Fikk pakke i posten i går! Yey^^

Jeg hadde bestillt et rosa koseteppe med armer, en varme-bamse som varmes i microen, og holder meg varm i to timer, og noen småting. Herlige greier! Anbefaler nettbutikken www.coolstuff.no på det varmeste:) Masse gøye duppeditter som du egentlig ikke trenger!

Meg på bussen i dag tidlig:

Her er Bamsen og teppet mitt:)


Et ord for denne morgenen: Koselig!:)

Hvordan var din morgen?


Elsker epler som man har plukket selv. Og så er jeg litt uenig i den myten om at stjålet frukt er best. Det føles utrolig bra å spise frukt som du fikk etter å ha ringt på døren og spurt. Alle sier selvsagt Ja da! Ble dessuten kjent med en hyggelig gammel dame:)

 

Vil dele et bibelvers jeg leste for bare et par dager siden. Synes det var så bra. Anvefaler å lese det flere ganger, og tenke over betydningen.

13 Dere, søsken, er kalt til frihet. La bare ikke friheten bli et påskudd for det som kjøtt og blod vil, men tjen hverandre i kjærlighet. 14 For hele loven blir oppfylt i dette ene budet: Du skal elske din neste som deg selv. 15 Men når dere biter og glefser etter hverandre, så pass dere, så dere ikke eter hverandre opp!

Gal 5,13?15

Hva er frihet?

Hva menes med “det kjøtt og blod vil”

Og hva vil det si å elske sin neste som seg selv?

Bare et par bilder jeg har tatt i det siste. Redigerte dem sammen, bare for moro skyld:) Hva synes du om resultatet?

Lufta har aldri vert så frisk før.

Aldri har det noen gang vert så mye glitter overalt. Hvert minste sandkorn og blad glitrer.

Aldri har været vert så fint. Sola skinner.

Aldri har temperaturen vert så perfekt.

Levende.

Aldri før har alt vært så stille, og samtidig så levende!

Det er morgen, og selv om det er høst, så er alt perfekt!


Sjekk de fargene!♥

Rødstrupe-min yndligsfugl:)
Et ekkorn sa også “hei” på morgenturen i dag. 

Glitter!
Verden er nydelig!

Har ikke tatt så mange bilder i det siste.

Jeg liker ikke at det blir høst! Mørkt, kaldt. Om et par måneder får jeg ikke se solen, utenom igjennom vinduet i klasserommet. Om noen få måneder må jeg gå hele veien til Thomas, eller risikere å falle på isen med scooteren. Om bare noen få måneder begynner alt styret med å pakke seg inn i lag på lag med klær, og stresse for å finne de riktige julegavene. Dessværre fant du ikke de riktige tingene til andre enn deg selv, og ender opp med å kjøpe noe bare fordi du må ha det.

Jeg er ikke et vintermenneske

I år skal jeg i alle fall bli ferdig med julegaver før desember! Så kan jeg kose meg i ventetiden:)

Jeg har begynt å strikke. Det gjorde jeg på denne tiden i fjord også. Hobbyer er periodevis! Nå er det strikking. Dere får antagelig se hva det blir utav det etterhvert:)

For at jeg ikke skal bli deprimert i denne kalde tid er det godt at det også er masse positivt!

Kakao med krem!

Tepper og påtente peiser etter bløt og kald lek i snøen.

Snøfiller som faller lett på tunga.

All den nydelige isen.

Håpet om at vinteren blir kortere i år enn i fjord!;o)

her er noen bilder jeg tok om vinteren i fjord:

Hva synes du er det beste med vinteren, og hvilken årstid liker du best?

Nå er det tid for å snakke litt om sjokolade. Vær forberedt på fire punkter som inneholder kompliserte ord. Deretter blir det enklere. 
Sjokolade inneholder koffein, teobromin og fenyletylamin som gjør deg pigg, glad og kåt.
Sjokolade inneholder kakaosmør som senker kolesterolinnholdet.
Sjokolade har et lavt fenolinnhold. Dette motvirker hjerte- og karsykdommer.
Sjokolade inneholder tanniner som motvirker karies.

Ut fra dette kan man konstatere at sjokolade er bra for deg. Sjokolade er din venn. Stikk i strid med det du tidligere har trodd, spiser du for LITE sjokolade. Hva sier du for eksempel til denne idéen: Du kan smelte sjokolade og ha den på ulike ting du synes er godt! Frukt og bær smaker svært godt innkapslet i sjokolade. Ulike bakverk kan bli enda lekrere når de er dekket med sjokolade. Rykter sier også at ulike kroppsdeler fungerer svært godt med sjokoladetrekk som kan slikkes av, men det vet ikke vi noe om. Uansett, det er bra med ting som er gode, men de er nesten alltid bedre når de er dekket med sjokolade.

