Min første helg borte alene etter at jeg ble mor. Det føltes utrolig godt! Jeg reiste til Kristiansand, og deretter til Flekkerøy for å besøke ei venninne.

Jeg hadde aldri vært på øya før, og ble positivt overrasket over hvor vakkert det var overalt!

Froskebaby 🙂

Etter en liten tur, avsluttet vi dagen med et kveldsbad i sjøen. Jeg var superpysete i “det skumle sjøvannet,” men kom uti til slutt.
Dessverre var solnedgangen på motsatt side av øya 🙂

Lørdags morgen fikk vi en tur ut til fyret.

Nydelig natur underveis!

Urutinert nok, klarte jeg å glemme å ta bilde av selve fyret-  med unntak av dette (litt for nære) nærbildet…

Men jeg kan ikke klage. Det var deilig å være litt borte hjemmefra, og gå noen nye turer. For at dette innlegget ikke skal bli altfor langt, stopper jeg her, og lager et innlegg til om resten av jentehelga mi.

“Når skal folk lære at vi alle er like, og at ingen er bedre eller verre enn andre? “

 

"Den usynlige muren" av Harry Bernstein

Boktittel: Den usynlige muren

Forfatter: Harry Bernstein

Innhold: Harry bor sammen med den jødiske familien sin på den ene siden av veien. Han har en far som drikker, og en engstelig mor. På den andre siden av gata bor de kristne. I mellom dem er en usynlig mur av mistro og frykt.

Min mening: Det er ikke enormt med handling i boka, så jeg kjedet meg nok litt. Men den gir et fint bilde av hvordan det var å være jøde under første verdenskrig i England. Og den er godt skrevet fra et barns synsvinkel.

Karakter: 4. Verdt å lese om du er interessert i tema. Anbefaler også skjulestedet av Corrie ten Boom (fra andre verdenskrig) 

BildeKilde

Her er stoffbitene til tightsen: to lommedeler, en glidelås, seks bein-deler og en midje (som ikke ble med på bildet). Det er faktisk noen biter, hvis man skal ha fargedelt og med lommer. Men den er ganske enkel å sy allikevel. Det eneste som er litt klatt, er at stoffet er veldig glatt.

 

Dette er min andre treningstights, og denne gangen laget jeg den i capri-lengde, som fungerer supert til sommerbruk. Hvis du vil se den første tightsen min, finner du den HER.

Jeg elsker disse tightsene, og bruker dem både på trening og tur, og til å “henge” hjemme. De er så behagelige! Et veldig gøy syprosjekt 🙂

August nærmer seg slutten, og her har jeg samlet litt bilder fra hagen i det siste. Miriam har kost seg masse i hagen i det siste. Det er stadig noe digg å finne. En lang stund var det ripsbuskene hun løp til hver gang vi gikk ut.

 

Og ettersom ripsbusken ble oppspist (av både M og trosten), gikk hun over til bringebær. Nå er det nokså tomt i bringebærbuskene også, og vi har gått over til sukkererter.

Rosene blomstrer villig nede ved innkjærsele. Jeg tror dette er Heidetraum – i hvert fall en rosa, riktblomstrende bunndekkende rose.

 

De to neste bildene viser klematis. De har vært veldig fine i år, selv om jeg enda skulle ønske at de ville vokse seg enda større.

Det er et bed som jeg virkelig ikke har fått kontroll på i år. Jeg sådde honningurt i håp om at det skulle kvele ugresset, men det ble dessverre ikke nok av dem. Allikevel har det vært noen fine blomster her. På bildet under ser du en honningurt med hagesplittblomst i bakgrunnen. Begge er selvsådde.

 

Litt usikker på hva slags blomst dette er, men det var noe jeg fikk av mamma, som hun hadde sådd i år.

 

Thomas laget en liten pinnemann som har flyttet inn i staudebedet. Her ser du den med en rosa høstfloks i bakgrunnen. Den er nyinnkjøpt i år.

 

I drivhuset er det fullt av cherrytomater, noen få agurker, en stor maisplante, og litt av hvert…

 

I vasken rett utenfor huset er det full blomstring. Den oransje nemesiaen kjøpte jeg tidlig i sommer, og nå har den fått selskap av masse som har frødd seg fra i fjor: lobelia og hagesplittblomst i ulike farger.

Sommeren går mot slutten, men det er enda et par gleder i vente i hagen min. Håper vi får en fin sensommer også!

