Men selv nå, sier Herren,
          vend om til meg av hele deres hjerte
.
Joel.2.12.

Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig.

 

Tittel: Joel (29 av 66)

 

Forfatter: Joel

 

Datering: Antagelig 835-805 f.kr.

 

Innhold: Joel er en av de profetiske bøkene, og tema er omvendelse fra synd. Joel forteller om en stor landeplage med gresshopper, og sammenligner dette med “Herrens dag, den store og fryktinngytende.” Han advarer mot synd, og peker på Guds nåde og tilgivelse.

 

Min Mening:  Boka er veldig kort, men får tydelig frem poenget sitt. Jeg bet meg merke i hvordan Gud straffer – ikke for å være kjip, men for at folket skal omvende seg, og komme tilbake til ham. Slik som en god far ville gjort med et ulydig barn. Boka inneholder som sagt profetier om endetiden, og de er alltid lure å få med seg og ha i bakhodet.

 

#bibelen #bibel #kristen #tro #litteratur #bøker #bok #visdom


BildeKilde

 

 

 

Endelig et ferdig syprosjekt! Denne kjolen sydde jeg vel egentlig med tanke på nyttår, men jeg får se om jeg bruker den(i så fall blir det tredje året på rad med en kjole jeg har sydd (på) selv! Har allerede brukt denne i en dobbel 30-årsdag. Jeg kommer nok til å bearbeide den litt til, for etter å ha gått med den en kveld, fant jeg litt forbedringspotensiale. For eksempel tror jeg at jeg skal legge inn en strikk i livet, for å markere midjen litt bedre 🙂

Jeg har tidligere sydd en kjole med det samme mønsteret, og jeg brukte et stoff som er likt det blomstrete, bare rødt-til hele kjolen. Se den HER.

Stoffet til kjolen er egentlig “rester” i den forstand at det er noe jeg bare har liggende fordi jeg kjøpte det billig, og aldri fant ut hva det skulle brukes til. Men når jeg plutselig fikk se de to stoffene sammen, var planen klar for neste kjole. Det blomstrete stoffet har jeg kjøpt som en rest på Rainbow fashion i Oslo, og det lilla stoffet kjøpte jeg på Ebay HER. Mønsteret er fra stoff og stil.

 Kunne du ha tenkt deg en lignende kjole? 🙂

#hobby #håndarbeid #sy #symaskin #kjole #kjoler #nyttårskjole

 

“Du har bare ett liv. Du har faktisk en plikt til å leve det til det fulle, så langt det er mulig..”

Forfatter: Jojo Moyes"Et helt halvt år" av Jojo Moyes

 

Boktittel: Et helt halvt år

 

Innhold: Lou har mistet jobben, og må finne seg en ny. Dette viser seg å være vanskeligere enn hun hadde trodd. Til slutt får hun en stilling som personlig assistent som varer i et halvt år. Denne jobben vil forandre henne for alltid.

 

Min mening: Jo mer jeg leste, jo mer hekta ble jeg. Dette er en av svært få bøker som har fått meg til å gråte, og den fenger virkelig. Jeg likte den veldig godt 🙂

 

Terningkast: 5. Engasjerende og kjekk! Jeg anbefaler den til deg som kan falle for en litt trist kjærlighetshistorie.

 

Hvis du likte denne boka, kan jeg gjerne anbefale Lone Wolf som har litt av det samme temaet, men uten kjæreste-klisset. For meg var begge verdt å lese 🙂

BildeKilde

 

 

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

 

 

Du? Du som sliter med dårlig selvtillit. Du som ikke har lyst til å leve lengre. Du som synes at hverdagen er et meningsløst ork. Vet du hva jeg har lyst til å si til deg?

Du er vakrere enn du tror, du er flinkere enn du tror. Du er ikke de vonde opplevelsene i fortiden din. Du er elsket, mer enn du kan ane! Du har så mye å komme med, Så mange talenter og gaver som verden kan nyte godt av. Og jeg bryr meg. Virkelig.

Jeg vil gjerne si at alt ordner seg, men hvilken rett har jeg til det? Jeg vil gjerne si at de mørke tidene er over, men det vet jeg jo ikke. Jeg vet bare at det er håp. Det VIL komme et bedre liv. Jeg vet ikke når, men at. Vi mennesker er skapt for evigheten.
Jeg har en nagende smerte for vennene mine som er deprimerte. Og jeg leser blogger, og kjenner et stikk  av medfølelse. Jeg har så lyst til å gjøre noe! Hva som helst som kan gi dere et fristed fra angsten, smerten, minnene. Jeg har så lyst å beskytte, ta bort, hjelpe til. men jeg vet ikke hvordan, jeg strekker ikke til. Men jeg bryr meg. Det gjør jeg virkelig. Leser alle blogginnleggene, ser alle de triste bildene på instagram, ber for deg om kveldene, tenker på deg. Det minste jeg kan gjøre er å bry meg – vær så snill, og ikke ta det i fra meg. La meg være glad i deg, og la meg gjerne hjelpe!


