Kurs i Kreativ Fotografering – 9

Categories L Foto, Design og Redigerings-tips

Når det kommer til fotografering, er det lett å miste inspirasjonen noen ganger. Da kan en konkret oppgave være med å vekke til live de kreative evnene igjen. Jeg legger derfor ut en oppgave hver søndag som kan være til inspirasjon.

Oppgave ni er som følger:

Stå opp før sola

Jeg får ikke sagt det ofte nok: Det er noe helt spesielt med å stå opp grytidlig. Og spesielt dersom man er fotograf. Jeg vet at det føles tungt. Men det er egentlig bare tungt i den lille halvtimen (eller de ti minuttene) du bruker på å komme deg ut. For da blir du så opptatt av naturen, at du glemmer søvnen i øynene. Og naturen, den er bare din; Mens du mesker deg og tar tidenes blinkskudd, ligger alle andre og snorker. 


For det første har vi den mystiske, magiske morgentåka. Den er virkelig noe for seg selv. Og den gjør bildene dine spesielle også. Tåka finner du nær vannet.

 

Når sola kommer blir motivene transformert. Du får for eksempel muligheten til å ta nydelige motlys-bilder, ofte bokeh (på grunn av duggen på bakken, som nedenfor), og morgenlyset er mye mer behagelig enn lyset midt på dagen – det er ikke like sterkt, så derfor blir fargene sterkere på bildene du tar. 


 

Sola i samarbeid med tåka er også en uslåelig kombinasjon. Wow, sier jeg bare. Dette bildet er tatt på samme stedet som bilde nr. 2. Se hvor forskjellige utrykk man kan få på omtrent samme sted.

 

Men noe av det jeg liker aller best med morgenturer, er at du kan møte på dyr som du sjelden ser midt på dagen. Dette bildet ble tatt klokka fem om morgenen. Jeg storkoste meg på elvebredden mens beverne koste seg og lekte i vannet. For en opplevelse!

Så herved er utfordringen gitt. Jeg vet at denne svir for mange, men hvis du aldri har gjort det før, så MÅ du bare prøve å stå opp med sola en dag. Det er Helt magisk. Lykke til 🙂 
Og send gjerne en link til bildene du tar i kommentarfeltet – jeg elsker å få se 🙂

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *