“En sommer forandrer livet deres for alltid.

 

"Sommeren med August" av Catherine Ryan Hyde

Boktittel: Sommeren med August

 

Forfatter: Catherine Ryan Hyde

 

Innhold: August er enda i sorg etter å ha mistet sønnen sin da han skal på sommerferie og får motorstopp. En episode som setter i gang en serie av hendelser som fører til at Augusts liv blir helt annerledes. En historie om relasjoner, menneskelige svakheter, og kjærlighet – på en nydelig måte.

Min mening: Jeg har likt alle bøkene til Cathrine Ryan Hyde som jeg har lest, og denne er ikke noe unntak. Den er hjertevarm, og skiller seg litt ut fra mengden.

BildeKilde

Terningkast: 4. Koselig bok, som jeg har lyttet til på lydbok. Jeg anbefaler også “Dagen som endret alt” av samme forfatter.

 

Finn flere bøker jeg anbefaler HER.

PS: Hvis du også elsker å lese, kan du gjerne følge meg på Bokelskere, eller på Goodreads.

 

 

 

 

Jeg vet ikke med deg, men det er noe med våren som får meg til å gang på gang gjenoppdage det vakre skaperverket.  Med et kamera i hånda, er det enda lettere å legge merke til detaljene. Og jeg gleder meg veldig til å få se enda mer vakre, interessante og spennende syn på turer denne uka. 

 

Nå er det vinterferie. Jeg bruker den på strikkekveld, feire bursdager, være med venner, og ta igjen pensumlesingen som har falt litt etter skjemaet. Håper alle har en fin uke, vinterferie eller ei! Husk å bruke litt tid på å slappe av og nyte livet 🙂  

 

“Tenk tilbake til en tid da du og partneren din hadde det fint sammen,” stod det på nettkurset jeg følger i forbindelse med graviditeten. Og etter en liten tenkerunde, landet jeg egentlig på dagen i dag. Og det føltes ganske godt!

For det er ikke sånn at jeg må tenke årevis bak i tid for å huske når vi var lykkelige. I dag lot Thomas meg få velge hvor vi skulle spise. I dag kjøpte han med en kvikklunsj til meg fra butikken. I dag fikk jeg et ekstra kyss før han gikk på jobb. Og i dag satte han på en vaskemaskin når jeg ikke orket. Det er ikke de gigantiske tingene. Men de små, omtenksomme gestene som bare får meg til å vite at han bryr seg om meg.

Nå nærmer vi oss fem års ekteskap og ti år som kjærester. Og jeg føler egentlig at vi har det veldig bra. Det betyr ikke at vi aldri krangler. Vi har egentlig kranglet jevnlig helt siden vi ble sammen. Men det er godt å vite at det ikke er så alvorlig. Vi krangler om små og store ting, men vi blir alltid venner igjen. Og vi vet begge at det uansett alltid skal være “oss.”

Så hvis du har mistet troen på kjærligheten, ikke gi opp 🙂

Den lever i beste velgående! Men det handler litt om å ikke forvente fyrverkeri og sydenturer hver dag; om å finne glede i de små tingene; og om å gi mer enn du får. Som Paulus sier det i en bibeloversettelse, skal vi “kappes om å hedre hverandre.” Rom.12.10.

 

Ninja er gledelig med meg på alle mulige skogsturer. Alltid happy, og alltid fornøyd med å være i fokus – både for kamera eller for oppmerksomheten. Så når jeg skulle ta bilder av snøklokkene i hagen, landet raskt en hund midt oppi dem… 

 

Det er så mye vakkert uti skogen, selv om man på denne årstiden må lete litt ekstra for å finne det. 

Gleder meg til enda flere vakre vårturer fremover 🙂

 

“Jeg sitter på do og tenker ut meg selv som voksen, for hundre prosent sikkert jeg kommer til å gifte meg med en mann som ikke er helt potet og da er det mulig han er muslim og hvorfor da ikke kalle sønnen min for Muhammed.

 

"Alle utlendinger har lukka gardiner - roman" av Maria Navarro Skaranger

Boktittel: Alle utlendinger har lukka gardiner

 

Forfatter: Maria Navarro Skaranger

 

Innhold: Mariana bor på Romsås, et tøft ungdomsmiljø som har en myriade av ulike kulturer. Her må hun sjonglere en lillebror med angst, en storebror i fengsel, en pappa som leser bibelen i smug, og en heftig forelskelse.

Min mening: En veldig annerledes bok. Artig å lese om noen som tenker så annerledes. Språket i boka er ganske spesielt – en slags “kebabnorsk.” Lettlest, underholdende, og tankevekkende.

BildeKilde

Terningkast: 4. En lettlest bok som skiller seg ut fra mengden.

 

Finn flere boktips HER. Dette er forresten den 13. boka jeg leser i år. Jeg ligger godt an til å klare lesemålet mitt på 50 bøker.

 

 

 

Nå begynner virkelig våren å nærme seg. Lufta er preget av plussgrader, verden får sakte et hint av grønt, og fuglene synger. Det er såvidt små spirer i hagen, men enda en stund til det blomstrer for fullt. Så i mellomtiden har jeg begynt å tenke på hva jeg kan gjøre inne som er hagerelatert.

