Vet at det ikke er heeelt i fokus, men jeg synes det var litt tøft sånn:) Likte liksom utrykket til det siste bildet… det som er mye mer interessant er hva Du mener!

Ønsker deg forresten en nydelig dag, og du må huske på at når det stormer i livet ditt, må du ikke legge deg ned å gi opp, men lære deg å danse i regnet! Dessuten kan du prøve å lese salme 42.6.

Dette er noe man kan grunne på folkens! Ta deg gjerne litt tid. Tenn et stearinlys, og tenk over det du leser! (Det står noen topp tips om bibelmeditasjon på bibel.no på dagens bibelvers!)

1 Tess 5,12?18
12 Vi ber dere, søsken: Vis respekt for dem som sliter og arbeider blant dere, de som er deres foresatte i Herren, og som rettleder dere. 13 Dere skal vise dem den største kjærlighet og respekt på grunn av den gjerningen de gjør. Lev i fred med hverandre!
14 Vi oppfordrer dere, søsken: Vis til rette dem som ikke holder orden på livet sitt, sett mot i de motløse, ta dere av de svake og vær overbærende mot alle. 15 La ingen gjengjelde ondt med ondt, men strev alltid etter å være gode mot hverandre, ja, mot alle.

16 Vær alltid glade,

17 be uavbrutt,

18 takk Gud under alle forhold!

  For dette er Guds vilje med dere i Kristus Jesus

Dette bildet er tatt under morgenturen jeg og Chessie var på på lørdag:) Se spindelvevet i trærne! (nei, det er ikke høyspentledninger)


Og tåken som enda lå over vannet… Akkurat dette må være noe av det mest magiske og mystiske som fins.. Jeg er bare helt klar til å se små alver danse rundt inni oppå vannet…

Det var enda dugg på eikenøttene også.

Den store hemmeligheten er at klokka var faktisk 8, og jeg var ikke så tidlig ute som jeg pleier på morgenturer… I gode gamle dager (begynnelsen av sommeren) stod jeg opp klokka 5 for å ta bilder…

 

I samme slengen som jeg var her ville jeg bare anbefale en nettavis! Den heter Happy News! Her har de bare positive nyheter, så hvis du er lei av all elendigheten i verden, ta en tur innom denne siden:)

Bildet er av pusen til Thomas som hadde fått nok av å bli tatt bilde av. 

Har det som sagt ganske travelt for tida, så beklager litt sein blogging.. Men det får bare gå seg til. Kan ikke alltid ta meg tid til PCen.. Den står på prioriteringslista under Jesus, Ny Generasjon, skole, cellegrupper, korøvelser, tid med Thomas, Turer med Chessie, Tid med venner, osv….

Ha en fortreffelig dag!

Jeg tror kanskje at denne helga med sol og blå himmel er  sommerens siste sukk:)

Skulle ønske sommeren ville bli mye lenger…

Brukte litt tid på å redigere bildene i dag…si gjerne hva du synes:)


de siste bildene (fra og med dette under her) har jeg ikke redigert. fargene var så fine og passende:)


Hvilken årstid liker du best? Jeg er evig fan av sommeren….

Nye kristne sanger? Sjekk ut den kristne radiokanalen her!

Der kan du velge mellom to kanaler; Kristen pop og Evangeliske sanger. Det er skikkelig masse bra sanger på Kristen pop som Newsboys, Michael W. Smith, og Casting Crowns.

Turen har jeg ikke hatt tid til å legge ut bilder i fra før, men den var sist søndag;)


Turen gikk i fra Fardal til Rossland, til Lindland, for de som er lokalkjente:)

Tistel:)

Sopper er veldig dekorative!

Denne vannliljen speilet seg så fint  sitt eget blad! Elsker vannliljer^^

Oksene skulte olmt på meg når jeg kom litt vel nerme for å ta bilder av vannliljer og øyenstikkere.

Ofringsstedet på den gamle rosslandsguden..

Rosslandsguden her også ja. (merker at jeg er dårlig til å kommentere bilder nå, men er litt trøtt og lei->beklager)

Røde vannliljer^^

En Øyenstikker… Har jeg kanskje nevnt før at det er facinerende skapninger?

Og her er fossen med Lindland som v ar uvanlig stor nå! Vannet bare brøøler! Dette er et av mine favorittsteder i verden (Ja, har sagt det også før på bloggen…)

Vi hadde en skikkelig koselig tur, og er klar for at dette må bli en vane! Jeg er så glad i kjæresten min:D

Helga er kort oppsummert preget av synging. Fredag sang jeg med DTS på Moi, og lørdag på Betania, og søndag synger jeg i Dekor på Betania. I tillegg hadde vi øvelse både på tirsdag og torsdag.

