Nå er jeg i gang med et lite hekle-race. Jeg skal være med på julemesse i slutten av november, og forrige gang solgte jeg ganske mange hekle-dyr. Så nå gjelder det å lage opp så mange som jeg klarer 🙂

 

Jeg begynte med disse søte sauene (Du finner oppskriften HER). De tar nokså lang tid å hekle, men det er fint å gjøre mens jeg ser serie med mannen om kvelden (Vi pløyer oss gjennom alle sesongene med Criminal minds – og det tar litt tid, for å si det sånn! )

 

Kanskje jeg skal hekle et par hvite til, siden de er de fineste. Men nå må jeg hekle noe annet først.

 

 

“Slik får du innflytelse og fremgang.”

 

20737731

Boktittel: Hvordan vinne venner

 

Forfatter: Dale Carnegie

 

Innhold: Carnegie gir deg en rekke prinsipper for gode relasjoner. Boka er veldig ryddig og oversiktlig – selv som lydbok, og det er lett å følge med på grunn av mange eksempler.

Min mening: Men sjelden har jeg vel lest en selvhjelpsbok med mer selvsagte prinsipper. Jeg vet ikke helt om jeg trengte en bok for å vite at det er bedre å gi folk komplementer enn å kritisere dem. Men når det er sagt, er det vel ofte påminnelser vi trenger. Og denne boka er full av gode påminnelser 🙂

BildeKilde

Terningkast: 4. Du kan jo også prøve deg på “de 21 universelle prinsippene om relasjonsbygging.” som kanskje går litt mer i dybden 🙂

 

 

Nå er Miriam fem måneder gammel. Så her kommer en oppdatering. Hun er fremdeles ganske aktiv, og har ikke mye tid til å sitte stille. Det skal helst skje noe hele tiden, og det aller beste er å få hoppe til mammas armer nesten faller av. Hvis hun ligger på gulvet, klarer hun å rulle seg rundt fra rygg til mage, og noen ganger fra mage til rygg. Hun kan ligge en stund på magen og dille med leker hvis hun er i riktig humør. Hun er også veldig til å dreie rundt egen akse – både målrettet og effektivt. Men ingen tegn til krabbing enda.

 

Hun har begynt å bli veldig glad i grøt. Det får hun hver kveld, og nå er det ikke lenger sånn at mesteparten “faller” ut igjen. Noen dager sluker hun maten, mens andre er det som om mating er tortur, og det blir felt noen tårer. Enda sover hun veldig godt om nettene, selv om lurene på dagen av og til kan være litt utfordrende.

 

Da hun var ca 4,5mnd begynte hun å bli litt redd for fremmede, hvis de kommer for nær for fort. Men stort sett smiler hun til alle, og er veldig sosial og i godt humør. Nå ble hun nettopp syk for første gang, og det var ikke noe kjekt. Lange netter med hylskriking, feber og elendighet. Men det går vel over… I dag har heldigvis feberen gått ned <3

Hun bruker str. 68 i klær (enda). Forrige uke var vi første gang på babybading, og det kommer vi til å gjøre igjen! Det var kjempestas 🙂 Denne måneden har vi ikke gått like mye tur, siden jeg var syk nesten to uker(og nå Miriam). Men vi prøver å komme oss av sted når været spiller sånn tålig på lag, så litt frisk luft blir det i hvert fall.

Miriam er forresten også veldig glad i Ninja, men har blitt fæl til å klype henne hvis vi ikke passer på. Stakkars Ninja 😛 Ellers er vel den største favoritt-hobbyen å lese bøker. Hun vil lese alt; både barne- og voksne bøker. Helst voksne 🙂

 

 

Stoffet jeg har brukt er crepe georgette fra stoff og stil. Toppen til meg selv er ammevennlig, og laget etter mønsteret Mammakjolen Marion. Bodyen til Miriam er fra boka Sy Selv av Stine Skoli Ommedal, og har  ermer i deilig, hvit merinoull i tillegg til det freshe crepe-stoffet. Disse klærne vil nok bli brukt mye av oss begge 🙂

Jeg er såå fornøyd 🙂 Gleder meg alt til neste syprosjekt! Har allerede klippet opp noe stoff til både Miriam og meg selv (ikke match denne gangen, da)…

 

 

"Utover enhver rimelig tvil" av Malin Persson Giolito

Boktittel: Utover enhver rimelig tvil

 

Forfatter: Malin Persson Giolito

 

Innhold: Sofia Weber blir bedt om å være advokat for den dømte Stig Ahlin – som er landskjent for å ha voldtatt og drept en jente. Nå vil han at saken skal gjenopptas. Og Sofia må velge om hun skal ta hatet ved å forsvare en slik mann, eller skylden over å ikke hjelpe en mann som kanskje er uskyldig.