Jaså, tenker du nå, skal du være nødt til å stå og slite med kasseroller og sleiver og søl i flere timer? Nei! Ikke hvis du har en sjokoladefontene!

Smak på ordet: Sjokoladefontene. Mmmmm…. Selv Willy Wonka ville ha blitt misunnelig. Den varmer sjokoladen din og lar den renne over det du vil sjokoladeglasere. Den er stillegående, effektiv og svært lett å gjøre ren. Kjøkkenmaskinen er ute, capuccinomaskinen er ute, til og med brødristeren er ute. Sjokoladefontenen – den nye kongen på husholdningsmaskinhaugen!

Men hvordan fungerer sjokoladefontenen? Jo, du begynner med å varme sjokoladen din i f.eks. mikrobølgeovnen eller et vannbad. Deretter heller du sjokoladen i fontenen og starter motoren og varmeren. Nå holder fontenen sjokoladen varm og flytende, samtidig som den pumpes rundt i systemet. Nam!

 

Dette er en reklame for sjokoladefontenen du finner >her<

Har oppdaget den kuleste sida jeg har sett på lenge:D Kjempemasse ting jeg har lyst på der! Følg linken over, så finner du raskt ut hva jeg mener^^

Men vær advart! Du kan lett bruke masse penger der!

Har publisert omtrent det samme innlegget før, men nå har jeg noe å føye til! Så bare les i spenning;)


Dette er altså sånn jeg tolker Guds plan. Antagelig er det masse jeg ikke skjønner grunnen til; han har nok tusen ganger bedre grunner enn jeg kan tenke meg, men dette er et forsøk på å tenke hvordan Gud planla oss:

 

Gud ser på folkene han har skapt i en perfekt verden som gjør så mye mer dumt enn det som var planen, og tenker at han vil gi dem noe mer håndfast, og noe som gir den en bedre sjanse enn det loven gjør!

Han sender sin egen sønn. Nå kan endelig folkene få vite Sannheten, slik at de kan bli reddet, og ikke styre seg selv utenfor stupet. De får en ny sjanse som alle kan klare å gripe!

Sønnen gjør masse undre, og får mange til å tro på Sannheten, men av en eller annen grunn får han også mange fiender. Det er ikke alle som liker Sannheten noe større. Det som også er litt dumt er at han bare kan være et sted om gangen; Det er baksiden med å være håndgripelig og menneskelig.

Gud passer på at sønnen får lært opp noen etterfølgere. På denne måten kan Sannheten spre seg utover til mange flere! Gud vil vente til alle folkeslag har fått høre om ham, før han gjør ende på verden, og redder de som reddes kan.

Det er de kristne som sitter igjen med sannheten. Nå var de enda flere enn Jesus hadde vert, og kunne, ifølge Jesus, gjøre “enda større ting” enn han hadde gjort.

Til tider var det nok vanskelig å være disippel. Derfor hadde Gud enda et ess i erme! Han ville gi menneskene noe som kunne gi dem råd og veiledning, samtidig som de også kunne få trøst og oppmuntring og stå-på-vilje. Derfor sendte han altså nå Hjelperen. Bedre kjent som Den Hellige Ånd.

Så nå er det faktisk omtrent så godt som det kan bli utenom hvis vi hadde kommet rett til Gud, da. Vi har lover og regler som er til det beste for oss. Vi har Jesu eksempel å følge (det kan vi lære masse om i bibelen). Vi har oss kristne til å forkynne og vitne!  OG vi har Den Hellige Ånd som hjelper oss, og gjør kristenlivet spennende og levende!

Nå er det VI (kristne) som er etterfølgerne! Vi må ta dette videre, og fortelle Sannheten til flere mennesker.

Nå skal jeg skrive om hvordan du kan tegne en tegneserieutgave av et bilde du har, slik som vist under:

Dette kan være litt vanskelig når du ikke har brukt photoshop så mye. Men når du får en forståelse av vertøyene som brukes, så trengs det ikke noen serlig kreativ sans, eller egenskap for å få det til, fordi vi tegner egentlig bare oppå bildet. Det er vanskelig å forklare slik at alle på alle forskjellige nivåer skal skjønne, så kom gjerne med spørsmål!


Viktige Redskaper

Pen Tool er det verktøyet vi bruker mest. Etter ca en dag med prøving, feiling og filmer fra youtube forstod jeg hvordan dette verktøyet virket. Det er viktig å prøve seg frem, og så er det lurt å se på filmer som folk har lagt ut.

