2012                                                               2013                                                             2014     

De tre siste årene, etter at jeg begynte å sy, har jeg hatt hjemmelaget kjole på julaften. Det begynner nesten å bli en slags tradisjon. Så nå har jeg begynt å tenke på hva jeg kan få til til årets kjole. Jeg vurderer å lage paljettkjolen som jeg ikke fikk til i fjor. For eksempel har jeg sett på dette stoffet fra ebay. Er rødt for crazy? Bør jeg gå for gull, sølv, eller svart – som er litt mer safe?

     
De to bildene over er ikke mine. Det ene viser stoffet jeg vurderer å kjøpe på ebay, det andre viser omtrent hvordan jeg ser for meg kjole-modellen. Stram øverst, og løs nederst…

Og blir det helt krise, kan jeg jo bruke den siste kjolen jeg sydde. Den er også ganske julete i fargen (men ikke såå penslig).


Har du noen gode tips? Hvilken farge synes du jeg bør velge? 

 

Vi har lenge drevet med å pusse opp gangen. Dette er på en måte første runde i oppussingen. Når vi får litt mer penger skal vi bytte det elektriske, og legge veggplater. Men først skulle det altså en kosmetisk endring til. Gangen var gult med gulnet tak. Her er et førbilde mot (det røde) kjøkkenet:

Nå ser det sånn ut i (nesten) den samme vinkelen. Vi har malt trapp, vegger og tak (det vil si: Thomas har malt). Og lagt inn litt koselige detaljer.

Her er gangen oppe før vi flyttet inn. Gult(mørkere enn på bildet), og åpent inn mot det blåe hobbyrommet. Ellers ganske tomt og kjedelig.

Nå er toppen av trappa pyntet med selvtatte bilder og drivved-hyller som mannen lager. 

 

Dette før-bildet ble tatt mot badet (som du kan se den enorme forandringen på HER.). 

 

Og her er et bilde av denne veggen nå. Det ser litt dystrere ut, siden det var mørkt ute da jeg tok det. Men det er faktisk veldig mye bedre! Over skohylla henger speilet Thomas har laget, og der henger også litt peppermynte til tørk, som jeg skal bruke i te. 

 

Nedenfor kan du se noen av detaljene. Trappa er min store stolthet: den er “tapetsert” med stoff i mange ulike farger. Ellers har vi hyller og speil laget i drivved av Thomas, og en stor, nydelig gammel symaskin som vi fikk på den lokale gisbort-gruppa på facebook. Den er pyntet med en liten plante, og en heklet elefant. 

Neste skritt på oppussingsfronten er nytt gulv i gangen (det er så grusomt det vi har). Deretter går vi i gang med tv-stua. Det blir det første rommet oppe som vi tar tak i (har enda to røde og to blå rom). Hva synes du om forandringen?

Noe mer vi kunne gjort for å få det enda koseligere?

Mitt siste syprosjekt var en pysjbukse som jeg har planlagt å sy lenge. Stoffet kjøpte jeg på ebay av selgeren Tiaknight. Det er tykk og myk polarfleece. Jeg tror ikke jeg skjønte hvor mykt og deilig det var før buksa var ferdig. Det er den beste kosebuksa jeg har, for å si det sånn. Dette er et kjempe-enkelt nybegynnerprosjekt. Mønsteret er fra S&S, og består kun av 4 deler. Hvis jeg syr en slik bukse til, kan jeg lage en tutorial, for dette er virkelig et gøy prosjekt som alle kan få til. Spør hvis du lurer på noe, og kast deg uti det. Totalprisen for dette prosjektet er ca 150-200kr. Det koster litt med det fine stoffet, men det var virkelig verdt det!

 

 

Var så heldig her en dag og fikk hilse på den utrolig søte, lille grisen, Bacon. For en sjarmør! Jeg lar bildene tale ganske for seg selv..

Bacon spiser…

 

Bacon vil ha kos…

Bacon flørter…

Haha! Jeg får nesten lyst på gris selv, jeg 🙂 (men driver faktisk helt seriøst å vurderer geit…)

I dette innlegget har jeg samlet litt ting som folk gjør på bloggene sine,  som jeg ikke helt skjønner. Det er rart hvordan et bloggsamfunn kan dannes, og ha så mange rare regler for hva som er “normal” oppførsel. 

1. Beklagelses-syndromet. Jeg forstår virkelig ikke vitsen med å starte et innlegg med “beklager at jeg ikke har blogget hele helgen.” Leserne er ikke dine arbeidsgivere: de tapte ikke noe på det. Mener du virkelig at bloggen din er så viktig for andre, at de gråt en skvett da du ikke blogget i går? Skriv heller når du vil og føler for det. Ikke ha dårlig samvittighet for noe andre ikke legger merke til en gang. 

2. Spille på sex. Jeg misliker sterkt den sterke trenden på blogger til å spille på sex. Hvorfor ta bilde med morgenteen uten bukse (riktignok med en oversize genser på)? Hvorfor passe på at ikke stroppene vises når du egentlig tar bilde av dagens makeup – for å gjøre bildet litt mer triggende kanskje? Hei, jeg skjønner jo at det funker. Det er en grunn til at mange av toppbloggerne ligger der de er. Men er det virkelig verdt det? Og hvilket budskap sender du til verden – til leserne dine – om hva som er viktig. 

 

3. Innlegg rettet mot enkeltmennesker. Det er klart at vi liker å skrive om det vi tenker på. Men hvis du skriver et innlegg til èn person (han som irriterte deg på bussen i dag?), kan det kanskje tenkes at det blir litt kjedelig for andre å lese. Et godt eksempel er hvis denne personen er død. Jeg mener: jeg skjønner at du savner bestemor som døde for et år siden. Men hun leser nok ikke bloggen din, og ja. Det blir litt intimt, og lite relevant for oss andre å lese om hvordan du savner pannekakene hennes. Hva er egentlig hensikten med innlegget? 

4. Spørsmålsrunder. De evinnelige spørsmålsrundene. Jeg må vel innrømme at jeg har prøvd det selv. Men å lese spørsmålsrunde-innlegg er sjelden interessant, ofte alt for langt, og mange ganger virker det som om spørsmålene er helt random. Det virker som om du bruker spørsmålsrunden fordi du ikke har noe interessant å skrive om selv. Skriv heller “5 fun facts om meg” og svar enkeltpersoner på spørsmålene de stiller, dersom det er relatert til innlegget ditt. 

Det er nok enda flere ting som er merkelig med bloggsamfunnet – jeg ser ikke en gang alt fordi jeg er så inni det selv. Men det er ganske rart å tenke på egentlig…

Har du noen lignende ting som du har reagert på? 🙂

 

 

 

Nå er det lørdag, og lørdag er en perfekt dag til å nyte livet. Mine planer for dagen er Get Together Party med ungdommene på Betania i kveld – og på formiddagen skal det lages 150-200 godterispyd for anledningen, samt noen koselige bibelvers-bibliotek som skal henge på doene. 

 

Resten av dagen er litt åpen. Vi vurderer skogstur, fisketur, og rydding i huset. I går fikk vi til en liten fisketur, og endte opp med en makrell, en sei og en lyr. Ikke verst fangst for en halvtimes tid! Når jeg sløyet seien fant jeg en lang svart teipbit, og to små skjell i magesekken. Stakkars fisk! Var proppfull… Så nå er vi i gang med å fylle fryseren for vinteren med kortreist, supersunn og gratis mat 🙂 Det føles godt!


Hva bruker dere lørdagen på? 🙂

 

Den siste “utflukten” vår i Tyskland var til slottet Linderhof. Det var et ferieslott for Ludwig den andre av Bayern (se mer av slottene hans i dette innlegget) Dette var en nydelig tur: mest på grunn av den skjønne naturen i området. Til og med i oppholdsvær var høsten nydelig 🙂


De fleste dagene i ferien ble tilbrakt hjemme hos Johnny og Miriam, men det er på utfluktene bildene tas, så det er der det blir blogget mest. Men jeg må også få nevne at det var fantastisk koselig å få tilbringe ferien med så herlige folk. Vi fikk også være med på litt av en husgruppe, og fikk se mye av Tyskland, og misjonsarbeidet som Johnny og Miriam driver der. (Les bloggen deres HER). Nå har jeg endelig tømt meg fra bilder av turen, så nå vil bloggen gå tilbake til litt mer hverdag, hobbyprosjekter og lignende igjen. Følg meg også gjerne på instagram (Ingrid0123) om du vil ha litt mer up-to-date-oppdateringer og kun de beste bildene. 

Her har jeg samlet litt bilder fra enda en utflukt vi tok da vi var i Tyskland. Det er virkelig småbyene i Tyskland som er det koselige, og Oberammergau er intet unntak. Her finner utsikt mot alpene, og en kjempekoselig liten julebutikk…

Jeg fikk skikkelig julestemning!  Men prislappene gav meg tålmodigheten jeg trengte til å vente med storhandelen…

FOR et koselig sted! Jeg kjenner jeg blir klar for gløgg og pepperkakebaking bare av å se på bildene!

 

 

Etterpå tok vi også et stopp ved klosteret Benediktinerabtei Ettal. Koselig sted. Dumt vi ikke fikk se de barberte munkene…

 

Vi ble anbefalt å besøke grense-byen Garmisch-Partenkirchen som ligger nær Østerrike. Her finner du tysk idyll på sitt beste med de nydelige Alpene som bakteppe. Det er dessuten flust med isbarer, og hvert tiende år kan du endatil være med på et enormt julespill som skjer i byen hvor alle innbyggerne deltar som statister. 

Her har vi en innfødt!

 

Men ute var det enda friskt høstvær. Vi nøyt pinte oss igjennom en god hjemmelaget iskrem hos en av de mange flotte kafeene, og skyndte oss kalde videre…

Enda var det et stopp til på turen som kommer i neste tyskland-innlegg….

Vi har tenkt på det lenge, men nå har vi endelig bestemt oss. Det var på tide med barn nummer to. Det er jo mye ansvar og sånt. Man får jo på en måte et liv lagt i hendene. Men vi var modne for utfordringen, og nå kommer snart et brev i posten med mer info om vårt nye fadderbarn, Mithu. Hun er i fra Sri Lanka, og på grunn av en relativt lav sum i måneden kan hun nå få mat, utdanning, og muligheter.

Vi har en gutt i fra før, Mugisha fra Rwanda. Han er et par år eldre, og helt siden vi fikk ham, har jeg tenkt at jeg skulle få en jente også så fort jeg begynte å arbeide, slik at vi fikk litt mer penger å rutte med. Fadderbarna har vi gjennom den kristne organisasjonen Compassion, som hjelper barn i de fattigste områdene i verden. Vi får jevnlig brev fra fadderbarnet vårt med mer info og tegninger, og vi kan sende brev til ham så ofte vi vil. Du har kanskje lagt merke til “reklamen” for compassion til høyre på bloggen. Har du noen hundrelapper du kunne avse hver måned? Klikk deg inn, og vurder det sterkt. For du har faktisk muligheten til å forandre et liv her 🙂

Jeg driver enda å poster masse bilder fra Tysklandsturen vår som er over en uke siden. Men det er utrolig hvor mye man opplever på få dager når man er på reise! Kamera glødet nesten der i noen dager… Men det er ikke så rent lite som skjer i nåtiden heller. 

 

* Vi passet den lille hunden Sara mens eierne var på sykeshuset i noen dager. Kjempekos! 

* Jeg har sydd! Så fort jeg får lagt inn bildene kommer resultatet av mitt siste, herlige, myke prosjekt!

* Det var greit å komme tilbake på jobb etter en herlig uke med ferie. Helt til første helga da jeg våknet med tett hode og tung kropp. Har fortsatt med litt feber, konstant hodeverk og en klissen foss ut av nesa. Driver enda å kommer meg, og kjenner at jobb er et ork å komme seg igjennom (det vil si: mandagen var grusom. Har ikke kommet lenger). 

* Vi ommøblerte stua. Skulle egentlig bare snu sofaen, men da det ikke var vellykket snudde vi opp ned på alle møblene i stua. For et arbeid! Men resultatet ble ganske bra 🙂

* Kos. Når jeg er syk unner jeg meg også litt ekstra. Som hjemmelaget peppermynte og ingefær-te på morgenkvisten, skumbad, eller kakao med krem om kvelden sammen med mannen i mitt liv. Man må faktisk finne gode ting, selv på litt sure dager… Fyr i peisen og stearinlys hjelper faktisk en del på humøret 🙂

Enda vil det komme noen tilbakeglimt fra Tyskland. Stay tuned…