Laurie hadde ikke lagt merke til bilen som hadde stoppet ved siden av henne. En kvinne satt ved rattet. Mannen som satt ved siden av henne gikk ut, dro med seg Laurie og før hun visste ordet av det satt hun klemt mellom dem i forsetet.

 

Boktittel: Stemmenes rop

"Stemmenes rop" av Mary Higgins Clark

Forfatter: Mary Higgins Clark

 

Innhold: Laurie er 4 år når hun blir kidnappet rett utenfor huset sitt. To år senere kommer hun til rette igjen, totalt forvandlet. Hva har skjedd med det lille barnet, og har hun fremdeles noe å frykte?

 

Min mening: Jeg likte boka utrolig godt. Den fenger helt i fra begynnelsen, og enda mer etterhvert. Boka har en psykologisk undertone, med et dryss av krim og spenning. Den har også flere tvister som gjør den spennende å lese. 

 

Terningkast: 5. Spennende! Anbefales for alle som liker en lettlest spenningsroman med et mysterie! Og jeg anbefaler også Pappas lille pike, som er den første boka jeg leste av forfatteren. Men jeg tror jeg likte denne enda litt bedre, på grunn av tema (som jeg ikke kan avsløre, for det sier for mye)

BildeKilde

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nummer 47.

 

Disse søte sukkerstengene er et enkelt hekleprosjekt som gjøres på en halvtimes tid (kanskje litt med med montering). Du trenger rødt og hvitt garn (gjerne bomull), heklenål og en piperenser (går også med ståltråd, men er greiest med piperenser). Et artig og greit prosjekt som du kan få til selv om du er helt nybegynner med heklenåla.  Oppskriften finner du HER

 

 

Som nevnt så stua slik ut ved starten av helga. Nå har vi klart å få hodet over rotet, roet oss ned, ryddet fram julepynten, og fått det riktig så koselig. Røde gardiner gjør mye, i tillegg har vi flyttet litt rundt på møbler, så hele stua virker litt mer romslig og “ny.”

I denne lille hagen sitter små nisser og rådyr, sammen med en viltvoksende skog av stueplanter.

Speilet har fått æresplassen midt i stua, og gjør at alt ser mye åpnere og større ut! Før stod et stort, tungt hyllemøbel her…

Vi tente første lyset i adventsstaken sammen med bestemor, mamma og grandtante på middagsbesøk. Kjøpte lys på europris, fant kristtorn i hagen, og fat i skapet. 

Var også gøy å finne frem de koselige juleputene våre! De gjør sofakroken skikkelig innbydende!

Nå gleder jeg meg ekstra til å ha gjester fremover! Gøy å ha fått orden i stua igjen etter kaoset jeg kom hjem til på fredag 🙂 

 Vi må alltid takke Gud for dere, søsken, som rett er. For troen deres vokser seg stadig rikere, og kjærligheten dere har til hverandre, blir større hos hver og en av dere.” 2 tess.1.3

Bilderesultat for 1 thessalonians

Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig.

 

Tittel: Andre tessalonikerbrev (53 av 66

 

Forfatter: Paulus

 

Datering: ca 50 etter Kristus.

 

 Innhold: 2.Tess. har fokus på Jesu gjenkomst, men tar også opp mange tema som er relevant for det kristne hverdagslivet; Tro, medmenneskelighet, tillit, hvile, og arbeid. 

 

Min Mening: Dette er et veldig kort brev, men det har allikevel gitt meg flere små drypp av glede og visdom som jeg trengte i min hverdag! Jeg liker virkelig å lese litt mer i dybden, slik jeg gjør nå. Da får jeg så mye mer ut av bibellesingen min! Lær hvordan du kan lese i bibelen HER
 

BildeKilde

Ville bare bruke anledningen til å minne deg på at  det er lov å kose seg litt av og til 🙂

Og helst litt etterpå også 🙂

God Helg!

En noe ufrivillig bloggpause oppstod denne uka, siden jeg har hatt det ganske travelt, ikke har tatt meg tid til å legge inn nye bilder på pcen, ikke har sittet så mye med pcen, ikke har hatt noe overskudd, og heller ikke har hatt så enormt mye viktig å si. Samtidig har det da altså bygget seg opp en del ting jeg vil blogge om, så det er en viss sjanse for at jeg kommer i gang med en et-innlegg-til-dagen-rytme igjen. 

Sånn ser spisebordet ut akkurat nå. Stua som helhet står egentlig godt i stil. Som dere kan se, rydder vi. 