Jeg elsker å synge! Noen ganger kan det være en prøvelse, og et årk, men de gangene jeg føler at jeg får det til, de veier opp for alt! Å føle at jeg mestrer en sang er fantastisk! Jeg har vanskeligheter med å nå opp på de høye tonene på mange sanger, og er ikke spesielt flink, men når jeg får det til; Det er herlig! 

Noe som gjør det hele mange hakk herligere er lovsang! Lovsang er ikke en musikksjanger. Det er en helt annen måte å synge på. Det handler om betydningen av det du synger. Hva det betyr for deg. Lovsang er tilbedelse. Det er tid sammen med Gud. Dette er enda bedre enn å mestre en sang, og mye viktigere.

Her er et bilde av Dekor på øvelsen på torsdag:

Vil forresten dele dagens bibelvers med dere!

Rom 12,9?15
9 La kjærligheten være oppriktig. Avsky det onde, hold dere til det gode. 10 Elsk hverandre inderlig som søsken, sett de andre høyere enn dere selv. 11 Vær ikke lunkne, men ivrige. Vær brennende i Ånden, tjen Herren! 12 Vær glade i håpet, tålmodige i motgangen, utholdende i bønnen. 13 Vær med og hjelp de hellige som lider nød, og legg vinn på gjestfrihet. 14 Velsign dem som forfølger dere, velsign, og forbann ikke. 15 Gled dere med de glade og gråt med dem som gråter.

Synes det stod usedvanlig mye viktig der!

P.U.S.H. =Pray Untill Something Happens:)

Jeg har funnet noe utrolig kult! http://www.livebrush.com/

Et program du kan tegne med. Tegne og tegne. Du kan liksom lage brushes! Eller bruke dem, bare på en spesiell måte!? Det må nesten bare prøves:)

Se denne filmen, så skjønner du mer hva jeg mener:

Her er noen ting jeg har laget fåreløpig:


Kjempemoro å holde på med! Så hvis du sitter nettopp nå å har en kjedelig skoledag, så tar det ikke lange tida å laste det ned gratis:)

Nå har vi om kilder i historie. Det minnet meg om noe jeg las på desired.blogg.no for en stund siden.
Det går på troverdigheten til nyetestamentet.

Det var så bra skrevet der at jeg kopierer innlegget:


Ingen er i tvil om at Aristoteles, Cæsar eller Aleksander den store har levd. Hvorfor? Fordi det er dokumentert av den tidens historikere..

La oss se på f. eks Aleksander den store. Det er ikke et spørsmål om historien om han er sann? Han døde i 323 f. Kr, og de to eldste biografiene vi har om han (skrevet av Arrian og Plutark), kom mer enn 400 år senere! Likevel regner alle historikerne dem som troverdige.

Om vi sammenligner denne med Jesus historie ser vi at den eldste biografien vi har om Jesus, Markus- evangeliet, ble skrevet rundt 60 år e.Kr, det vil si omtrent 30 år etter Jesu død. Etter moderne standard kan det virke som land tid, men sammenlignet med andre historiske kilder, er det svært kort tid.

De fire evangeliene vi har om Jesus er skrevet av Matteus, Markus, Lukas og Johannes. Dette blir bekrefte av flere eldre kilder. Alle disse fire stod svært nær historien som fortelles. Matteus og Johannes var to av Jesu tolv disipler. Markus var fast reisefølge for Peter (den ledende disippelen) og Lukas reiste sammen med Paulus (øyenvitne til Jesu oppstandelse, han har skrevet de fleste brevene i Nye testamentet også).

Hvor mye visste egentlig Arrian og Plutark om Aleksander den store? Hvilke garantier har vi for at det som fortelles om han er sant?

Under er Det nye testamentet sammenlignet med andre historiske ver vi har. Dette er de største og mest pålitelige historiske kildene vi har. Ingen av disse bøkene finnes lengre som originaler, men de var skrevet av flere ganger. Derfor er historikere opptatt av hvor langt tidsspranget er mellom orignalen og den eldste kopien vi kjenner i dag. Jo kortere tidsspranget er, jo sikrere er vi på at vi har en nøyaktig kopi av originalen. Studer tabellen under litt så ser du hvordan det nye testamentet kommer ut i forhold til andre historiske verk.

Tabellen sier vell sitt. De fleste historiske kildene (som ingen tviler på er sanne) kun har avskrifter med 900- 1300 år, mens det nye testamentet er fra 30 – 300 år etterpå. Videre ser vi på antall håndskrifter i de ulike skriftene.. der bibelen har over 20 000 flere enn alle andre..


Interessant, ikke sant?

Som jeg nevnte for et par innlegg siden har jeg nå fått meg et objektiv som gjør at jeg kan ta mer fuglebilder. Her fikk jeg et heldig skudd eller to av en svaleunge:)


Bildene i fra når moren kom ble ikke serlig klare, men jeg var ikke helt forberedt.

Var de ikke søte?