don't rain
I'm headed out to the lake
And I'll be gone, all weekend long
But I'll call you back when I get home
On Sunday afternoon
And P.S. If this is Austin, I still love you

Well, this time she left her number
But not another word
Then she waited by the phone on Sunday evenin'
And this is what he heard

If you're callin' 'bout my heart
It's still yours
I should've listened to it a little more
Then it wouldn't have taken me so long to know where I belong
And by the way, boy, this is no machine you're talkin' to
Can't you tell, this is Austin, and I still love you

I still love you

Har begynt å få strikkedilla igjen! Husker at jeg hadde det en gang i fjord også som begynte med et møte i en forening, mellom meg, Inger Lise og Camilla. Vi strikket bamser, og etterpå var det et supert tidsfordriv på bussen, og en grei avveksling til lesingen. Nå har jeg altså begynt igjen,på grunnlag av et spørsmål fra Hanne sin status på facebook, "om noen tilfeldigvis kunne strikke" Jeg svarte ja, og fikk i oppdrag å strikke et miniskjørt. så det har jeg begynt med! Har desværre gått tomt for garn, for jeg kjøpte bare to nøster, men får kjøpe nye over helga. Ser for meg at skjørtet ligner littegranne på dette når det blir ferdig:

untitled1 copy

pb060009

cinderella

Folk haster frem og tilbake. Inn i butikker, ut av butikker. Folk i fra alle aldre, med enormt forskjellig bakgrunn, og sprikende historie passerer hverandre uten så mye som en tanke. Ingen viktige diskusjoner. Det summer i lyder overalt.

-"det blir ethundre og niognitti kroner, takk!" 

-"Jeg synes kanskje den er finere i blå…"

-"Trenger vi mer melk?"

Dørene til senteret åpnes og lukkes konstant, og hver gang kjennes et iskaldt blaff av vind på min avkjølte kropp. En mor kommer inn, bærende på en diger handlepose i den ene hånden, og en barnevogn i den andre. Den lille jenta går på siden, og snakker ivrig til moren, som ikke ser ut til å høre etter. Hun ser sliten og trett ut. Plutselig virker det som om hun skvetter litt til av det ungen sier. Hun smiler stort før hun løfter jenta kjærlig opp i armene sine. De går smilende, og leende ut gjennom de bråkete dørene. På en benk under trappa sitter jeg alene med boka mi. I mellom den middels spennende historien kikker jeg opp og betrakter folk rundt meg. Jeg ønsker at jeg kunne vite mer om dem, men må nøye meg med å gjette.

"Den gamle damen har mistet et barnebarn sammen med begge foreldrene i en bilulykke. Nå prøver hun å erstatte tomrommet med katter, men det blir ikke det samme. Hun bedriver tiden med å kikke i butikker. Den mannen sitter å drikker dagens kaffe mens han leser avisa. Han har ingen kjæreste, men klarer seg fint alene. Synes han selv."

Alle folkene har egne historier. Det som slår meg mest er at det tilsynelatende bare er jeg som er nysgjerrig på de andres. Jeg faller til slutt helt inn i bokas verden, eller i min egen verden, slik som alle de andre. Tida går sakte. Jeg ser på klokka hvert femte minutt, uten noe serlig håp om at avgangestiden til bussen hjem nermer seg. Plutselig står det noen rett foran meg. Jeg løfter blikket, og møter et smilende ansikt. Jeg kjenner endene på munnen dra seg opp i et glis idet jeg skjønner at han er her bare for å hente meg!

Det var Thomas som reddet meg fra det kjedelige bussventerlivet på spor to! Tenk at drømmeprisen kom og hentet meg ut fra kjedsommeligheten:) En Skikkelig god overaskelse, som gjorde dagen min mange hakk lysere!

Har du husket å overaske noen i det siste? Prøv å gjøre dagen til dine venner lysere!

meg thomas

Som kjent har jeg noen smarte venner, og jeg har prøvd å huske noen av de tingene folk har sagt til meg. "En katt lander alltid på beina, ei skive med syltetøy lander alltid på siden med grapset. hva om man fester skiva med pålegget opp på katteryggen?" var et dilemma Sølvi-Oline gjorde meg oppmerksom på på mandag. Å det var onkel som gav meg den perfekte veiledning angående framtida mi: Vere lærer om sommeren, å Bjørn om vinteren, dermed kan jeg slappe av hele sommeren, å gå i hi når "kulda setter inn."

Må bare få påpeke at det er idag! for ca 5 minutter siden kom årets første snøfnugg dalende, for å minne oss om at DET ER SNART JUL!  Jeg drakk julebrus i går->namnam!( jeg stemmer berntsens, den brune på glassflaske) og i koret har vi begynnt å tenke på julesanger:D

bjrnlrerkatteskive

 

pa310106

Fredag til Lørdag var jeg leder på JIM-weekend i Lunden. JIM omfatter gutter og jenter fra 5.-7.klasse, og det sier seg selv at der var det liv! kjempemorro med alle de forskjellige ungene, eller "pre-teens" som Kurt Børge kalte dem. Fredag kveld hadde vi bibelsmugling. Lunden er Kina, hvor det er forbudt med bibler, og vi skal smugle dem inn. med porten, og i skogene omkring er det mange grensevakter, og mørket bidrar til å skjule både dem og oss. Noen av jentene synes dette er litt skummelt, og holder oss i hendene for sikkerhets skyld. veldig koselig:) vi fant ingen bibler, men fikk en fra en annen gruppe, og løp forbi grensevaktene etter å ha ligget en stund i en einebusk. Monica ble kastet i elva fordi hun hadde en bibel, og hadde dårlig stemme resten av leiren.

Jeg og Charlotte satt oppe til hall 5 og forberedte jenteseminar til neste dag, til slutt ble vi så ukonsentrerte at i bare måtte legge oss, og vi voknet noen timer senere til skrik og skrål i gangene i 8tida. klarte til slutt å karre meg ut av senga før frokost, og på Jenteseminaren snakket vi om sminke, gutter, kropp, mobbing, baksnakking, med mer. Vi tok en del utgangspunkt i bibelverset "(…)du skal elske din neste som deg selv." (matt.22.35-40) tror det gikk ganske bra:)

Senere hadde vi også Ertebygging! Det var noen fantastiske greier! jeg har aldri prøvd noe slikt før, men det er lenge sidden jeg har gjort noe så enkelt, fatasirikt, og Gøy! de hadde på forhånd lagt noen erter i vann slik at de var litt myke, og de ungene bygget enorme konstruksjoner med disse ertene og noen  tannpirkere som ar spisse i begge ender. utrolig hvor kreative de var! jeg skulle egentlig lage eiffeltårnet, men det utviklet seg til å bli en fugl, mens monicas eiffeltårn ble ei kirke. Ungene, derimot(jeg mener pre-teensene) laget for eksempel denne svære robåten, som ikke er ferdig på bildet. den mangler enda armene, og føttene bli visst ikke med på bildet(sånn kan det gå når du nesten ikke har strøm på kamera, og vil ta mest mulig bilder før det dør) 

altialt en kjempekjekk weekend!!

pa310102 pa310101

ellers bestod også helga i 

*Ligretto

*every move I make, uten musikk

*leirkeld, hvor ungene hadde underholdningen

*samling med våre flotte ledere

*masse tid i kioskkø – for mange

*bråk og latter

*masing og oppmerksomhetskreving (vi nevner ikke navn;P)

*kjempemasse morro, og søte, positive unger!

pa270059pa270055

Hva er synd? jeg har hørt definisjonen "å bomme på målet" flere ganger. En ganske grei definisjon, for så vidt. Jeg føler at lyden av det ikke er så negativ, det høres ut som om det er en liten tabbe,"menmen." Jeg tror at synd er litt værre en det, på noen måter, men! Når det jeller Gud, regler og synd; Gud har sagt i det nye testamentet at det eneste du trenger å gjøre for å bli frelst (komme til himmelen) er  å tro i ditt hjerte, og bekjenne med din munn at du tror på, og vil følge Gud. Det er Ingenting annet som skal til, eller, for den saks skyld, hjelper. Det ti bud står det også om i nyetestamentet. Hvordan kan dette henge sammen? du skal ikke lyve, du skal ikke stjele, du skal ikke, du må ikke…." Høres ikke like fritt ut. Men når har vi mennesker egentlig klart oss uten regler? Alle barn har noen regler, eller omgivelser som de må forholde seg til, og man merker godt om et barn har blitt oppdradd med litt for frie tøyler. 

Foreldre MÅ sette noen regler for barna sine, som at "du skal ikke løpe over veien alene!" eller "du skal ikke helle lim i munnen på lillesøstera di!" Hvis du alikevel bryter disse reglene betyr ikke det at foreldrene dine ikke er glade i deg mer, men de kan bli lei seg, og redde, fordi dette ikke er det beste for deg. Akkurat slik er det med Gud også. Han er som en far for oss, og han har gitt oss de ti bud som retningslinjer som forklarer hvordan vi best kan leve med oss selv, og i felleskap med andre. Reglene er fornuftige, og ikke slik som mange av "offer, og faste-reglene" som eksisterer i jødedommen,og som det står om i det gamle testamentet.

Jeg synes at det er fantastisk at så mange bra leveregler, og råd er samlet i en bok; Bibelen. Du fnner dem i mange former; som visdomsord i salomos ordspråk, errfaringer i historier om mange forskjellige mennesker, og som sitater fra kjente vismenn, og fra Jesus. Det finnes noe for enhver! men tilbake til saken; Du er ikke et dårligere menneske uansett hva du har gjordt. Synd er lik for Gud. Ingen av oss mennesker er perfekte, eller syndfrie, og alle har gjordt noe galt. den forskjellen Gud ser, er om du lar Ham ordne opp (be om tilgivelse, og stole på Jesus) eller om du bare tenker at du er mye bedre enn mange andre, og du "har da aldri drept noen!!" Jeg mener faktisk at selv om noen dreper barnet ditt, skal du prøve å tilgi dem. Jeg har aldri hatt barn, og har dermed ikke noe godt grunnlag til å si dette, utenom at det er det bibelen sier. Jeg vet ikke om jeg hadde klart det, men igjen, ingen er perfekt, og det går an å be om hjelp, også til å tilgi. Jeg tror iallefall ikke at jeg hadde klart å tilgi denne mannen i meg selv, men med Guds hjelp…hvem vet?(gud vet!:P)

Bildene tok jeg fra bussen en dag på vei til skolen, og de beskriver ikke en brøkdel a hvor pent det var med tåka som ble farget rosa av himmelen bak…