Nå går jeg snart inn i mitt siste døgn her i Norge. Mitt siste døgn i Europa på to hele uker! Jeg skal nå gå fra lekser, studier og gråvær til karneval, sol og gatebarn i Brasil!

Jeg tror jeg kommer til å blogge på turen, men det kommer an på om vi har internet og hvor mye tid jeg får…

Bildene i dette innlegget er lånt fra forskjellige steder på nettet. Kollasjen er laget av meg.

Her er bibelen du ikke trenger å være flau av!

Jeg ble helt satt ut da jeg las denne overskrifta i en reklame på bibelen.no. “Det er greit å si at du er kristen, men det blir litt for drøyt å være “skikkelig kristen” som leser bibelen.” Er det slik at mange er flaue av å lese i bibelen blandt folk? Er du redd for at noen skal vite hva du tror på? Jeg synes faktisk at det er trist hvis ikke en gang vi som leser bibelen ikke kan være åpne om det.

“Men jeg risikerer at noen spør meg hvordan jeg kan tro på det som står der!”

Jeg tenker at det bare er en fordel. Da har du en ypperlig mulighet til å fortelle videre hvorfor du er kristen. Hvis du ikke vet hva du skal si, så tenk igjennom det på forhånd. Mitt tips er å si hva du faktisk tror. Hvorfor du faktisk tror. Ikke prøv å si det som er mest “korrekt.” Vær ærlig og åpen. Kanskje finner du også ut at du ikke vet helt hva du tror på. Men det er vel ikke noen skam å lese bibelen for å finne ut noe heller?

Er du klar til å stå for det du tror på? Er du klar til å vise at du faktisk leser bibelen? Hvis ikke kan du alltids kjøpe den nye, nøytrale bibelen som er delt opp i tre bind og ikke har hverken verseinndeling eller fotnoter. Det blir nesten som en vanlig bok…

 

Andre som er enige i at man bør kunne stå for det man leser?

Frøken kjedelig i matveien (også kjent som eieren av denne bloggen) har bestemt seg for å gjøre noe med de kulinariske kunnskapene sine. I år er ett av nyttårsforsettene hennes å lage 20 matretter som hun aldri har prøvd før. Nå har hun kommet til nummer fire som hun (om jeg må si det selv) mestrer ganske godt nå. Det er veldig enkelt, men for Ingrid er det enormt eksotisk og litt skummelt fordi det er så anderledes. Men Ingrid har lagt av seg ungdoms-smaken og nyter nye, voksne saker!

Den er interessant. Den er spennende. Den er allsidig! Bruk den til tapas, kveldsmat, forrett eller bare et lite måltid. La meg få presentere en oppskrift lært av Bente B:

 

Det du trenger er:

* En Avokado (du trenger bare en, selv om bildet viser to)

* En pakke med tortillalefser (6 stk)

* Kremost med kryddersmak

* Kesam

* Tynne skinkeskiver

 

Bruk ostehøvel til å kutte opp avokadoen. Smør først et lag med kremost på lefsa, og deretter et lag med Kesam. Legg på to-tre skinkebiter og dekk hele flaten med Avokado. Rull så sammen lefsa og kutt den opp i passelige biter.

Jeg laget tre slike lefser til meg og mamma. Det var egentlig ganske passelig. Og slik ble resultatet. Ganske flott!

Har du smakt noe lignende?

Vil du prøve denne retten?

 

Nå kjenner jeg at jeg har hjertebank, bare av å tenke på denne uka. Den kommer til å bli SåSkummeltOgSpennendeOgInteressantOgInnholdsrikt! I morgen skal jeg være vikar i andre klasse. Det har jeg aldri vært før, og det er skummelt! Senere skal jeg treffe Bente og lage noen skikkelige planer for den litt abstrakte Brasil-turen som vi reiser på om bare noen dager. Det er spennende! Tirsdag skal jeg på medarbeidersamtale i menigheten (siden jeg er med i ungdomsstyret) og det blir interessant. Sammen med turer med venner, Jesusgruppe, bøker, skolearbeid, pakking, kjæresten og mye annet gøy blir dette en vanvittig innholdsrik uke!


-Jeg trengte et vårbilde, så jeg rotet litt i arkivet…

I dag har det sluddet. Det har resultert i en meget våt og grå verden, så jeg har holdt meg mye inne. Har vært med kjæresten og hatt en photoshoot, og senere kost meg med kakao sammen med Yvonne. Nå har jeg ledd masse. Jeg har sett på Ylvis som er Big In Kirgisistan. Utrolig morro, og flott tidsfordriv på en søndag kveld. Og jeg må bare vise dere et fantastisk bilde jeg tok av Thomas på photoshooten i dag. (Did the makeup myself)

 

…Når hun feirer,

…Når hun sover godt,

… Når hun har et prosjekt,

… Når hun var valp,

… Når hun vil ha fred (og gjemmer seg under senga),

…Når hun vil ha kos på magen,

… Når hun våkner etter narkose og kroppen ikke virker skikkelig,

…. Når hun vil ha oppmerksomhet, og leker papegøye.

Vet at mange av bildene er veldig dårlige, men mange av dem er tatt før speilrefleks-tida. Chessie er nå sju år gammel og er kjempeglad i snø, vann, folk og mat. Så nå for tida er det snøen som er Det Store.

Jeg har jo bare verdens skjønneste hund!

“Hun tvinger seg til å åpne øynene igjen. Stirrer stivt på det hun har prøvd å rømme i fra så lenge hun kan huske. Det groteske, ubehagelige som hun ikke vil tenke på. ‘Jeg skulle ønske jeg kunne hugge det bort. Ødelegge det’, tenker hun, idet hun med sammenknepne øyne studerer kroppen sin i speilet.”

En hverdag så mange jenter, og sikkert gutter også, sliter med hver eneste dag. Et selvbilde knekt og krøllet sammen langt bak i bevisstheten. Et fokus som ikke ser forbi de tjukke lårene, bulken på magen eller de alt for tynne ribbeina. Det er ikke bare de med “litt for mye” som sliter. Mange er misfornøyde med å være for tynne også. Og de som er midt i mellom? De finner også noe som står i veien for deres egen skjønnhet. Et alt for langt ansikt. For korte bein. For hvite i huden. For mørke i huden.

Det er ikke lett å se, men det er faktisk ditt eget perspektiv som står i veien. Du. Er. Ikke. Stygg! Du er vakker. Ikke perfekt, men vakker. Vi har alle noe vi kan være fornøyde med. Det er ditt eget hode, dine egne tanker, som er din største fiende. Kanskje har du fått høre at du ikke er pen? Men kanskje du har tildelt den ene stygge kommentaren litt for mye makt over deg?

Forandringen må skje inne i deg. Bestem deg for å være fornøyd. Let etter det du liker med i deg selv. Skriv en liste med for eksempel fem ting du er fornøyd med i personligheten din og tre ting du er fornøyd med når det gjelder utseende. Det er vanskelig først, men du må endre tankegangen. Så kan du begynne å si til deg selv: Jeg har i hvertfall fine øyne. Jeg liker at jeg er høy. Jeg har muligheten til å strekke meg helt ned å ta på tærne mine. Når jeg ser meg selv fra siden, ser ansiktet mitt ekstra pent ut.  

Hun åpner øynene forsiktig. Ser utforskende på sitt eget speilbilde. Kroppen er litt bulkete, men hun har fått en fin brunfarge i sommer. Håret er tjukt og bølgete med helt hvite tupper som er bleket av sola. De mørkeblå øynene stråler med en ny glød. Et smil bryter seg frem på leppene, og hun ser at hun har en antydning til smilehull. ‘Jeg er kanskje ikke så ille allikevel’, tenker hun idet hun slenger på seg en sommerkjole og går ut i gangen med et smil.”

Et annet perspektiv på skjønnhet vil hjelpe deg, ikke bare når du ser deg i speilet. Men når du er sammen med andre kan du lettere godta dem på tross av utseende.

Og når du skal velge venner: Er du ikke mer opptatt av personligheten enn uteseende? Fokuser på det som er viktigst.

Jeg hadde nesten glemt at jeg hadde bestilt denne pakken med et gavekort fra bokkilden. Men plutselig dukket det opp en nydelig, tjukk bok jeg gleder meg til å lese (igjen). Nå har jeg hele Narnia-serien samlet i en bok. Glede!

Nå venter jeg bare på en unnskyldning til å begynne å lese (jeg burde egentlig heller lese pensum).

Dagen i dag har vært herlig, som helga alltid er. Jeg har bakt en nydelig sjokoladekake, noe som aldri er feil. Deretter gikk jeg to turer for å bedre samvittigheten litt. Men alt god samvittighet forsvant da jeg ble satt på den ultimate prøven i et bursdagsselskap på kvelden. Pizza, Sjokolademousse, chips, brus, godteri… Need I say more?

I dag har jeg fri, men har planer om å få gjort en del lekser. For ikke å snakke om at engelskleksene mine ser ut som russisk for tida. Hvis noen skulle lure, så er det engelsk lydskrift. Jeg skal oversette det til engelsk. Og del to er å oversette en liten engelsk tekst til lydskrift igjen (noe som er betraktelig vanskeligere). 

Hvis du klarer å lese denne vitsen, så må du nesten få “punch-linen” også (den ble ikke med på bildet)

“Well”, said the voice, “I just fancied a multi story CarpArk.”

Det tok litt tid, men så lo jeg. Noen som tok den?

 

Jeg prøver enda litt på å være sunn. Det sklir fort ut, men det hjelper i hvertfall noe å erstatte alt det usunne snackset med noe fristende frukt!

I dag har vært en litt hendelsesløs dag. De tre høydepunktene har vært å spise kylling og ris, å kjøpe ny bukse, og å gå en hyggelig kveldstur. Nå er det Helg <3

Jeg kan bare ikke klage på det kalde været så lenge vi har sol noen herlige timer hver dag! Det er så vakkert. Her er noen av de flotte synene jeg har sett de siste dagene. Enjoy.

 

I dag har jeg tatt de siste sprøytene med vaksiner før Brasil-turen. På tross av at det gikk så bra sist gang ble jeg ganske dårlig denne gangen. Måtte sitte med hodet mellom knærne omtrent ti minutter til svarte prikker sluttet å danse og ørene sluttet å suse. Men godt å være ferdig!

Æsj, det minnet meg på at jeg skal til tannlegen om en uke. Så jeg får kanskje enda en nesten-besimelse før jeg reiser…