“When the world says you can’t, God says you can”

There Is More: When the World Says You Can't, God Says You Can

Boktittel: There is more

Forfatter: Brian Houston

Innhold: Bibelen sier at det er mer i vente for oss. Så ofte lever vi som om alt det beste ligger bak oss, men Houston peker på at Gud har større ting i vente for deg.

Min mening: Jeg vet ikke helt hva det er med bøkene til Houston. Jeg er enig i alt han skriver, og jeg synes alt er bra. Men når jeg er ferdig, føler jeg allikevel at boka handlet om alt og ingenting, og at jeg ikke sitter igjen med noe spesifikt. Skjønner ikke helt hva det er, men…

Karakter: 4. Selv om den ikke traff meg helt, tror jeg at mange kan få glede av denne boka.

 

Nå har denne bloggen blitt litt oversvømt av bokanbefalinger, og jeg har flere på lager. Men nå har jeg endelig somlet meg til å legge inn bilder igjen, så da blir det forhåpentligvis litt mer variasjon her; spennende syprosjekter og vakre høstutsikter er noe av det du kan se frem til 😉

Da høsten kom i full anmarsj, oppdaget jeg at Miriam hadde vokst i fra de fleste av luene fra i vår. Så da slengte jeg meg til symaskinen, og laget noen nye av stoffrester fra diverse prosjekter. Glitterluen nedenfor var det akkurat nok til etter en genser-kjole.

Havfrue-luen har M brukt mye i barnehagen. Også den ble sydd av rester – jeg fikk brukt opp siste bitene av det rosa stoffet inni 🙂

 

I samme slengen fikk jeg en bestilling på en helt svart lue. Disse er raske å sy, og sitter veldig godt på 🙂 Mønsteret er jubalubalue fra Jubel og Baluba.

“Life is a gift full of riddles in which suffering and happiness are inextricably intertwined. Any attempt to have one without the other was simply bound to fail.”

Kunsten å høre hjerteslag

Boktittel: Kunsten å høre hjerteslag

Forfatter: Jan-Pholipp Sendker

Innhold En dag forsvinner Julias far sporløst. Et mystisk kjærlighetsbrev får henne til å tenke at han kan befinne seg i hjemlandet, Burma, og hun reiser for å finne sannheten.

Min mening: Jeg likte boka veldig godt! En super roman om kjærlighet, og hvordan man kan leve uten det man trodde man trengte.

.Karakter: 5. Anbefales spesielt til deg som liker romaner der man graver i fortiden. Men dette er en av de bedre!

BildeKilde

Experiencing God’s Extraordinary Spirit in Your Ordinary Life

Supernatural Power for Everyday People: Experiencing God’s Extraordinary Spirit in Your Ordinary Life

Boktittel: Supernatural power for everyday people

Forfatter: Jared C. Wilson

Innhold Boken handler om hvordan Guds overnaturlige kraft kan og skal påvirke våre naturlige liv. På en helt hverdagslig måte.

Min mening: Boka skiller seg veldig fra andre bøker jeg har lest om tema, på en positiv måte! Den har en god oppbygning, og er proppfull av gode poenger og bibelsk lærdom om f.eks. å høre Guds stemme, og helbredelse.

Karakter: 6. Bør leses av alle kristne.

BildeKilde

“Are you really hearing what people say?” 

Effective Listening by Kevin Murphy

Boktittel: Effective Listening

Forfatter: Kevin Murphy

Innhold Murphy skriver om ting som kan hindre vår evne til å lytte til andre, og gir oss enkle verktøy og skritt mot å bli bedre lyttere – som virkelig forstår hva andre ønsker å si, og gir dem tide til å si det ferdig.

Min mening: En lydbok jeg la i bokhylla fordi jeg ofte glemmer ting som venner har fortalt meg, og jeg ønsker å bli en bedre lytter. Jeg tror at denne boka inneholder mange gode nøkler til å få det til, men det tar nok mer innsats fra min side enn å høre gjennom lydboka 😉

Karakter: 4. En nyttig bok som oppmuntrer meg til å være en bedre lytter.

BildeKilde

Jeg har lest mye i det siste. Så det vil komme en del bok-innlegg fremover, ikke minst siden jeg nesten ikke har tid til å skrive så mye annet, selv om jeg egentlig har mye bilder og tanker som jeg vil dele. Men håper noen kan synes det er litt greit å lese. I hvert fall ser det ut til at lesertallet holder seg stabilt, selv om jeg ikke er like kreativ med skrivingen hele tiden.

I år har jeg for alvor fått opp øynene for hvor gøy det er å ta avleggere og stiklinger! For eksempel begoniaen på bildet under, har jeg nå 5-6 stykker av, i tillegg til at jeg har solgt noen..

Selv om dette er veldig moro, har det noen bakdeler også. Først og fremst det at både vinduskarmene og alle flater på badet er fulle av potteplanter – og ikke alle er like fine.

Spesielt trangt i vinduspostene ble det da frosten kom, og jeg måtte ta inn en del av plantene som stod i drivhuset. En annen ulempe er at jeg ikke har nok potteskjulere til alt… Fordelen er jo at jeg nå har så mange fine planter, at det ikke er plass til dem i stua. Så da er det bare å velge og vrake!

Andre som henger seg på avlegger-hobbyen?

 

Gutten i den stripete pyjamasen

Boktittel: Gutten i den stripete pysjamasen

Forfatter: John Boyne

Innhold Bruno bor sammen med søsteren (det håpløse tilfellet), moren (som er ganske normal) og faren som er en “mann man kan regne med.” Men da jobben til faren gjør at de må flytte, starter en serie hendelser som vil forandre livet til dem alle.

Min mening: En utrolig bra bok! Denne er god for både små og store om andre verdenskrig. Den er barnslig, men samtidig utrolig velskrevet!

Karakter: 6. Bør virkelig leses av alle!

BildeKilde

 

Effective Listening: Murphy, Kevin J., Murphy, Kevin J.: 9780671658335:  Amazon.com: Books

Boktittel: Effective listening

Forfatter: Kevin Murphy

Innhold Boka beskriver hvordan det er å være en dårlig lytter, selv om man ikke vet om det. Og også hva man kan gjøre med det.

Min mening: Absolutt verdt å lese. Jeg søkte denne frem fordi jeg har et nyttårsforsett om å bli bedre til å lytte. Og jeg ser at jeg har mye å lære. Så her er det bare å øve seg!

Karakter: 5. En bra bok om lytting! Lettlest og kort, men med mye innhold.

BildeKilde

Høstferien nærmer seg ferdig, og jeg må bare si at det har vært slitsomt! Selv om Miriam har vært i barnehagen, har jeg holdt meg opptatt med jobbing i planteskolen, trening og studier. Og det har ikke blitt noe tid til å sy, en gang. Enda mindre til å gjøre husarbeid.

Håper jeg får roet litt ned i helga, før det er “på an igjen” med den vanlige jobbhverdagen. Men jeg kan jo ikke klage, for jeg har en ganske fin jobbhverdag i år 🙂

I dag skal jeg studere litt, jobbe en del, og tilbringe resten av dagen med familie (søskenbarna til Miriam er i bygda). I kveld gleder jeg meg veldig til en usunn serie-kveld med Thomas. Jeg har endelig klart å komme inn igjen i spise-usunnt-kun-en-dag-i-uka-regelen.

 

Boktittel: De ingen savner

Forfatter: Eystein Hanssen

Innhold Elli Rathke er halvt thai, halvt norsk, og jobber som etterforsker i politiet i Oslo. Denne sommeren dukker det opp uvanlig mange nakne kvinner som tilsynelatende har tatt en overdose heroin, men Elli begynner å mistenke at det er noe mer som ligger bak disse dødsfallene.

Min mening: En god krimbok. Jeg liker godt hovedpersonen, og at saken er intelligente, sammensatte og foregår i Norge. En forfatter jeg gjerne vil lese mer av i fremtiden.

Karakter: 5. En god bok for krimelskere 🙂

BildeKilde