Kurs i Kreativ Fotografering – 7

Categories L Foto, Design og Redigerings-tips

Når det kommer til fotografering, er det lett å miste inspirasjonen noen ganger. Da kan en konkret oppgave være med å vekke til live de kreative evnene igjen. Jeg legger derfor ut en oppgave hver søndag som kan være til inspirasjon.

Oppgave seks er som følger:

Make the most of your motive!

Ofte så tar jeg meg selv i å tenke at det er stor mangel på motiver. Alt ser liksom dødt og kjedelig ut. Som bildet nedenfor. Så da er spørsmålet hva kan jeg gjøre for at dette skal bli et ok motiv allikevel? Så finn deg et motiv, og prøv å gjøre litt mer ut av det! (hvis du legger ut, vil jeg gjerne se, så bare legg igjen en kommentar med lenken)

 

Her har jeg endret vinkelen litt (Se tips 4) slik at det blir et mer tydelig motiv. På det første bildet er “alt” i fokus, mens her har jeg valgt meg ut noen blomster, og bakgrunnen kommer litt på avstand. Denne effekten (uklar bakgrunn) får du ved å bruke liten blenderåpning, liten avstand til motiv, og stor avstand til bakgrunn. Et zoom-objektiv forsterker effekten!

 

En annen ting jeg har gjort er er å blåse opp motivet – gå nærmere, og bruke mer zoom. (Se tips 2)


En av de viktigste grepene jeg tok, var å rydde opp i bakgrunnen. Bruk noe ensfarget til bakgrunn. Himmelen, eller trærne. Eller noe annet. Men vær obs på at ikke bakgrunnen krever for mye oppmerksomet. 


På disse bildene er også lyset viktig. Når jeg tar bildene mot sola(ovenfor), får jeg et helt annet utrykk enn når jeg har sola i ryggen (nedenfor). Begge deler kan være fint. Det viktige er å være bevisst! Prøv litt forskjellig, og lek deg gjerne med blitzer fra ulike vinkler også. 

Dette tipset/utfordringen ble kanskje litt mer praktisk enn vanlig – med utgangspunkt i kun ett motiv. Men jeg tror at det kan være viktig å lære seg å utnytte de få motivene man har. For det er ikke alltid motivene presenterer seg selv. Og da må man lete.

Så hva synes du om tipset?

Og hvilket av bildene likte du best? 

4 kommentarer

4 thoughts on “Kurs i Kreativ Fotografering – 7

  1. Woaw! Nå ble jeg virkelig inspirert, og veldig imponert! Bloggen din er helt fantastisk, og jeg er så glad for at jeg fant den for ca. ett år siden eller noe sånt 🙂

  2. Oppigard: Å, så koselig å høre!! Det er så oppmuntrende å få sånne kommentarer 🙂
    Hvilke innlegg er det du vil ha mer av/mindre av? Jeg er alltid glad for tips!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *