“Øye for øye, liv for liv”

 

 

"Piken uten fortid" av Kathryn Croft

Boktittel: Piken uten fortid

 

Forfatter: Kathryn Croft

 

Innhold: Da Leah var tenåring skjedde det noe fryktelig som hun har brukt resten av livet sitt på å fortrenge. Hun er overveldet av skyldfølelse. Men samtidig som at hun prøver å starte og leve igjen, begynner små trusler å ankomme i form av post, epost og telefoner. Er det en ukjent fiende fra fortiden som har funnet henne?

 

Min mening: En utrolig spennende bok! For hvert kapittel ble jeg mer hekta, og denne boka avslører ikke sine hemmeligheter før på slutten. Hovedkarakteren er kanskje litt vel “stakkarslig og svak,” men samtidig sympatisk. Og troverdig nok. Men jeg har noe kritikk til lydbokversjoenen: dialekta til leseren tok lang tid å venne seg til. Det er også flere steder lest noe feil som ikke er klippet bort (jeg brukte Storytel sin versjon)

BildeKilde

Terningkast: 6.  Jeg anbefaler også Den forrige jenta, som også er en annerledes psykologisk thriller med sære karakterer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Sjarmen med tarmen - om et av kroppens mest undervurderte organer" av Giulia Enders

Boktittel: Sjarmen med tarmen

 

Forfatter: Giulia Enders

 

Innhold: Her kan du få vite mange av livet store hemmeligheter: hvordan vi bæsjer, hvorfor vi kaster opp, og hva du kan gjøre med sure oppstøt. Tarmen har de siste årene vist seg å være mye mer viktig for menneskekroppen enn vi har antatt. Prosesser i tarmen har til og med innvirkning på psyken vår. Du lærer også en del om bakterier og mange andre rare ting.

 

Min mening: Veldig interessant bok, som virker basert på forskning og legevitenskap, men som forsøker å forklare ting på en måte som oss “vanlige dødelige” kan forstå. Litt mange vanskelige ord blir det allikevel, og jeg savnet en slags oppsummering til slutt om hvordan vi kan ta oss godt av tarmen.

BildeKilde

Terningkast: 4. En bok som er verdt å lese for deg som har en tarm 😉

 

 

 

 

Nå har Miriam akkurat bikket tre måneder. Og selv om vi enda styrer litt med amming, synes jeg ting faller mer og mer på plass. Hun blir stadig mer blid og glad, mer selvstendig, og sover bedre.

 

Det nyeste hun har lært er å ta tak i ting, og dra dem mot munnen. Men det er enda ganske klønete og litt “tilfeldig.” Hun liker også å dytte ting ned fra bordet (hvis jeg holder henne over det), og elsker å sitte i selen og kikke rundt når vi går tur…

 

Gøy at hun har vokst inn i den utrolig søte reve-bodyen jeg sydde til henne før hun ble født. Jeg elsker det stoffet! Nå bruker hun str. 62, så er en normal, men ganske liten baby. Neste uke skal jeg rydde frem og vaske klærne i str. 68.

 

 

 

UFO’er er UFerdige Objekt. Jeg prøver å være nøye på å gjøre ferdig prosjekter før jeg starter på noe nytt, men noen ganger skjer det bare. Og denne trusa har manglet en blonde i mange måneder… Den ble litt for liten til meg, dessverre. Synd, siden jeg synes den ble veldig søt 🙂

 

Vet ikke helt hva jeg skal gjøre med den nå… Men jeg får legge den i posen med de andre tingene jeg ikke vet hva jeg skal gjøre med…

 

 

Becoming

Boktittel: Becoming

 

Forfatter: Michelle Obama

 

Innhold: Michelle Obama forteller sin historie. Fra å vokse opp i et “dårlig” nabolag til å bli USA’s førstedame gjennom to perioder. En historie om en svart kvinne og mor som gjør sitt beste for at verden skal bli et litt bedre sted.

 

Min mening: Kjekt å bli litt mer kjent med både Michelle, Barrack og barna deres, i tillegg til å forstå litt bedre den amerikanske politikken og kulturen.

