En vakker julimorgen pakket vi oss i bilen med full oppakning for å reise på blåtur. Thomas hadde ingen anelse om hvor vi skulle, men kun at vi skulle overnatte to netter. Vi endte opp i vakre Grimstad, i det nydelige gamle huset på bildet ovenfor. Sjekk gjerne ut Gamlestua på facebook.

Miriam var storfornøyd med stedet. Både fordi de hadde grus og småstein overalt (gøy!). Og at de hadde en katt hun kunne løpe etter (hun ble så gira at hun skremte katten langt av sted.)

Etter å ha installert oss godt, tok vi oss en tur i nærområdet. Det var ikke mer enn 10 minutter å gå ned til sjøen, gjennom en nydelig skog. 

Litt senere på kvelden kjørte vi inn til Grimstad sentrum (ca ti minutters tur), og gikk en liten runde.

 

Sommeridyll-faktoren var svært høy. Det var turistmengden også, så vi strevde litt med å holde smittevernsreglene…

Det var i underkant av 20 grader, så flott for sommersightseeing, men ikke varmt nok til å bade.

Jeg har ikke vært noe særlig i Grimstad før, men det var en utrolig koselig by.

Og en god dose sørlandsidyll…

 

Og hvem er vel bedre å reise med enn min fine, lille familie? 🙂 Gleder meg allerede til neste tur sammen!

Dette er del 1 av blåturen vår. Del 2 kommer snart.

 

Dette er stoffer som har ligget lenge i hyllene mine etter at jeg kjøpte dem på salg i restehylla på stoff og stil. Nå har jeg sydd matchende sommersett til Miriam. Begge mønstrene er fra Jubel og baluba (boka Sy balubaklær til jubelbarn).

Shortsen er en Lykkebloomer og t-skjorta er en Tuppetopp.

Og Miriam virket ganske fornøyd med sitt nye sommerantrekk 🙂

Det er så vakkert inni skogen 🙂

Og kjekt med så godt selskap på turen også! Charlotte var med, i tillegg til Ninja og Miriam i bæreselen.

En flott utsikt var det også.

En annen dag var jeg, lillebror og Miriam ute på et oppdrag.

Vi laget en geocache – som jeg egentlig har planlagt i lang tid, og fikk lagt den ut på et fint sted. Dette bildet er litt spoiler, men hvis du driver med geocaching, kan du søke opp GC8WBCH om du vil finne denne. Hvis du aldri har hørt om geocaching, er det kanskje på tide å sjekke ut en ny, kjempegøy hobby!

 

Det gikk et par timer fra cachen var plassert til den ble lagt ut, men så var det ikke lenge før den første fant den. Nå har jeg fått tre favorittpoeng, noe som er veldig gøy!

Det går meg til å ha lyst til å legge ut flere geocacher… Kanskje får jeg til enda en i sommer?

Hvis ikke er det i hvert fall mange jeg kan lete etter! Både i hjembygda, og litt lenger borte.

Ønsker deg en god sommer med turer, og gjerne et cache-funn! ;D

 

Det har blitt (altfor) lite håndarbeid i det siste, men jeg fikk til en liten gave til lille Evens fødsel. Blekkspruten er min egen oppskrift, og den kan du finne HER. Den har rangle inni, og er lett å holde i for små babyhender. Vognpynten heklet jeg på frihånd, men kan lage oppskrift hvis noen er interessert. 

Er veldig fornøyd med hvordan denne ble 🙂

Jeg merker at jeg har lyst å hekle og strikke mer igjen! Jeg har liksom bare ikke helt funnet et prosjekt som gir meg den rette inspirasjonen 😛 Hva har du på pinnene eller heklenåla?

 

Det er mye liv i hagen om dagene! Nye blomster spretter stadig opp, og bær modnes daglig. Jeg liker så godt blomstene i urnen ovenfor! De har vokst seg så fine nå… Nedenfor ser du en Ridderspore i staudebedet, hvor også en gammel sykkel har flyttet inn midlertidig.

Og et lite glimt fra drivhuset. Her blir det stadig grønnere! Det er utrolig moro å kunne ha ting som jeg aldri har fått til før – som druer og mais 🙂

På den ene veggen har vi hengt opp gamle hundemat- og nan-bokser med selvsådde blomkarser i. De hadde såvidt begynt å blomstre da jeg tok dette bildet, men nå står de i full blomst.

Jeg har høstet inn tre agurker, en squasj og noen små tomater nå. Jeg har også en physalis inni her som stadig har et bær og to modne.