Noen som kjenner seg igjen?

Og har du noen tips til hva jeg kan gjøre for å hjelpe…?

#depresjon #selvskading #hjelp #omsorg #brydeg #bryrmeg #deprimert

 

Nå skal jeg være hjemme fra skolen noen dager denne uken. Rett og slett fordi vi holder på med en oppgave som jeg like godt kan gjøre hjemmefra. Det er SÅ herlig å ha litt mer avslappede dager – jeg bruker jo vanligvis nesten 5 timer hver dag til å reise!

Skoleoppgaven går ut på å lage en skulptur i tekstil med tema Livet i havet. Jeg har bestemt meg for å hekle en sjøanemone

 

Inspirasjonen kom fra denne flotte anemonen som jeg tok bilde av da klassen var på inspirasjonstur til et akvarie på Hunnvåg. Synes de er facinerende skapninger, og veldig gøye å ta på. Min blir så klart veldig forenklet, for det er grenser for hva man kan få til på en uke. Men jeg tror allikevel at det kan bli en artig skulptur 🙂 Hva tror du om planen min? Blir dette en skulptur, eller mer som et kosedyr? 😛

Tok med et google-bilde også for å vise de skarpe, flotte fargene anemonene kan ha.

BildeKilde

Så nå hekles det tentakler i superfart. Og jeg prøver også få jobbet litt, bakt litt og truffet litt venner. Kjekt!!

#skole #håndarbeid #hekling #kos #chill

Jeg ble sittend på morgenkvisten med strikketøyet å tenke. Og en av tankene som svevde gjennom hodet mitt var Naturlig Utvalg. Jeg tenkte på denne teorien, som kommer fra blandt annet Darwin, og hvordan den ikke stemmer med bibelen. Og når jeg tenker meg om, stemmer den vel egentig ikke så godt med virkeligheten heller?

Naturlig utvalg betyr at “den sterkeste overlever.” Slik underbygger Darwin at svake og skadede individer av en art vil dø, mens sterkere individer vil overleve, og bringe arten videre. Slik vil arten hele tiden utikle seg til det sterkere, og til nye arter med nye egenskaper (etter lang, lang tid, så klart). Men er det virkelig slik at artene blir sterkere og bedre hele tiden? Er det ikke heller slik at menneskeheten har blitt svakere med tiden? Joda, vi har funnet opp en masse nyttig teknologi, men har ikke også allergier skytt i været, bare de siste årene? Kilde. Og hvis vi leser i bibelen, for eksempel på Noahs tid, ser vi også at levealderen endrer seg. Etter vannflommen bestemte Gud at mennesket skulle leve i ca 120 år. Etter dette synker levealderen merkbart, bare se selv i 1.mos.11.10-32. I tiden før vannflommen levde folk enda lenger.

Så poenget mitt er vel at virkeligheten er stikk i strid med vitenskapen. Artene skal jo bli sterkere, men vi blir svakere. Jorda blir svakere. Forurensing ødelegger dyr og planter og hele systemet, slik at det er en voldsom økning i f.eks. jordskjelv og vulkanutbrudd. Et slikt forfall er ikke så enkelt å forklare fra vitenskapelige teorier (slik jeg ser det), men ut i fra bibelen er det helt logisk, og til og med forutsagt. Kilde. Bibelen hevder at forfallet er en følge av syndefallet. Bibelen sier også at jorda er et midlertidig sted som skal forberede oss på en evig himmel. Og dette er ikke en teori som har blitt opparbeidet ettersom bevisene har kommet til. Dette er en teori som har vært nedskrevet, og er forholdsvis uendret gjennom over 3000 år.

 

Overskriften min var nok delvis for å provosere; jeg tror at vitenskapen og bibelen egentlig ikke er motsetninger, men at vitenskapen sakte men sikkert bekrefter det bibelen antyder. Men vitenskapen er i stadig endring, så jeg legger mer vekt på bibelen, som er det konstante Guds Ord.


Fil.4.8. og  Tit.3.9.

Til deg som er kristen:

Ikke bruk for mye tid på sånne diskusjoner som dette. Det er sjelden at noen begynner å tro fordi de tapte en diskusjon. Vær heller fokusert på å skape litt åpenhet, og la den hellige ånd gjøre resten. Men jeg mener samtidig at det ikke skader å vite noe om sånne ting. Bare ikke fall i den grøften at du tror du må vite alt, og kunne forsvare alt som bibelen står for. Noen ganger er det lov å si “det har jeg aldri tenkt på før, men jeg skal se om jeg ikke kan finne svaret på det etterhvert…”

Til deg som ikke er kristen:

Kanskje jeg har provosert deg litt nå, med å trekke vitenskapen såpass i tvil. Men du trekker jo troen min i tvil, så jeg tenker at vi er skuls. Jeg ønsker bare at du kanskje skal åpne deg opp lite granne mer, og bare se for deg at verden kanskje er skapt av Gud. Og kanskje snakke med noen kristne. Og kanskje etterhvert, vil du få del i det fantastiske håpet og den kjærligheten som jeg har del i gjennom Jesus.

 

Hva baserer du deg på? Tror du mest på Gud, eller tror du mest på vitenskapsmennene?

Er du også av den oppfatning at menneskene (+ naturen og dyr) på mange måter har blitt “svakere” på tross av en enorm teknologisk utvikling?

#tro #kristen #kristendom #vitenskap #bibelen #naturligutvalg

Herlig med helg! I går var jeg en tur oppom leirstedet lunden og ledet lovsang for ungdommene. I dag er det hobbydag. Jeg syr meg kjole! Resten av dagen skal brukes til pizzabaking, gjester, og 30-årsdag. Kjekt med sånne lørdager!

Dagene er travle for tiden. Det er så enormt mye jeg har lyst til å få til. Sying, strikking, og venner blir skjøvet til siden av jobb og skolearbeid. Men skolen er ikke så værst heller, da; Nå skal jeg i gang med et hekleprosjekt som skal leveres neste fredag; det blir spennende!

 

 

Planen min for søndag er ikke helt klar enda.. Hva skal DU i helga? 🙂

 

“Skipet sank. Det gav fra seg en lyd som et buldrende metalisk rap. Gjenstander duppet i vannskorpen og forsvant. Alt skrek: sjøen, vinden, hjertet mitt.”

Forfatter: Yann Martel

 

Boktittel: Historien om Pi

 

Innhold: Historien om Pi Patel er en historie om en ung, religiøs gutt som blir revet bort fra alt han kjenner, og plutselig befinner seg på en livbåt i det upraktiske selskapet til en tiger, en hyene, en orangutang, og en sebra.

 

Min mening: Fortellingen er til tider grotesk, til tider filosofisk, og til tider helt utrolig. Godt skrevet, og spennende lesestoff, til tross for at jeg hadde sett filmen for en stund siden.

 

Terningkast: 4. Spennende, og lettlest underholdning 🙂 Jeg anbefaler den til deg som liker en litt anderledes historie.

 BildeKilde

Herlig å ha litt tid til skjønnlitteratur dette halvåret, siden vi har en beskjeden pensumliste. Nå kjører jeg i gang med enda en “bestselger” – så jeg håper den er så god som alle sier 🙂

 

#bok #bokanmeldelse #bokanbefaling #bøker #anbefalt #anbefaling

 

 

 

 

Altfor skjelden pakker jeg frem de haugene jeg har med kort- og scrappe-utstyr. Men nr jeg gjør det, er det alltid kjekt! Og nettopp det skjedde for en ukes tid siden, når jeg var ferdig med praksis. Da laget jeg kort både til praksislærer, og til hun som jeg fikk sitte på med til skolen hver dag. Et kort gir alltid god stemning! Når gav du et kort sist?

Så oppfordringen er å si det med et kort. Si unnskyld eller takk, eller hvor mye du setter pris på noen. Man trenger ikke en anledning! 🙂

Som nevnt har julestemningen skylt over meg for lenge siden, og nå er jeg kjempeklar for juleverksteder og julekos. I helga fikk jeg den første smakebiten på julekaker. Vi møttes en jentegjeng (pluss 1 bitteliten babygutt) og hadde juleselskap med julegodt. Men først: Tacokake! 🙂

 

Lille PL var i storveis humør! Som vanlig likte han seg når han sto oppreist, og når han så seg selv i speilet ^^

Og så var vi klar for trippel-baking. Jentegjengen fordelte oppgaver, og laget brente mandler, vepsebol og krumkaker 🙂

 

Vepsebolene er min absolutte favoritt! De skal jeg også lage snart 🙂

 

En herlig dessert blir til hvis man fyller en krumkake-skål med fløte og bringebærsyltetøy. NyDeLig!

Flotte jenter! 🙂

Andre som ikke klarer å vente med julekosen? 🙂