“Lev et liv i velsignelse”"Jabes' bønn for kvinner - lev et liv i velsignelse" av Darlene Wilkinson

 

Boktittel: Jabes’ bønn for kvinner

 

Forfatter: Darlene Wilkinson

 

Innhold: Jabes’ bønn er en enkel bønn i bibelen med fire setninger. Den er ikke spesielt godt kjent, men innebærer fire enkle og viktige nøkler som kan forandre bønnelivet ditt. Denne boken gjør bønnen relevant inn i enhver kvinnes hverdag, og forteller hvorfor du bør begynne å be den regelmessig allerede i dag!

Min mening: Boka er lettlest og har mange små historier og eksempler innimellom; det liker jeg! Jeg lærte også en del nytt, for jeg kjente ikke innholdet i Jabes’ bønn så godt i fra før. En god påminnelse om kraften i bønn, og viktigheten av et liv i stadig vekst!

Terningkast: 4. Nyttig og inspirerende. Anbefales til kristne jenter/kvinner 🙂

BildeKilde

Det er flere år siden jeg begynte å gro avocado-trær fra avocado-steiner. Og den største jeg har nå er ca tre år gammelt. Nå har det vokst seg så stort at det rekker over halvveis til taket i stua.

 

Akkurat dette treet er flettet av tre forskjellige stammer. Er fornøyd med å ha fått en så stor og fin plante helt gratis 🙂 Og det er ekstra gøy når man har klart å gro den selv helt i fra scratch! 

Ble plutselig oppmerksom på at dette lekse rosa-skimrende stoffet lå å ventet på meg i hylla, og at det så ut til å være akkurat nok til en sommertopp! Tidligere har jeg brukt stoffet til å lage kragen på DENNE cardiganen, og så var jeg ikke sikker på hva jeg ville gjøre med resten. Mønsteret jeg brukte er fra et Ottobre-blad jeg kjøpte på nett. Jeg har brukt det en gang før til å sy en treningstopp (se den HER

Først klippet jeg alle delene…

Og når de var sydd sammen, ble jeg fornøyd med at den sitter perfekt på, og er unormalt behagelig 🙂 

Her sammen med en hjemmesydd shorts 🙂 

Denne kommer helt sikkert til å bli brukt mye i sommer!

Nå er det en stund siden jeg og Thomas sammen hadde vært på hytta på Egeland. Og på denne turen hadde familien en plan om å ommøblere litt. Siden det ikke er vei til hytta, var den enkleste måten å sende møblene sjøveien. Etter mye om og men kom møblene tøffende i sneglefart… 

 

Etterpå koste vi oss masse på den nye verandaen utenfor hytta, med grilling og prating. Og jeg, hunden og ungene var på en utforsknings-tur i nærheten. Jeg bare elsker slike sommerdager 🙂 

 

Hver helg vil jeg prøve å legge ut fem tips. Det kan være tips om nesten hva som helst, og det vil variere fra uke til uke. Ukens tips er fem tips om ulike ting du kan drikke. Det er selvsagt kjempelurt å drikke vann, men hvis du er som meg, trenger du litt variasjon. Og kanskje du er en kaffeperson, som prøver å kutte ned litt. Uansett hva som er grunnen, håper jeg at du får nytte av noen tips til delikate drikker som ikke er vanskelige å lage! 

1. Ferskpresset juice! Det er en stund siden jeg ble introdusert for juiceren, og bruken går litt opp og ned. Med juicing er både sunt og godt og gøy! Selvsagt er det sunnere med grønnsaker, og bedre med frukt. Så jeg pleier å blande litt. Bær er også et godt tilskudd som gir både god smak, lite sukker, og mye godstoff! 

2. En konkret mix jeg oppdaget nylig er denne: Press saften av 5 appelsiner (eller bruk kjøpejuice: 5dl. Det smaker best dersom det ikke er fra konsentrat), og bland med en pakke med kokosmelk. Det gir juicen en mildere smak, tilsetter mye sunt fett og næringsstoffer, og gir deg en herlig, eksotisk drikk som er perfekt med isbiter i. Hvis du ikke drikker alt, kan du fryse resten i isformer 🙂 

 

3. Smoothie. Min favoritt-oppskrift inneholder to gode never med frosne jordbær, en skvett appelsinjuice og en dæsj vaniljekesam (eller annet melkeprodukt du har i kjøleskapet). Bringebær er også en sikker vinner! Det er heller ikke feil å blande oppi noen mynteblader. Peppermynte er en nydelig urt som vokser villig, og er super å ha i ei urne på verandaen. 

 

4. Vann med smak. Tilsett sitron, agurk, jordbær, eller noe annet til vanlig vann med isbiter. Like sunt, men hakket mer spennende og fristende! 

 

5. Peppermynte-te-mix. Jeg klarte selvsagt å pådra meg en forkjølelse akkurat nå når den norske sommeren overraskende viser sin beste side. Da er dette en oppmuntring: 6-7 peppermynteblader, en kubikkcentimeter med ingefær, hakket, og en teskje honning i en kopp med nykokt vann. Det gir en herlig te med god smak og gode egenskaper. Du kan også bruke peppermynten helt alene. Du tenker kanskje at “te tilhører kaldere tider,” men faktisk gjør varmen på innsiden at du bedre takler varmen på utsiden. I varme Marokko drakk alle peppermynte-te hele tiden! 

