Kahil Gibran sa disse kloke og oppmunstrende ord, og jeg har hentet dem fra boka "skuret"(les i inlegg lenger nede) Mulig du blir litt skuffet av å lese et innlegg som handler om noe helt annet en tittelen, men jeg ville virkelig videreformidle noen av disse Gode visdomsordene, og synes rett og slett de var så gode at de burde få plass helt på toppen! grunnen til at jeg ikke utdyper dem så veldig er fordi de selv sier alt, og flere ord blir bare i veien. Visdomsord er ofte slik.

Tittelen kunne også vert: Natures Snowart(not mine).  Det får nøye seg med å være underoverskrift. Jeg skal egentlig bare blogge om noen bilder jeg tok i går med det fantastiske kameraet jeg fikk til jul!

og så kan du jo høre på denne sangen imens du nyter bildene:)

Snølandsakap i miniatyr

Isklumptapper

Frozen leaf

Glitter og stas

På tide å gå av?

Håp, Ambisjoner, lek – er det viktig?

Nede for vinteren

Men vent!! det er MIN sykkel som ble stjålet for noen uker siden! Og der står den uten å si noenting som helst før jeg tar bilde av den! Bra jeg fant den igjen, men det blir spennende å se om jeg får den til å fungere når den har tint….

New Moon(neida, den er full)

En tjukk pus!

Ok, kanskje jeg skulle ha forandret underoverskriften min til "Natures Iceart"  
Dette er på vindusruta til lageret vårt:) Skikkelig vakkert!

Så reise jeg hjem i fra østlandet igjen. Legger ved noen bilder derifra, en vakker sang og et nyttig visdomsord!

Who am I er en nydelig sang av et av mine faorittband: Casting Crowns. Sangen har mening, nydelig tekst, fengende og fin musikk, og en vakker melodi!


Intet Gjør oss så ensomme som våre hemmeligheter. Paul Tournier.

Øvernløypa på Stavsjø-Pappa sin nabo! ganske grei slalombakke:)
 
 Dette er boka jeg leser for tida, og jeg Positivt overasket! Akkurat som "who am I-casting crowns" har den alt! Tekst, budskap, spenning! Har bare lest noen kapitler enda, men elsker den! Har tatt visdomsordet under det ene bildet fra denne boka, Faktisk starter hvert kapittel med et visdomsord som innledning. Kanskje dukker det opp flere gullekorn fra denne boka på bloggen min:)

Boka anbefales for deg som er ute etter en bok som ikke bare "må leses ferdig" men du "MÅ bare lese videre!" Den har et kristent budskap som jeg til nå synes er kjempebra, og en innsikt som er skjelden. Gled deg!

Et bilde sier mer enn tusen ord, og med de rette tusen ordene kan man få sagt ganske mye. Men det jeg gjorde i dag kan bare beskrives med en opplevelse! Fikk desværre ikke tatt så mange bilder heller, så får velge mine ord med omhu. Det nydelige vinterlandskapet rundt oss mens vi ridde i dag kan som sagt ikke beskrives rettferdig med ord, men du får la fantasien løpe inn i et landskap med hester som ivrer fremover. Snø som raser ned i fra lave grangreiner, tykke, dempende lag med hvitt som dekker alt omkring oss, og en frisk og herlig duft av kald vinterluft og hest:)

Etter denne turen, med en ganske brå slutt da vi traff en traktor, travet vi litt et annet sted (uten Garcy som var redd traktorer). Vi hoppet også over noen små hindre med Dokka oppe på jordet. På hele turen red jeg på Gro, noe som er ganske annerledes enn med Dokka! I første omgang måtte jeg hele tiden passe på at  vi ikke krasjet i Dokka som red foran oss(og ikke var like ivrig etter å suse fremover) og senere holde igjen da hun på død og liv skulle hjem fortest mulig! Men det var morro å ha en hest som var litt mer energisk; spennende med forskjeller!

Sprangtrening;)

Dokka og Therese:)       Les bloggen til Therese her.

Hadde en liten bildevisning for Bestemor og Bestefar i går, og fant noen bilder i fra påsken som jeg vil dele:)

Snødame laget av Andrea Nesvåg Eia & Ingrid Urdal Øvern
 Klikk på bildene for å forstørre!

Det er mye gøy å gjøre med snø!

