Fikk tid til litt julehekling da jeg var på førjulsferie. Det ble et reinsdyr og to snømenn. Snømennene har jeg heklet uten oppskrift, men reinsdyret finner du mønster til her: Lux the reindeer. (Selv om den ikke er helt lik. Jeg valgte f.eks. bjeller på hornene i stedet for lyslenke.)

Synes de ble veldig søte, og disse er med meg på julemesse i helga. Hvis de ikke blir solgt, får de være med å pryde juletreet i år 🙂

 

 

“No matter how strong you are, no matter how smart you are or tough you can be, the world will find a way to break you. And when it does, the only thing you can do is hold on.”

 

Forever, Interrupted

Boktittel: Forever, interrupted

 

Forfatter: Taylor Jenkins Reid

 

Innhold: En intens kjærlighet blir så plutselig avbrutt. Kan man leve videre etter noe slikt?

 

Min mening: En fin romantisk tragedie. Jeg er nok mer glad i noe spennende som skiller seg litt ut. Men hvis du likte et helt halvt år, kan det godt være du liker denne (og den er raskere å lese).

BildeKilde

Terningkast: 4. En bok med både tragedie og håp.

 

Det er første gangen jeg prøver å sy disse luene fra Jubel og Baluba (i boka: Sy balubaklær til jubelbarn). De passet veldig godt på, så i tillegg til den jeg sydde til Miriam har jeg laget opp et lite lager til å ha med på julemesse og selge. Luene er foret med deilig, myk merinoull (utenom den med rosa stoff; det er fleece).

 

Andre som har brukt, og liker disse luene?

 

 

 

Tenk at Miriam har blitt et halvt år allerede! Alle sier at “Det går jo så fort.” Og det er sant. Men samtidig føler jeg at jeg har hatt henne leeenge. Det er liksom så naturlig og selvsagt å være mamma.

 

Hun er enda veldig aktiv. Nå har hun begynt å åle seg fremover, og klarer fint å komme seg over dørstokker og andre hindringer hvis det er noe hun vil. Dessuten kan hun stå alene i sofaen, inntil sofaryggen. Og det er ikke så enormt lenge til hun klarer å reise seg selv inntil noe – hun hadde et godt forsøk i går.

 

 

Nattesøvn er fremdeles ikke noe spesielt problem, men jeg våkner vanligvis en gang for å amme, og av og til noen ganger der hun bare må få tutten og sovner med en gang igjen.

Hun har begynt å smake på en del forskjellig mat nå. Hun elsker å sutte på gulrot eller pære, og har begynt å godta havregrøt (Tidligere ville hun bare ha maisgrøt). Det er sjelden hun liker noe de første gangene hun smaker det. Men mandarin falt raskt i smak!

 

Hun bruker nå str. 68, og litt 74 i klær. Hun elsker å hoppe, bli kilt, og plage Ninja. Hun elsker også theme-sangen til Criminal Minds (vi har nok sett litt for mye på det) Når sangen begynner, slipper hun alt hun har i hendene, snur seg mot tv’en, og smiler. Slik sitter hun til sangen er ferdig. 😛

 

Gleder meg til det neste halvåret med denne solstråla! 🙂

 

Den siste kjolebodyen jeg sydde, var i et stoff jeg ikke har prøvd meg på; Musselin. Men jeg ble litt inspirert av Speiltvillingene, og kjøpte et par meter. Og ble glad for å se at dette er både et rimelig stoff, og også veldig fint og behagelig. Jeg synes også det var veldig greit å sy i. Så jeg vurderer å sy en julekjole til Miriam i musselin…

 

Ble i hvert fall veldig fornøyd med denne. Har ikke prøvd den på enda, fordi jeg skal ha den med på messe og se om noen vil kjøpe den først. Hvis ikke, beholder jeg den selv 🙂

 

Mønsteret er fra boka Sy Selv. Og jeg elsker de fine detaljene! Jeg kommer helt sikkert til å bruke dette mønsteret mange flere ganger 🙂 Denne boka forklarer så godt, at nybegynnere kan lære alt de trenger for å sy noe vellykket!

 

 

Juleferien tok vi tidlig i år, siden jeg var i permisjon, og Thomas bestemmer ferien selv. Så da sparte vi oss selv for en den styr og stress, og kjørte av sted med bilen til familien min på østlandet. Du kan lese mer om reisen opp, som ikke gikk helt som planlagt, HER.

 

Dagene ble godt benyttet til masse avslapping 🙂 Vi besøkte bestemor – som bor rett over gata – daglig, og bestefar på hjemmet en del ganger. Vi fikk også treffe grandtante-og onkelen min, og onkel og tante på gården.

 

Men mest stas var det kanskje å treffe det nyeste familiemedlemet; Valpen Tufsa (eller Dokka). Hun og Miriam kom godt overens. Og vi fikk også godt et par korte turer i det vakre snølandskapet.

 

 

Vi fikk til og med til en liten harrytur til Sverige. Så nå er lagrene i huset fylt opp med brus og smågodt. Men vi kjøpte ikke så mye mat som vi pleier, siden leiebilen vår var mye mindre enn vår egen. Det ble vi vel egentlig glad for når vi fikk prisen på å fikse vår egen bil, for da føyk nesten 18 000kr ut av vinduet :/

God tur 🙂

 

 

“The comprehensive personality plan”

 

Wired That Way

Boktittel: Wired that way

 

Forfatter: Marita Littauer

 

Innhold: Littauer forteller om de fire personlighetstypene, og hvordan kunnskap om disse kan hjelpe deg til både å forstå deg selv bedre, og å kommunisere bedre med folk rundt deg. Du får mange eksempler og praktiske situasjoner hvor denne kunnskapen kan bli nyttig i kapitler som “jobb”, “familie”, “åndelig” og så videre.

 

Min mening: Denne boka likte jeg kjempegodt! Det er store sjanser for at jeg vil lese den igjen en gang, for her var det mye å lære.

BildeKilde

Terningkast: 6. Du finner forresten boka på storytel-appen. Ikke reklame, bare en vennlig anbefaling 🙂

 

Jeg vet ikke om jeg har hatt så enormt mye ammetåke. Jeg merket det litt i begynnelsen, men så føler jeg at det har gått fint en stund. Jeg ammer jo heller ikke så veldig mye lenger. Men i dag tidlig flyttet hukommelses-problematikken til et helt nytt nivå. Så enten er det ei treig ammetåke, eller kanskje tidlig demens…

Vekkerklokka ringte kl. 06.00, og varslet om at jeg skulle på svømming med et par kollegaer. Da jeg satte meg i bilen, startet jeg opp, men i stedet for å rygge nedover innkjørselen som vanlig glemte jeg å gire, og tok i stedet et lite hopp fremover. (Det gikk heldigvis bra). Jeg glemte også å ta på håndbrekket da jeg kom frem og hadde parkert (husket det når bilen rolig trillet fremover). Da jeg kom til svømmehallen, oppdaget jeg at jeg hadde glemt nøkkelen (og måtte vente til en av de andre kom). På vei inn i dusjen glemte jeg badehetta. Altså; alle kan glemme ei badehette; men dette var ekstremt! Og jeg glemmer aldri å gire eller sette på håndbrekket. Jeg begynte å bli redd for at jeg hadde hjerneblødning eller noe. Eller at jeg skulle glemme å bremse for en bil på veien hjem. Men heldigvis har resten av dagen gått uten noen flere alvorlige forglemmelser (i hvert fall ikke noen jeg husker…)

Andre som sliter med dårlig korttidsminne, eller distrè dager?

 

"Guds generaler - hvorfor de lyktes og hvorfor noen mislyktes" av Roberts Liardon

“Hvorfor de lyktes og hvorfor noen mislyktes”

 

Boktittel: Guds Generaler

 

Forfatter: Roberts Liardon

 

Innhold: Tolv kapitler som hver forteller historien til en av det forrige århundrets store evangelister i USA. Innholdet er biografisk, men gir også noen pekere til hva vi kan lære av de ulike “gudsmennene”.

 

Min mening: En tung bok å lese, så denne gikk veldig treigt. Men allikevel litt interessant.

BildeKilde

Terningkast: 3. Du kan finne andre innlegg med bokanbefalinger i kategorien Bok. Du kan for eksempel sjekke ut “Den Himmelske Mann.”

 

Oppskriften fant jeg i boka Heklelyst. Der er det flere oppskrifter jeg kan tenke meg å teste ut. Men disse var i hvert fall gøye og enkle å hekle, og jeg klarte å fullføre en gryteklut på en dag (noe som alltid er gøy). Den første ble litt vel sukkersøt og rosa-overdose, så jeg endret litt på fargeplasseringen til nr 2.

Men synes allikevel de kan brukes som et sett 🙂

Litt kjekt med en avveksling fra amigurumi-heklingen jeg har holdt på med mye. Og disse blir med meg på julemesse til salg i slutten av måneden 🙂