Lenge siden jeg har lagt ut bokinnlegg nå, og det skyldes rett og slett at denne boka har tatt lang tid å fullføre. Samtidig leser jeg også i bibelen, og skolepensum… 

 

Tittel: Coaching. Hva, Hvordan, Hvorfor.

 

Forfatter: Susann Gjerde

 

Innhold: Boka er, som tittelen antyder, en fullstendig innføring i Coaching. Den forklarer hva coaching er, og hvor den har sitt utspring, Hvorfor det kan være nyttig å bruke coaching, og hvordan det skal brukes. Boka er faglitterær, men mykes opp fordi den har en del eksempler fra diverse coacingsamtaler, mange illustrasjoner og tabeller som gjør innholder lettere å forstå, samt en oppsummering i slutten av hvert kapittel.

 

Min Mening: For min del ble det mye i boka jeg ikke kommer til å benytte meg av. Jeg kommer ikke til å bruke coaching så systematisk som boka beskriver det, men jeg har allerede brukt enkelte virkemidler, som “aktiv lytting” (jeg har faktisk blitt bedre å lytte nå!). Det er en god del virkemidler som presenteres, og blandt annet lytting på nivå 2 og 3. Det ble for meg veldig overflødig med all forhistorien og faktaene rundt coaching. Det som interesserte meg var hva jeg kunne bruke, og hvordan. 

Boka har mye tungt stoff, men som nevnt er den ordnet slik at det blir lettest mulig allikevel. 

 

Jeg vil gi boka karakteren 3! Jeg var veldig uenig med meg selv her; boka burde kanskje score høyere fordi den gjør vanskelig stoff ganske forståelig. Samtidig bestemte jeg meg for at jeg vil sette karakteren ut i fra hvor nyttig jeg synes boka var. Det betyr ikke at den er dårlig skrevet. Det var mer at den ikke var akkurat midt i blinken for meg. En mer objektiv vurdering kunne kanskje ha flyttet boka opp på en femmer.

 

Jeg anbefaler boka for deg som ønsker å lære mer om coaching. Jeg angrer ikke på at jeg leste den, så hvis du er klar for litt tungt lesestoff, kan det være greit for deg som er interessert i hvordan du kan bruke deler av coaching til å hjelpe personene rundt deg til å utnytte sitt potensiale. Det er i hvert fall mitt mål:)

 

Lest boka, eller planlegger du å gjøre det? 

Er litt trøtt, og kjempeglad for at jeg kan sove lenge i morgen:) 

Det er utrolig hva man kan finne i strandkanten. Det fikk jeg erfare på lørdag, da jeg var på Solastranden. Et sted hadde for eksempel bølgene skyllet i land masse bittesmå skjellrester. Helt nydelig! Skulle ønske jeg kunne ta det med meg hjem! Jeg er en sånn samleperson, og kunne lett dradd med meg hjem alt i fra pene steiner til skjell og rare sopper… Prøver å kontrollere meg litt, da.

Hva synes du om bildene? Hvilke liker du best, og hvorfor?

Nå er det lenge siden jeg har lagt ut en lignelse. Synes denne historien gjorde meg mye klokere på noen vis, den kan kanskje være en hjelp for noen til å forstå hvorfor det er så mye ondskap i verden om det er en God Gud som har skapt oss. >Fant historien her<
 


 

 

En universitetsprofessor på en velkjent skole for høyere læring utfordra sine studenter med dette spørsmålet: ?Skapte Gud alt som eksisterer??

En student svarte modig, ?Ja, det gjorde Han!?

?Gud skapte alt?? spurte professoren.

?Ja sir, det gjorde Han virkelig?, svarte studenten.

Professoren svarte, ?Hvis Gud skapte alt; så skapte Gud ondskapen. Og, siden ondskap eksisterer, og ifølge prinsippene om at arbeidet definerer hvem vi er, så kan vi anta at Gud er ond.?

Studenten ble stille og svarte ikke på professorens hypotetiske definisjon. Professoren, ganske fornøyd med seg selv, skrøyt til studentene at han nok en gang hadde bevist at den kristne troa var en myte.

En annen student rakk opp handa og sa, ?Kan jeg spørre deg et spørsmål, professor??

?Selvfølgelig?, svarte professoren.

Studenten reiste seg og spurte, ?Professor, eksisterer kulde??

?Hva slags spørsmål er det? Selvfølgelig eksisterer det. Har du aldri frøset??

De andre elevene kniste av den unge mannens spørsmål.

Han svarte så, ?Vel faktisk sir, kulde eksisterer ikke. I henhold til fysikkens lover, det vi ser på som kulde er i virkeligheten fraværet av varme. Hver kropp og objekt kan studeres når det har eller sender energi, og varme er det som en kropp eller materie har og sender energi. Det absolutte nullpunkt (-273 grader celsius) er det totale fraværet av varme; og all materie blir kraftløst og ute av stand til å reagere ved denne temperaturen. Kulde eksisterer ikke. Vi har skapt dette ordet til å beskrive hvordan vi føler det når det ikke er varme.?

Studenten fortsatte, ?Professor, eksisterer mørke??

Professoren responderte, ?Selvfølgelig gjør det det?

Den unge mannen svarte, ?Nok en gang tar du feil sir, for mørke eksisterer heller ikke. Mørke er i virkeligheten fraværet av lys. Lys kan vi studere, men ikke mørket. Faktisk kan vi bruke Newtons prisme til å skille hvitt lys inn i mange farger og studere de varierende bølgelengdene av hver farge.

Du kan ikke måle mørke. En enkel lysstråle kan bryte gjennom en verden av mørke og lyse den opp. Hvordan kan du vite hvor mørkt et spesielt område er? Du måler mengden av lys tilstede, gjør du ikke? Mørke er et begrep mennesket har laget for å beskrive hva som skjer når det ikke er noe lys til stede.?

Til slutt spurte den unge mannen, ?Sir, eksisterer ondskap??

Nå svarer professoren, ?Selvfølgelig, som jeg allerede har sagt. Vi ser det hver eneste dag. Det er daglige eksempler av menneskers grusomhet mot hverandre. Den finnes i utallige kriminelle handlinger og vold overalt i verden. Disse manifestasjonene er ikke noe annet enn ondskap!?

Til dette svarte studenten, ?Ondskap eksisterer ikke, sir, eller det eksisterer ihvertfall ikke i seg selv. Ondskap er ganske enkelt fraværet av Gud. Det er akkurat som mørke eller kulde, et ord som mennesker har laget for å beskrive Guds fravær. Gud skapte ikke ondskap. Ondskap er resultatet av hva som skjer når mennesker ikke har Guds kjærlighet til stede i hjertet. Det er som kulde som kommer når det ikke er varme, eller mørke som kommer når det ikke er lys.?


Hvis du som jeg liker sånne historier, må du bare ta en kikk innom kategorien “lignelser” her på bloggen:)

Jeg er litt travel om dagen, men det er ikke barebare å være student! Bloggen blir litt lidende (leidet darunter. husker vi pugget dette ideomet i tysk…) av tidsmangelen min, men det finnes jo viktigere ting! Og jeg får nok mere tid innimellom:)

Ha en nydelig dag!  

Lørdag ble en super dag! Som nevnt var det oppstarten for u:Betania, ungdomsarbeidet i menigheten med en dualig BOOST! -samling. Det var utrolig koselig å treffe alle igjen! Så mange bra venner, pluss en god gjeng med nye 8.-klassinger. Skikkelig koselig!

Vi delte oss opp i to aktiviteter; Paintball og Kreativ aktivitet. Jeg var leder på sistnevnte gruppe, og vi skulle lage leppepomade! Brambo begynner å bli et kjent merke på såper, kremer og lignende her i området, og nå fikk vi selveste fru Brambo (også kjent som Bonnie) til å hjelpe oss! Det var utrolig morro og populært, og vi ble så mange at  vi måtte dele oss i to grupper! Det ble kjempekos, og jeg fikk meg en vanilje-leppepomade!

Etter aktivitetene bar det tilbake til Betania for et ungdomsmøte. Jeg likte meg! Det er kjempelenge siden det har vert så mange folk på et ungdomsmøte på Betania, og det gjør meg så glad at så mange ville komme på oppstarten etter ferien!  Nå er det bare å glede seg til Moi neste helg:)

 

Av en eller annen merkelig grunn var det fint lite gutter på denne aktiviteten…Men vi jentene koste oss som bare det! Under her ser du leppepomadene stå å stivne. Resultatet ble helt ypperlig! Jeg elsker min vanilje-leppepomade. Skikkelig god kvalitet!

 Fine folk! 

 

 

Det er noe helt unikt med havet. Hvordan det virker uendelig, og mektig og skremmende. Hvordan det får meg til å føle meg liten, men samtidig fri. Jeg blir redd, men også vågal.

Det er utrolig hvor nervepirrende rolig havet kan være. Andre ganger kan det være stormfullt, dramatisk og farlig. Det er rett og slett facinerende

 

Tok noen bilder av et nydelig sjø-landskap i går. Jeg skulle hente mamma på flyplassen, men endte opp med å komme over en time for tidlig. Da brukte jeg like godt tida til å gå innom solastranden og ta noen bilder. Legger ut noen flere av dem senere.  

 

Nå har det ikke blitt mye blogging! Det er nemlig fordi jeg har vert superbusy!

*Mamma har vert borte, så jeg har stellt fiskene, marsvinene og hunden. Dessuten vert en del i butikken, tatt meg av vanning i hagesenteret og selvsagt alt husarbeidet (utenom oppvasken som Anders har fått i oppgave). 

*Har hatt min første uke med undervisning på Universitetet i Stavanger! Har blitt kjent med ganske mange, og bestilt bøker og kompendier for tusenvis av kroner. Ligger allerede litt etter med lesingen siden bøkene ikke har kommet enda (håper de kommer i dag!)

*I tillegg har det selvsagt vert noe annet som har skjedd hver dag:

-Startet opp Jesusgruppa på onsdag. Det var kjekt å treffe jentene igjen! Jeg gleder meg så til vi kommer skikkelig i gang med alt.  

-Torsdag hadde alle Jesusgruppe-lederne et møte som varte til langt på natt (for min del, men egentilg var det bare til kl.23.00.) Noe som resulterte i at jeg var kjempetrøtt fredag, helt i fra jeg stod opp klokka 05.00.

– I går spiste jeg og Gutten min krabber! Skikkelig koselig med en date i ny og ne:) 

I dag er planen å stå på stand noen timer, hente mamma på flyplassen, og selvsagt BOOST i kveld! Gleder meg! Håper virkelig jeg ser DEG der!
Hadde forresten vert toppers med litt konstruktiv kritikk på denne plakaten jeg har laget…:)
 

Kjersti inviterte til stor-fest på lørdag! Rundt 60 personer samlet seg for å feire hennes fødselsdag.

Kjersti er en utrolig interessant og utrolig person! Det er grunnen til at du godt kan ta en tur innom bloggen hennes hvor hun skriver om interiør, turer, og livet som seksbarnsmor på landet. Det som er mest bemerkelsesverdig med henne, er nok alt det hun rekker å gjøre, i tillegg til at hun faktisk har krefter til å blogge om noe av det etterpå!

I feiringen ble det herlig mat, kaker, sang og musikk. Koste meg stort med mange kjente:)  Jeg og noen venner hadde skrevet en sang (til mummi-troll melodien) til henne. Dessuten fikk hun sanger både av datteren Amy, og fra Dekor, som Kjersti er leder i.

 Bordpynten:

 

Et strengt svart-hvitt-sølv-tema. Typisk Kjersti!

Her har vi bursdagsbarnet selv! Holder en utrolig rørende tale om barn, mann og venner.

Maren og Marcel – kvalitetsfolk!

Amy synger to hjemmekomponerte sanger. Hun er så utrolig flink! Se innom bloggen hennes! Talentfull og godhjertet jente!

Dekor – savner det koret! Vurderer sterkt å begynne igjen. Må bare se hvor travelt det blir med studiene fremover.

 En flott kveld! 

For en stund siden bestemte jeg meg for å skrive noen e-poster til Gud. Egentlig var hovedpoenget å gjøre det for min egen del; for å vite hva jeg ber om, og får svar på, for å konkretisere hva jeg ber om, og for å kontrollere hva om, og hvor mye jeg ber. Anbefales på det sterkeste!

>Les mer om prosjektet her<

Resultatet så langt

Resultatet har vert utrolig bra! Jeg har oppdaget at jeg får ganske mange bønnesvar! Kjempegøy å lese tilbake på det jeg skrev i begynnelsen. Det  huske på å skrive har heller ikke blitt et problem. Jeg har bestemt meg for at jeg ikke vil tvinge meg til å gjøre det, men tar det når jeg vil. I tillegg har jeg en påmindelse en gang i uka, så jeg ikke glemmer det helt bort. 

 På de 5 ukene siden jeg startet har jeg fått ikke mindre enn 12 bønnesvar! Bønn funker virkelig! Andre av bønnene er på vei mot å bli skikkelig oppfylt; et skritt nermere. Gleder meg til videre svar fra Skaperen!

 

Har til slutt en sang å dele! Liker den utrolig godt! Fengende, fin musikk og en bra og inspirerende tekst! that’s the way I like it! Passer ikke helt inn i tema, men det får gå.

Me in motion – I gotta be something

I’m finally finding out that I don’t just wanna be fine.

I gotta be something!

Lørdag var det Rally Soknal som stod på programmet! Jeg, Sølvi-Oline og Caroline gikk en tur for å se på. Det er faktisk ganske stort når Norges største asfalt-race arrangeres på bittelille Haua! Biler er ikke akkurat min største lidenskap. Jeg pleier å si det slik at for meg er biler røde eller blå eller gråe. Dessuten må de gå fremover, og ellers er de ganske like. Forresten så har vi en stor blå bil, hvis noen lurte!

Uansett var det jo greit å kikke litt på bilene som kjørte forbi! Vi hørte dem helt inne i huset, og gikk da de ca. 500 meterne til løypa for å kunne se skikkelig.

For en gangs skyld har jeg “ødelagt” bildene mine. I fjord opplevde kjæresten min at noen bare tok bildene hans av Rallyet fra bloggen hans. De hadde sendt dem ut med pressemeldingen, og han fant bildet sitt på mange forskjellige rally-sider etterpå. Litt nedtur at de fjernet logoen og navnet hans. Ganske dårlig gjort i hvertfall; så hvis noen skulle ha lyst til å låne mine bilder, er det bare å spørre! Har dessuten mange flere enn de i innlegget her.


Det gikk hardere ut over noen enn andre. Det var en ulykke ganske tidlig i racet; en ble sendt på sykehus, og resten av kjørerne måtte vente i over en time før de startet igjen. Bilen over har nok også sett bedre dager…

Er herlig å komme seg litt ut for tida! Må nyte de dagene vi får med sol. Chessie er alltid gira, så så fort vi har tid bærer det ut. Denne gangen (som så mange andre) gikk ferden rundt Lindland. En runde på ca en halvtime (hvis du ikke er meg. Hvis du er meg tar det nermere en time)

Inni buskene gjemte et rådyr seg, men sola skinte rett på ham, og avslørte alt. Chessie var så opptatt med å snuse, så hun merket heldigvis ingenting (da hadde hun begynt å trekke masse i bandet).  Utrolig fine dyr!

Så traff vi enda et fint dyr: en larve! Den var ikke helt gira på å bli tatt bilde av, så den krøllet seg sammen til en pigg-ball.

På en varm og god dag som denne Måtte vi selvsagt uti vannet. Da var det noen som ikke nølte et øyeblikk:

For en herlig dag!