Det er flere fordommer mot Kristne som Virkelig ikke stemmer, og som jeg vil oppklare i, eller iallefall forklare hva jeg synes:)
*Et kristent liv er kjedelig
Jeg har sett mange kjedelige liv. Enormt mange kommer inn i den samme tralten, og følger et spesiellt tidsskjema hver dag-dette er vel og bra- men det må være litt rom for spontanitet! Spesiellt eldre folk fyller dagen sin med mye meningsløst! Jeg snakker for eksempel om timesvis hver dag med PC eller TV! det er ikke noe galt i å se på TV, men når du ikke kan besøke en venn "fordi jeg må se på One Three Hill" er det noe som ikke stemmer! Jeg tror at grunnen til mye av dette er at de ikke har en mening.
Jeg har en mening med livet mitt-Å leve med Jesus, og mest av alt at vennene mine, og andre kan få leve med Jesus! Dette betyr ikke at jeg må gjøre noe som helst. I kristendommen er det ingen regler for at du skal lese i bibelen, eller be så og så mye, men jeg vet at jeg kan få råd og veiledning, og trøst, ikkeminst av å tilbringe tid med Jesus(lese bibel, be osv) Poenget er at jeg gjør disse tingene fordi jeg har lyst! Men, tilbake til spennende; jeg kjenner også mange folk som lever spennende liv! For eksempel et par jeg kjenner, reiser rund i kjempemange land, og så langt jeg vet sprer de både buskapet, og kjempemasse glede hvorenn de setter sine føtter. Jeg kan nesten ikke tenke meg et mer spennende liv enn det de har. Hver måned opplever de at folk blir friske etter årevis med plager; ikke bare vondt i halsen, men at ben i kroppen som er brukket bare vokser sammen igjen mens de står og ber! Dette kan ikke kalles innbilning, og iallefall ikke kjedelig!
JA det er vanskelig å tro, men gi det en sjanse!:) Det er iallefall flere av mine kristne venner som(etter min mening) har mer spennende liv enn de som ikke er kristne, og bare for at det er sagt, så har jeg ca like mange kristne, og ukristne venner. Jeg har Ikke et Kjedelig liv!

*Kristne tror at de er bedre enn andre
Dette er jeg også Høyst uenig i! Det går ikke an å ta alle kristne under en kam, selv om selvsagt noen er sånn. Jeg tror alikevel at det er minst like mange ukristne som tror at de er bedre enn andre. Poenget med kristendommen, hvis det ikke er klart; er at alle har gjort noe galt, og trenger tilgivelse. Altså, skal ingen føle seg bedre enn andre; vi er alle syndere.

Ef.2.8-9
8 For av nåde er dere frelst, ved tro. Det er ikke deres eget verk, men Guds gave.  9 Det hviler ikke på gjerninger, for at ingen skal skryte av seg selv.

Bibelen sier altså at i ikke skal skryte av oss selv. Men er det sant at

*Kristne må følge alt som står i bibelen
Nei, enkelt og greit! Hvis vi scroller litt oppover igjen, til bibelverset i efeserne, så står det at "det hviler ikke på gjerninger." Det vi gjør er ikke det som er viktig.
-men hva er da vitsen med det som står der, når vi ikke skal følge det?
-Jeg har skrevet litt om dette før, men; mye av det som står i bibelen er retttningslinjer om hvordan vi skal leve, og oppføre oss. Etter min mening er f.eks. bibelverset som sier:"Du skal ikke stjele" på lik linje med en far som sier "du må ikke stikke strikkepinnen i stikkontakta" til gutten sin. Hva om Gutten da gjør dette? slutter faren hans å elske ham, og sier; " Du hører jo aldri på meg! nå gidder jeg ikke dette mer, di får klare deg selv!"? Tror ikke det nei! han kommer nok løpende for å trøste gutten sin, og ber ham lytte bedre til det faren sier i fremtiden.

*Jeg må gi slipp på alt som er viktig for meg nå hvis jeg blir kristen!
Hvorfor det? hvis det er en kjærest som ikke vil ha deg lenger ville jeg sagt at han/hun burde godta deg for det du tror på. selvsagt er det ikke enkelt å avvise noen for det, men du kan prøve å forklare hva som har endret ditt syn osv. Det kan også være vanskelig å gi slipp på ting som bibelen sier at vi ikke skal gjøre, som sex før ekteskapet, drikke seg full osv. Dette er av de reglene som er råd. Gud støter oss ikke bort om vi gjør disse tingene, men det er ikke bra for oss(og for andre)! Selv om disse tingene er vanselige å gi slipp på når du har "kjent smaken av dem" tror jeg at Gud kan hjelpe deg til å unngå det. Det er mange historier og vitneutsagn om folk som har blitt helbredet fra avhengighet til f.eks. narkotika, pornografi, eller alkohol. tenk deg en sirkel med en mindre runding i midten. Gud er i midten, og linja utenfor er det du Må holde deg innenfor for å kalle deg kristen. Det handler ikke om å holde seg innenfor denne linja, men Nermest mulig rundingen i midten;Gud! Altså holde det bibelen sier så godt som vi kan.

*Kristne inbiller seg mye fordi de lengter etter noe bedre enn dem selv.
Det er sant at vi lengter etter noe bedre; det ligger i menneskets natur! Folk som har hatt det vondt hele livet, uten mat og rent vann, drømmer om noe bedre- du trenger ikke å ha opplevd det. Vi som er i Norge, og har det forholdsvis bra drømmer om mer penger, mer sol, flere gaver osv.
Men etter min mening kan ikke alt innbilles! Vi kan bare til en viss grad "innbille oss friske"-det er vitenskapelig bevist at psyken kan bety forskjellen mellom liv og død i visse sammenhenger. Men vi kan ikke innbille en arm til å vokse ut!
Hvis du oppsøker det overnaturlige vil du bli overbevist om at det er mer mellom himmel og jord enn vi mennesker er kjent med! Det gjelder ikke nødvendigvis en Gud, men alle må bli overbevist om at det eksisterer noe vi ikke vet alt om. Jeg tror at dette  er ånder, og at undre som blir gjordt i Jesu navn er av Gud, og de andre(for det er mange som blir helbredet av ikkekristne også) er av onde ånder.
Jeg tror at om du oppsøker Gud, så vil du(akkurat som når du oppsøker det overnaturlige) oppdage at han er reell!
Dette er opp til deg! bare du kan finne ut av dette, for det at jeg sier det vil aldri overbevise deg, men er det ikke best å iallefall ha gitt det en sjanse!
Hvis noe av dette har interessert deg, gitt deg spørsmål du vil stille, eller til og med overbevist deg om at til og med du kan gi dette med Gud en sjanse, så vær så snill å send meg en kommentar, en mail, ([email protected]) eller en melding på facebook( Ingrid Urdal ) Det blir mellom oss og Gud, og jeg er veldig åpen for saklige og åpne diskusjoner:)

Jeg ble inspirert til dette innlegget av http://www.desired.blogg.no
Det står mye bra på denne siden, og her er et lite utdrag:
Å være kristen er å tro og følge Jesus. Gud tilbyr deg en gave. Gaven er Jesus. Ja, vi vet dette høres teit ut, men å være kristen er enkelt nok å takke ja til gaven. Det handler ikke om hvor god, flink og syndfri du er, eller hvor mye du tror. Han spør kun om ditt ja til hans kjærlighet, i tro. Livet som kristen kan virke kjedelig og strengt. Men om det ikke hadde forbedret livene våre- tror dere vi ville brukt mye tid på å skrive om det her?

Forresten, glemte nesten

Kristen musikk er for jenter.

let the music speak for itself! 

Vi renner på Rompebrett i Øvernløypa.
Stine og Anders

Slalombakken blir jevnet ut, og blir antagelig åpnet i enste uke(synd jeg ikke er her da)
Heldigvis var det fint å renne på akebrett alikevel! Vi ble ganske snøete, og etterhvert slitne av å klatre opp bakken, så vi gikk tilbake. På veien bort gikk vi rett over vannet, men bestemmte oss nå for at det var lettere å gå rundt, og slippe den dype snøen:)

Hestene:)

Jerva, Dokka og Åsa

Jerva
Er bestemor og Bestefar sitt føll fri i vår:) Hun ble født i mai av Slottsve Gro, som også er moren til
åsa.
Hun er et år eldre enn Jerva, og er nok det føllet jeg har tilbrakt mest tid med:) Jeg var ofte og besøkte henne i innhegningen den første sommeren hennes; 2008. Bestemor og Bestefar sin:)