>Denne filmen< viser tydelig og godt hvordan man kontrollerer pen tool. Den viser imidlertid bare hvordan du merker områder, ikke hvordan du fargelegger dem. For å gjøre det må du krysse av på dette symbolet:

Så tegner du rundt det du vil fargelegge i en farge. Jeg skal forklare det mer skritt for skritt nå snart.

Fargen velges oppe til høyre(se bilde over) For å se hvordan en figur blir tegnet, se også >Denne< filmen.


Åpne et bilde i Photoshop.

Ansiktet

Jeg pleier alltid å begynne med ansiktet. Velg en farge i fra originalbildet ditt med Eyedropper Tool. Så velger du Pen Tool og tegner rundt hele ansiktet.(et nytt lag blir automatisk dannet hver gang du tegner en form) Når det er ferdig pleier jeg ofte å tegne inn halsen på et lag under ansiktslaget. Halsen kan gjerne være litt mørkere enn ansiktet.


Et par tips før du går videre:

Lag en kopi av bakgrunnslaget(bildet ditt). Det gjør du ved å høyreklikke på bakgrunnslaget, og velg “Duplicate Layer.” Da får du et “Background Copy” lag. Legg dette laget helt på toppen, og skjul det ved å klikke på det lille svarte øyet ved siden av laget i layers-paletten.

Hold orden i alle lagene dine. Gi hvert lag navn (Eks: Ansikt, hals, nese osv) I tillegg kan det bli i overkant mange lag etterhvert. Legg sammen de lagene som er like ved å velge dem, høyreklikke på et av dem, og velge “merge layers.” For eksempel kan du legge sammen begge pupillene på ett lag, begge øyenbrynene osv. Det samme gjelder hvis du har brukt flere lag på å lage ansiktet. Legg dem sammen til et lag, og kall det “Ansikt.” Det vil hjelpe masse når det begynner å bli mange lag!


Ansiktstrekkene

Pleier å være det neste jeg går løs på. Ta av og på det øverste laget etter behov (klikk på det svarte øyet ved siden av layeret i layers-paletten) Begynn med leppene.  Velg farge(kanskje litt rødere eller mer rosa enn den som er på leppene), og tegn rundt. Hvis tennene synes på bildet passer det fint å lage dem etterpå, helt hvite, i et lag rett under leppene.

Så kan du ta de mørkeste områdene på nesa i en litt mørkere farge enn ansiktet. Neseborene kan kanskje være helt svarte. Tips: Lag dem først i samme farge som ansiktet, og så mørkner du dem med Burn Tool etterpå. Da blir fargen fin i forhold til resten av ansiktsfargen.

Øynene: begynn med det hvite. Så tar du den blå sirkelen, og til slutt pupillen. Velg Brush Tool og hvit farge,( og en tynn pensel med hardness=0.) Så tegner du en bitteliten prikk i pupillen; det skaper liv i bildet.

Så til slutt må du ikke glemme øyebrynene. De bør være i den samme fargen som du har tenkt til å ha håret.


Klær, bakgrunn++

Nå tegner du inn genseren, eller hva nå personen din har på seg. Vis skal legge inn skygger senere, så nøy deg med en ensfarget genser i første omgang. I tillegg kan du tegne inn andre ting som er rundt i bildet. Til slutt kan du opprette et lag rett over det nederste laget (bakgrunnslaget, som er det orginale bildet). Her kan du bare fargelegge hele bildet hvitt, så blir det den nye bakgrunden. Du kan selvsagt også ta andre farger, men hvitt funker ofte bra.


Hår

Til slutt pleier jeg å tegne inn håret med Pen Tool. Grunnen til at håret er sist er at det har blitt en vane, men også at det er greit å se hvordan alt det andre ser ut før du kaster deg igang med håret. Da kan du forme det litt slik som du vil for å endre komposisjonen, gjøre det mer/mindre bølgete osv… Det kan være lurt å velge en hovedfarge til håret først, som du farger alt med, og så sette inn lysere og mørkere striper oppå dette laget for å få liv i håret. Dette lager masse rot i lagene, så holdt tunga skjeivt i munnen, og husk å gi navn til, og legg sammen lagene. Det håret som er bak ansiktet må plasseres på et lag under ansiktet, mens det som er helt fremmerst i bildet, kan du gjerne plassere helt øverst i layers-paletten, slik at det til og med kommer over øyenbrynene.