 

Agurkurten er en av mine favoritter til kakepynt, og de er også flotte i salaten. I år ble det bare en plante, men nå skal jeg sanke inn frø så jeg forhåpentligvis får flere neste år.

I år sådde jeg en hel haug med stokkroser. Det er en nydelig staude! Disse blomstrer ikke før andre året, så jeg tenker å beholde dem i potter til da.

Den andre (av tre) clematisen min har begynt å blomstre nå. Den har vokst kjempegodt i år, og er full av knupp! Er den ikke nydelig?

Rosene mine er også i full blomst nå! De har et veldig godt år 🙂 Jeg gleder meg til å kjøpe flere roser til hagen etterhvert… Men jeg er enda ikke sikker på hvor jeg vil ha dem…

Noe av det gøyeste å sy, er klær til meg selv. Det er som hobby og shopping kombinert – for jeg sitter jo igjen med et plagg til slutt! Pluss stoltheten og mestringen man får av å skape noe 🙂

I hvert fall har jeg fått sydd en topp til meg selv nå. Denne blusen er et veldig lett-sydd mønster fra Ottobre, og sydd i viskose fra Stoff og Stil. Jeg klarte å klippe stoffet feil vei, så ankerne ligger vannrett xD Men det får bare våge seg… Denne gangen la jeg til litt ekstra på lengden, og da ble den helt perfekt. Hvis du vil se den første toppen jeg sydde etter samme mønster, klikk her: <Gul vårbluse>

Det ble selvutløserbilde i drivhuset denne gangen. Jeg må bare si at jeg digger å ha drivhus! Det er så trivelig 🙂

“Some days I wake up and think, How did I get here? It’s like one day, you just realize you’re not young anymore, and you already made your choices, and now it’s too late to change anything.

 

"Så lenge det er stjerner på himmelen" av Kristin Harmel

Boktittel: Så lenge det er stjerner på himmelen

 

Forfatter: Kristin Harmel

 

Innhold: Hope er nyskilt, har nettopp mistet moren sin til kreft og bestemoren til demens og har en datter som hater henne. Men ting begynner å topp seg da både familiebedriften er på konkursens rand i tillegg, og hun føler seg så alene. Historien henter opp tråder fra andre verdenskrig.

Min Mening:  Boka fenget meg egentlig helt i fra begynnelsen. Dette er en historie om å finne seg selv, selv når ikke alt gikk som planlagt. Om å gi opp, eller å kjempe videre. En vakker historie, egentlig.

Terningkast: 4, Og hvis du likte denne, kan du også sjekke ut Skjulestedet.

BildeKilde

Det ble litt stille her i noen dager. Vi reiste på ferie, noe som egentlig er veldig kjekt, men ble litt preget av at vi skulle i begravelse. Og så skjedde plutselig noe som endret på hele planene våre, og vi måtte kansellere airbnb-bestillingen vår.

Det er lett å bli frustrert av sånt, men jeg prøver å minne meg selv på å nyte det som nytes kan. De små, fine øyeblikkene, som en solnedgang. Og de store fine tingene som Miriams glede over å møte en hund.

Håper du også nyter disse dagene (:

 

Hver dag med ferie er en gave. Og selv om det er mange kjekke ting å gjøre, setter jeg også pris på de dagene da jeg bare kan ta ting som det kommer, og slappe av litt. Vi har hatt noen dager med dårlig vær nå, og det er litt utfordrende å være innendørs nå som vi har barn i hus.

 

For noen uker siden feiret vi bursdagen til Thomas, og det var koselig å treffe familie igjen.

 

Og når vi har hatt en dag med søskenbarna, ser vi hvor rolige dagene med Miriam egentlig er 😛

Det nyeste medlemmet i svigerfamilien min er lille Beauty <3. Jeg er allerede forelsket!

 

I sommer skal vi være mye hjemme, men vi skal reise litt også. Det gleder jeg meg veldig til!
Ellers bruker jeg dagene nå til turer, hobby og bærplukking. Og så er jeg masse med Miriam og venner 🙂
Håper du også har fine feriedager!

 

Håper ikke dere blir lei alle hobbyinnleggene mine… Men nå har jeg sydd mye i det siste! Og her er en heeelt enkel t-skjorte til Miriam. Mønsteret er RampeT fra jubel og baluba, stoffet er ensfarget jersey fra restebordet til stoff og stil, og vinyltrykket (kaninene) er bestilt fra aliexpress.com.

Det er en nokså romslig modell (kanskje gutte-modell, egentlig?), og det er litt herlig, synes jeg. Jeg har kjøpt så mange fine vinyltrykk i det siste, så det blir sikkert flere sånne helt enkle hjemmesydde plagg med trykk 🙂