Min mening: Jeg hadde nok høye forventninger til denne boka etter å ha lest “Størst av alt” av samme forfatter. Og ble nokså skuffet. Slutten var kjempeirriterende, fremgangen nokså treig, og jeg fikk ikke helt sansen for Sofia.

BildeKilde

Terningkast: 4. Det finnes mye bedre krim på markedet. Prøv f.eks. svenske Camilla Läckberg.

 

 

 

 

Høsten er en god tid for strikking! Hver høst pleier jeg å ryke på et eller flere strikkeprosjekter. I år holder jeg meg nok til mindre prosjekter – ingen gensere! Jeg liker at det er overkommelig, og at noe blir ferdigstilt innimellom. Dette pannebåndet er strikket på bestilling 🙂

Det er strikket i alpakkaull, og det er strikket rundt med 60 masker. Hva synes du?

 

 

 

I høstferien hadde vi besøk av niesa mi, Vilde. Det er alltid kjempekoselig å ha henne på besøk! Og hun er også en ypperlig barnevakt 😀

 

Vi prøvde oss på å lage slim – noe vi har prøvd før, uten suksess. Men det viste seg at linsevannet var problemet, og denne gangen ble slimet helt fantastisk. (Enda litt klissete på bildet under, da, men). I tillegg bakte vi brownie-muffins, spiste mye god mat, og så criminal minds sammen.

 

Gøy!!

Gleder meg alt til neste gang, Vilde.

 

 

 

Nå er det ikke vi som har kjøpt oss nytt hus, men Ninja som har fått senga si innebygd. Det ble mye ryddigere i stua når vi kan gjemme bort lekene hennes inni der, og jeg tror Ninja også liker å ha et gjemmested for seg selv.

 

Kjekt å ha en handyman i huset som kan fikse sånne ting 😀

 

“Historien om Christoffer er ikke historien om “Gutten som ble usynlig”. Det er snarere historien om gutten som alle så, men som ingen gjorde noe med.”

 

"Jeg tenker nok du skjønner det sjøl - historien om Christoffer" av Jon Gangdal

Boktittel: Jeg tenker nok du skjønner det sjøl – historien om Christoffer

 

Forfatter: Jon Gangdal

 

Innhold: Den er basert på den sanne historien om lille Christoffer som ble mishandlet og drept. Sviktet av alle som stod han nærmest, inkludert familie, skole, helseomsorg, politi og rettsvesen. Den er ikke skrevet som skjønnlitteratur, men snarere en fremleggelse av fakta, og spørsmål om hva (hvis noe) som kunne vært gjort annerledes.

Min mening: En trist, men viktig historie. Jeg tror at vi alle – spesielt oss i omsorgsyrker – har godt av å lese en slik grusom historie med jevne mellomrom. Bare for å minne oss selv på å ha åpne øyne, kjærlige armer, og nysgjerrige sinn. Denne boka har en del “fakta-innhold” om f.eks. diagnosen til Christoffer, lovene i Norge, og rettssystemet.

BildeKilde

Terningkast: 5. Hvis du vil lese en mer skjønnlitterær fortelling i samme gate, kan jeg anbefale “a child called it“, selv om den har enda flere grufulle detaljer.

 

“Poor girl. She ran out from under a leaking roof and sat in the rain.”

 

"Perlen som sprengte skjellet" av Nadia Hashimi

Boktittel: Perlen som sprengte skjellet

 

Forfatter: Nadia Hashimi

 

Innhold: Vi følger to ulike historier om kvinner fra Afghanistan. En fra begynnelsen av 1900-tallet, og en fra moderne tid. Det er skremmende lite som har skjedd med kvinners stilling på disse årene. Spennende å lese om Rahima som kler seg som en gutt i barndommen for å hjelpe familien sin, og få litt utdannelse.

Min mening: En trist, rørende og rå bok. Jeg liker å få innblikk i en kultur som er så fremmed og annerledes.

BildeKilde

Terningkast: 5. Holdt meg interessert, selv om det var litt forvirrende med historieskifter og mange, rare navn på lydbok. Anbefaler også Stjernesamleren, som er en noe mer lettlest historie fra Afghanistan.