Skygge og lys

Så er vi egentlig ferdige med hovedbildet, men for å få mer dybde og liv i bildet skal vi sette inn lys og skygge. Jeg pleier å få over alle lagene i fra bunnen og oppover, og se hvor på originalbildet det er mye lys og skygge. Så bruker jeg Burn Tool for å lage skygger og Dodge Tool for å gjøre fargene lysere. (se forskjellen på disse leppene:)

 


Brushes

Jeg har lastet ned noen brushes på sider som >obsidiandawn< og >brusheezy< De jeg bruker på sånne tegninger som dette er spesielt noen falske øyevipper, og så en liten stjerne som jeg bruker for å få glans på leppene og i pupillen.

>Last ned øyevippe-brushes her<

>Last ned glitter-Brushes her<


 Viktigst av alt!

Kos deg, og ha det gøy! Etter noen forsøk er jeg sikker på at du får til noen supre tegneseriefolk!

Husk at du bare må komme med spørsmål:)

Dette her med synd og sånt er kjempemisforstått av mange som ikke er kristne. Skal prøve å oppklare det bittelitt!

Når du er frelst(=reddet) er du fri fra skyld, altså får du ikke straffen for alt det du gjør når dette livet tar slutt. Hvis du ikke er kristen derimot, Da er du ikke tilgitt. Der er altså de ukristne som ikke kan gjøre som de vil!

15 Hva så? Skal vi synde, fordi vi ikke er under loven, men under nåden? Slett ikke! 16 Vet dere ikke at når dere går i tjeneste hos noen og adlyder ham, da blir dere hans slaver? Dere blir enten slaver under synden, og det fører til død, eller slaver under den lydighet som fører til rettferdighet. 17 Men Gud være takk! Dere som før var syndens slaver, er nå av hjertet blitt lydige mot den lære som dere ble overgitt til. 18 Dere ble satt fri fra synden og er blitt slaver for det som er rett ?

Rom 6,15?18

Dette bibelverset sier det så bra! Grunnen til at de fleste kristne ikke gjør så mye galt er ikke at de må, men at de vil! Hvem vil vel være en slave under synden? Se på det forrige innlegget mitt om frihet, og tenk grundig igjennom hvem av de to tenkte personene som er mest fri…

(Stilig bilde? Har postet det en gang før, men hadde ikke noe spesielt annet å legge ut nå. Det er meg og bestefar, det!)

I dagens samfunn har vi kanskje en forståelse av at frihet er bra, og at frihet er et fravær av grenser. Alle mulige slags grenser.

For det første; frihet er bra. Jeg elsker frihet! Frihet er en av de verdiene jeg setter høyest her i livet. Gjennom livet har jeg fått en slags innebygd sensor mot mangel på frihet. Jeg søker frihet og reagerer raskt på mangel på frihet.

 

For det andre; jeg tror vi kan ha gått på en smell. For er frihet virkelig fravær av grenser? Er frihet en tilværelse der alt flyter? Der alt er like sant, like godt og like viktig?

 

Ta for eksempel en gullfisk. Den lever i ett mer eller mindre lite akvarium som setter skarpe grenser for hvor langt den kan gå. Samtidig er den skapt til å være i vann, og derfor er den fri innenfor akvariets grenser, til å være seg selv og leve det livet den er skapt til. Om gullfisken derimot i trass mot akvariets grensesetting hopper ut av akvariet, fordi den vil ha færre grenser og mer frihet, og altså entrer luftas nye betingelser, vil gullfisken snart dø. Fordi den brøt en grense og kom til et sted den ikke var skapt til å være.


kilde

 

Er virkelig frihet fravær av grenser, eller er frihet å kunne være fri til å være seg selv og leve livet en er skapt til innenfor trygge grenser som beskytter?

 

Ta for eksempel en drage. Så lenge den er forankret til noe(n) på bakken, er den fri til å fly og seile av gårde i lufta. Men, om dragen ønsker å være fri fra denne grensesettende tråden som binder den fast til bakken, og derfor kutter denne for å være fri, styrter den raskt mot bakken. Fordi den brøt en grense den var skapt til å leve med. (Temahefte fra UL 2006)

 


kilde

 

Er frihet virkelig fravær av grenser? Eller er frihet å være innenfor trygge rammer så man slipper å tenke på hva som er trygt og ikke, slik at man er fri til bare å være seg selv og leve livet?


Dette innlegget har jeg ikke skrevet selv. Jeg fant det på bloggen faithlovereason. Synes det var så bra skrevet at jeg bare kopierte det. Ta fjerne en tur innom den bloggen! Det er masse interessant å lese der, og han er kjempeflink å skrive:)