Det er egentlig bare rart at det har tatt meg så lang tid å lage en vognpynt, jeg som elsker sånt “putlearbeid.” Men da Miriam begynte å interessere seg for leker, var jeg ikke lenge om å smekke sammen denne uglepynten. Noen av uglene har også rangle inni, og Miriam elsker å strekke seg etter dem 🙂

 

 

“Ingrid angret på at hun ikke hadde begynt å gråte for lenge siden, nå som ingen så det, var det jo for sent.”

"De usynlige" av Roy Jacobsen

 

Boktittel: De usynlige

 

Forfatter: Roy Jacobsen

 

Innhold: Boka hander om en familie på en liten, norsk øy som strever med hverdagens mange sysler for å overleve. Den er også den første i en serie om Ingrid Barrøy, datteren i familien.

Min mening: Liten fremdrift, og man får litt lite innblikk i personenes følelser. Jeg savner en story… Men boka har fem av seks stjerner på bokelskere, så kanskje jeg bare har dårlig smak 😛 Jeg hørte forresten boka som lydbok.

BildeKilde

Terningkast: 2. Jeg anbefaler heller istvillingene, som er en magisk, spennende thriller/mysterie som også utspiller seg på en øy.

“Ny innsikt – bedre gjennomslagskraft”

 

"Kunsten å lede seg selv - ny innsikt - bedre gjennomslagskraft" av Randi B. Noyes

Boktittel: Kunsten å lede seg selv

 

Forfatter: Randi B. Noyes

 

Innhold: Noyes skriver om hvordan man kan få kontroll over sine negative følelser, og dermed lede seg selv bedre.

Min mening: En grei selvhjelpsbok med mange eksempler, og en del nyttig input om å godta – og ta kontroll over sine følelser og reaksjoner, med fokus på at vi selv er ansvarlige for vårt eget liv, og at vi alltid har et valg.

BildeKilde

Terningkast: 4. En grei bok som minner deg på en del viktige ting. Jeg anbefaler også “the seven habits of highly effective people” om selvuvikling, og “kunsten å være mentor” om å utvikle andre.

 

 

 

 

 

 

 

Lille Miriam har allerede blitt to måneder gammel. Hun har nylig begynt å leke med babygymmen, smiler ofte, og klarer å åle seg litt fremover på magen. Om natta sover hun som en helt, så vi er utrolig heldige der!

 

 

 

De siste dagene har det vært veldig varmt, og da sliter vi med å få i henne nok mat. Heldigvis går det an å pumpe ut melk og gi på flaske; da får hun i seg mer før hun sovner 🙂 Vi går fremdeles tur med vogna hver dag, og det liker vi alle sammen (mammaen, babyen og hunden).

Livet som småbarnsmor er enda litt ukjent og rart, men jeg liker det godt!

 

 

 

Det siste tilskuddet til min hjemmesnekra garderobe er denne herlige shortsen! Stoffet er Ponte Roma fra ebay (HER), og mønsteret har jeg fra et “Alt om håndarbeide”-blad, men har endret litt på det. Denne er veldig enkel å sy med kun strikk i livet og lommer. (oppsann, det er visst enda litt gravidmage som henger igjen på bildet nedenfor. Ikke alle som er tilbake til normalen med en gang, si)

Toppen er forresten også hjemmesydd, men det er en stund siden nå. Liker den enda veldig godt 🙂

 

 

 

 

 

 

Å bli mamma var omtrent akkurat som jeg hadde trodd; et stykke utenfor hva en kan forestille seg. Det er vanskelig å sette ord på følelsen en får når hun ser meg i øynene og bryter ut i et smil. Det er også vanskelig å beskrive trettheten når alarmen ringer klokka to om natta for at jeg skal pumpe meg…

 

Jeg knipser hundrevis av bilder for å få akkurat når smilet er der, og med fokus på riktig sted. Ikke noe enkelt, siden smilet forsvinner når ansiktet mitt blir erstattet av mobil eller kamera. Men så har vi tid til å ta mange bilder også 🙂 Masse tid.

Det er mye fint som skjer om dagene. Jeg var i barnedåp, har gått en hel del turer (selv om en forstuet fot stadig begrenser meg), og jeg har begynt litt med hobby igjen. Både strikking, hekling og syprosjekter vil nok dukke opp på bloggen etterhvert! Nedenfor ser du en onepiece jeg sydde til Miriam før hun ble født. Nå passer den helt perfekt; 8 uker gammel!

 

 

Jeg ble superglad da  jeg fikk dette stoffet i posten (Kjøpt på ebay; HER) Stoffet er behagelig og lett, med stretch i alle retninger. Har tidligere sydd en turkis kjole i samme typen stoff. Men hvis du skal bestille, husk å ikke kjøp mer enn 3m om gangen for å unngå toll…

Mønsteret er Marion-kjolen til speiltvillingene. Den er behagelig med strikk i halsen og livet, praktisk med ammeåpning, og veldig pen. Jeg har sydd den en gang før; du kan se nyttårskjolen min HER.

Denne har allerede blitt brukt flere ganger, og kommer garantert til å komme frem igjen, når finværet er tilbake 🙂

Hva synes du?

Lager du noen av klærne dine selv?

 

“I just feel like it’s our job to take care of them. You know? And when you take care of someone, you should love them the way they are. Not try to make them different.

 

"Et uventet vennskap" av Catherine Ryan Hyde

Boktittel: Et uventet vennskap

 

Forfatter: Catherine Ryan Hyde

 

Innhold: Angie bor sammen med en deprimert grantante, en utslitt mor og søsteren som lider av en alvorlig form for autisme. Hun må ta mye ansvar tidlig i livet, og sliter med å finne seg selv i en hverdag som handler om å ta vare på andre.

Min mening: En hjertevarm historie som skiller seg fra mengden. Hyde er ekspert på å skrive om usannsynlige, men vakre relasjoner.

BildeKilde

Terningkast: 5. Absolutt verdt å lese; Jeg likte den kjempegodt! Anbefaler også boka “Dagen som endret alt” av samme forfatter, som også skildrer en psykisk utviklingshemmet person. Men jeg begynner å tro at alt av denne forfatteren er verdt å lese 🙂

 

 

 

 

 

 

 

Jeg ligger på sofaen mens regnet sildrer ned ute. Jeg leste nettopp blogginnlegget mitt “magiske dager” og det slo meg hvor annerledes jeg føler meg i dag. I dag føler jeg meg ikke fresh eller full av energi. Jeg har ingen planer, og det er jeg glad for. Humøret er ikke på topp, men jeg er ikke trøtt nok til å sove heller. Og jeg minner meg selv på at det er sunt med noen “hviledager” innimellom også. En tid for å være glad, og en tid for å være trist og alt det der. I dag er ikke den beste. Men jeg samler krefter til en bedre dag i morgen, og muntrer opp meg selv med litt fargesprakende skatter fra hagen…

 

 

 

Hagesplittblomstene (aka min nye favoritt-sommerblomst) blomstrer i alle sjatteringer av rosa. Plommetreet har kart. Bringebær, jordbær og rips begynner å bli modne.

 

I åkeren vokser poteter og kålsorter villig (utenom de sneglene har “gjort kål på” (pun intended))

 

 

 

Minner deg også på å finne glede i enkle ting. 

 

Predator

Boktittel: Predator

 

Forfatter: Terri Blackstock

 

Innhold: Kristas fjorten år gamle søster har blitt bortført og drept, og nå ønsker både Krista og faren hennes å finne morderen, om det så er det siste de gjør. Samtidig kjemper Krista med troen på Gud, og å finne mening i livet sitt.

Min mening: En god kristen roman. Litt forutsigbar, men en viktig påminnelse om hvor viktig det er med nettvett…

BildeKilde

Terningkast: 4. Anbefaler også Mudderhund til deg som liker bøker om pedofile, eller På den andre siden av fjellene til deg som liker kristne romaner.