“The two greatest days of your life are the day you were born, and the day you found out why.”

"The Art of Mentoring - Embracing the Great Generational Transition" av Darlene Zschech

Forfatter: Darlene Zschech

 

Boktittel: The Art of Mentoring (Kunsten å være mentor)

 

Innhold: Darlene er lovsangleder og driver mye arbeid i menigheten Hillsong Australia. The Art of mentoring er en bok med hennes erfaringer, refleksjoner og konklusjoner om å være en mentor – med andre ord å lede andre til å nå sitt fulle potensiale. Med å sette fokus på ulike verdier, gir Darlene oss en god guide for å bli bedre ledere, spesielt i menighetssammenheng. Boka er praktisk, lett å forstå, og bygd på solide bibelske prinsipper som holder.

 

Min mening: Boka var absolutt nyttig, mest av alt for personlig bruk. Om boka har gjort meg til en bedre leder er jeg ikke sikker på, men den har helt klart pekt ut noen områder i mitt liv som jeg trenger å bearbeide for å bli en bedre leder. Den har også inspirert, og gitt mange gode påminnelser.

 

Terningkast: 4. En nyttig hjelp i hverdagen. Jeg anbefaler den faktisk til alle kristne. For du er alltid et forbilde for noen. Og hvis ikke bør denne boka gjøre deg til det.

 

I samme gate har jeg også lest Coaching – Hva, hvordan, hvorfor. Den kan du lese om du vil ha enda mer konkrete tips om virkemidler du kan bruke i en mentoring/coaching-samtale. (Gav den terningkast 3) og Christine Caines’ bok Ungdomsarbeid har jeg jo anbefalt flere ganger. Veldig praktisk, veldig bra! (terningkast 5)

BildeKilde

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

I dag skal vi i bryllup igjen – mest sannsynlig årets siste. Og jeg har enda ikke klart å bestemme meg for hvilken kjole jeg skal bruke…

Kanskje en liten pros-and-cons-liste kan hjelpe meg…?

+ Er skrekkelig fin

– Brukte den nettopp i juli

+ Sommerlig og frisk

+ Thomas har slips som matcher

+ Har sydd den selv

– Litt usikker på om den sitter fint nok på

+ Fargen er magisk

+ Har neglelakk som matcher.

 

Æsj, egentlig har jeg lyst på en korallfarget kjole med åpen rygg og langt slep og diamanter… Men den har jeg ikke funnet enda (til en fornuftig pris, i hvert fall).

Noen som har en mening om dilemmaet mitt? 🙂

Før vi reiste på bryllupsreisen vår, sendte vi en mail til hotellet for å sjekke at alt var i orden og si at vi skulle på bryllupsreise, slik at de var oppmerksomme på det. Og når vi kom inn ble vi møtt av flere hyggelige overaskelser!

 

I tillegg til denne søte dekorasjonen på senga, hadde vi fått en lokal hvitvin. Litt dumt siden ingen av oss drikker alkohol, men vi bestemte oss for å ta flaska med hjem som et minne. Den var jo veldig fin, da! Og utrolig hyggelig gjort av hotellet.

 

Leiligheten vi fikk var nydelig, og det var god plass. Vi storkoste oss rett og slett på det nydelige rommet vårt!

 

På utsiden hadde vi en liten balkong med utsikt ned til sjøen. Her var det herlig å sitte på kveldene å prate og nyte livet i mellom 20 og 25 grader. Vi så virkelig været i Bulgaria fra den beste siden!

Åh, jeg elsker å være på ferie! Og det var litt spesielt, for selv om jeg og Thomas har reist mye i sammen, så har vi aldri vært i utlandet bare oss to før. Herlig, herlig 🙂

For en liten stund siden tok jeg og Maria på oss å lage en Pinata (Pinjata) til det første ungdomsmøtet i høst. Vi startet med aviser, limblanding av mel og vann, en hvit søppelpose, og masse pågangsmot.

