Kurs i Kreativ Fotografering – 5

Categories L Foto, Design og Redigerings-tips

Når det kommer til fotografering, er det lett å miste inspirasjonen noen ganger. Da kan en konkret oppgave være med å vekke til live de kreative evnene igjen. Jeg legger derfor ut en oppgave hver søndag som kan være til inspirasjon.

Oppgave fem er som følger:

Reis til et nytt sted.

 Barcelona

 

 

Noen ganger blir man bare lei av å fotografere de samme motivene om og om igjen. Mange av oss er vanemennesker, og går på tur de samme stedene nesten hver gang. Da blir det ikke de enorme variasjonene i motiver. Enkelte ganger er det ingenting som hjelper på foto-inspirasjonen som litt ny input. (Det merker jeg skrekkelig godt når jeg er på ferie, og kamera går som et maskingevær mesteparten av turen)

 Galdhøpiggen

Freiburg

 

Men du trenger ikke å reise til Spania altså. Bare gå en halvtimes tur et annet sted enn du pleier. Eller ta en annen rute til jobb/skole. Prøv å forandre omgivelsene dine lite granne, bare. Hvis du vanligvis er omgitt av storby, eller av skogen, så ta deg en tur på stranda. Eller på fjellet. 

 Kysten

 Sogndalstrand

 

For min del skal det ikke mer til enn å forflytte seg såpass at jeg får noen nye planter eller dyr som jeg ikke vanligvis ser. Da er det plutselig masse motiver rundt om kring!
 Holland

 Nedlagt industriområde

Og for deg som ikke har muligheten til dette, kan du jo sjekke ut de andre tipsene mine HER

3 kommentarer

3 thoughts on “Kurs i Kreativ Fotografering – 5

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *