Working mom

 

Plutselig har dagene gått, og bloggen har gått helt i glemmeboka. Tror ikke jeg har hatt en så lang bloggpause på mange år. Men livet som småbarnsmor er ganske hektisk. Og de neste tre dagene blir det enda travlere, for da skal jeg jobbe (hjelpe mamma i blomsterbutikken) i tillegg. Kjenner jeg gruer meg litt. Men det går nok greit.

 

Permisjonstiden begynner å gjøre meg litt lat, må jeg innrømme. Jeg sover mye, er mye sliten, og har gått kortere turer i det siste (Etter at finværet forsvant). Jeg må nok ta noen grep fremover. Men nå går jeg i hvert fall i gang med noen faste aktiviteter; LIFEgruppe, bibelgruppe, talerteam og hobbykvelder. Så da blir jeg i hvert fall litt mer sosial og aktiv.

 

Jeg prøver fremdeles å lage skikkelig mat hver dag, men også det har sklidd litt ut. Disse tre jobbdagene har jeg gitt opp på forhånd, så får jeg begynne å planlegge måltider skikkelig igjen neste uke 😛

Ønsker deg en fin uke!

 

 

SelvSydd Boxer til mannen

Dette er min første hjemmesydde boxer. Mannen var ikke så gira på å stille som modell xD Men jeg er ganske fornøyd med passformen, og stoffet er mykt og behagelig sports-stoff som jeg også har brukt til å sy truser til meg selv. Mønsteret til denne er fra Ottobre. Det blir mest søm til meg selv og BabyMiriam, men gøy å sy litt til Thomas også 🙂

Det ble litt crazy farger denne gangen, men det var fordi dette stoffet er så utrolig behagelig 🙂

 

 

Babysnakk og søndagsplaner

 

Nå er Miriam to og en halv måned gammel, og er over 60cm lang. Bildene er fra et par uker siden.

 

Hun blir stadig mer oppmerksom på omgivelsene sine. Baksiden med dette, er at hun veldig fort kjeder seg. Det er ikke lenger så gøy å ligge med babygymmen noe særlig. Helst skal mamma eller pappa bære henne rundt på omvisning…

I dag skal vi på møte i menigheten, og hvis været holder, har jeg lyst å gå på en topptur etterpå 🙂
Hva er dine søndagsplaner?

 

Under Radaren

 

"Night school" av Lee Child

Boktittel: Under Radaren

 

Forfatter: Lee Child

 

Innhold: Noen skal selge noe. FBI, CSI og hæren samarbeider om å finne ut hvem eller hva det er snakk om. Det de vet, er at det skal selges for hundre millioner dollar, og slike summer kan ikke være godt nytt.

 

Min mening: Ikke helt min type bok. Jeg hørte den på lydbok, og merket at jeg falt av innimellom, og blandet sammen personer. Men den er spennende og ja; helt grei.

BildeKilde

Terningkast: 3, helt grei.  En mer “jentete” bok om hemmelige agenter er Alt har sin tid. Den likte jeg bedre 🙂

 

 

 

 

Learning from the Giants

“Life and leadership lessons from the bible.

20980977

 

Boktittel: Learning from the Giants

 

Forfatter: John Maxwell

 

Innhold: Maxwell tar oss inn i en hverdagslig samtale med noen av gamle testamentets store helter, og trekker ut mye visdom og læring fra deres historier.

 

Min mening: En gullgruve for pastorer/prester/ungdomsledere som vil ha litt ny inspirasjon, og boka er full av god livsvisdom.

BildeKilde

Terningkast: 4.  Hvis du vil fordype deg enda mer i en historie fra GT, i en mer skjønnlitterær sjanger, anbefaler jeg Francine River’s bøker, f.eks. Unveiled.

 

 

 

Selvsydd penslig t-skjorte

Jeg blir visst aldri lei Ulyssia-mønsteret, som jeg nå har sydd to kjoler og tre t-skjorter av (og klippet opp til en fjerde, som snart skal syes). Mønsteret er gratis (HER), men det er uten syveiledning. Stoffet er fra Stoff og Stil, et jeg fikk til jul av ei venninne. Mønsteret er forresten genialt til amming!

Jeg har hatt litt sypause, men her en dag sov lillejenta godt på morgenkvisten, og jeg fikk klippet opp stoff til fem plagg, som jeg er i gang med å sy (litt sånn innimellom). Så det vil helt sikkert bli flere syinnlegg på bloggen fremover 🙂

Jeg liker så godt å sy selv, så jeg får klærne akkurat slik jeg vil! Buksa på bildet er forresten gravidbuksa jeg sydde tidlig i år. Nå har jeg strammet den inn i livet, og kan bruke den resten av året også…

 

Winning with people

“Discover the principles that work for you every time.

Winning with People

 

Boktittel: Winning with people

 

Forfatter: John Maxwell

 

Innhold: Les om noen gode prinsipper for relasjonsbygging. Boka er logisk og ryddig bygget opp.

 

Min mening: Jeg hørte boka som lydbok, og etter en stund oppdaget jeg at jeg leste den samme på norsk for et par år siden. Det var litt nedtur. Men en god bok, og selv om mye “sier seg selv” er det gode påminnelser.

BildeKilde

Terningkast: 4.  På norsk heter den “de 25 universelle prinsippene for relasjonsbygging.” En ganske slitsom tittel på norsk, der altså 😛

 

 

Fine dager med fine folk

Sånne sommerdager som dette er bare det beste som finnes! I det siste har været vært upåklagelig, og opplevelsene mange. Her er noen bilder som viser en liten del av de siste dagene…

Miriam henger (Og sover) med lille Ermias, som er tre uker yngre.

 

Koselig besøk fra Mihret, Fkadu og Warda 

 

Gutten til Warda ble bestevenn med Ninja 🙂

 

Vi har besøkt oldemor Norunn flere ganger…

 

Og dette er hos Oldemor Mia 🙂

 

Jeg var på badetur med Amy og Evie (Miriam og Ninja var også med her, som allitid).

 

Og besøk fra Bestemor Bente 🙂

 

Enda er det mange besøk og turer og andre ting jeg ikke har husket å dokumentere. Men poenget mitt er vel helt enkelt at jeg elsker sommerdager, og prøver å gjøre mest mulig ut av dem 🙂

Oppfordrer deg til det samme!

Dagen i dag kommer aldri tilbake…

 

Løvetemmeren

“Hun smilte til ham, der de satt i den stjålne bilen. De var frie og modige, de var sterke. De var løver som ikke lot seg temme.”

"Løvetemmeren" av Camilla Läckberg

 

Boktittel: Løvetemmeren

 

Forfatter: Camilla Läckberg

 

Innhold: En ung kvinne dukker opp med brutale skader etter å ha vært savnet i lang tid. Politiet er uten spor, men lurer på om saken kan være knyttet til en rekke lignende saker i distriktet. Har de med en grotesk seriemorder å gjøre?

 

Min mening: Fenget fra første sekund, og den holdt seg spennende og intelligent. Absolutt en krimforfatter jeg vil lese mer av.

BildeKilde

Terningkast: 6. Litt samme stilen som bøkene til Lisa Gardner, men jeg likte bedre karakterene i denne.