 

Jeg er egentlig fornøyd med dagens innsats. Enda en uke på jobb er vel gjennomført, jeg har fått bakt julekaker og julesnop, hørt julemusikk og drukket julebrus, og kort fortalt fått igjen julestemningen som nesten hadde kommet bort. Dessuten tok jeg og Thomas et raid i huset nå i kveld(ikke ferdig), pluss at vi fikk laget noen nye badebomber (de vi lagde første gangen ble en stor suksess! Se resultatet HER.) De neste dagene kommer det antagelig noen hobbyinnlegg, noen bokinnlegg, og muligens en dose med jule-innlegg 🙂

 

Jeg har aldri klart å akseptere at noen mennesker er villige til å ødelegge andre menneskers liv bare for å tjene penger.”

 

Boktittel: Gjenferd

"Gjenferd" av Jo Nesbø

Forfatter: Jo Nesbø

 

Innhold: Harry Hole er tilbake i Oslo for å få sønnen sin frikjent fra en forbrytelse han er dømt for. Men blir fort innblandet i noe som er mye, mye større…Narkotika, kjærlighet og maktkamp i en salig blanding. 

 

Min mening: Jeg har lenge lurt på om Jo Nesbø er noe for meg. Inntrykket etter de første kapitlene var at det er for rått, for direkte, for mørkt. Men etterhvert som jeg leste, ble jeg mer og mer fenget av mysteriet – og må innrømme at det er en genial krim, Velskrevet og spennende, med flere overraskende tvister.

 

Terningkast: 4. Spennende! 

BildeKilde

Målet mitt er å lese femti bøker i år. Dette var nummer 46.

Denne helga var akkurat slik den skulle være! Travel, men bra. Og det ble også litt tid til å slappe av. Fredag hadde vi hjemmelaget pizza og gjester, lørdag hadde jeg først et møte for taler-teamet, og så talte jeg på ungdomsmøtet, og følte faktisk at det gikk nokså bra. Søndag var kanskje min favoritt-dag fordi jeg ikke hadde noe jeg måtte gjøre. Vi endte opp med å gå på søndagsmøtet, rydde en del, traff ei venninne, vasket opp, laget middag, så film, bakte boller, og kjørte en runde for å dele ut overflødig bakst 🙂 Skikkelig koselig, og nå er jeg klar for en ny uke!

Tenk at vi allerede er på vei mot advent i rekordfart!

Hvordan var din helg?

 

“Gled dere alltid, be uten opphold, takk under alle forhold! For dette er Guds vilje for dere i Kristus Jesus.” 1 tess.5.16-18

 

Nå leser jeg systematisk igjennom bibelen for andre gang, og har tenkt til å skrive litt om hver bok ettersom jeg blir ferdig.

 

Tittel: første tessalonikerbrev (52 av 66

Bilderesultat for first thessalonians

Forfatter: Paulus

 

Datering: ca 50 etter Kristus.

 

 Innhold: 1.Tess. gir oss mange gode pekepinner på hvem Gud er, og livsvisdom som vi kan bruke i hverdagen. Den forteller om både teologiske og praktiske ting. For eksempel i kapittel fire står det litt om hva som skjer når vi dør, og hvordan vi skal forholde oss til det. 

 

Min Mening: Dette er et av Paulus’ brev som har mye bra å si til dagens kristne. Boka er nokså lett å forstå, og kan enkelt deles ned i mindre biter, for å gå mer i dybden og studere Guds Ord. 
 

BildeKilde

Nå gleder jeg meg veldig til helg! Uka uten Thomas (når han jobber kveldsskift) er alltid litt mer langvarig enn ellers. I morgen er det planleggingsdag. Det er mer avslappende enn lærer-hverdagen (ikke så mye som forventes av meg), men også mer kjedelig og ensformig. I kveld skal jeg på to spennende møter. I morgen skal vi og Thomas finne på noe sammen. En av de tingene jeg har veldig i hodet akkurat nå, er at jeg skal tale på ungdomsmøte på lørdag. Det blir utrolig gøy, spennende og litt skummelt. 

På hobbyfronten har jeg fått ferdig et stort prosjekt (kommer snart på bloggen), og startet med å strikke et mindre prosjekt igjen. Sying er helt stoppet akkurat nå. Jeg har også fått tegnet litt, lest en hel del, og ellers hatt fokus på jobben. Hva driver du med disse dagene?