Etter en del kliss, så vidunderet slik ut:

Vi mistet aldri troen på prosjektet… Men vi ble kanskje litt nysgjerrige på resultatet underveis 🙂

 

Men etter et par dagers tørketid, og noen lag med silkepapir og fjær, ble Pinataen heeelt førsteklasses. Og FULLSTAPPET med godterier 🙂

Andre som har prøvd seg på å lage en pinata? Det er jo ypperlig til barnebursdager! 🙂

#DIY #Hobby #prosjekt #pinata #kos

“Kanskje var det en årsak til smerten vår. Kanskje er det dette vi er ment til å gjøre.”

"Indias datter - roman" av Shilpi Somaya Gowda

Forfatter: Shilpi Somaya Gowda

 

Boktittel: Indias Datter

 

Innhold: Usha blir født under en dødsdom, bare fordi hun er jente. Men en spennende historie blir satt i gang da moren hennes, Kavita bestemmer seg for å redde jentebarnet og gi henne opp til et barnehjem. En historie om tilhørighet og familie, om meningen med livet, og om å finne seg selv.

 

Min mening: Historien er ikke unik, men god. Den indiske kulturen fargelegger boka på en kjempegod måte, og tilsetter alt det som trengs av krydder. Knyttet sammen med amerikansk kultur blir mixen uslåelig, men full av utfordringer. Boka lærte meg mye om Indisk kultur, og vekket følelser som sorg, glede, medlidenhet og kjærlighet for karakterene. Til og med de karakterene jeg ikke likte i begynnelsen!

 

Terningkast: 4. En sterk firer fordi den fenget, men ble ikke slukt hel. Jeg anbefaler den til deg som liker en god drama-roman, og vil lære litt mer om India(et land jeg synes er intenst spennende)

 

I samme kategori finner du for eksempel Reisen Hjem, som jeg likte enda bedre. 

BildeKilde

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

I går kom vi hjem fra bryllupsreisen til Bulgaria, og jeg er sprekkferdig med bilder og historier derfra! Men er enda litt i fare for å få sjokk av den bråe overgangen fra slappt sydenliv til full oppstart på skole, jesusgrupper, ungdomsarbeid og hverdag, med alt det inneholder. Må liksom bare prøve å holde hodet over vannet de neste dagene, tror jeg. Dessuten har jeg enda noen bilder fra før bryllupsreisen som ikke har blitt lagt ut på bloggen – og jeg er jo litt glad i å ha ting nogenlunde kronologisk. Så bryllupsreise-innleggene får komme etterhvert.

Overskriften ble på en måte litt tøysete, men jeg har faktisk blitt mye lysere i håret i ferien. Mørkeblond kanskje. Bildet nedenfor tok Thomas på Molde Jazzfestival i sommer da jeg prøvde parykker 🙂

Borte bra, hjemme best, er det noe som heter. Nå er jeg sprekkferdig til å komme i gang med en spennende hverdag som skal bestå av å studere Kunst og Håndtverk, Bli kjent med og utfordre flere ungdommer, Møte de nydelige jentene i Jesusgruppa og lære mer om Gud sammen med dem, Fortsette å nyte tilstanden som nygift med min elskede Thomas, og sjonglere alle andre småting som skolebøker, skjønnlitteratur, avstandsforhold til venner, og tid til å slappe av.

Livet er virkelig fullt av muligheter, og jeg GLEDER meg til en NY HØST!

Noen ganger må jeg minne meg selv på at man får ikke mer moro enn man lager selv. En slik kveld hadde jeg nettopp da Cathrine foreslo å kle oss ut og ta noen “gammeldagse” bilder. Vi ble ikke helt enig om om det var 60-talls eller 90-talls-stil vi gikk for, så det ble mulighens en blanding. Ikke vet jeg. Kjolene er i hvert fall arvet av bestemor, og kommer nok fra 60-tallet. Moro!

 

Hadde litt små-problemer med fokuset på noen av bildene. Men pytt, det er stemningen som gjelder 🙂

Andre som liker å finne på noe spesielt, i stedet for å alltid gjøre de samme tingene?

 

#photoshoot #foto #tema #60s #photo

Festen til Asbjørn og Malin var herlig – mange flinke talere, mye søte øyeblikk og romantiske overraskelser. Fargetema bestod av tre farger; creme, lyng, og indigo. Pyntingen var svært gjennomført. Bare se her:

 

I tillegg hadde brudeparet et solid (!) gjestebord med mange ulike måter å sende en hilsen til brudeparet. Først ut var en “flaskepost” hvor man skrev et brev til brudeparet som skulle åpnes om ett år, to år, fem år, osv.

