Det er vel en klisjè, at man forstår sine foreldre så mye bedre når man får barn selv. Men jeg kan i hvert fall skrive under på at respekten for mamma vokste straks jeg ble mamma selv. Altså, bare det å gå gjennom en fødsel, krever respekt (Det er det tøffeste jeg har gjort i mitt liv!). Og det å ha en nyfødt også. Og jeg har jo en helt normal unge, uten komplikasjoner. Mamma måtte gjennom så mye mer! En baby som var innlagt i en måned etter fødsel, som kun veide 600 gram da han ble født. Kveld etter kveld med trøstesløs gråt. Full jobb, uten mulighet for vanlig permisjon.

Denne opplevelsen har også gitt meg økt respekt for andre. Altså, jeg har jo alltid skjønt det, på et nivå, at det må være hardt å være alenemor. Eller å få tvillinger. Men nå som jeg vet hvor slitsomt èn unge kan være (når man i tillegg er to voksne). Ja, da må jeg bare bøye meg i støvet for de som får det til. For eksempel tanta mi. Hun var på kvadrat med en toåring og nyfødte tvillinger alene, kort tid etter fødselen. Jeg har jo såvidt vært innom matbutikken alene med Miriam enda 😛

Så hvis du kjenner noen som nylig har blitt foreldre. Gi dem litt slack. Og tilby deg gjerne å hjelpe med noe.

 

 

 

Du trodde kanskje at snøballer holdt seg borte på sommeren. Men ikke i pappas hage! Der vokser de i beste velgående. Og jeg må innrømme at jeg ble litt forelsket i denne snøballbusken, og rett og slett måtte lage meg en snølykt.

Busken heter egentlig “Viburnum Opulus Roseum”

 

“Husk at livet ikke er et pent lite puslespill der alle bitene ligger på plass. Du trenger ikke alle svarene.” 

 

"Alt har sin tid - roman" av Elizabeth Musser

Boktittel: Alt har sin tid

 

Forfatter: Elizabeth Musser

 

Innhold: Franske Emile opplever som fjortenåring å bli forlatt av sin far. Men det er noe som ikke stemmer med morens forklaring.  Hvorfor må de plutselig flytte til Amerika, et sted hvor både menneskene og kulturen er ukjent?

Min mening: Boka fenget meg såpass at jeg klarte å se bort fra de vanskelige franske navnene (noe jeg misliker sterkt; jeg vil kunne uttale det jeg leser). Jeg kommer helt sikkert til å lese mer av Elizabeth Musser i fremtiden. Hun har en kristen undertone og god moral i bøkene, uten at det går på kompromiss med hverken spenning eller troverdighet. Jeg slukte mesteparten av boka på en dag, men synes at slutten kanskje var litt treig.

BildeKilde

Terningkast: 5, Jeg anbefaler også På den andre siden av fjellene av samme forfatter.

 

 

 

 

 

 

 

 

“The hate you give little infants, f**** everything.” 

 

"The Hate U Give" av Angie Thomas

Boktittel: The hate U give

 

Forfatter: Angie Thomas

 

Innhold: Starr er en svart jente som går på en (hovedsaklig) hvit skole. Hun blir vitne til at en hvit politimann skyter og dreper en venn av henne, og må ta stilling til om hun skal vitne mot ham.

 

Min mening: Jeg hørte boka som lydbok. Den er fengende, og tar deg inn i “Black lives matter”-bevegelsens kultur. En fremmed, men spennende verden, som viser at folk har flere sider enn dem man ser med første øyekast; på godt og vondt.

BildeKilde

Terningkast: 4, En spennende ungdomsbok.

 

 

 

 

 

 

 

 

Miriam og Onkel Anders.

 

Nå har vi hatt noen nydelige dager på østlandet, og Miriam har møtt bestefaren og de to siste oldeforeldrene (hun ikke hadde møtt før). Kjøreturen gikk over all forventning med kun tre ammepauser, og hun sov veldig mye under kjøreturen. Dagene etterpå har vært litt mer slitsomme til tider, da hun har grått litt mye. Men det går litt opp og ned, og ingen dager er like. Temperaturen ligger rundt 20 grader, så det begynner å nærme seg sommerfølelse. Og siden jeg ikke har lov til å bade på to uker til, er det egentlig like greit at det ikke er varmere 🙂

Vi fikk også til en harrytur over grensa til Sverige i helga. Det ble Miriams første utenlandstur – som fire uker gammel!

Miriam og Oldemor Astrid.

 

 

“En av fem menn som forandret historien.” 

 

"Amos" av Francine Rivers

Boktittel: Amos

 

Forfatter: Francine Rivers

 

Innhold: Amos var en av bibelens profeter, og denne boka forteller hans historie. Boka er en del av en serie på fem bøker om ulike personer. Den er basert på bibelfortellingen, men med en del tillegg, slik at det blir som å lese en roman.

 

Min mening: Jeg liker hvordan Rivers tar meg inn i kulturen for over 2000 år siden i Israel, og forklarer mange ting som er forvirrende når man leser bibelhistorien alene. Fortellingen er spennende, og har også et underliggende budskap om lydighet til Gud.

BildeKilde

Terningkast: 4, Jeg har også lest en del andre bøker av Rivers. Anbefaler for eksempel Unveiled, som hører til en lignende serie om bibelske kvinner.

 

 

 

 

 

 

 

Rett før jeg reiste på ferie, tok jeg meg en rusletur med Miriam (i bæreselen) i hagen, og tok bilde av de nyutsprungne gledene der.. Sommerblomsten på bildet ovenfor har jeg sådd selv, og det har kommet en del av dem i ulike rosafarger. Nedenfor ser du en nydelig Iris som blomstrer for første gang i år (kjøpte den i fjor).

 

Prestekragene har jeg aldri plantet; de vokste allerede i hagen da vi flyttet inn. Men de gjør seg i hvert fall godt i staudebedet, de også 🙂

 

Dette er også det fineste året for klematisene så langt. Her er den rosa med store, nydelige blomster…

 

 

Og en med store, blå blomster…. Vi har en tredje variant med små burgunderrøde blomster, men de har ikke begynt å blomstre enda…

 

Må også nevne at jeg gleder meg veldig til jordbærene kommer… I år skal i hvert fall ikke sneglene få spise dem opp!

Det som er irriterende, er at tusenvis av små ugress har klart å komme seg opppi. Tror det må ha vært sånne som svever med vinden, eller kanskje noe fuglene har sluppet oppi (vi har reir i taket, så blir litt fugledrit rundt inngangspartiet…)

 

Også er jeg spent på om noe nytt blomstrer når jeg kommer hjem igjen snart 🙂

 

 

Forrige lørdag var vi i bryllupet til Ida og Thomas. Miriam var pyntet i en nydelig kjole hun har fått i gave, og oppførte seg eksemplarisk hele dagen (utenom en liten protest i kirka da de spilte ALTFOR høyt på munnspill). Hun var også akkurat tre uker denne lørdagen.

Jeg sleit litt med å velge kjole, siden jeg enda har igjen en del gravidmage, men endte opp med denne infinity-kjolen, kjøpt på ebay. Ida var nydelig i brudekjolen og tiara.

 

 

Bordene var nydelig pyntet med fargerike sommerblomster og hjemmelagede bordkort. Det ble en nydelig feiring for dette flotte paret!

Brudebuketten inneholdt Idas favorittblomst; solsikker!

Alltid kjekt med bryllup. Og i år er jeg så heldig at det blir tre stykker! To er overstått, og så har jeg et å glede meg til i oktober. 🙂

 

 

 

Ninja og Miriam har nå blitt gode venner. Heldigvis. For oss er Ninja en del av familien, og det er godt at vi kan ha et avslappet forhold til hund i huset. Men selvsagt må vi passe godt på nå når Miriam er så liten; så ikke hun blir rundslikket, eller at Ninja legger seg på henne. Men det er i hvert fall tydelig at de kommer overens 🙂

 

“Om bibelen og profetisk tjeneste.” 

 

"NÃ¥r Gud taler - om Bibelen og profetisk tjeneste" av Rachel Hickson

Boktittel: Når Gud taler

 

Forfatter: Rachel Hickson

Innhold: For å høre Guds stemme, og tale Hans ord, er bibelen grunnlaget. Dette blir tydelig i de første kapitlene i boka, før Hickson går over til å forklare profet-tjenesten og gi en del praktiske tips om hvordan denne kan benyttes og øves opp.

Min mening: Til å være en bok om et så “svevende” og litt vanskelig tema (synes jeg), var den ganske praktisk rettet og lettfattelig. Jeg liker at bibelen er grunnlaget for boka, og at den har en fin balanse mellom kritisk og åpent blikk mot den eksisterende profettjenesten.

BildeKilde

Terningkast: 4, Jeg har også lest John Beveres bok om emnet, men likte denne bedre.