Her har jeg samlet lenkene til noen innlegg som forklarer deg hvordan du kan lage ting selv. Dette er en repost av et tidligere innlegg. Men jeg har også lagt til nyere tutorials:

Hvordan hekle en blekksprut-rangle HER

Hvordan hekle en froske-lommebok HER

 

Hvordan lage et mini scrapbook-album HER

 

Hvordan sy om Jeans til veske HER.

 

Hvordan sy en posepølse HER

 

Oppskrift på heklet kosesau HER

 

Oppskrift på heklede grytekluter HER

Oppskrift på heklet 17.mai-sløyfe HER.


Oppskrift på strikkede veske-tøfler HER.

Fremgangsmåte for å sy paljettkjole HER


DIY T-skjorte HER


Selvstrikkede bestikk-sokker til jul HER


Enkle-å-sy Gavekurver HER.


Lag dine egne velduftende badebomber HER

Lag et mini-juletre til å ha på bordet, HER.

Lag små sløyfer til syprosjektene dine; en fin måte å bruke opp rester på, HER.

Heklet kanin-rangle, HER.

Nå har vi startet opp med arbeid igjen. Og selv om coronatiltakene henger i lufta enda, føles det som en litt mer normal hverdag enn i vår (da jeg snublet fra permisjon til hjemmeskole til den ene smittevernsveilederen etter den andre.)

Jeg er veldig fornøyd med timeplanen min for i år. Stort sett bare timer jeg gleder meg til å ha, og fri på torsdag og fredag til å studere. For jeg skal studere norsk, 50% i år, og arbeider derfor redusert! Jeg tror jeg kommer til å like dette året! Min første studiedag var i går, men det eneste jeg skulle gjøre, var å logge meg inn, og notere en kode.

I tillegg har vi jo hatt oppstart i barnehagen denne uka. Miriam løp entusiastisk mot barnehagen fra dag 1, og nå har vi hatt gradvis opptrapping. Jeg tror hun kommer til å kose seg der fremover!

 

 

Det har gått noen uker siden vår siste lille sommerferie. Men hverdagen suser av sted, mens bloggen lunter etter. Så sånn blir det.

 

Jeg, Thomas og Ninja hadde bestilt oss ei natt på hotell i Haugesund. Eller egentlig skulle vi leie en leilighet, men den fikk vi avbestilling på dagen før vi skulle reise (Nedtur). Heldigvis var ikke hotellet såå mye dyrere, og tillot hund.

 

Det er utrolig mye fint langs veien oppover vestlandet! Jeg er enda skuffet over at Romsdals-turen vår ikke ble noe av i år…

Men i hvert fall; vi hadde altså barnefri sammen for første gang på lenge! Miriam sov trygt hos bestemor og bestefar en natt, mens vi skulle kose oss i Haugesund – et sted jeg ikke har vært så mye før.

 

Målet for turen (og grunnen til at Ninja var med) var å pare hunden. Vi ønsker oss så veldig en gjeng med små, lodne valper 🙂

 

Og etter et mislykket forsøk i vår, blir dette liksom “siste sjansen” til et første kull. For hvis det ikke går nå heller, så kan vi ikke øse ut mer penger på det.

 

Langs veien tok vi oss tid til noen stopp, både for å nyte naturen, og for å gi hunden en pause. Og jeg fant anemoner! I sjøen! Og igjen fikk Thomas rett i at jeg oppfører meg som en toåring nær havet 🙂 Jeg klappet anemoner, plukket skjell og samlet “fine steiner”. Hihi

 

Vel inne i byen sjekket vi inn på hotellet (som artig nok hadde teppegulv – en interessant utfordring med løpetid-tispe i gjengen). Byen viste seg å være svært koselig for et par dager på kjæresteferie. (Og vi ødela ikke teppegulvet).                                               

 

I hvert fall så fikk vi inseminert Ninja to ganger, og det gikk veldig fint! Nå gleder vi oss til å se om det blir noen valper :):)

 

Og nyter oppladingen en helg for oss selv gav 🙂

Det er ikke så mye jeg hekler for tiden, men jeg liker det egentlig veldig godt! Her kommer en ny gratis oppskrift fra meg. Håper noen får lyst til å prøve å lage den. Legg gjerne igjen en kommentar i så fall 🙂

Heklet Kanin.
Hode:

Legg opp 6 fm i en magisk ring.

2fm i hver m, x6 = 12fm

1 fm, 2fm i neste fm, x6 = 18fm

2 fm, 2fm i neste fm, x6 = 18fm

3 fm, 2fm i neste fm, x6 = 24fm

4 fm, 2fm i neste fm, x6 = 30fm

5 fm, 2fm i neste fm, x6 = 36fm

6 fm, 2fm i neste fm, x6 = 42fm

7 fm, 2fm i neste fm, x6 = 48fm

4 runder med fm

6 fm, 2 fm sammen, x6 = 42fm

5 fm, 2 fm sammen, x6 = 36fm

4 fm, 2 fm sammen, x6 = 30fm
Fest tråden.

3 fm, 2 fm sammen, x6 = 24fm

Sett i øyne/ansikt, fyll med vatt før du hekler

2fm, 2fm sammen, x6 = 18fm
1fm, 2fm sammen, x6 = 12fm
2 fm sammen x9 =3 fm
Fest tråden
Ører;
3lm, fest med km i første maske for å lage en ring.
6fm, 2fm i neste m, x4 =7m
2fm, 2i1, x3 =10m
20fm.
Hekle 2fm sammen 5 ganger, eller til hullet er lukket.
De siste 3-4 maskene syr du igjen med en stoppenål.
Kropp:

Legg opp 6 fm i en magisk ring.

2fm i hver m, x6 = 12fm

1 fm, 2fm i neste fm, x6 = 18fm

2 fm, 2fm i neste fm, x6 = 18fm

3 fm, 2fm i neste fm, x6 = 24fm

4 fm, 2fm i neste fm, x6 = 30fm

5 fm, 2fm i neste fm, x6 = 36fm

3 runder med fm

4 fm, 2 fm sammen, x6 = 30fm
Fest tråden.

3 fm, 2 fm sammen, x6 = 24fm

Fyll med vatt før du hekler

2fm, 2fm sammen, x6 = 18fm
1fm, 2fm sammen, x6 = 12fm
2 fm sammen x9 =3 fm
Armer:
5lm, i magisk ring
10 fm
Bruk en nål til å sy sammen åpningen.
Bein:
5fm i magisk ring
1fm, 2i1fm, 2fm, 2i1fm, 2i1fm =8fm
1fm, 2sammen, 1fm, 2 sammen, 2 sammen = 5fm
15fm
(Eller hekle dem likt som armene, som på bilder under)
Vil du se mine andre gratis oppskrifter (både hekling, strikking, sying og annet)? Sjekk: DIY tutorials. 

 

Vår årlige sommertur til Østlandet startet litt annerledes i år, med begravelsen til bestefar. Trist å reise opp for en så trist anledning. Men samtidig var det godt å treffe resten av familien igjen.

 

Miriam koste seg masse med familien. Sist vi var her, hadde hun ikke lært å gå enda. Og neste gang kan hun kanskje snakke. Det er litt rart å tenke på.

Vi gikk litt tur, men var også ganske late 🙂

 

Hadde en liten tur i klatrepark. Det er alltid moro! Og jeg klarte fire løyper, inkludert de to vanskeligste på domkirkeodden, Hamar.

Vi plukket blåbær…

Masse blålbær…

Og Mirim fikk smake det første bæret hun ikke har likt; skogens gull, Molte.

 

Vi traff også koselige dyr, som grisen Baily.

Han kan flere triks, blandt annet å “geipe” 😀

 

Ellers gikk turen fint, det er alltid deilig å besøke faren min og de andre. Og skjønt å kjenne på “skikkelig ferie” – der begge er fri til å slappe av. Vi er heldige som har et sted å reise til hver sommer!

Hjemreisen ble heller ikke helt som planlagt. Ninja fikk løpetid, så vi måtte reise hjem tidligere enn planlagt for å pare henne. Nå krysser vi fingre og tær for at hun er drektig. Det kan bli utrolig kjekt!

Hvor har du tilbrakt ferien i år?

“From effectiveness to greatness”

The 8th Habit: From Effectiveness to Greatness

Boktittel: The 8th habit

Forfatter: Dtephen R. Covey

Innhold: Dette er oppfølgeren til bestselgeren “the seven habits of highly effective people.” Den beskriver i detalj hvordan man kan finne “sin stemme” eller lidenskap i livet, og hjelpe andre med å finne sin stemme.

Min mening: Jeg ble litt skuffet over boka. Kanskje hadde den vært bedre i papirformat (jeg hørte lydbok). Selv om den er praktisk rettet, handler den om veldig mye som liksom skal være bare èn av vanene, og jeg kjenner at det er mye jeg ikke får med meg, Men allikevel: mye positivt, og bedre enn mange andre selv-utviklingsbøker.

Karakter: 4. Jeg ville heller brukt tiden til å lese the seven habits om igjen…

BildeKilde