Valgte å dele dette innlegget opp i fire deler med tre måneder av 2011 i hvert innlegg. Dette er det første innlegget med Januar, Februar og Mars.

 

JANUAR

Svanene er her hele vinteren, og digger å bli fotografert. Jeg går flere koselige turer med venner og bussen setter seg fast på vei til Flekkefjord flere ganger.

 

FEBRUAR

Klassen reiser til Bergen på skoletur. Jeg reiser til Sarpsborg på LED11. Mamma pusser opp butikken, og vi går noen turer, blandt annet til Blåfjellet.

 

MARS
Jeg tar mange macro-bilder fordi jeg kjøper meg et close-up-filter. Vi går en masse fantastiske turer med gode folk, og russetiden starter såvidt med et russefrieri og at jeg bader.

En flott start på året!

Overskrifta er inspirert av filmen med samme navn. Den handler om en liten gutt som starter et skoleprosjekt. Han skal hjelpe tre personer. De igjen må hjelpe tre andre, og slik skal etterhvert verden bli et bedre sted. Filmen er utrolig inspirerende og koselig!

 

 

 

 

 

Så en film fra youtube som igjen minnet meg om Pay it Forward. Den må bare ses!

Kjempe-inspirerende! Jeg får lyst til å gå ut å spre glede med en gang!

 

Alt dere vil at andre skal gjøre mot dere, det skal også dere gjøre mot dem.

Matt.7.12.

Fant oppskriften på heklehjertene her.

Ganske enkelt, og fine til å pynte med både på julertreet, eller andre steder i huset…

 

Jeg liker tanken med nyttårsforsett. Å ta for seg de tingene man vil forandre med seg selv. Noe du vil slutte med eller noe du vil lære. Jeg skrev nettopp et innlegg om å ha en retning for livet. Hva du vil gjøre med livet ditt, hva du vil endre. Det kan være lurt å tenke gjennom disse tingene.

Er jeg en god venn?

Er jeg flink nok til å jobbe med skolearbeid?

Trener jeg nok?

Tar jeg meg nok tid med Gud?

Tenk på ulike sider ved livet ditt. Hva vil du bruke tid på å forbedre i 2012?

 

Mitt Nyttårsforsett

Det eneste nyttårsforsettet jeg har bestemt meg for å ha så langt, er å lære å sy på symaskin! Aller helst vil jeg lære å sy såpass godt at jeg kan designe kjoler om et års tid. Andre ting jeg tenker på, men ikke har formulert klart for meg selv enda er å bli bedre til å prioritere tiden min riktig. Da spesielt å bruke mer tid hjemme og å bruke mer fantastisk tid med Gud.

Andre som har laget seg nyttårsforsetter?

Det er så utrolig kjedelig å være syk! I hvert fall den dagen du skal tilbringe med kjæresten etter en ferietur. Så jeg trosset den dundrende hodeverken, og det faktumet at jeg nettopp hadde spydd litt. Ble en hyggelig kveld med film og mye bra samtaler:)

Det er jo klart at jeg ikke har tid til å være syk de siste få fridagene før skolen begynner igjen!

 

Hjemme igjen. Allerede opptatt av nyttårsforberedelser, og har allerede begynt å få en mer normal døgnrytme igjen. La meg forklare hvordan døgnrytmen endres når jeg er hos pappa:

Jeg legger meg tidligere hver kveld, fordi det ikke er noe spesielt å finne på. (Er A-menneske, og blir fort trøtt om kveldene hvis det ikke skjer noe) Står opp tidligere hver morgen, siden jeg uansett bare trenger 7-8 timer søvn. Endte til slutt opp med å våkne (av meg selv) klokken seks den dagen før vi skulle reise hjem. Stod like godt opp, dusjet og pakket.

Nå har jeg kommet hjem, og har hatt besøk til over midnatt. Greit å snu døgnrytmen tilbake til noe litt mer tilnærmet et normalt tenårings-ferie-liv nå før nyttår. Trenger virkelig litt trening før jeg klarer å holde meg våken hele nyttårskvelden:)

I morgen er jeg klar for å fikse en del til nyttårspynten, pakke ut resten av bagasjen og ha en koselig dag med gutten min:)

Var så koselig å se alle mine gode venner og kjære igjen! Men ingen er så glad for å se meg som søte Chessie^^

Jeg er ikke så gammel, men jeg har fått et intrykk av at når en blir eldre, så ser en mer og mer bakover. Vi unge er opptatt av fremtiden. “Hvem vil jeg bli?” “Hvor skal jeg, og hva skal jeg gjøre?” Etterhvert kommer dette litt mer i bakgrunnen, når en har “funnet seg selv.”

Men jeg tror at også de som har et godt etablert liv, kunne tenke på livet gang i blandt. Det vil i hvert fall jeg gjøre! Når jeg har etablert meg, og har en hverdag som er nokså konstant, ser jeg for meg at jeg setter meg ned og tenker over om jeg er fornøyd med livet mitt, og hva jeg eventuelt vil endre på. Jeg tror i hvert fall at dette er mye vanligere å gjøre når en ikke er helt voksen.

Stemmer dette?

Faktisk tror jeg at jeg skal gjøre dette akkurat nå, fordi litt mål og retninger for livet ikke kan skade. Jeg skal skrive litt om hva jeg bruker tid på og hva som er planen fremover. Først skal jeg sette opp en liste med de tingene jeg er fornøyd med. Deretter de tingene jeg ikke er fornøyd med, og til slutt hva jeg kan gjøre for å fikse noen av “misfornøyd-punktene.” Utfordrer deg til å gjøre det samme! (kommer ikke til å legge ut lista på bloggen)


Hva tenker du om dette? Er det noe du vil prøve på? Gjør du det ofte?

Ble helt forbløffet da jeg så himmelen nå nettopp! Jeg måtte straks ut og fotografere. Skyene så ut som perlemor det ene lyeblikket, og fargerikt sukkerspinn det neste. Det er helt utrolig hvor mye vakkert som finnes i naturen!

Fant forresten ut at dette fenomenet kalles perlemorsskyer:)

Bildene er ikke redigert

Dette er en av tingene jeg har brukt juleferien  min på å hekle. Har ingen oppskrift på denne,fordi jeg har “funnet dem på selv”. Kanskje jeg lager en oppskrift en annen gang, men det er mye arbeid. Jeg har ihvertfall begynt med hodet, deretter armene, og til slutt kjolen. Ikke egentlig så vanskelig, og de er fine til å henge opp på juletreet, eller i vinduet!
Hva synes du om dem?

I år feirer jeg jul på østlandet med pappa sin familie. Her kommer et sammendrag av julekvelden.

 

Stemningen

Det var god stemning da vi samlet oss hos onkel på julekvelden alle ti. Et ganske passelig stort selsakap. Det er hyggelig å være sammen med alle, for det er så sjelden vi er her på østlandet for tida. Mye snakk og kos!

Meg og Stine (søskenbarn)

 

 

Maten

Vi starter med ris-suppe som forrett. Det er omtrent det samme som risengrynsgrøt, bare tynnere. Deretter kom den nydelige Ribba på bordet, og vi rundet av med riskrem og rød saus. En flott meny!

Gavene

Det tok litt tid å pakke opp gavene, men ikke så mye som vanlig. Jeg og Anders (lillebror) har enda mange gaver hjemme på vestlandet, så vi fikk ikke allverdens. Dessuten var pakke-oppleserne så ivrige at jeg helst fikk flere pakker om gangen, noe som ytterligere økte farten på pakkeutpakkingen.

Endte opp med litt av hvert nytt; flere klær, heklebok, smykke,gavekort osv. Det er stas med gaver (virkelig!) Men jeg merker at jeg er fornøyd uansett hva jeg får. Det er selve det å få noe som er det beste. At noen bryr seg om meg nok til å kjøpe noe til meg. Kjempekoselig! Dessuten er det spenningen ved å åpne det ukjente.


Har kost meg denne julekvelden, og har det enda kjempekjekt nå i romjula! Tenk at jeg reiser hjem allerede på onsdag…