De hadde også en bok for visdomsord hvor gjestene kunne gi sine beste tips…

Og en fotobok som også var gjestebok. Veldig koselig å skrive rundt, mellom og oppå bildene av brudeparet.

Og siste innslag på bordet var et fingeravtrykk-tre hvor alle gjestene la igjen et fingeravtrykk med et stempel, og skrev navnet sitt ved siden av. Et flott minne å ha!

 

Bordkortene tok igjen det naturlige preget som vi finner ellers i pynten.

 

Litt utpå kvelden hadde bruden en liten overraskelse på lur. Hun hadde skrevet om “deres sang” -en Alan Jackson sang – slik at den passet enda bedre til henne og Asbjørn. Denne sangen sang hun til ham. Det var veldig rørende, og hun sang utrolig fint! Etterpå sang Monica (en annen studentvenninne) sangen igjen – originalversjonen – mens brudeparet tok en dans. 

Brudeparet delte seg opp, og danset med sine nye svigerforeldre. Andre begynte å henge seg på, og vi fikk en god liten dansestund 🙂

Har du vært i bryllup i sommer?

Her kommer et lite middagstips:

Laks med søtpotet og brokkoli. Veldig enkelt, veldig kjapt, og veldig godt.

Til en person trenger du: 1 laksefilet, 1 passe stor søtpotet, litt av en brokkoli, krydder og olje(raps eller solsikke for eksempel).

Slik gjør du: Sett ovnen på 200 grader. Begynn med å skrelle og kutte opp søtpoteten i staver, tøm over litt olje, krydre(jeg brukte spisskumin, hvitløk og peppermix) og sett dem i ovnen. Der skal de stå i ca 20 minutter.

Mens du steker fisken i steikepanna, kan du kutte opp noen buketter med brokkoli. Dryss brokkolien over potetene fem til ti minutter før de skal ut av ovnen. Da blir de crunchy og gode. Fisken kan krydres med salt og pepper, men denne gangen brukte jeg et ferdig fiskekrydder fra Cemo, som er sykt godt. Og etter en halvtime har du altså laget dette sunne herremåltidet som koster en slikk og ingenting (fisk: 20kr, brokkoli: 3kr, søtpotet:7kr= 30kr for 1 porsjon)

Hvis du har et godt middagstips, tar jeg imot med takk!

“Fjellturer er til for utsikt og inspirasjon, men frukt dyrkes i dalene”

"Gud vil bruke deg - akkurat nå" av Tobymac

Forfatter: Tobymac

 

Boktittel: Gud kan bruke deg – akkurat nå (City on our knees)

 

Innhold: Tobymac bruker boka til å dele inspirasjon og hjertesaker gjennom historier. Boka inneholder mange små historier på 2-4 sider som handler om mennesker som har blitt brukt av Gud til å gjøre noe stort, eller som kom seg igjennom en veldig vanskelig situasjon. Boka er også veldig lettlest, siden den er delt inn i småstykker.

 

Min mening: Hver historie er forskjellig, men felles har de alle at de er fullspekket med inspirasjon og motivasjon for leserne. Jeg ble mer og mer ivrig etter å gjøre en forskjell i verden etter å ha lest historiene. Dette var virkelig en bok som ikke bare får deg til å tenke, men til å gjøre noe!

 

Terningkast: 5. Sjeldent mye god inspirasjon samlet på ett sted. Jeg anbefaler den til alle! Ung og gammel, interessert eller ikke. Bli litt tent i brann du også!

 

Fikk boka av ei venninne som hadde likt den så godt. Nå har jeg lyst til å gi den videre også! Boka er inspirert av en sang Tobymac har skrevet som heter City on our knees. Den lå på første plass på Billboards lister i 13 uker for beste kristne låt. Hør den HER. Den handler om å gjøre en forskjell, og å stå sammen mot urettferdighet. Les om litt mer av tankene mine som kom etter å ha lest boka HER.

BildeKilde

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling