Tittel: Gjennom Alt

 

Forfatter: Karen Kingsbury

 

Innhold: Boka  er en intens kjærlighetsroman som handler om Lauren og Shane, som blir forelsket som svært unge. Fremtiden ser veldig lys og vakker ut, helt til  Lauren plutselig blir gravid.

 

Min mening: Jeg ble skikkelig fenget av boka. Den har et herlig klisje-preg samtidig som det ikke blir for kjedelig. Handlingen fanget meg opp, og jeg følte både glede, smerte, sorg og håp. Kjekt å lese noe lettlest 🙂

 

Jeg vil gi boka karakteren 5, fordi den er spennende, fengende og romantisk. Trekker litt fordi den er ganske “standard.”

 

Jeg anbefaler boka til romantiske sjeler som meg selv som liker litt kliss og kanskje litt tragedier.

Denne uka er det kjærlighetsuka i Sokndal. Hver dag har et eget koselig tema, og i dag er det rosenes dag. Da blir vi oppfordret til å gi en rose til noen vi kjenner, og vise litt ekstra kjærlighet.. Så da jeg kom hjem fra skolen i dag var det ti røde roser fra Thomas på rommet mitt, og jeg fikk til og med en rose fra mamma 🙂


Må forresten vise dere den flotte utsikten jeg har hver dag på vei til skolen (er i praksis nå):

 

Det er ikke barebare for en forlovet liten pike å motstå dette synet hver dag… Spesielt ikke når det står “OPPHØRSSALG” på hele resten av utstillingsvinduet…

Jeg får en del mail med spørreundersøkelser som jeg svarer på. Da blir jeg med i trekningen av gavekort. Jeg har egentlig bare gjort det for morro skyld, men plutselig vant jeg 500 kr på gavekorttorget. Der kunne jeg velge gavekort blandt masse forskjellige nettbutikker, alt i fra sko og klær til interiør og teknikk. Jeg tror jeg har funnet ut hva mine 500kr skal gå til:

For det første et par sko fra skopunkten som jeg likte utrolig godt. De koster bare 300 kroner!

Og i tillegg vil jeg kjøpe meg en bok fra bokkilden. Kanskje blir det “Legenden om Narnia”, som består av alle de 7 bøkene i serien. Har i hvertfall lenge hatt lyst på den…

Dette er egentlig en ganske god julegaveide; hvis du ikke vet hva du skal kjøpe, så kjøp et supergavekort på gavekorttorget! Da kan mottakeren kjpe hvasomhelst 😀

Thomas har vert så snill i det siste. Det er ikke bare det at han venter på meg og kjører meg hjem de dagene jeg slutter litt etter ham, eller at han holder ut med alt maset mitt og smiler når jeg kaster meg over spillet på Ipaden hans. Men i tillegg hadde han fått det for seg at det var for lenge siden han hadde kjøpt noe til meg. Lørdag mottok jeg en herlig rød allværsjakke, noe som var kjempeflott, fordi min hverdagsjakke tåler værken vind eller regn..

Og ikke nok med det! Da jeg kom hjem på mandag ettermiddag lå det ti røde lakrisstenger i senga mi… Sikkert i anledning at vi har kjærlighetsuka her i bygda denne uka 🙂

Kan du tenke deg noe bedre?

En kjæreste som legger godteri i senga mi mens jeg er på skolen!

En helg med nydelig vær lokket fort frosten frem. Men jeg foretrekker sol og kulde fremfor lunkent regn… Frost-morgener er ganske vakre med sine små, hvite diamanter som dekker alt. Noen andre som allerede har opplevd den friske frostlufta?

Imens høsten gjør klart for vinterens ankomst, bruker jeg fritida til å drikke kakao med krem, treffe de greie vennene mine og legge lyse våbryllupsplaner…

Sola skinner om kapp med humøret mitt i dag. Noe som ikke er feil i det hele tatt. I tillegg til to turer i går, setter jeg altså ut på tur i dag også. Det blir søndagstur til Lio, som er et leirsted et stykke oppi skogen her i Sokndal. Kjekt med tur og gode venner!

Det er ufattelig deilig med helg! Med bønnemøte fredag og ungdomsmøte lørdag har jeg virkelig følt at Gud har prøvd å si meg noe i det siste. Kanskje jeg skriver litt mer om det etterhvert her på bloggen…

Ellers har jeg begynt å lese en del igjen; nettopp nå holder jeg på med en Karen Kingsbury-bok. Anmeldelse kommer etterhvert 🙂 Er deilig å lese skjønnlitterært!

musicnodes
Laura Story: Blessings

Måtte dele denne nydelige sangen med dere 🙂 Til slutt legger jeg også ut noen av bildene fra turen i går. Jeg gikk ut nokså tidlig på morgenen, og det var enda spor etter frosten i gresset der solen ikke hadde fått tak enda…

Høsten er virkeli i anmarsj…

 

Har fått litt tid til å lese igjen i det siste. Så her kommer en bokanmeldelse:

Tittel: Så sier Herren?

 

Forfatter: John Bevere

 

Innhold: Boka handler om den profetiske tjenesten som omtales i bibelen, og de falske profeter. Den svarer blandt annet på hvordan man skal vite at en profeti er fra Gud eller ikke, og begrunner alle påstander med skriftsteder fra bibelen.

 

Min mening: Boka ble veldig tung, og er nok mest for spesielt interesserte. Jeg har nok lært litt av hvert, men tviler på at jeg kommer til å lese boka flere ganger.

 

Jeg vil gi boka karakteren 2, fordi den har mye bra innhold, men er tung og har et smalt treffpunkt etter min mening.

 

Jeg anbefaler boka til kristne som vil beskytte seg mot ødeleggelsen som kan komme av en falsk profeti, eller de som føler at de selv har en profetisk gave.

Utenfor er himmelen så klar som det klareste kildevann, og luften så frisk at jeg kan kjenne den kalde renheten helt inn i sofaen hvor jeg sitter med pc’en min. Det har nettopp gått opp for meg at jeg savner å skrive. Savner å skrive slik jeg gjorde på ungdomsskolen, da ordene raste ut så fort og vakkert at jeg fikk skrivekrampe av blyantens ville dans. Da jeg så en historie fosse frem på papiret og overrasket meg selv med en uventet vending.

Jeg savner den tiden da en tekst var god, mest fordi den var kreativ og spennende. Jeg savner den tiden da jeg malte fargerike bilder, bare for morro skyld. Uten vurderingskriterier, regler og oppgaver. Jeg tenker på at frosten snart vil melde sin ankomst. Kalde morgener, glatte veier og snø. Og til slutt blir det julelys på alle kanter; det er da det blir koselig.


Noen andre som savner å være mer kreative? Glemme alle regler og kriterier en stund, og bare kjøre på med det du har i hjertet…

Hei!

Er du en kristen? Hvis du tror på Gud, så utfordrer jeg deg til å ikke skjule det. Hvorfor skal det være en hemmelighet? Er det noe du skjems over? Er du ikke sikker på hva vennene dine vil si om du plutselig blir “kristen” på facebook? Hva foreldrene dine vil si?

Tenk heller på hva Gud sier. Han sier at Han elsker deg (Jer 31.3) og Han har kalt deg (Jes 42.6.) til å følge Ham. Vil du være som disiplene og forlate alt som er viktig for deg og følge Ham? Eller vil du be kveldsbønnen før du legger deg, og være fornøyd med det?

Bibelen lærer oss at når vi tror i vårt hjerte, og bekjenner med vår munn, så skal vi bli frelst. (Rom 10.9.) Så: bekjenner du Jesus som Herre i ditt liv? Tør du å skrive at du er kristen på facebook, og i beskrivelsen av bloggen din? Tør du å skrive et innlegg, eller fortelle en venn om at du faktisk tror på Jesus? Det er mange som er kristne her i verden, så ikke føl deg alene. Kristendomen er faktisk den mest voksende religionen i verden nå (selv om den avtar litt i Europa). Når du tør å stå for det du mener, vil du stort sett bli respektert for det. Vær en som tør å si hva du tror på!

Jeg utfordrer deg!

 

Nå sitter jeg å fryser, så for å dele den følelsen poster jeg et vinterbilde. Enjoy.

Travle dager er tema i livet mitt nå for tida. Det går i praksis på ungdomsskolen, jobbing, kjæreste og venner. Og tog, buss, og venting på sådanne. Jeg har noen greier jeg skal blogge om, men det tar litt tid å ta bildene, og å skrive ned tankene.

Men jeg tenkte å skrive bittelitt om hvordan jeg utnytter all tiden jeg får når jeg pendler i 4 timer til dagen. Jeg har litt spesielle regler for meg selv på bussen, for at tiden ikke bare skal bli en tid som blir sløst bort. Det er kanskje ikke så interessant, men jeg tenker at hvordan vi bruker “hverdags-tiden vår” er viktig for hvem vi er. Det er de faste tingene som vi gjør hver dag, som får påvirke oss. Hvilke faste vaner har du hver dag?

Om morgenen

På bussen om morgenen er regelen at jeg først skal ta frem bibelen. Så leser jeg så lenge jeg orker. Noen ganger er det to minutter, andre ganger en halvtime (skjelden mer, så tidlig på morgenen). Jeg leser kronologisk, altså i rekkefølge. Jeg har funnet ut at å lese en tilfeldig plass ikke gir meg like mye. Jeg prøver også å ta meg tid til å lese og forstå. Ikke bare lese. Når jeg ikke klarer å få med meg mer, legger jeg meg til å sove. Det må også til klokka seks om morgenen.

Om ettermiddagen

På bussen på vei hjem er det lekser som er førsteprioritet. Jeg har pålagt meg selv å alltid lese pensum på veien hjem. Slik klarer jeg faktisk å holde tritt med lesingen i begge fagene; man får tid til litt av hvert på to timer! Når jeg noen få ganger klarer å lese ferdig ukas pensum før ukeslutt, tillater jeg meg selv til å gjøre kjekke ting: lese skjønnlitterært, hekle eller strikke. Har i det siste heklet en engel, strikket et par sokker, og startet på en lue.

Har du noen lignende vaner?

 

Akkurat nå kose jeg meg med Chips og Dip, hører regnet tromme mot vindusruta og gleder meg over at jeg er meg, at jeg har det trygt og varmt, en utrolig snill og omtenksom kjæreste, verdens søteste hund, og en god Gud. Synger også på sangen “I will Follow” av Chris Tomlin inne i hodet. Det er en av mine favoritter nå for tiden.