BildeKilde

Terningkast: 4.  Jeg anbefaler også Jeg er Malala, som også både er en sann historie, inneholder mye læring, og er en eksepsjonelt spennende fortelling.

 

 

 

 

 

 

 

Merk de matchende hårstrikkene jeg sydde av restene 🙂

 

Selv om sommeren er på hell, har jeg sydd noen sommerplagg i det siste som legges ut fremover (jeg er litt treig til å få tatt bilder noen ganger). Jeg har også tidligere sydd en kjole i det samme stoffet. Stoffet er kjøpt på ebay (HER). Mønsteret har jeg bearbeidet meg frem til selv. Shortsen har romslige lommer, og trådene som egentlig skulle bli en knyte-sløyfe, ble heller festede dekor-bånd som henger i en bue som følger lomme-buen. Ikke alt kan gå helt som planlagt 😛 Men jeg synes det ble en fin detalj allikevel.

 

 

 

"Lengsel etter gjennombrudd - et rop etter overnaturlig forandring" av Rachel Hickson

Boktittel: Lengsel etter gjennombrudd

 

Forfatter: Rachel Hickson

 

Innhold: Hickson skriver en inspirerende bok om ikke ta til takke med et “ok” liv, og søke den overnaturlige kraften fra Gud. Hun har et godt bibelsk grunnlag, og minner på en god del viktige ting. Jeg satt mest igjen med to ting; hvordan vi best kan takle å være i en åndelig ørken (puppestadium) i livet, og hvordan mangel på ære, eller respekt, kan hindre Guds kraft i våre liv.

 

Min mening: Litt treig og tunglest, men den hadde mange viktige sannheter som vi trenger å høre.

BildeKilde

Terningkast: 4.  Jeg anbefaler også Når Gud Taler av samme forfatter.

 

 

 

 

 

 

 

Plutselig har dagene gått, og bloggen har gått helt i glemmeboka. Tror ikke jeg har hatt en så lang bloggpause på mange år. Men livet som småbarnsmor er ganske hektisk. Og de neste tre dagene blir det enda travlere, for da skal jeg jobbe (hjelpe mamma i blomsterbutikken) i tillegg. Kjenner jeg gruer meg litt. Men det går nok greit.

 

Permisjonstiden begynner å gjøre meg litt lat, må jeg innrømme. Jeg sover mye, er mye sliten, og har gått kortere turer i det siste (Etter at finværet forsvant). Jeg må nok ta noen grep fremover. Men nå går jeg i hvert fall i gang med noen faste aktiviteter; LIFEgruppe, bibelgruppe, talerteam og hobbykvelder. Så da blir jeg i hvert fall litt mer sosial og aktiv.

 

Jeg prøver fremdeles å lage skikkelig mat hver dag, men også det har sklidd litt ut. Disse tre jobbdagene har jeg gitt opp på forhånd, så får jeg begynne å planlegge måltider skikkelig igjen neste uke 😛

Ønsker deg en fin uke!

 

 

Dette er min første hjemmesydde boxer. Mannen var ikke så gira på å stille som modell xD Men jeg er ganske fornøyd med passformen, og stoffet er mykt og behagelig sports-stoff som jeg også har brukt til å sy truser til meg selv. Mønsteret til denne er fra Ottobre. Det blir mest søm til meg selv og BabyMiriam, men gøy å sy litt til Thomas også 🙂

Det ble litt crazy farger denne gangen, men det var fordi dette stoffet er så utrolig behagelig 🙂

 

 

 

Nå er Miriam to og en halv måned gammel, og er over 60cm lang. Bildene er fra et par uker siden.

 

Hun blir stadig mer oppmerksom på omgivelsene sine. Baksiden med dette, er at hun veldig fort kjeder seg. Det er ikke lenger så gøy å ligge med babygymmen noe særlig. Helst skal mamma eller pappa bære henne rundt på omvisning…

I dag skal vi på møte i menigheten, og hvis været holder, har jeg lyst å gå på en topptur etterpå 🙂
Hva er dine søndagsplaner?