Her kommer anmeldelsene fra bøker lest i august og september. Det ble 7 pluss 3  bøker (inkl. 5 lydbøker). 

AUGUST

 1. Dolken – Alyson Noel. Jeg likte ikke denne boka like godt som den første i serien. Litt usikker på hva som er grunnen, men… Det er nok mange fantasy-elskere som kan kose seg med denne 🙂 Karakter: 3. 
 2. Mine brødre – Adel Khan Farooq. En ungdom fra Oslo øst føler seg alene og presset. Han blir med i et muslimsk brorskap, og vi får se ekstremisme fra innsiden på en troverdig måte. Tankevekkende og interessant. Karakter: 5. 
 3. Tro meg når jeg lyver – Ellen G. Simensen. En krim og et drap som ikke har satt store spor i meg som leser. Helt ok – såvidt. Karakter: 3. 
 4. Sitte, vandre, stå – Watchman Nee. En liten bok jeg fant i mammas bokhylle som utforsker den kristnes liv med utgangspunkt i efeserbrevet i bibelen. Karakter: 4. 
 5. Tollak til Ingeborg – Tore Renberg. Veldig annerledes enn det jeg leser mest av. Rar og interesant og litt… forstyrrende! Knakende godt skrevet. Det at den ikke får sekser handler mest om meg – at den ikke gir meg “sekserfølelsen.” Men en sterk kandidat. Karakter: 5.
 6. Change and other near-death experiences – Amy Berge. En trivelig roman skrevet av ei venninne om å flytte fra småbygda i Norge til statene for å gå på skole. Karakter: 5. 
 7. The Maid – Nita Prose. En bok som fenget meg fra begynnelsen og ikke tapte seg. Om en hushjelp som oppdager et drap og alt mulig rundt det. Interessante karakterer og twister. Karakter: 6. 

SEPTEMBER

 1. Vanvittig Skyldig – Liane Moriarty. Aldri en kjedelig bok fra Moriarty! Om et hageselskap som gikk fryktelig galt… Karakter: 5. 
 2. Conversations with people who hate me – Dylan Marron. Marron bestemmer seg for å ta et oppgjør med nett-trollene, og lærer flere viktige lekser underveis om toleranse og å lytte som vi alle kan lære av. Interessant og lettlest! Karakter: 5. 
 3. The man who didn’t call – Rosie Walsh. Denne var k-j-e-d-e-l-i-g leenge. Mot slutten kom den seg, men da var jeg så lei av å håpe at den snart var ferdig, at det ikke hjalp mye. Det tar alt for lang tid når hun skal sutre over at han ikke ringer, at jeg nesten ikke bryr meg om hvorfor lenger… Karakter: 3. 

September ble travelt på jobb, så dette har nok påvirket lesemengden ( i tillegg til den kjedelige boka som aldri ble ferdig). Men jeg er fornøyd med at det i hvert fall ble en sekser i august 🙂

Tre kjekke syprosjekter fra i sommer.
Nummer en er en truse til Miriam. Da hun så rosen, ville hun absolutt ha en truse med den på. Da ble denne til 🙂

Nummer to er solhatt. Jeg sliter med migrene, og sol i øynene er en av triggerne mine. Herlig å gjemme seg under en bred brem på varme dager 🙂 På den første jeg sydde, glemte jeg sømmonn. Dermed ble dette forsøk nummer to. Enda er den ikke helt perfekt; til neste gang vil jeg lage toppen litt lavere, og bremmen litt mindre “krøllete”

Nummer tre er en holder til mobilen til lange bilturer, så Miriam kan se litt Peppa gris. Den har plastvindu, åpning med trykknapp og knyting så den kan festes ulike steder. 

 

Denne bloggen har nesten gått i glemmeboka nå. Men jeg tar et lite skippertak en gang i blant, og legger ut litt. Her kommer anmeldelsene fra bøker lest i juni og juli. Det ble 3 pluss 7  bøker (inkl hele 7 lydbøker). 

JUNI:

 1. Den savnede søsteren – Lucinda Riley. Den syvende boka i serien de syv søstre. Jeg ble litt skuffet da jeg oppdaget at dette ikke var siste, og at jeg måtte vente på enda èn før jeg får svar på alle de løse trådene (forhåpentligvis). For meg er denne som resten av serien, Karakter: 4.
 2. Night Road – Kristin Hanna. Fosterbarnet Lexi blir raskt så godt som en del av familien til Jude Farraday, men en tragisk ulykke skaper stor splittelse i familien. Karakter: 4
 3. Men du ser ikke syk ut – Ragnhild Holmås. En god bok om usynlig sykdom som gir forståelse og refleksjon. Egentlig en type bok alle burde ha lest 🙂 Karakter: 5

  JULI:

 4. Tante Ulrikkes Vei – Zeshan Shakar. Små glimt fra to flerkulturelle gutters liv i Tante Ulrikkes Vei i Oslo. Litt utradisjonell skrivemåte, men når jeg ble vant til det, var det ganske ok. Karakter: 4
 5. Bli hvis du kan, reis hvis du må – Helga Flatland. En historie om tre barndomsvenner som velger å verve seg til militæret, og havner i krigen i Afghanistan. Var litt vanskelig å følge på lydbok. Ikke helt fulltreffer, selv om deler av den var interessante. Karakter: 3. 
 6. Greater – Steven Furtick. En god, men kanskje ikke livs-forvandlende bok fra en solid og dyktig forfatter. Gir et godt bilde av vårt liv og oppdrag som kristne, og full av inspirasjon. Karakter: 5. 
 7. Darlah – 172 timer på månen – Johan Harstad. En rar, annerledes ungdomsbok. Litt kjedelig. Lærte en del om månen, men så ble den litt for science fiction for meg. Karakter: 2. 
 8. Under Samme Sol – Gry Strømme. April har alltid lurt på hvorfor moren gjentatte ganger har valgt jobben foran henne. Nå ønsker hun å møte sin biologiske far, som hun aldri har kjent. Denne boka overrasket meg positivt! Virkelig verdt å lese av mange grunner! Starter og fortsetter bra 🙂 Karakter: 5. 
 9. Mamma er trygda – Mimir Kristjansson. En humoristisk og kritisk sakprosa om NAV, syke foreldre, systemet og livet generelt. Grei lesning. Karakter: 4 
 10. Bak lukkede dører – B. A. Paris. En psykologisk krim om et forhold som ikke er så perfekt som det ser ut. Ikke den beste jeg har lest av sitt slag, men ikke dårlig heller. Karakter: 4+

  Litt trist at det ikke ble noen seksere disse to månedene. Men ble allikevel en grei mix av sakprosa og skjønnlitteratur, lyd- og papirbøker. Det ble litt lite tid til å lese i papirbok – kanskje fordi jeg skriver min egen, og en del tid går til det! Jeg måtte faktisk justere lesemålet mitt i år ned fra 100 til 80. Tror det blir utfordrende nok.

Hva leser du for tiden? Har du noen sekser-bøker å anbefale meg? 😀