 

Jeg planlegger å så en del blomster i år, og kanskje litt grønnsaker også. Til nå har jeg nøyd meg med karse og basilikum. Men nå er det rett før jeg starter skikkelig. Men i mellomtiden gleder jeg meg over de andre plantene i huset. For eksempel planten ovenfor, som har spirt fra en mandarin-stein. Eller orkideen nedenfor, som har fått nye blomster mens den stod på loftet, og nå fikk den komme ned i stua igjen…

Er det andre som kjenner at våren vekker en liten plante-glede i dere? 🙂

 

De siste årene har det blitt flere utenlandsreiser. Og når jeg ser tilbake, kan jeg ikke annet enn å lengte til varmen igjen. Det er litt trist at vi ikke har noen planer om flere utenlandsturer i nærmeste framtid. Nå er det hus, hjem og familieliv som gjelder. Og det er jo bra det. Men det svir litt i reisehjertet 😛

Her er i hvert fall noen høydepunkt fra mine siste reiser:

Våren 2017 var jeg og Andrea i Marokko. Det var en fantastisk innholdsrik og rimelig tur der vi ridde på kameler, hilste på en slange, prutet på markedet, og badet på takterassen.

 

 

Samme våren fikk jeg også være med som leder på tentroturen til Tyskland. Det er deilig å reise litt lenger sør tidlig på våren, for Tyskland ligger alltid litt foran oss. Og veldig kjekt å tilbringe tid med konfirmantene, for ikke å snakke om all spenningen i Heide Park. 

 

Sommeren 2018 besøkte jeg Asia for første gang, med to uker i Thailand. Deilig frukt, spennende dyr, en intens luftfuktighet, og helt eventyrlig natur… Jeg digger Thailand!

London var jeg innom både sommeren 17 og 18. Først i forbindelse med Hillsong Conference (som var helt fantastisk!) og senere var vi på en par-weekend med mye god humor, mye shopping, og god stemning.

Jeg har virkelig vært heldig! Både fått to nye verdensdeler, og to nye land på lista mi de siste to årene.

Hadde det ikke vært begrenset med tid og penger, kunne jeg virkelig reist myye mer. Men jeg må nok bare smøre meg litt med tålmodighet nå, tror jeg… Sukk… Og drømme meg tilbake… <3

Hvor går dine reiseplaner?

“A journalist’s personal investigation of the evidence for Jesus.

 

"The Case for Christ - A Journalist's Personal Investigation of the Evidence for Jesus" av Lee Strobel

Boktittel: The case for christ (på norsk: saken gjelder tro)

 

Forfatter: Lee Strobel

 

Innhold: Strobel er journalist, og da kona hans ble kristen, ville han grave seg inn i bevisene, og se om kristendommen virkelig hadde en sak; finnes det i det hele tatt noen mulighet for at Jesus levde, og var den han hevdet? Lee ble overrasket over det han fant, og sa at etter alle sine intervjuer, ville det kreve mer tro av ham å fortsette å være en ateist, enn å gi livet sitt til Jesus. Du får høre gode argumenter fra høyt utdannede vitenskapsmenn, filosofer og psykologer med mer, og boka er skrevet på en måte som er lett å følge.

Min mening: Som kristen er det kjekt å lære mer om hvordan troen på Jesus stiller seg fra et vitenskapelig synspunkt. Boka gir svar på mange spørsmål jeg har stilt meg, samt noen flere, og gjør meg enda mer sikker på at Jesus virkelig er Gud. Hørte forresten denne som lydbok, og det var veldig greit 🙂

BildeKilde

Terningkast: 5. Velskrevet og overbevisende. Anbefales på deg som er usikker på om det du tror på virkelig holder vann.

Hvis du vil ha flere boktips, kan du finne de siste bøkene jeg har lest HER.

 

“But you see, just because we’ve been… dealt a certain hand… it doesn’t mean that we can’t choose to rise above – to conquer the boundaries of a destiny that none of us wanted.

"Twilight" av Stephenie Meyer

Boktittel: Twilight

Forfatter: Stephenie Meyer

Innhold: Bella flytter motvillig til faren sin, som bor i den nitriste småbyen Forks. Hun har ingen anelse om hvor interessante de neste månedene kommer til å bli. En romantisk fantacy-bok av de sjeldne.

Min mening: Dette er nok tredje gangen jeg leser Twilight. Første gangen var ikke filmene påbegynt en gang, men jeg husker at jeg likte den første boka veldig godt. Nå er bildene jeg ser farget av filmene, men jeg kan ikke annet enn å slå et slag for at bøkene er MYE BEDRE. Liker den like godt nå som første gangen jeg leste den, og kommer til å lese resten av serien også  i nærmeste fremtid(selv om jeg gruer meg litt til nr 2)  🙂

BildeKilde

Terningkast: 6. Hvis du enda ikke har gitt boka en sjanse, synes jeg du skal gjøre det 🙂

Finn flere bokanmeldelser HER.

 

 

 

Jeg kommer alltid tilbake til hekling. Det er så kjekt å hekle figurer, fordi man ser så fort fremgangen. Og selv om det går maange timer på en sånn liten blekksprut med rangle inni, er de veldig gøye å lage. Jeg har delt oppskrift på bloggen tidligere, HER.