Moren deres; Slottsve Gro(også bestemor og bestefar sin), skal forresten ha et føll til i år, men det er allerede solgt, og jeg får antagelig ikke sett det
🙁 ganske trist, men…
Begge to er enormt kosete og sier aldri nei takk til kløing og klapping:)

Dokka er Stine(mitt søskenbarn) sin. Henne får jeg lov å ri på nesten så mye jeg vil, og det er kjempemorro! Hun har sine små anfall av frykt mot ting som lukter vondt (møkkhaugen, grisehuset osv) men har til nå klart å holde meg på ryggen hennes selv om hun plutselig bøyer av eller bråstopper:) Utenom det er hun Kjempegrei, og en fantastisk hest å ri på for meg som ikke kan så mye:) Også den første hesten jeg føler at jeg virkelig har klart å galoppere på!

Hundene:)

Tanja og Dokka
Selv om det ikke ser så bra ut på bildet, så er disse to Elghundene ganske gode venner:) De lekesloss bare, og det var en ypperlig anledning for meg til å prøve å få et blinkskudd:) Tanja er moren til Dokka. De skal antagelig begge ha valper i år:) De er begge utrolig snille og koselige, og jeg husker i fra Dokka var liten at hun lærte kjempefort! En tid mens de hadde både Dokka, og broren Bamse, lærte jeg begge to å sitte på kommando mens Bestemor var ute en tur. Da hun kom tilbake sa jeg sitt, og begge rompene klasket i gulvet samtidig!:)
på begge bildene er Tanja til venstre:)

I dag fikk jeg julegaven min! Jeg kunne velge mellom slalomski, og et speilreflekskamera. Skiene hadde jeg brukt ca 2 ganger i året, så valget var ikke det verste. Er kjempefornøyd med å endelig ha et ordentlig kamera, og legger ut noen bilder fra dagen min;) ikke den beste kvaliteten, men jeg skal nok lære meg instillingene bedre etterhvert:)


Anders velger ut en del av sin julegave; en barbermaskin! mest komisk synes jeg(som ikke helt ser behovet), men for all del…:)

Bestemor er alltid et hyggelig syn:)

BLINKSKUDD av pappa!=)

Det beste juletrepyntebildet! mine kjære nesten-søskenbarn; Stine og Marius

Stine og Toras føll fra i vår; Jerva. skal legge ut skikkelige bilder av søsknene Åsa og Jerva(de på bildet), samt Dokka i morgen.

Vinden suser, og jeg kjenner tærne langsomt miste følelsen til tross for innpakningen på to par med sokker, og tykke vintersko. Jeg kjenner iveren som skyter fart under meg. Hun har ikke på langt nær kommet opp i toppfart enda, men sikter mot himmelen! Det går fortere og fortere, og jeg kjenner hele kroppen stramme seg idet jeg må prøve å stoppe de enorme kreftene som lengter etter å forsette til musklene ikke klarer mer. Hesten må motvillig stanse når hun nermer seg enden av gjorde, og sekunder etter farer vi nedover andre veien igjen. Plutselig klarer jeg å miste kontrollen. Hun bukker og skaper seg. Jeg mister den høyre tøylen og stigbøylen, og kjenner salen skli langsomt mot venstre samtidig som jeg desperat prøver å klore meg fast, holde balanse, og holde igjen hesten av alle krefter. Det var kanskje mest flaks at jeg klarte å holde meg på til vi kom til den andre enden av jordet. 
Gøy var det alikevel! og jeg kom meg fort opp igjen i salen. Om jeg hadde fallt av hesten hadde jeg nok ikke fått de store skadene av å falle ned i snøen, uansett:)
Apropo snøen! Det snødde stjerner! Snøfnuggene var store, og hadde klare stjerneformer! fant som kjent ingen like, men nydelige kan ingen benekte at de var! Glitrende og hvite i den rødbrune hestepelsen, som er ekstra tykk og myk nå om vinteren:) Skulle ønske jeg hadde et bra nok kamera, så jeg kunne ta bilde av de bittesmå miraklene(snøfnuggene, hestene kommer senere)! legger alikevel med noen glitrende vinterbilder i fra Februar i år:)