Så detaljerte

Så fargerike

Så fulle av liv

Så tilpassningsdyktige 

Og tenk at blomster er bare en liten del av skaperverket

Et skaperverk der Gud utpekte oss til hoved-verket! 

Det er ganske mind-blowing å tenke på… 

“Det var en gang en from mann som forklarte disiplene sine: “Det er ondt å ta andres liv og det er godt å redde dem. Hver dag sverger jeg på at jeg vil redde hundre liv. Jeg kaster garnene mine ut i sjøen og trekker opp hundre fisker. Så legger jeg fiskene på bredden, der de spreller og vrir seg. “Vær ikke redde,” sier jeg til fiskene. “Jeg redder dere fra å drukne.” Og det tar ikke lang tid før fiskene roer seg og ligger stille. Men sørgelig nok kommer jeg alltid for sent. Fiskene dør. Og fordi det er stygt å sløse, tar jeg med meg de døde fiskene til torget og selger dem for en god pris. Og for pengene jeg får, kjøper jeg flere garn så jeg kan redde flere fisker.”

"� redde fisk fra å drukne" av Amy Tan

Boktittel: Å redde fisk fra å drukne

 

Forfatter: Amy Tan

 

Innhold: En gruppe på tolv personer skulle egentlig reise til Burma med den fargerike kunsthandleren Bibi Chen. Men da Bibi dør brått rett før avreise, får gjengen en ny guide. Herfra er det mange ting som ikke går helt som planlagt, og fører til at de 12 vennene forsvinner i jungelen. Bibi er forresten fortelleren i boka, som følger etter våre venner fra “den andre siden.” 

Min mening: Det tok litt tid med lesning før boka fikk meg med skikkelig. men etter omtrent 50 sider var boka ganske morsom, spennende, og full av kultur. Jeg ble kjent med Myanmar og folkene der, samt de tolv originalene på turen. Den viser forskjellen på vestlig og østlig kultur, og både fremhever og latterliggjør dem begge. 

Terningkast: 5. Blir bedre og bedre. Fikk meg til å drømme om reiser og eventyr… 

BildeKilde

 

Jeg fikk ikke tid på den store strandryddedagen. Men hva gjør vel det? Jeg tenker at et godt engasjement er godt, selv om det kommer til seint. Så derfor dro vi ut med hver vår plastsekk og hanske-par. Og etter å ha gjennomsøkt to små viker på Nesvåg var begge sekkene fulle. Det er rett og slett skremmende hvor mye plast som ligger rundt omkring! Og det var mye mer, men det var ikke alt som gikk an å få tak i. 

Du ser ingenting med en gang, men når du begynner å lete, er det plast overalt! 

En herlig måte til å både få fysisk aktivitet, og gjøre noe for miljøet, for ikke å snakke om å tilbringe tid med gode venner 🙂 

Oppfordrer alle til å gjøre det samme! Med ei venninne, familien eller hunden 🙂 

 

Jeg fikk det for meg på morgenen, 17. mai at hunden måtte pyntes. Så innimellom rundstykkebaking, bordpynting og eggesteking, heklet jeg 17.mai-sløyfe. Jeg gjorde det enkelt og greit, og startet med å hekle de tre bitene jeg trenger:

Så sydde jeg alle tre sammen, før jeg limte dem på en hårspenne med limpistol. Et enkelt prosjekt som var unnagjort på plussminus en time.

 

Ninja fikk masse oppmerksomhet denne dagen, og jeg er helt imponert hvor flink hun er med barna! Jeg synes det er viktig å ha en barnevennlig hund, så det er så kjekt å se at vi har lykkes med dette. Selv om hun enda kan være litt brå og “skummel,” er vi på god vei. Jeg regner med at en del av energien roer seg når hun blir litt eldre. (Nå er det forresten ikke lenge til Ninjas ettårsdag!) 

*Alle skal få kose*

Det har blitt mindre regelmessig blogging i det siste. Den største grunnen er egentlig at PCen begynner å skrante. Den er treig, stopper noen ganger helt opp, og samarbeider ikke. Så derfor har den ofte blitt stående alene. 

Men her er altså noen bilder fra turer. Først ut gikk vi en tur til Gursli-gruvene. På veien fant vi mange artige dyr, bl.a. denne sleva! 

 

Mange vakre hvitveis 🙂

 

Og en helg gjeng med artige firfisler… 

 

Naturen er flott her i området. Ninja storkoste seg, og det gjorde vi også. Trærne var bøyde etter en vinter med mye snø, og mange trær hadde knekt tvers av! 

 

 

 

Neste dag var vi klare for neste tur, som gikk til Lindland demning. En nokså kort tur med en del oppoverbakke. Flott når man vil slippe å gå i ulendt terreng, har lite tid, og gjerne vil få litt trim. Naturen er jo også upåklagelig her i området! 

Denne helga har jeg jobbet mye i planteskolen. Det tar på å ikke ha så mye fri, men jeg vet at pengene kommer til å bli nødvendige fremover! Det har vært litt skralt i det siste, og når jeg tenker på at vi snart skal til Thailand, vil hver krone tjent være til hjelp 🙂 

Men i dag skal jeg ha fri, og vi skal ut på “eventur” igjen! Ønsker alle ei flott pinsehelg!